А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. lawyer

lawyer Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

коханий має свою коронну страву з запікання червоної риби, то він її завжди пергаментним папером обгортає.
    в нас завжди пампушки з вишеньками без кісточок.

2. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

А дитині можна таке дати ? Бо я переживаю, що стане десь та кістка в горлі ... Хотіла би приготувати , але от кості (через них і не люблю карпа). І ще маю питання по тому рецепту - олія у відношенні до води . Наприклад , склянка олії на склянку води - то не зажирне буде ?

3. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я б карпа дитині не давала, хіба б відібрали чисте мяско маленькими кусочками. Я також карпа не люблю через кістки. Вважаю, що карп найкращий коли з нього зроблена ґефілте-фіш.

4. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

в нас також, але як ті вишеньки так вкласти, щоб той пампух "писка" не відкривав, що не робимо то все з варгами відкритими? Поділіться таємницею плз :)

Останнє редагування: 13 Січень 2012
  5. Mamusya

А що то таке :) ?

6. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

після 6 год. готування кістки робляться такі мягкі, як в консерві рибній.
    Але дитині все ж я б побоялась давати.

7. Just me

Just me Member

Вибачте, я не знаю, скільки Вашій дитині. Скажу Вам так: з костями стається те саме, що в консерві сардин. Тобто ви їх жуєте, але практично не чуєте, таке, щоб кістка в горлі застрягла не буває (напевне, Вам теж ніколи хребет сардини в олії не застрягав в роті). Малих костей (всі, крім хребта) там взагалі немає, вони ніби розчиняються, тому й вибрати їх не вийде. Але Ви як мама самі вирішуйте, чи хочете давати, я тут Вам не пораджу. Чи воно жирне? Так, зверху жирне, особливо та маса моркви з цибулею, а от сама риба - ні, вона така ні жирна, ні суха - соковита, одним словом.
    А от в гефілте фіш в мене одна трудність - зробити гефілте фіш:girl_crazy: Я ще не настільки вправна господиня, щоб все гарненько і швиденько відділити в рибі, де купа костей. Хоча люблю неймовірно!

Пи.Си. Може, хтось вже встиг зробити і скаже про тушеного коропа свою думку? Бо для мене то смак дитинства, улюблений до сьогодні, тож я можу й необ"єктивно оцінити...

Останнє редагування: 13 Січень 2012
  8. Borsychok

:girl_yes:

9. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

ми з мамою робимо так: розкачуємо паляницю, розкладаємо купками вишеньки зверху накриваємо такою самою розкачаною паляницею і витискаємо стаканом кружальця, всередині з вишеньками. від того витискання краєчки добре запаюються і не розклеюються. але треба ті вишні добре відцідити і так акуратно розкладати, щоб сік не накапав, тоді все виходить.

10. ivanyska

ivanyska New Member

Маю гарного, великого гарбуза. Що можна з нього зробити, бо шкода, аби не змарнувався. Ще ніколи, нічого з гарбуза неготувала. Підкажіть будь-ласка.

11. Borsychok

гарбузові кекси. Рекомендую :girl_yes2:

12. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

я просто варю гарбузове пюре, потім додаю родзинки, горішки і яблука.

13. Mamusya

Роблю гарбузово-яблучне пюре (тушу на малесенькому вогні , додаю трошки води і в кінці цукру капельку). Ріжу кубиками в суп овочевий, кашу рисову з гарбузом (молочну). В морозилці також може проживати :girl_yes::girl_yes:

Дякую.

14. Farfalla

Farfalla Member

Натираєте гарбуз на великій терці (я на комбайні це робила), натираєте яблука також на великій терці. І викладаєте в противень шарами: гарбуз, яблука, гарбуз, яблука... Можна ще й поміж тим сухофрукти кинути. Трошки прицукрувати і на годинку в духовку (приблизно 180 градусів). Дуже смачно, моя мацьопа це так лопала!!!

15. ivanyska

ivanyska New Member

16. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Давно вже за мною ті пампухи ходять. А тут такий майстер клас. Тицніть мене в перепис тіста для пампухів будь-ласка :)

17. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

отут, на жаль, я не допоможу. ще не розкритий для мене той секрет :girl_smile:. може хто інший підкаже :girl_flag_of_truce:?

18. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Zetta, щодо форелі, то саме цю рибу я готую лише у фользі, з травами і трохи лимону і солі. Іноді кладу рибу на подушку з декількох пластинок лимону. Але тут головне не переборщити, бо можна рибу зіпсувати кислотою.

19. Galya

Galya Well-Known Member

Я пучу по цьому рецепті - дійсно легше і видавлювання склянкою гарно скріплює - але вишні краще заморожені, бо поки пампухи підходять, то сік може витікати.

20. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Дівчатка маю запитання, хочу приготувати кутю на другий святвечір, купила мак, а як його правильно розтерти не знаю. Не маю ні макітри, ні ступки... Чи можна у блендері його розтерти :girl_blush2:

Статус теми:
Закрита.