А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    хто готував славнозвісну рибу під маринадом - чи чути дуже оцет? тобто вона така з кислинкою?
     
  2. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я готую таку рибку,вона має мати кислинку, в тому фішка, але все залежить від того скільки оцту даєш і чи даєш томатну пасту чи помідори , вони також мають свою кислинку. Я під свій смак регулюю, чуть кисліше чи солодше.
     
  3. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дана, напиши. а то я ті рецепти читаю, що мене оцет і томат страшить.
    приблизно як готуєш на які пропорції.
     
  4. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Підкажіть пліз, якщо буряк уже почищений, то зварити його, щоб потім потерти в салат уже не можна? Я так розумію, він пустить сік і ніц путнього вже не вийде?
     
  5. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    буде блідий.
    загорніть його в фольгу і спечіть, або в пакет і в мікрохвильовку.
     
  6. Fistawka

    Fistawka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Зібралась пекти штолени на Різдво.
    Хочу пекти і дріжджовий і сирний.
    Чи постоїть сирний 10-11 днів?
    Чи таки варто його пізніше зробити? Бо всюди дівчата пишуть тиждень. Чи не зіпсується за довший період?
    Щодо дріжджового, то питань нема. Буду пекти тепер, йому тижні два точно треба.
     
  7. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    не зіпсується. але не тримайте в дуже теплому місці
     
  8. Hanny

    Hanny Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Підкажіть рецепт зефіру, знайшла в неті (2 білки, 100г цукру і пів ч.л. желатину), то дуже чути желатином і липкі, рідкі (після доби в холодному місці)!!!
     
  9. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Знайшла такий:
     
  10. Hanny

    Hanny Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дякую, але хочу провірений рецепт, бо готую для найменшого і найвибагливішого дегустатора !!!
     
  11. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    На 500гр білої риби( хек, минтай іт.п. можна тушку, можна філе, я особисто люблю філе)
    2-3 великі моркви
    2 великі цибулини
    Можна і менше ,я даю багато овочів, так мені смачніше.)
    300 гр води
    2 ст.ложки томатної пасти( я беру чумак, вона досить гостра і кисленька на смак)
    2 ст.ложки оцту( то мінімум, за смаком можна додати і більше то вже в процесі тушкування можна відрегулювати)
    Олія для жарки і тушкування, лавровий лист, перець горошком, сіль, цукор (0,5 ч л.ложки)
    Борошно + сіль+перець мелений для паніровки.
    Рибу обкачувати в борошні зі сіллю і перцем. Обжарити до готовності на олії.
    Цибулю порізати , напівкружальця, якщо так не любити можна дрібніше дрібніше), тушкувати на олії до прозорості. додати терту на крупній терці моркву, тушкуємо до м'якості моркви, до води дати томатну пасту, оцет, сіль, цукор, розмішати і влити до овочів, додати лавровий лист, перець горошком, тушкуємо щоб вивітрився запах оцту. Далі в іншу сковороду викладаємо половину овочів, зверху рибу, і на рибу знову овочі. Тушкуємо все разом 5-8 хв. Все готово.
    Сам оцет і його кількість регулюємо на стадії тушкування самих овочів.
     
    Останнє редагування: 26 Грудень 2012
  12. JuniorSkeptic

    JuniorSkeptic Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Чим можна скріпити пряникову хатку, крім білкової глазурі (не хочу сирих білків) та карамелі з паленого цукру? Якщо зробити глазур без білків (цукр. пудра, лимонний сік, вода), чи склеїть вона деталі хатки? А може, розтопити шоколад (як варіант, білий)?

    Перепелячі яйця прошу не пропонувати (в них теж може бути сальмонела), також не годиться варіант змішувати білки з гарячим сиропом - це не вбиває бактерії.
     
  13. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Суть того скріплення аби воно зліпило на амен. Нічого іншого крім патоки чи цукру так добре не зліпить. Шоколад не втримає важкі пряники.
     
  14. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

     
  15. JuniorSkeptic

    JuniorSkeptic Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я не зовсім пряники мала на увазі, а медово-імбирне тісто, просто так вже ці хатки українською називаються, наскільки я знаю. Тісто це неважке, а хатка має бути невелика, а головне, я порилась в англомовному неті - пишуть, що глазур і без білків добре скріплює. Так що я, мабуть, спробую, а потім напишу про результат :)
     
  16. Myshka

    Myshka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Якщо можна - в мене 2 запитання "на засипку": хто робив штолен і хоче поділитись хорошим випробуваним рецептом - з задоволенням скористаюсь і колись мені давали рецепт пляцка ( якийсь стародавній польський рецепт ), тісто сирим на холоді можна було зберігати десь 6 міс., а спечене теж мало полежати якийсь час, бо спочатку він був твердим, як дерево. Чи хто-небудь може поділитися якоюсь інформацією? Тим треба було починати, а я закінчую: З наступаючим ( через 5 днів ) вас Новим роком, Різдвяними святами і взагалі всім класним!
     
  17. Fistawka

    Fistawka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Тут вже купа дівчат робили за рецептом, який давала Кася.
    http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=40889
    Я робила лише дріжджовий.
    Цього разу буду робити ще й сирний.
     
  18. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    То одне і теж, як на мене. Пряникова хатинка складається з частин - великих пряників.

    ну але ж глазур на цукрі, чи не так. Он я про цукор і писала.
     
  19. Kerzenlicht

    Kerzenlicht Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    теж хочу спробувати. цікаво, який вийде порівняно з оригінальним фабричним німецьким - куштувала рік тому.
     
  20. JuniorSkeptic

    JuniorSkeptic Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я хочу похвалитися - вчора чоловік сказав, що їв штоллен з "Репризи" (це наша улюблена кондитерська, дорога і модна), і що мій (звісно, за рецептом, який давала Кася) кращий.
     
Статус теми:
Закрита.