А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Lira

    Lira Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    напевно тільки солені палочки до пива з кмином. Будуть правда подібні на куповані, але з"їсться.
     
  2. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    ну, з"їсти то дуже просто. а так маю лише десь грам 200..там до якогось м"ясьця би, чи що..чи соус якийсь.
     
  3. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я б просто з кракерсами (крекерами) і виноградом схрумала, тай запила файним червоним винцем.

    Ось тут є 16 переписів з таким сиром. Мням!
     
  4. invisible

    invisible Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Як правильно робити домашній майонез? Я пробувала, робила все по рецепту, але в результаті в мене вийшла гірка олія з шаром жовтків на дні... :sad:
     
  5. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    А як робили, напишіть, то буде ясно в чому помилка)

    ---------- Додано в 01:09 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:27 ----------

    Перше- складові мають бути однакової т-ри, тобто лишили на столі і гуляєте годину-три.
    Друге- жовтки докладно збити.
    Третє- олію лити спочатку по пару крапель, при тому увесь час збиваючи, потім по чайній ложці, кожен раз слідкувати, що все гарно вмішалось. Коли половина олії земульгує з жовтками можна процес пришвидшити, а в кінці вже додати решту складових, так само потроху і гарно вмішуючи.
    Довго писати, а робиться легко і швидко))
     
  6. LadyLand

    LadyLand New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    також спершу не виходив

    перш за все скажу що вдальсь мені його зробити тільки ручним блендером (правда міксером не прбувала)

    збиваю 1 або 2 яйка (цілі) і даю щіпку солі, цукру, трішки оцту і гірчиці смачненької або тої яка є :), перчику, збиваю все гарненько, потім починаю додавати олію по крапельці, а потім вже й не по крапельці :) і додаю доти поки мене не почне влаштовувати консистенція (чим більше олії - тим густіший майонез) ну і обов'язково додаю сік лимона. Інколи додаю вершки або домашню сметану. от і все.
    На все про все 5 хв.
     
  7. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    У коліжанки пробувала отакий яєчний соус, на цілих яйцях, але все таки вважаю, що майонез це-
     
  8. invisible

    invisible Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    По рецепту брала жовтки, вимішувала їх з гірчицею, сіллю. Але от брала охолоджені, бо десь прочитала, що холодні краще. Потім додавала олії. Але мабуть все таки одразу забагато дала. Суміш у мене виходила якась зеленувато-жовта і рідка, зовсім не подібна на майонез. І скільки я далі не збивала - ніяк не густішала і не білішала.
    В моєму рецепті в кінці ще додавався оцет...
    "Земульгує" - це стане густою і однорідною?
     
  9. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Та, щось таке))):girl_yes2:
     
  10. Farfalla

    Farfalla Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Ми робимо майонез, ось за цим рецептом
    http://gotovim-doma.ru/view.php?r=904-recept-Maionez-domashnii
    Виходить смачно! Основне, це і справді спочатку вливати олію по кілька крапель. Ну і оприділитись із сортом олії: оливкова, соняшникова, кукурудзяна... Ви писали, що він у Вас зеленого кольору, у мене такий був, коли з оливк.олії готувала. Смачного!
     
  11. HrabowaH

    HrabowaH Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Знайшлася у мене пляшечка Тріно Бянко (мартіні), ото думаю - мають прийти коліжанки в гості - що б то їм за смачні коктейльчики з нього зробити??? Підкажіть будь-ласка, бо голова щось ніц не варить...
     
  12. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я мартіні не розбавлене пити ніколи не могла, мені смакувало з сухим шампанським.

    ---------- Додано в 14:54 ---------- Попередній допис був написаний в 14:52 ----------

    спробувала в центрі на Різдво сирного пампушка, і тепер той смак за мною третій день ходить. Хтось знає рецепт? Він такий ніжний і м"якенький, ванількою пахне....:girl_in_dreams:
     
  13. LadyLand

    LadyLand New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    а я полюбляю напій Джеймса Бонда - мартіні з горілкою - горілки не чути, але смак мартіні так підкреслюється.
     
  14. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    о, то мій чоловік так п"є :girl_smile:. для мене то заміцно :girl_crazy:
     
  15. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    горілка
    мартіні
    апельсиновий сік
    лід
     
  16. innamorata

    innamorata Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчатка, підкажіть. Вчора притарабанили мені кілька коропів(напевно коли купувалися були ще живі). А я не знаю що з ними робити... може запекти? підкажіть щось. Сьогодні напевно тре терміново готувати, або ж в морозилку, але напевно з морозилки вони вже будуть не те...
     
  17. BlackSheep

    BlackSheep Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    мені коропи подобаються запечені в рукаві,перед тим сіль+ перець +сухі травки і все.Пра короп я ріжу зразу порційно .і максимум на 20 хв. головне не перетримати в духовці.
     
  18. zetta

    zetta Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Мені карпи найбільше смакують обжарені, взагалі мені до жарення то найкраща риба.
     
  19. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    а я коропи люблю запечені, як Ніколь каже, тільки без рукава, щоб скоринка була хрумка. я б такі цілими днями їла :girl_smile:
     
  20. Raven

    Raven Мама малятка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Люблю коропів запечених в фользі з картопелькою, морквою і лимончиком, така смакота!!!!!!!!
     
Статус теми:
Закрита.