А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Lira

Lira Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

напевно тільки солені палочки до пива з кмином. Будуть правда подібні на куповані, але з"їсться.

2. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

ну, з"їсти то дуже просто. а так маю лише десь грам 200..там до якогось м"ясьця би, чи що..чи соус якийсь.

3. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я б просто з кракерсами (крекерами) і виноградом схрумала, тай запила файним червоним винцем.

Ось тут є 16 переписів з таким сиром. Мням!

4. invisible

invisible Well-Known Member

Як правильно робити домашній майонез? Я пробувала, робила все по рецепту, але в результаті в мене вийшла гірка олія з шаром жовтків на дні... :sad:

5. AilataN

AilataN жива

А як робили, напишіть, то буде ясно в чому помилка)

---------- Додано в 01:09 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:27 ----------

Перше- складові мають бути однакової т-ри, тобто лишили на столі і гуляєте годину-три.
    Друге- жовтки докладно збити.
    Третє- олію лити спочатку по пару крапель, при тому увесь час збиваючи, потім по чайній ложці, кожен раз слідкувати, що все гарно вмішалось. Коли половина олії земульгує з жовтками можна процес пришвидшити, а в кінці вже додати решту складових, так само потроху і гарно вмішуючи.
    Довго писати, а робиться легко і швидко))

6. LadyLand

LadyLand New Member

також спершу не виходив

перш за все скажу що вдальсь мені його зробити тільки ручним блендером (правда міксером не прбувала)

збиваю 1 або 2 яйка (цілі) і даю щіпку солі, цукру, трішки оцту і гірчиці смачненької або тої яка є :), перчику, збиваю все гарненько, потім починаю додавати олію по крапельці, а потім вже й не по крапельці :) і додаю доти поки мене не почне влаштовувати консистенція (чим більше олії - тим густіший майонез) ну і обов'язково додаю сік лимона. Інколи додаю вершки або домашню сметану. от і все.
    На все про все 5 хв.

7. AilataN

AilataN жива

У коліжанки пробувала отакий яєчний соус, на цілих яйцях, але все таки вважаю, що майонез це-

8. invisible

invisible Well-Known Member

По рецепту брала жовтки, вимішувала їх з гірчицею, сіллю. Але от брала охолоджені, бо десь прочитала, що холодні краще. Потім додавала олії. Але мабуть все таки одразу забагато дала. Суміш у мене виходила якась зеленувато-жовта і рідка, зовсім не подібна на майонез. І скільки я далі не збивала - ніяк не густішала і не білішала.
    В моєму рецепті в кінці ще додавався оцет...
    "Земульгує" - це стане густою і однорідною?

9. AilataN

AilataN жива

Та, щось таке))):girl_yes2:

10. Farfalla

Farfalla Member

Ми робимо майонез, ось за цим рецептом
    http://gotovim-doma.ru/view.php?r=904-recept-Maionez-domashnii
    Виходить смачно! Основне, це і справді спочатку вливати олію по кілька крапель. Ну і оприділитись із сортом олії: оливкова, соняшникова, кукурудзяна... Ви писали, що він у Вас зеленого кольору, у мене такий був, коли з оливк.олії готувала. Смачного!

11. HrabowaH

HrabowaH Well-Known Member

Знайшлася у мене пляшечка Тріно Бянко (мартіні), ото думаю - мають прийти коліжанки в гості - що б то їм за смачні коктейльчики з нього зробити??? Підкажіть будь-ласка, бо голова щось ніц не варить...

12. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

я мартіні не розбавлене пити ніколи не могла, мені смакувало з сухим шампанським.

---------- Додано в 14:54 ---------- Попередній допис був написаний в 14:52 ----------

спробувала в центрі на Різдво сирного пампушка, і тепер той смак за мною третій день ходить. Хтось знає рецепт? Він такий ніжний і м"якенький, ванількою пахне....:girl_in_dreams:

13. LadyLand

LadyLand New Member

а я полюбляю напій Джеймса Бонда - мартіні з горілкою - горілки не чути, але смак мартіні так підкреслюється.

14. Corena

о, то мій чоловік так п"є :girl_smile:. для мене то заміцно :girl_crazy:

15. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

горілка
    мартіні
    апельсиновий сік
    лід

16. innamorata

innamorata Well-Known Member

Дівчатка, підкажіть. Вчора притарабанили мені кілька коропів(напевно коли купувалися були ще живі). А я не знаю що з ними робити... може запекти? підкажіть щось. Сьогодні напевно тре терміново готувати, або ж в морозилку, але напевно з морозилки вони вже будуть не те...

17. BlackSheep

BlackSheep Active Member

мені коропи подобаються запечені в рукаві,перед тим сіль+ перець +сухі травки і все.Пра короп я ріжу зразу порційно .і максимум на 20 хв. головне не перетримати в духовці.

18. zetta

zetta Well-Known Member

Мені карпи найбільше смакують обжарені, взагалі мені до жарення то найкраща риба.

19. Corena

а я коропи люблю запечені, як Ніколь каже, тільки без рукава, щоб скоринка була хрумка. я б такі цілими днями їла :girl_smile:

20. Raven

Raven Мама малятка

Люблю коропів запечених в фользі з картопелькою, морквою і лимончиком, така смакота!!!!!!!!

Статус теми:
Закрита.