А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Береш перець, але бажано всі одног розміру і діаметру....
    з сирого вирізаєш плодоніжку з серединкою, все витрушуєш, щоб залишився чистий перчик цілий. Складаєш ті перчики один в один як стаканчики пластикові, але дивишся або не перестаратись і аби перчик не тріснув. Ще врахуй що в морозилці рідина ( сік перця) замерзне і трішки в обьємі збільшиться , тож сильно ті перці не трамбуй, щоб вже не потріскались при заморозці.
    Ну а зимой виймаєш, під теплою водою їх швиденько розморожуєш, фаршируєш і готуєш :nyam2:

ісчо варіант для зовсім лінивих ))) береш в супермаркеті рулончик пакетиків для бутербродів ( маленькі шуршащі - так і називаються "пакети для бутербродів") на кожен перчик вдіваєгш пакетик і так само як стаканчики один в один. Тоді вони між собою не позлипаються при заморзці )))

2. Soleil

Soleil New Member

А я перед тим, як морозити перець, ще його запарюю і тоді він гарненько складається і не тріскає. Але то треба трохи почекати, щоб вистигнув і тоді в пакетик і морозилку.

3. Alexx

Alexx New Member

Я морозила і цілий і не цілий, але для мене найпрактичніше це морозити смужками (перець по довжині на 6 частин розрізати). Чому найпрактичніше, бо можу його до різних страв додавати. Якщо треба, то такі великі смужки додаю до печенихх овочів, або вже напіврозморожені нарізаю дрібніше. І ще що мені дуже практично, то коли такі смужки вже трошки розмерзлись з них можна легко зняти шкірку (я дуже не люблю в стравах шкірку перця і помідорів). З дрібно порізаного "замахаєшся" знімати ))), а з крупніше порізаного шкіра рветься і також довго виходить морочитись. А тут потягнув і вона ціла відходить.
    Цілий перець в мене потріскав (також складала один в один, але напевно засильно трамбувала).

4. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

так само, чищу і на пару хвилин заливаю кип"ятком, тоді його легше скласти, не тріскає ,а потім легше начиняти.

5. Gybka Bob

Gybka Bob Member

Дівчата, не знаю чи сюди мені це писати, але пишу тут:
    ДУЖЕ необхідний хороший рецепт вина з дом. винограду...можливо хтось робить?? скажіть ЯК будь ласка, а то я ніколи не робила, а виноград пропадає...

6. Ma Cherie

Ma Cherie Нонконформістка

Мій дядько минулого року робив :) Було смачно. Рецепт такий: з розрахунку на 2 кг винограду взяти 300 гр цукру і приблизно 250 мл води. Виноград покласти в банку, трохи його там прим'яти, так, щоб з'явився сік, додати воду і цукор. Потім закрити банку гумовою перчаткою, тільки в ній треба проколоти дірочку. Залишити все це щастя на місяць, а потім те, що вийшло, процідити, і знову додати цукор з розрахунку 200 гр на 1 літр соку, і залишити ще на місяць. Протягом усього терміну сік має зберігатися в теплому місці. В кінці спробувати, чи достатньо солодке (за необхідності додати цукор), ще раз процідити, і поставити на холод мінімум на 2 тижні. Взагалі, чим довше стоятиме, тим міцніше :)

7. Alicia

Alicia Well-Known Member

У мене питання щодо гарбузяного пирога. Прочитала десь, що є спеціальна приправа для такого pumpkin pie, але склад пишуть різний. Що там точно має бути, крім кориці?

8. Barbie

Barbie Well-Known Member

як його готувати? бо теж маю гарбуз.
    а ще що з нього робити, бо блендер поламався, і я тепер не знаю шо з ним робити:girl_crazy:

9. Alicia

Alicia Well-Known Member

Гарбузяне лате - молоко, пюре з гарбуза, цукор і кориця - довести до кипіння, розлити в чашки, додати зварену раніше каву, зверху прикрасити можна збитимии вершками і корицею. Це я вперше в старбаксі спробувала - така смакота! Тільки точних пропорцій не скажу, я на око готую.
    А ще з гарбуза я підгледіла перепис у однієї американки - гарбузяне фондю. Готується прямо в самому гарбузі і потім дерев'яними паличками з грінками куштується. Але ще не готувала таке, тільки на картинці бачила, що дуже гарно виглядає. По-хеловінськи. До речі, та дівчина пюре з гарбуза морозить і як треба зробити чи пиріг, чи лате з гарбуза, то завжди він є під рукою.

10. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Мають бути такі самі спеції як ідуть до медівника - гвоздика, душистий перець, мускатний горіх, цинамон і мелений імбир.

Як зробити приправу до гарбузового пирога:

Виміряйте 1/2 ч.л. кориці в невелику миску або чашку.
    Додати
    1/4 чайної ложки меленого імбиру.
    1/8 чайної ложки змеленого запашного/англійського перцю або меленої гвоздики.
    1/8 чайної ложки меленого мускатного горіха.
    Все добре вимішати. Виходить 1 чайна ложка спецій для гарбузового пирога.

Он таке можна собі зробити збільшивши пропорції і використовувати цілу зиму для різних медівників і гарбузової випічки.

11. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Дівчата, маю таке питання: яке співвідношення температур у газовій духовці та електропічці? Наприклад у газовій пекти 1 год при 180 град., то у електродуховці десь при 100 град., щоб пропеклося добре?

12. Galin Max

Galin Max Member

В мене електрична духовка (гріє зверху і знизу) - я печу при тій температурі, яка вказана в рецепті.
    При 100 градусів хіба горіхи сушити :)

13. Corena

180 град С, вони і в африці 180 град С, і в газовій духовці і в електричній :).

14. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

А мені, чомусь, пригорає все...

15. Corena

можливо, ви ще додатково використовуєте режим обдуву? в мене з вентилятором все швидше пропікається і рум"яніє.
    і ще має значення розташування бритванки. я завжди на нижню полицю ставлю.
    подивіться в інструкцію до духовки, там все гарно пише, що при яких режимах пекти, скільки часу і куди ставити.

16. napoleona

napoleona Well-Known Member

а я ще про в"ялені помідори запитаю:)
    а то обовязково прованські трави давати? бо маю базилік перетертий з часником і червоним перцем і оливк. олією
    і як розуміти що вже готові складати в банки?

17. Smorodynka

Smorodynka Member

Я даю італійські трави. Коли волога з помідорів майже випарувалася (я не засущую так сильно як яблука сушаать :)),я помідори перекладаю досить щільно в стерилізований слоїчок і наливаю олії так, щоб вона обов"язково покрила помідори і закриваю звичайною металевою кришкою і зберігаю в холодильнику. Знаю дехто стерилізує банки і закручує їх, як інші закрутки.

18. WildWind

WildWind Member

В одному ресторані їла деруни, що по консистенції були як млинці.. ну тобто та картопля ніби не дерта, а якось інакше подрібнена, смак був такий ніжний-ніжний. Попробувала сьогодні картоплю потерти спершу на комбайні на насадці для дерунів, а потім ще в блендері, тріііішки стало схоже, але все рівно не те. Можливо хтось підкаже, як ту картоплю так подрібнити?

19. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

в саму масу картопляну давали трохи кабачка, він робить смак ніжним -перевірено

20. napoleona

napoleona Well-Known Member

а мені скажіть:)
    їла я такі баклажани.... ну такі... мммм...
    у кит. ресторані вони були у кисло-солодкому соусі і ніби підсмажені у пивному клярі, так мені здалося і такі пряні були
    може хтось таке робить або знає як то робиться, бо то у мене зараз така забаганка, що якщо ніхто не дасть рецепт прийдеться йти в ресторан:)

Статус теми:
Закрита.