А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Береш перець, але бажано всі одног розміру і діаметру....
    з сирого вирізаєш плодоніжку з серединкою, все витрушуєш, щоб залишився чистий перчик цілий. Складаєш ті перчики один в один як стаканчики пластикові, але дивишся або не перестаратись і аби перчик не тріснув. Ще врахуй що в морозилці рідина ( сік перця) замерзне і трішки в обьємі збільшиться , тож сильно ті перці не трамбуй, щоб вже не потріскались при заморозці.
    Ну а зимой виймаєш, під теплою водою їх швиденько розморожуєш, фаршируєш і готуєш :nyam2:

    ісчо варіант для зовсім лінивих ))) береш в супермаркеті рулончик пакетиків для бутербродів ( маленькі шуршащі - так і називаються "пакети для бутербродів") на кожен перчик вдіваєгш пакетик і так само як стаканчики один в один. Тоді вони між собою не позлипаються при заморзці )))
     
  2. Soleil

    Soleil New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    А я перед тим, як морозити перець, ще його запарюю і тоді він гарненько складається і не тріскає. Але то треба трохи почекати, щоб вистигнув і тоді в пакетик і морозилку.
     
  3. Alexx

    Alexx New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я морозила і цілий і не цілий, але для мене найпрактичніше це морозити смужками (перець по довжині на 6 частин розрізати). Чому найпрактичніше, бо можу його до різних страв додавати. Якщо треба, то такі великі смужки додаю до печенихх овочів, або вже напіврозморожені нарізаю дрібніше. І ще що мені дуже практично, то коли такі смужки вже трошки розмерзлись з них можна легко зняти шкірку (я дуже не люблю в стравах шкірку перця і помідорів). З дрібно порізаного "замахаєшся" знімати ))), а з крупніше порізаного шкіра рветься і також довго виходить морочитись. А тут потягнув і вона ціла відходить.
    Цілий перець в мене потріскав (також складала один в один, але напевно засильно трамбувала).
     
  4. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    так само, чищу і на пару хвилин заливаю кип"ятком, тоді його легше скласти, не тріскає ,а потім легше начиняти.
     
  5. Gybka Bob

    Gybka Bob Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, не знаю чи сюди мені це писати, але пишу тут:
    ДУЖЕ необхідний хороший рецепт вина з дом. винограду...можливо хтось робить?? скажіть ЯК будь ласка, а то я ніколи не робила, а виноград пропадає...
     
  6. Ma Cherie

    Ma Cherie Нонконформістка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Мій дядько минулого року робив :) Було смачно. Рецепт такий: з розрахунку на 2 кг винограду взяти 300 гр цукру і приблизно 250 мл води. Виноград покласти в банку, трохи його там прим'яти, так, щоб з'явився сік, додати воду і цукор. Потім закрити банку гумовою перчаткою, тільки в ній треба проколоти дірочку. Залишити все це щастя на місяць, а потім те, що вийшло, процідити, і знову додати цукор з розрахунку 200 гр на 1 літр соку, і залишити ще на місяць. Протягом усього терміну сік має зберігатися в теплому місці. В кінці спробувати, чи достатньо солодке (за необхідності додати цукор), ще раз процідити, і поставити на холод мінімум на 2 тижні. Взагалі, чим довше стоятиме, тим міцніше :)
     
  7. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    У мене питання щодо гарбузяного пирога. Прочитала десь, що є спеціальна приправа для такого pumpkin pie, але склад пишуть різний. Що там точно має бути, крім кориці?
     
  8. Barbie

    Barbie Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    як його готувати? бо теж маю гарбуз.
    а ще що з нього робити, бо блендер поламався, і я тепер не знаю шо з ним робити:girl_crazy:
     
  9. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Гарбузяне лате - молоко, пюре з гарбуза, цукор і кориця - довести до кипіння, розлити в чашки, додати зварену раніше каву, зверху прикрасити можна збитимии вершками і корицею. Це я вперше в старбаксі спробувала - така смакота! Тільки точних пропорцій не скажу, я на око готую.
    А ще з гарбуза я підгледіла перепис у однієї американки - гарбузяне фондю. Готується прямо в самому гарбузі і потім дерев'яними паличками з грінками куштується. Але ще не готувала таке, тільки на картинці бачила, що дуже гарно виглядає. По-хеловінськи. До речі, та дівчина пюре з гарбуза морозить і як треба зробити чи пиріг, чи лате з гарбуза, то завжди він є під рукою.
     
  10. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Мають бути такі самі спеції як ідуть до медівника - гвоздика, душистий перець, мускатний горіх, цинамон і мелений імбир.

    Як зробити приправу до гарбузового пирога:

    Виміряйте 1/2 ч.л. кориці в невелику миску або чашку.
    Додати
    1/4 чайної ложки меленого імбиру.
    1/8 чайної ложки змеленого запашного/англійського перцю або меленої гвоздики.
    1/8 чайної ложки меленого мускатного горіха.
    Все добре вимішати. Виходить 1 чайна ложка спецій для гарбузового пирога.

    Он таке можна собі зробити збільшивши пропорції і використовувати цілу зиму для різних медівників і гарбузової випічки.
     
  11. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, маю таке питання: яке співвідношення температур у газовій духовці та електропічці? Наприклад у газовій пекти 1 год при 180 град., то у електродуховці десь при 100 град., щоб пропеклося добре?
     
  12. Galin Max

    Galin Max Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    В мене електрична духовка (гріє зверху і знизу) - я печу при тій температурі, яка вказана в рецепті.
    При 100 градусів хіба горіхи сушити :)
     
  13. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    180 град С, вони і в африці 180 град С, і в газовій духовці і в електричній :).
     
  14. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    А мені, чомусь, пригорає все...
     
  15. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    можливо, ви ще додатково використовуєте режим обдуву? в мене з вентилятором все швидше пропікається і рум"яніє.
    і ще має значення розташування бритванки. я завжди на нижню полицю ставлю.
    подивіться в інструкцію до духовки, там все гарно пише, що при яких режимах пекти, скільки часу і куди ставити.
     
  16. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    а я ще про в"ялені помідори запитаю:)
    а то обовязково прованські трави давати? бо маю базилік перетертий з часником і червоним перцем і оливк. олією
    і як розуміти що вже готові складати в банки?
     
  17. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я даю італійські трави. Коли волога з помідорів майже випарувалася (я не засущую так сильно як яблука сушаать :)),я помідори перекладаю досить щільно в стерилізований слоїчок і наливаю олії так, щоб вона обов"язково покрила помідори і закриваю звичайною металевою кришкою і зберігаю в холодильнику. Знаю дехто стерилізує банки і закручує їх, як інші закрутки.
     
  18. WildWind

    WildWind Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    В одному ресторані їла деруни, що по консистенції були як млинці.. ну тобто та картопля ніби не дерта, а якось інакше подрібнена, смак був такий ніжний-ніжний. Попробувала сьогодні картоплю потерти спершу на комбайні на насадці для дерунів, а потім ще в блендері, тріііішки стало схоже, але все рівно не те. Можливо хтось підкаже, як ту картоплю так подрібнити?
     
  19. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    в саму масу картопляну давали трохи кабачка, він робить смак ніжним -перевірено
     
  20. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    а мені скажіть:)
    їла я такі баклажани.... ну такі... мммм...
    у кит. ресторані вони були у кисло-солодкому соусі і ніби підсмажені у пивному клярі, так мені здалося і такі пряні були
    може хтось таке робить або знає як то робиться, бо то у мене зараз така забаганка, що якщо ніхто не дасть рецепт прийдеться йти в ресторан:)
     
Статус теми:
Закрита.