А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Марусино, є ще спеціальні заправки для борщику, в склад входить лише сік буряка та лимонний сік. Але я в молодий такого не даю, і він в мене насичено рожевий!

2. WildWind

WildWind Member

Вона могла дати ложку старого буряка, для кольору, моя взагалі має такий салатик з буряка в закрутках, і дає ложку того салатику, то колір завжди дуже гарний. А з молодого бурячка мені колір насичений ще не виходив, лише з такого вже величенького, як кулак.
    Але я би спитала, моїй свекрусі завжди приємно як я її питаю такі речі.

3. napoleona

napoleona Well-Known Member

і моя має
    дає нам його теж, то таки справді той борщ виходить тоді такого насиченого кольору, а я ще даю сметани то такий рожевий ммм...

4. soilik

soilik Member

Коли маю відкриту банку маринованих помідорів, то даю до борщу маринад (пів склянки, склянку, щоб було до смаку). В маринаді, правда є оцет (або просто виноград), але ще всілякі спеції, і сам запах помідорів, то в борщі дуже добре

5. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Господиньки, виручайте) Дуже люблять мої хлопці листкове тісто, а я його робити не вмію, мушу купувати. Останнім часом муж постійно канючить домашньої випічки і то бажано щось новеньке, тому мушу терміново освоїти те тісто. Мама розказувала що колись робила його на пиві, тоді не треба було отих розкачувань-складань, просто замішувалось і ставилось в холод на трошки. Може хтось знає секрет? Які пропорції, що до чого?

6. whisper

whisper Well-Known Member

РЯТУЙТЕ, забула як той десерт називається а малий на день народження завтра в меню заказав ;), таке як галаретка але там йде сметана молоко желатин якось розігрівається дається желатин я раз робила і рецепт не записала а тепер знайти не можу, допоможіть.....:girl_flag_of_truce:

7. mileneva

mileneva New Member

Дівчата, підкажіть мені куди можна використати 1 л домашнього йогурту ??? (йому вже 10 днів). Духовка моя щось не пропікає верх зовсім, раз готувала пиріжки, то довелося іх перевертати, бо низ горів, а верх ще був білим. Чекаю ваших ідей!!!

8. Lira

Lira Member

whisper, може Панакота?

9. mileneva

mileneva New Member

Whisper, то ви маєте на увазі десерт, де іде слой сметанкового желе, а зверху з какао?

10. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

оладки? дати замість кислого молока.

11. whisper

whisper Well-Known Member

точно панакота, дуже дякую

12. Alicia

Alicia Well-Known Member

Готуюся до д.н. мужа і хочу приготувати холодні закуски антіпасті - порадьте, будь ласка, якісь смачні варіанти рулетиків, начинених овочів тощо, види сирів, що з чим краще поєднувати?

13. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

капрезе - скибка моцарели, помідорик чері і листочок базиліку.
    польські грінки (такі квадратики 3на3, фірми Pano,продають там де польські товари) намазати сиром філадельфія і покласти анчоуси.
    лаваш змастити плавленим сирком або філадельфією, присипати кропиком, скрутити в рулетик і нарізати як суші.
    фаршировані шапочки грибів.
    баклажани або кабачки з помідором і часниковим соусом.

14. Almariel

Almariel Well-Known Member

мій чоловік ще туди обовязково оливочку чіпляє, а базилік даєм сухий - просто посипаємо щедро. (ну і гарно приправити: оцет, оливкова олія, сіль, перець чорний)

15. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Сорі, але то вже не капрезе... можна полити лишень оливковою олією.

А ще можна зробити начинений батон: вибрати мякушку, і начинити батон улюбленим салатом наприклад (курка, кукурудза, яйце, майонез, зелені багато)

Дуже смачно є канапки-брускетта: порізати тоненький батон, збризнути олією і підсушити в духовці 15 хвилин. Зверху викласти таку салатку: помідор, цибулька, базилік все покраяти на маленькі кубики, посолити поперчити. Після того як викладете на гріночки і полити зверху трошки оливковою олією.

Ну і обов’язково тарілка з салямі різними і оливками, і сирами.

Який цікавий варіант, правда тоді він розрахований на те, що всі люблять все підряд. В мене б таке не пройшло, бо їдоки дуже перебірливі.

16. Almariel

Almariel Well-Known Member

17. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

я брускетки не бризгаю олійкою перед духовкою, а вже просто після натираю часничком трохи, поливаю олійкою оливковою і помідорки чері кладу. Смакота ще та.

18. Маруся-мама

Ну, якщо збризнути то вони будуть більш хрумкіші і підсмажені. А часником натерти, то обов’язково треба. Мо я забула написати? :girl_wink:

19. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

може не в тему до закусок, але може хтось знає "серйозні" страви з яєць? мої варіанти варених, смажених і фаршированих відпали.

20. Маруся-мама

А що то має бути? Салатка чи що?

Статус теми:
Закрита.