А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Cifalius

    Cifalius Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Марусино, є ще спеціальні заправки для борщику, в склад входить лише сік буряка та лимонний сік. Але я в молодий такого не даю, і він в мене насичено рожевий!
     
  2. WildWind

    WildWind Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Вона могла дати ложку старого буряка, для кольору, моя взагалі має такий салатик з буряка в закрутках, і дає ложку того салатику, то колір завжди дуже гарний. А з молодого бурячка мені колір насичений ще не виходив, лише з такого вже величенького, як кулак.
    Але я би спитала, моїй свекрусі завжди приємно як я її питаю такі речі.
     
  3. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    і моя має
    дає нам його теж, то таки справді той борщ виходить тоді такого насиченого кольору, а я ще даю сметани то такий рожевий ммм...
     
  4. soilik

    soilik Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Коли маю відкриту банку маринованих помідорів, то даю до борщу маринад (пів склянки, склянку, щоб було до смаку). В маринаді, правда є оцет (або просто виноград), але ще всілякі спеції, і сам запах помідорів, то в борщі дуже добре
     
  5. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Господиньки, виручайте) Дуже люблять мої хлопці листкове тісто, а я його робити не вмію, мушу купувати. Останнім часом муж постійно канючить домашньої випічки і то бажано щось новеньке, тому мушу терміново освоїти те тісто. Мама розказувала що колись робила його на пиві, тоді не треба було отих розкачувань-складань, просто замішувалось і ставилось в холод на трошки. Може хтось знає секрет? Які пропорції, що до чого?
     
  6. whisper

    whisper Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    РЯТУЙТЕ, забула як той десерт називається а малий на день народження завтра в меню заказав ;), таке як галаретка але там йде сметана молоко желатин якось розігрівається дається желатин я раз робила і рецепт не записала а тепер знайти не можу, допоможіть.....:girl_flag_of_truce:
     
  7. mileneva

    mileneva New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, підкажіть мені куди можна використати 1 л домашнього йогурту ??? (йому вже 10 днів). Духовка моя щось не пропікає верх зовсім, раз готувала пиріжки, то довелося іх перевертати, бо низ горів, а верх ще був білим. Чекаю ваших ідей!!!
     
  8. Lira

    Lira Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    whisper, може Панакота?
     
  9. mileneva

    mileneva New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Whisper, то ви маєте на увазі десерт, де іде слой сметанкового желе, а зверху з какао?
     
  10. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    оладки? дати замість кислого молока.
     
  11. whisper

    whisper Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    точно панакота, дуже дякую
     
  12. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Готуюся до д.н. мужа і хочу приготувати холодні закуски антіпасті - порадьте, будь ласка, якісь смачні варіанти рулетиків, начинених овочів тощо, види сирів, що з чим краще поєднувати?
     
  13. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    капрезе - скибка моцарели, помідорик чері і листочок базиліку.
    польські грінки (такі квадратики 3на3, фірми Pano,продають там де польські товари) намазати сиром філадельфія і покласти анчоуси.
    лаваш змастити плавленим сирком або філадельфією, присипати кропиком, скрутити в рулетик і нарізати як суші.
    фаршировані шапочки грибів.
    баклажани або кабачки з помідором і часниковим соусом.
     
  14. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    мій чоловік ще туди обовязково оливочку чіпляє, а базилік даєм сухий - просто посипаємо щедро. (ну і гарно приправити: оцет, оливкова олія, сіль, перець чорний)
     
  15. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Сорі, але то вже не капрезе... можна полити лишень оливковою олією.

    А ще можна зробити начинений батон: вибрати мякушку, і начинити батон улюбленим салатом наприклад (курка, кукурудза, яйце, майонез, зелені багато)

    Дуже смачно є канапки-брускетта: порізати тоненький батон, збризнути олією і підсушити в духовці 15 хвилин. Зверху викласти таку салатку: помідор, цибулька, базилік все покраяти на маленькі кубики, посолити поперчити. Після того як викладете на гріночки і полити зверху трошки оливковою олією.

    Ну і обов’язково тарілка з салямі різними і оливками, і сирами.

    [​IMG]

    Який цікавий варіант, правда тоді він розрахований на те, що всі люблять все підряд. В мене б таке не пройшло, бо їдоки дуже перебірливі.

    [​IMG]
     
  16. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

     
  17. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я брускетки не бризгаю олійкою перед духовкою, а вже просто після натираю часничком трохи, поливаю олійкою оливковою і помідорки чері кладу. Смакота ще та.
     
  18. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Ну, якщо збризнути то вони будуть більш хрумкіші і підсмажені. А часником натерти, то обов’язково треба. Мо я забула написати? :girl_wink:
     
  19. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    може не в тему до закусок, але може хтось знає "серйозні" страви з яєць? мої варіанти варених, смажених і фаршированих відпали.
     
  20. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    А що то має бути? Салатка чи що?
     
Статус теми:
Закрита.