А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    в мене таке питаннячко. печу кекси за таким рецептом:
    200 г муки
    200 г цукру
    200 г масла
    4 яйця
    1 ч.л. порошку до печива
    на смак всім подобаються, але вони в мене нерівномірно піднімаються. на вигляд ніби лава з вулкану виливається)))) тобто реально таким горбиком виходить і на бік)))
    то забагато порошку до печива? чи з тістом щось не так?

    ---------- Додано в 23:40 ---------- Попередній допис був написаний в 23:36 ----------

    реально дуже детально, але то така дооовга справа, що я краще в магазині куплю))) також люблю безешки такі
     
  2. pelagiya

    pelagiya New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)




    може треба взяти більшу форму? в мене теж в різні боки лізе, як забагато накладу тіста. бо пропорції ніби нормальні - це ж так званий фунтовий кекс, коли всіх інгредієнтів береться порівну)
     
  3. Katrine

    Katrine Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    дівчата, може хтось має перевірений рецепт кус-кусу?
     
  4. rysaj

    rysaj New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дуже гарні рецепти саме з кус-кусу тиць
     
  5. Lingerie

    Lingerie New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    В мене колись теж так виходило))) але я навчилась правильну кількість тіста викладати в формочки)
    п.с. може і у вашому випадку просто менше поливинки формочки потрібно тіста викласти?
     
  6. Seppy

    Seppy Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Зібрала на городі купу салати, щоб не постріляла. Що з нею робити не знаю, не встигнемо за кілька днів стільки з*їсти і в холодильник все не зміститься. Може крім салатів ще щось можна придумати?
     
  7. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    бачу, що незрозуміло висловилась. справа якраз в тому, що до краю форми тісто не доростає. йде вгору лише в якомусь одному місці і на вершині трошки тріскає
     
  8. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    а якщо щось інше печете воно Вам такого не робить?

    в мене колись всі торитики були перекособочені. Виявилось духовка нерівномірно гріє...
     
  9. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    коли печу бісквіт то нормально росте. рівномірно.
     
  10. Анютка

    Анютка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    а хто робить йогурти у йогуртниці із заквасок? мені сьогодні чомусь не сквасився(( я новачок у цій справі, лише 4 раз заквашувала, три рази виходив чудовий йогурт, а тут(((
    в чому може бути причина?
    як думаєте, те молоко можна використати на млинці чи пиріг?
     
  11. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, підкажіть як просто готувати варення з троянди? Хочу просто перетерти з цукром. Читала, що пропорції 1:1. Тільки незнаю чи це на 1 скл пелюстків 1склянка цукру чи це береться по масі?
     
  12. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    На склянку пелюсток склянка цукру. Є люди які просто перетирають, а є які щей варять.
     
  13. BlackTee

    BlackTee Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я перетирала в блендері пелюстки (білі кінчики повідрізала) з цукром. Ще додала менше половини ч.л. лимонну кислоту, розведену з 0,5 ст.л. води (це на 0,5л пелюстків).
     
  14. Alias

    Alias Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я теж перетирала в блендері. На 100 г пелюсток брала склянку цукру.Короче, було у мене 500 г пелюсток.Засипала на 6 год. 1-1200 цукру, сік 2-3 лимонів. Коли цукор розчинився перемолола все на блендері. Зберігаю в морозильнику.
    Трішки проварила, але сире подобається більше.
     
  15. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    це обов’язково, бо вони гірчити будуть. Дякую.
     
  16. Sitara

    Sitara Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, а я до вас з борщем.:scratch_one-s_head: Сьогодні готувала молоденький борщ, а він мені вийшов на колір якийсь "облізлий", ну не такий вже аж зовсім безколірний, але хотілось би яскравішого :girl_in_dreams:Вчора були у свекрухи і у неї був борщ молоденький та такий яскравий, такий насичений бурячковий колір, а мені незручно випитати, як то так у неї виходить. А роблю я так: тру бурячок у комбайні та пасерую його під кришкою на сковороді у жирі та доливаю трохи води, коли вкидаю у борщ, додаю 1 ст.л. оцту, та після закипання одразу ж відставляю. А колір втрачається. Як готуєте ви?
     
  17. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я, вже не даю закипати, а тільки доводжу до кипіння і виключаю. Ще раджу додати трошки цукру до бурячка і можна ложку томатної пасти. А оцту я майже ніколи не даю, а надаю перевагу лимонній кислоті.

    Треба щоб бурячок на пательні добре пустив сік, тому я його грію на маленькому вогні.
     
  18. Sitara

    Sitara Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Теж іноді давала замість оцту лимонну кислоту, а скільки Ви її даєте, приміром на 3-літровий банячок?
     
  19. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я завжди варю однаково: іноді "кольоровіший", іноді геть безколірний - то від буряка залежить (навіть з однієї грядки різні буряки бувають)
     
  20. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    а "живий" лимон витиснути? бо я теж оцту не даю, лимонна кислота - все ж хімія, от і думаю, чим би закислити..
    дуже смачно дати до борщу пригорщу консервованої або замороженої кукурудзи.
     
    • Корисно Корисно x 1
Статус теми:
Закрита.