А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Raven

    Raven Мама малятка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Печу такі коржі при 180 на другому положенні (тоненькими коржами) полички 20-25 хв. Перевіряю готовність зубочисткою. Якшо пляцком певне на 200 тре біля години. Режим верх\низ.
     
  2. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я би на 200 не ставила, хіба довше пекти, бо може і низ прихопити. однозначно дивитись по ходу і перевіряти готовність зубочисткою
     
  3. Іриска

    Іриска Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    пекла я спершу на 220 10 хвилин, і 40 хвилин при 200... температури явно забагато, краї запеклись задуже, але за 50 хв пропікся ідеально. То так подумую або 50хв пекти при 200-190 градусах, або.... не знам....
     
  4. Ірена

    Ірена Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    дівчата, може хто має рецепт млинців з лососем?
     
  5. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    то те саме як
    ???
    такі дурні питання, ніби перший раз на кухні :girl_blush2:
     
  6. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Думаю, що ні. У першому рецепті збиваєте жир і цукор вінчиком чи міксером. А в другому розтираєте маргарин чи масло з мукою в крошку. Я інколи тру маргарин на грубій терці, а потім мені легше його перетерти з мукою.
     
  7. kyharochka

    kyharochka Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, дайте перепис тірамісу, або тикніть пальцем, бо не можу знайти.
     
  8. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    500 г маскарпоне
    5 яєць
    230 г цукру
    2 ст.л. коньяку
    десь 0,5 літри кави міцної посолодженої (залежно наскільки любите "мокре" тірамісу)
    какао
    печеня савоярді або павесіні (мені одної пачки забагато)

    Жовтки збити з цукром, білки з дрібкою солі.
    До жовтків додати маскарпоне. Добре перемішати, але легко.
    Додати збиті білки. Легенько зверху вниз перемішати.

    Зварити міцну каву, поцукрувати, додати коньяк.
    Печеня замочувати в каву і викласти дно посуди. Дати шар маскарпоне. Потім знову шар печеня і знов маскарпоне. Зверху посипати какао або таким какао як Несквік (солодке)

    Залишити на ніч в холодильник.
     
  9. zetta

    zetta Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    хочу спитати, а з фасольки що готуєте смачного??
     
  10. Farfalla

    Farfalla Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я на ДП нарила рецепт паштету з фасольки. дуже смакує!!!
    відварюєте фасолю, яйця, тушкуєте цибульку та моркву. все це з"єднуєте + часник + сіль + перець - перемелюєте на комбайні
    З тостами просто неймовірно смачно!!!
     
  11. Raven

    Raven Мама малятка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Фасолька в горшечках: заварити фасольку, спасирувати цибульку з морковю, засипати то в горшечок і залити бульйоном чи водою, приправити, зверху покласти трошка масла і в духовку на пів години.
     
  12. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    от тільки вчора доїли зупку з фасолькою з грибами, дуже смачно і пісна. також тушу з цибульою, морквою і томатом, як гарнір.

    ---------- Додано в 14:36 ---------- Попередній допис був написаний в 13:40 ----------

    замочити квасольку на ніч, потім її відварити до готовності, додати картоплю, гриби (на той раз в мене були дрібонькі шампіньйони, моя бабця варила з опеньками, то взагалі смакота!), заправити притушеною цибульою/морквою. завжди додаю лавровий лист, перчик, короче сіль та спеції до смаку.
     
  13. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    дівчата, як ви запікаєте лосося у фользі? перед тим маринуєте його трошки? чи перед самим запіканням його приправляєте? поділіться своїми секретами щодо соковитої і смачної рибки... :)
     
  14. tsyganka

    tsyganka Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дуже часто печу рибку у фользі (білу, скумбрію, стейки лосося і т.п.). Рибку солю, перчу, додаю трави чи приправу до риби, скроплюю лимонним соком, щоб не розлазилася. Додаю нарізану кільцями цибульку, можна в розрізи на хребті. Ще варіант свіжий помідор теж кільцями або гілочки кропу (дуже ароматно).
     
  15. Barbie

    Barbie Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Ще дуже добре дати гілку розмарину, аромат і смак файний.

    Маю питання, який салат ви робите з синьої капусти?
     
  16. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Сьогодні робила в двох варіантах : синя капуста, морква сира , зелена цибуля, консервований горошок, майонез - для чоловіка і дитини.
    Синя капуста, апельсин, ізюм, оливкова олія - для себе.( хоча більше люблю перший варіант, але хвігура-хвігура...)
     
  17. tsyganka

    tsyganka Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Недавно мій тато забацав такий салат з різних видів капусти: синя, свіжа біла, кольрабі і трошки квашеної (можна не давати) все приправлено бальзамічним оцтом в поєднанні з соєвим соусом. Смакота неймовірна!!!
     
  18. panikvarts

    panikvarts Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Роблю так

    але заправляю то оцтом, олією соняшниковою, перцем, сіллю і порошком гірчичним. Можна ще дрібку цукру. Дуже просто і смачно. Майонезом ніколи не заправляю салати, які можна зробити з олією.
     
  19. panikvarts

    panikvarts Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Хочеться салату з креветок, авокадо, апельсина і зелені. Але от із заправкою проблемно. Не люблю майонезу. В неті купа соусів таких різних для салату з креветок, що очі розбігаються... Може, хтось щось перевірене підкаже, щоб продукти не зіпсувала?
     
  20. soilik

    soilik Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    До цих компонентів я ще тру яблуко (краще кисле). Мій тато до капусти, моркви, цибулі і яблука ще тре редьку, яле тоді салат виходить трохи пекучий (на любителя).
     
Статус теми:
Закрита.