А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. oksumoron

    oksumoron Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

     
  2. taniarz

    taniarz Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    тицніть ,пліз, бо шось шукаю в переписах і не видко:girl_sad:
     
  3. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, а як ви готуєте салат "Гранатовий браслет", бо на різних сайтах різні рецепти: то з морквою, то без, то з твердим сиром, то без :confused: А так хочеться цю красу зготувати! :girl_tender:
     
  4. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дайте хтось рецепт смачних ватрушок. Бо вчора спекла по рецепту з одного кулінарного сайту, то вийшли як камінь тверді. В чому то може бути причина?
     
  5. Farfalla

    Farfalla Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    може забагато муки... :girl_impossible:
     
  6. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Або задовго пекла, одне з двох я так думаю.
     
  7. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Розпушує тісто, і воно робиться таке як листкове, тобто хрумке і не забите. Ще дають оцет, але я люблю більше з горівкою. Навіть тістечка на горілці дуже смачні.
     
  8. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    а я ще знаю, що тісто з алкоголем менше вбирає олії при смаженні.
     
  9. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Можливо, але навіть якщо задовго пекли, то їх треба накрити рушником і залишити. Тоді вони відходять.

    Тісто таки має бути рідше, я вже переконалась. Тоді вони кращі.

    ---------- Додано в 20:41 ---------- Попередній допис був написаний в 20:39 ----------

    я даю до дріжджового. А щоб менше вбирало треба щоб температура олії була стабільна і не загаряча.
     
  10. Cifalius

    Cifalius Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    якщо салат на гостину, то не рекомендую його взагалі, бо в гранаті є кісточки, їсти не зовсім смачно, бо люди не знають чи то ті кісточки ковтати, чи то їх виплюнути в салфетку. Сама його не готую, бо шкода гостей!
    Але поділюсь власним рецептом:
    куряче філе
    цибуля
    картопля
    буряк
    горіхи
    гранат
    сіль
    майонез
    Якщо потрібна пропорція, то напишу!
     
  11. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Так, будь ласка напишіть, бо все ж хочеться скуштувати його.
     
  12. Cifalius

    Cifalius Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    300 гр курячого філе (3-4 шт)
    2 цибулини середні
    3-4 картоплі (середні)
    2-3 бурячка (беру 3)
    100 гр горіхів
    1 великий гранат
    Курячі грудки, буряк, картоплю відварити до готовності
    Цибулю порізати кубиками, обсмажити до золотого кольору, додати мілко нарізані курячі грудки, обсмажити все разом, дати остити
    Буряк натерти на друбній терці ( не на бурячковій, і не на тій якій тремо дируни), окремо в труху перетерти горіхи, змішати горіхи +буряк
    Гранат почистити
    Картоплю натерти на дрібній терці, так само як буряк
    В центр тарілки (як на друге) поставити шклянку, навколо неї викладаем картоплю+сіль+майонез, на картоплю кладемо курку з пересмаженою цибулею+майонез, на філе кладемо буряк з горіхами+сіль+майонез, зверху викладаємо гранат
    П.С: інколи я наварю трошки більше буряка, грудок...і т.д, тому можу зробити не один шар (картопля, курка, буряк, гранат) а декілька. Салат тоді виходить здоровенький, на велику компанію
    П.С2: коли викладаєте все навколо шклянки, добре притискайте
    П.С3 не забудьте акуратно витягнути шклянку :)
     
  13. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, підкажіть як заспиртувати вишні? Маю свіжі морожені, без кісточок. хочу зробити цукерки "Вишня в спирту"
     
  14. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    дівчата, а навчіть мене пекти пісочне печенько! таке щоб і розсипчате, і не тверде. хотіла би якийсь перевірений рецеп і не дуже складний.
    ПиСи: навіть уяви не маю як то сікти борошно з маслом:girl_blush2:
     
  15. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Тут http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=435682&postcount=646 від Марусі-мами рецепт - дуже смачне :nyam2:
     
  16. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Насипаєте купку муки, берете масло, трете його на тертці в ту муку, а потім руками перемішуєте те все і трете так, ніби в руки грієтеся :).
    А рецепт ось ( то зі мною поділилася ним одна форумляночка- Marcipanka :) ) :

    Пісочне апельсинове печенько
    100 г спреду
    100 г смальцю
    півстакана цукрової пудри
    1 яйце
    цедра 1 апельсина
    1 п пор до печива (я давала не повну)
    шоколадні пластинки для посипки

    мука по мірі необхідності, щоб замісити туге тісто
    Поставити на півгодинки в холодильник, щоб трохи той жир застиг і зручно було розкачувати тісто.
    Духовку розігріти до 180 градусів.
    Розкатати тісто 0,5см товщиною, вирізати форми, викласти на деко (нічим не змащувати), присипати шоколадними пластинками, в духовку на 10 хв, пильнуйте, бо швидко прихвачує. Смачного!
     
  17. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

     
  18. simona

    simona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    не знаю куди писати, але маю таке питання - Не знаю чи можна їсти? - в морозилці лежить в мене кусочок копченої (холодне) форелі пише спожити 17,02,2012 я розморозила запаху немає на смак нормальний. Що скажете
     
  19. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Можна, бо ви заморозили до того часу як вийшов термін. Замороження припиняє ріст всіх бактерій.
     
  20. Іриска

    Іриска Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    дівчатонька,хелп
    маю супер легкий і супер смачний перепис медівника
    але не знаю скільки пекти в електродуховці, при якому режимі і при якій температурі, порадьте, пліз!!!
     
Статус теми:
Закрита.