А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Ми колись так само дуже мучилися з ними, а потім нам підказали спосі який помагає. Зварити дві картоплини (середні), пом'яти як на пюре, додати 1 сире яйце, 2 ч.л. борної кислоти. Зробити кульки, такі як фрикадельки і пороставляти всюди, особливо в місця звідки вони лізуть.
     
  2. Nitriotka

    Nitriotka Фея з сокирою )

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

     
  3. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    у моїх батьків вперше зникли таргани, коли сусіди знизу поселилися - бо вони були свині і тарганам там було більше що їсти))) потім, коли сусіди звідти виїхали - все стадо переповзло до нас. але зникли, коли почали робити ремонти всякі (типу "євро"): штукатурки, шпалери...
    а в гуртожиток я купували таку отруту в шприці (такий величенький шприц, там зразу в ньому отрута, упаковка біло-червоно-чорного кольору, якась банальна назва, але не памятаю - давно то було), намазала ним майже скрізь і у великій дозі (там написано полосочками по к-ка см мазати - я мазала суцільно), то таргани зникали на деякий час (до півроку - рік), а потім я процедуру мусила повторювати.
     
  4. Seppy

    Seppy Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я те процедуру робила менше ніж місяць тому :girl_cray:
     
  5. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    то мене зараз теж цікавить. знайшла такий:

    Для ванильного соуса:
    500мл молока
    1 стручок ванили
    2 ст.л. сахара
    1/2 ст.л. крахмала
    1 яйцо

    - Разрезаем стручок ванили вдоль, соскребаем ножом семена и добавляем их в молоко (туда же и остатки от стручка)
    - Добавляем в молоко остальные ингридиенты, перемешиваем.
    - Ставим кастрюльку на средний огонь, доводим до кипения и, как только смесь загустела, снимаем с огня, помешиваем еще минуты 2-3.
    - Процеживаем соус через ситечко и подаем теплым к штруделю
    повний рецепт штруделя тут: http://www.carina-forum.com/carina/index.php?topic=13232.0
    але так як я не люблю молока і все, що з нього приготовано, шукаю варіанти, чим його замінити в тому рецепті... може хтось мені підкаже? :girl_in_dreams:
     
  6. Анютка

    Анютка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, підкажіть мені. Я хочу спекти пиріг (типу яблучна шарлотка) і використати заморожені чорниці. Чи він нормально пропечеться, в процесі розморожування вода з ягід не завадить йому підрости?
    Що ви печете із замороженими ягодами? (крім мафінів, я ще їх не освоїла:girl_blush2:)
     
  7. Farfalla

    Farfalla Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я колись пекла, але попередньо чорниці розморожувала
     
  8. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я пекла з чорниць і малини морожених. добре росте. але зауважте, що від чорниць тісто стане голубенького кольору :).
     
  9. Анютка

    Анютка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    ви теж перед тим розморожували?
     
  10. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    ні, не розморожувала. просто заморожені ягоди перемішувала з тістом.
     
  11. manka

    manka Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    а ягоди на дно не попадали?
     
  12. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    ні, не падали. тісто не було таке рідке і ягоди легкі
     
  13. Usmishka

    Usmishka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Звичайно, будь-які продукти перед використанням з морозилки треба розморозити, і то бажано природнім шляхом, так ви зберігаєте їх властивості.
     
  14. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я печу таку смакоту- бісквітний рулет з чорницями. Ну дуже смачний!
    Бісквітний рулет з чорничним суфле ось звідси :http://www.say7.info/cook/recipe/626-Biskvitnyiy-rulet-s.html
     
    Останнє редагування: 15 Лютий 2012
  15. kyharochka

    kyharochka Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Підкажіть, будь-ласка, якийсь салатик до запеченої рибки, бо на вихідні мають бути гості-друзі, муж заказав запечену рибку, хочу ще якогось салатику.
     
  16. Agrafka

    Agrafka Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, ще вчора бачила рецепт чорнично-сирного десерту, здається в темі "Особисті рецепти", а сьогодні вже очі загубила, а знайти не можу. Мало того, не пам`ятаю чий то був допис. Може хто бачив, підкажіть де. Якщо фото зверху, то він круглий, як тортик і має почергові білі та фіолетові кружечки. Дякую.
     
  17. SoLana

    SoLana Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    загляньте сюди
     
  18. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    А що цікаве можна зробити з філе хека мороженого? З чим запекти?
     
  19. Farfalla

    Farfalla Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я його ріжу на шматки, солю/перчу, викладаю в противень, попередньо змазаний олією, зверху нарізаю кружальцями цибулю, поливаю майонезом, та щедро натираю сиру. На 30 хв у духовку (темп. 180 градусів)
    або ще ось такий добрий рецепт
    http://gotovim-doma.ru/view.php?r=7-recept-Ryba-v-tomatnom-souse
    я правда томатн. пасту заміняю на помідори перемелені (я такі заготовки собі на зиму поробила, то маю зараз такі свіжі перетерті томати), як на мене - виходить ніжніше та й дитинці не боюсь дати спробувати.
     
  20. SoLana

    SoLana Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я люблю його запікати з яблуком. Замаринувати філе (сіль, перець) на нього викласти майонез/сметану, зверху потерте на великій терці яблуко, а потім потертий сир. Швидко і моїм смакує:girl_wink:

    ---------- Додано в 11:11 ---------- Попередній допис був написаний в 11:06 ----------

     
Статус теми:
Закрита.