А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. hrystusja

    hrystusja Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    От і я про це думала. Бо маю квадратну і круглу форми. В квадратній вдається, в круглій ні. Купляла в різних місцях.
    Тепер думаю чи пробувати далі експериментувати в тій круглій формі чи ні.
     
  2. oksumoron

    oksumoron Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    направду, запліснів через погані умови зберігання, або неправильні!
    я пробувала різні способи зберігання, для прикладу загортаю у рушник і кладу в пластикову форму в холодильнику, останнім часом зберігала або лише у пластиковій формі, або з в тому пакеті в якому він продавався (досить цупка,пластикова упаковка), і проблем ніяких не маю!
    якщо появляється плісінь, то лише потрібно обрізати частину де вона поширилась, або як мені коли радили експерти, достатньо помити частину з плісенню (цього я ще не пробувала)!
     
  3. Nastylove

    Nastylove Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчатка, хто готує ванільний соус для штруделя! Підкажіть рецептик!
     
  4. Farfalla

    Farfalla Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, як ви печете штрудель? То така смакота... Я вчора попробувала і зрозуміла: хочу навчитись таке пекти!
     
  5. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    На мою думку, найважче в штруделі тоненько розтягнути тісто. Його треба розтягати руками на столі застеленому рушником. Я його робила колись давно, коли не дуже багато знала, за переписом Дарії Цвек і вийшло дуже навіть супер.

    Он подивіться переписи на конкурс. Там є аж два.
     
  6. Анютка

    Анютка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Може хто має рецепт слоїстого печенька, токого, що цукром зверху посипають?
    Хочемо з малявкою завтра зробити))
     
  7. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Є тут в нас на форумі таке. Раджу пошукати. Тісто до нього готується на основі борошна, масла і домашнього сиру.
     
  8. Анютка

    Анютка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    ну з сиром мені не підходить, сиру нема в холодильнику, а вранці купувати не піду((
    шукатиму, альтернативу
     
  9. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я маю. Колись тут на посиденьках у когось списала :).
    Печенько слойоне (смачненьке)
    1пачка маргарину
    1стакан кефіру
    2 яйця
    3,5-4стакани муки
    приблизно 0,5стакна цукру для посипки
    *стакан тут на 200мл
    Маргарин розтерти з мукою. Додати 2 жовтки, влити кефір. Замісити тісто. Поставити на 1год в холодильник. Потім тісто розкатати, трішки підсипаючи мукою,бо липне. Потім виробляємо тістечка формочками або ріжемо фігурним колесом. Обмакуємо в збитий білок і цукор і викладаємо в змащену форму. Випікати при температурі 170 градусів.
    Я печу на пергаменті і печу при темп.220градусів, бо в мене стара газова духовка.
     
  10. Анютка

    Анютка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

     
  11. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    дівчата, а як замаринувати індика, щоб мясо легко відставало від кісток і було сочне?
    буду запікати порційними кусочками, бо індик великий і не поміщається у духовку
    дайте хтось перевірений рецепт
     
  12. Just me

    Just me Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Ось мій багаторічною практикою перевірений рецепт: я мию, солю, перчу, натираю провансальськими травами + порошок солодкої паприки, наніч в холодильник. Запікаю в рукаві, за 10 хв. до готовності рукав розкриваю. Ніякої олії, ні майонезу, нічого. Але мені видається, що соковитість саме від рукава залежить, тобто на відкритому деку так не буде смачнюче.
     
  13. terezka

    terezka котяка-вишивака

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    а часу він вцілому скільки він має готуватись?
     
  14. Just me

    Just me Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Все залежить від шматків та температури. Моя духовка на режим "курка" виставляє температуру 170. Індик від курки за способом приготування відрізняється мало, смак просто інший. Якщо шматками порізаний, то, я думаю, печеться 40 хв - до годинки закритий, а потім відкрити. Коли відкриваєте, пробуєте. В ідеалі має бути вже готовий, а тих 10 хв - просто для рум"яної скоринки. Як ні - не біда, допікаєте скільки треба, він вже і так не висохне, бо під час запікання в рукаві виділяє свій жир із соками і в тому плаває.
     
  15. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    не знаю про яку ви птицю говорите, бо у мене домашня, то курку при тнмп. 180 печу зо 2год, гуску та індокачку 3 - 3.5, то цілі тушки, а ті що кусочками трохи менше,
     
  16. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    та напевно не про домашню. Зараз можна купити все що хочеш: курку, індикаі т.д. (не домашні).
     
  17. Just me

    Just me Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    В мене домашнього господарства немає, то звичайно маю на увазі купованих індика (не цолого, шматками) та курку. А качку та гуску - годинами печеться, доки м"ясо не зм"якне.
     
  18. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, можна спекти шарлотку в скляній формі? Чи треба металеву обов"язково?
     
    Останнє редагування: 10 Лютий 2012
  19. Farfalla

    Farfalla Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я взагалі печу в силіконовій... думаю, можна...
     
  20. Лія

    Лія Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Печу в скляній , лиш змащую олією.
     
Статус теми:
Закрита.