А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Розкажіть, як можна в духовці смачно запікти баклажани, перчик, помідор, курячі стегна і картопельку? Так щоб то все разом, не довго і смачно)
     
  2. Farfalla

    Farfalla Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Маю банку каштанового варення... і не знаю, що з нею зробити... Налисники, оладки ми не їмо... Думала, що кростату спечу, але воно таке солодке, аж приторне... Так от думаю, що то до нього можна додати, щоб воно не було таке нагло солодке... Може кілька крапель лимонного соку чи есенції дати? Як думаєте, газдині?
     
  3. Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Підкажіть,будь-ласка, рецепт сметано-желатинового крему, найпростіший.
     
  4. shparynka

    shparynka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Цукерка, в мене крем такий- 2 п сметани, 1,5 скл пудри, 2 п желатину. Сметану збити з пудрою, желатин залити кип,ятком на 2 пальці зверху. Розмішати желатин і дати помаленьку в сметану. Поставити в х-к, як почне гуснути, перемазувати коржі.
     
  5. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я інколи роблю все в купу
    але більше люблю коли картопля+кури разом а овочі великими кусками окремо
    якщо маєте скляні гусятниці то розділіть на два: картопля+кури і окремо овощі з травками(нарізаю баклажан кабачок перець та помідор, даю грам олії, сіль перець травки і в духовку)
     
    Останнє редагування: 21 Липень 2013
  6. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    А ну дівчатка підкажіть, що файного і простенького можна з броколі зготувати?крім супів-пюре. пропорції/час готування теж будь ласка скажіть.
     
  7. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Хочу навчитися робити такий штрудель вишневий з Цукерні. Начинка така ніжна, вишні не кислі, горішки і ще щось - все тане в роті. А ще той теплий соус, то моя любов, як її вдома зробити?
     
  8. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Може трохи не в тему, але я вчора пекла швабський пиріг Фіяни з порічками. Але то смакота, всі вдома зацінили :girl_claping:
     
  9. sofka08

    sofka08 kasperjonoks

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Підкажіть як робити солодкий соус із чорниць до оладок або блінчиків?
     
  10. zetta

    zetta Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    і просто солодкий ванільний соус)
     
  11. Златка

    Златка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    З порції чорниць половину блендерую, додаю іншу половину, цукру до смаку і на маленькому вогні доводжу до кипіння. Люблю охолодженим, але не холодним.
    Знаю, дехто аби соус був густішим додає крохмалю, але я роблю без нього.
     
  12. Farfalla

    Farfalla Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я робила колись такий соус до кексиків
    ось тут посилання на рецепт мафинів, то там є і перепис соусу
    http://www.say7.info/cook/recipe/756-Maffinyi-yablokami.html
     
  13. Strekoza

    Strekoza Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, всім дякую за поради. Робили, *як книжка пише*, пропорція, як тут радили, десь 50 мл рому до 150 води, з лаймом, і на цукор коричневий чоловік стратився :)
    Пробували зі спрайтом (мені найменше сподобався, спрайт перебиває всі інші інгрідієнти своїм присмаком), і з швепсом (файно), і з газованою водою (так, мабуть, найсмачніше)
    Шкода, ром швидко закінчився :)
     
  14. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Замовила собі філе індика, бо вирішила шо мені корисно :) Порадьте шо з ним зробити, як краще запекти. Дякую
     
  15. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    прочитала про
    у сусідній темці і хочу))
    але не знаю пропорцій і певно на них треба стару картоплю? хто знає?
     
  16. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Філе досить сухе, його треба не перепекти. Я колись маринувала часник+соєвий соус+трохи олії+лимонний сік, в рукаві пекла. На високій температурі, щоб схопилась шкірка і сік не втік. А потім трохи на меншій, десь 150-160*С. Загалом до години часу пекла шматок в 1 кг с хвостиком.
     
  17. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я ж давала перепис такого соусу. Там іде - чорниці, цукор, вода і сік цитрини.

    Я найбільше люблю ягідно-фруктовий "компот" фламбе. На пательню викладаю ягоди, засипаю підсолоцжувачем (що хочете, тільки пам’ятайте, що цукор добре горить) додаю трошки води і кілька хвилин прогріваю, щоб вода закипіла а цукор розтопився. Як тільки це сталось виливаю келішок рому або коньяку і даю тому всьому запалитись. Вигорає алкоголь і я тим поливаю млинці.
     
  18. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    газдиньки, що крім борщу можна готувати з бобу? маю його багацько.


    Ще маю 1.5 л кислого молока, хотіла б дітям щось спекти, може кекс який знаєте? Блінчики смажити щось не хочу, сир відварювати не получається.
     
  19. Farfalla

    Farfalla Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я манник інколи печу. ось рецептик http://gotovim-doma.ru/view.php?r=795-recept-Mannik
    можна потім варенням поливати чи сиропом якимось... а можна і просто так, до чайку!
     
  20. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    давала в темці переписів рецепт лимонного кексу на йогурті або кислому молоці. все вдається і без масла печеться.
     
Статус теми:
Закрита.