А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. shparynka

    shparynka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дякую, спробую зробити, бо по тих рецептах, що я маю, виходять дуже тверді на наступний день, зуби можна поломити.
     
  2. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    маю десь 800 грам сиру, трохи "змученого". Просто їсти вже не хочу, а от що зробити?
    Сирники- не хочу смаженого, печений сирник- не маю родзинок, ванільки..
     
  3. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    сир твердий зварити?
     
  4. shparynka

    shparynka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Ліниві вареники?
     
  5. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

     
  6. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, чим можна замінити маскарпоне? мені по рецепту 1кг того добра потрібно - дорогувато виходить. бачила в Ашані вершковий сир 7.8% ним можна замінити чи тре щось жирніше?
     
  7. Olka Sherolka

    Olka Sherolka розпатлана посиденька

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    маскарпоне то ж кремовий сир, а я десь читала як зробити крем-сир вдома, наприклад так
    я сама не пробувала ще, може хтось з дівчат прокоментує
     
  8. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, питання, може, і дивне, але як ви запікаєте голубці в духовці? Чи потрібно давати трошки води, а чи може заливати соусом?
    Я варю завжди на плиті, томлю на маленькому вогні, але ще ніколи не запікала...
     
  9. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    ну це не запікання, а тушкування: сметана + томатна паста + вода в якій парилась капуста + сіль (за необхідності).
     
  10. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Може пригодиться порада). Капусту вже давно не парю у воді. Капустину замотую у пакет , зав"язую, і ставлю в мікрохвильовку. На 5 хвилин , якщо молода капуста. Потім витягаю і розбираю на листки, якщо є недопарені ( всередині капустини) то їх знову складаю в пакет на 3-5 хвилин . Зимову капусту ставлю одразу на 10 хв, а потім розбираю на листки і, при потребі, недопарені листки ставлю в мікро. Дуже зручно, не потрібно гріти баняк води, менше часу займає.
     
  11. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    А як себе "почуває" пакет? Не плавиться?
     
  12. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Потрібно стільки води, скільки рис потребує, і на третину більше, враховуючи випаровування.
    Рис не запарюю для голубців, тобто якщо беру стакан рису то на його готування треба два стакани рідини + врахувати випаровування, то ще стакан треба підлити. Орієнтуйтеся на к-сть рису і як ви його приготували перед тим.

    ---------- Додано в 00:18 ---------- Попередній допис був написаний в 00:15 ----------

    ні, не плавиться.
    Також добре виходить в харчову плівку замотати капустину. Але з "напуском". Мені гарно виходить в пакеті, тонкому ( харчовому).
     
  13. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    мікрохвилівки нема )))

    точно, це залежить. я використовую майже повністю готовий рис. але заливаю соусом не для рису, а для смаку. я люблю "мокрі" голібці. і та юшечка потім смачна.
     
  14. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Не розумію чому в мене останнім часом сирні пончики виходять жирними :sad:
    Завжди смажила - були смачненькі, сухенькі, олії не вбирали, а тепер вже 2 рази - КОШМАР. В чому може бути причина?
     
  15. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Блондочко, може олія інша?
    маю якісь підозри, щодо якості олії. "Олейна" по якості не змінилася, а всі інші які пробувала то явно з ними щось не так, враження ніби вони чимось розведені.

    В тісто даєте горілку/спирт?
     
  16. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    останній раз брала "щедрий дар". Спробую ще сьогодні на Олейні.
     
  17. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я вже колись писала те саме про сирні пампушки. аналогічно - "п"ють" олію. причини не знайшла, перестала їх смажити, хоча дуже смачні, але страшно калорійні виходять.
     
  18. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    в мене вже давно таке враження. ну не може цибуля 20 хвилин смажитися і не згоріти:)
     
  19. Маріка

    Маріка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Може тісто зарідке? Коли тісто рідкувате, то пончики вбирають дуже багато олії.
     
  20. zetta

    zetta Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    мені чоловік розказував що з нафтопродуктів є якась речовина (відходи) так от її закупувують підприємства і додають до рослиних жирів.
     
Статус теми:
Закрита.