А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Було б зовсім як круасан, то так і називалось б:girl_haha: А щоб був
    то не вийде

2. AilataN

AilataN жива

чому не круасан?
    я купую листове, розкачую коло, але не тонко, просто щоб підігнати під розмір, коло ділю по діагоналям на вісім частин. В основу( найширшу частину) шмат начинки, закрутили, вигнули круасани, і вже.

3. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

я вже кілька разів пробувала те тісто, воно при випічці дуже вильно розслоюється, а коли їси то кришиться...самі крихти. А якщо розкачати трохи. то не розслоюється зовсім(((
    Хоча, може то тісто мені таке попадало... А Ви яке берете, якої фірми?

4. zetta

zetta Well-Known Member

як приготувати смачний стейк в домашніх умовах, і яке мясо потрібно?

5. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Я часом і дуже розкачую- розслоюється, звичайно меньше але я і не дуже люблю багатослойне)
    Беру любе, яке є в магазині

6. Raven

Raven Мама малятка

Потрібен гриль або грильова сковорода. Змащуєте ваткою, змоченою в олії. Берете шмат м"яска, попередньо посолений, поперчений, приправлений. Можна і на кісточці, можна і без. На невеличкому вогні доводите до готовності, не люблю стейки з кров"ю, тому ножичком акуратно пробую чи пропеклося.

7. AilataN

AilataN жива

Розкачувати треба тільки в одному напрямку...
    Та зробіть просте дріжджове, люблю розкатати коло і промастити маслом розтопленим, зверху посипати цукром легко і горіхами, і закрутити в круасанчики. Рогулікі то їсть :)

8. oksumoron

oksumoron Active Member

проблема в тому, що тісто яке я купую зазвичай роблять або соленим, або нейтральним, ніякого цукру! тому круасани і виходять дивними на смак, середина солодка, а саме тісто таке собі!
    час від часу мені свекруха приносить заморожені, які вони масово продають в барах і супермаркетах, смачні немає ради, і мягенькі, і не крошаться, але таке собі можна позволити раз на тиждень і то забагато!

9. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

))) Та, то проблема в тому, що самому робити тісто неохота, от і миримось зі всіма мінусами готового тіста

10. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

Особисто я беру тісто листково-дріжджове від Метро або Файн-фуд(продається в метро), ціна за 1 кг 12-13 грн. Самій робити неохота. Беру рідко, але останій раз як брала було дуже добре. Робила слойку з мясом малому на д/н, трошки розкачала, зробила булочки і на 2 год залишила в холодній духовці.Воно віддихнуло, пекла в електричній духовці перед подачею. Вийшло супер. В газовій не так, а чому не знаю

Потребую поради. Маю заморожений гарбуз, шкода викидати, переглянула усі рецепти і от думаю що можна зробити гарбузові деруни чи налисники.
    Хтось робить таке з мороженого гарбуза?

11. AilataN

AilataN жива

12. amaretto

13. silvia

silvia Well-Known Member

(((((а ми вже свій давно зїли......у мене крем-суп з гарбуза йшов на ура! чоловік наминав за 2 щоки і ще просив. а ще як додати фети та грінок...:girl_in_love:

14. Raven

Raven Мама малятка

ще нагадала. Рекомендують м"яско солити опісля жарки, але мені так не подобається.

15. malicious

malicious Member

Підкажіть будь ласка якийсь маринад для курки без майонезу.

16. Sandoryk

Sandoryk Well-Known Member

Часник, сіль, перець, томатна паста, сметана.

17. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

соєвий соус, часник, мед
    апельсиновий сік, коріандр, часник, сіль, мед
    оливкова олія, лимонний сік, перець ,сіль +сушена зелень, або улюблені трави на свій смак.

18. Жменька

Жменька Well-Known Member

Дівчатка, знаю, що є такий пектин - загущувач для варення. Хтось знає, де таке продається?

---------- Додано в 14:37 ---------- Попередній допис був написаний в 14:29 ----------

Дуже смачний суп-пюре з гарбуза. Можна ще дати в тарілку гарбузове насіння (посипати зверху).
    Я ще тушкувала курятину з гарбузом - теж дуже смачно (правда, не всі люблять солодкуватий присмак в м"ясних стравах).
    Для малечі робила гарбузово-ягідний соус до морозива (також недавно залишки замороженого використала).
    А інколи роблю картопляно-гарбузове пюре на гарнір (туди ж можна дати броколі або шпинат)

19. amaretto

робила вчора я налисники з гарбуза по рецепту з посиденьок
    Мучилась але мені не вдалось, тому додала ще ложку муки і зробила типу оладки
    Малі їли обидвоє. З медом пішло супер

20. Натуля

Натуля Well-Known Member

Моя мама раз сказала, що то дуже хлопотно робити листкове тісто і я завжди лиш купувала готове. А там стільки всього непотрібного в складі, що вирішила все ж спробувати сама. Робила листкове недріжджьове і нічого складного немає. На кухні паралельно щось інше готувала - то зовсім ненапрягало кожні 30 хв розкатати і знову згорнути. ЯК на перший раз вийшло дуже добре. Лише затонко розкатала коли пиріжки пекла. І тісто це можна заморозити тому маю намір зробити кілька порцій і закинути в морозилку.

Статус теми:
Закрита.