А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Було б зовсім як круасан, то так і називалось б:girl_haha: А щоб був
    то не вийде
     
  2. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    чому не круасан?
    я купую листове, розкачую коло, але не тонко, просто щоб підігнати під розмір, коло ділю по діагоналям на вісім частин. В основу( найширшу частину) шмат начинки, закрутили, вигнули круасани, і вже.
     
  3. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я вже кілька разів пробувала те тісто, воно при випічці дуже вильно розслоюється, а коли їси то кришиться...самі крихти. А якщо розкачати трохи. то не розслоюється зовсім(((
    Хоча, може то тісто мені таке попадало... А Ви яке берете, якої фірми?
     
  4. zetta

    zetta Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    як приготувати смачний стейк в домашніх умовах, і яке мясо потрібно?
     
  5. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я часом і дуже розкачую- розслоюється, звичайно меньше але я і не дуже люблю багатослойне)
    Беру любе, яке є в магазині
     
  6. Raven

    Raven Мама малятка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Потрібен гриль або грильова сковорода. Змащуєте ваткою, змоченою в олії. Берете шмат м"яска, попередньо посолений, поперчений, приправлений. Можна і на кісточці, можна і без. На невеличкому вогні доводите до готовності, не люблю стейки з кров"ю, тому ножичком акуратно пробую чи пропеклося.
     
  7. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Розкачувати треба тільки в одному напрямку...
    Та зробіть просте дріжджове, люблю розкатати коло і промастити маслом розтопленим, зверху посипати цукром легко і горіхами, і закрутити в круасанчики. Рогулікі то їсть :)
     
  8. oksumoron

    oksumoron Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    проблема в тому, що тісто яке я купую зазвичай роблять або соленим, або нейтральним, ніякого цукру! тому круасани і виходять дивними на смак, середина солодка, а саме тісто таке собі!
    час від часу мені свекруха приносить заморожені, які вони масово продають в барах і супермаркетах, смачні немає ради, і мягенькі, і не крошаться, але таке собі можна позволити раз на тиждень і то забагато!
     
  9. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    ))) Та, то проблема в тому, що самому робити тісто неохота, от і миримось зі всіма мінусами готового тіста
     
  10. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Особисто я беру тісто листково-дріжджове від Метро або Файн-фуд(продається в метро), ціна за 1 кг 12-13 грн. Самій робити неохота. Беру рідко, але останій раз як брала було дуже добре. Робила слойку з мясом малому на д/н, трошки розкачала, зробила булочки і на 2 год залишила в холодній духовці.Воно віддихнуло, пекла в електричній духовці перед подачею. Вийшло супер. В газовій не так, а чому не знаю

    Потребую поради. Маю заморожений гарбуз, шкода викидати, переглянула усі рецепти і от думаю що можна зробити гарбузові деруни чи налисники.
    Хтось робить таке з мороженого гарбуза?
     
  11. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

     
  12. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

     
  13. silvia

    silvia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    (((((а ми вже свій давно зїли......у мене крем-суп з гарбуза йшов на ура! чоловік наминав за 2 щоки і ще просив. а ще як додати фети та грінок...:girl_in_love:
     
  14. Raven

    Raven Мама малятка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    ще нагадала. Рекомендують м"яско солити опісля жарки, але мені так не подобається.
     
  15. malicious

    malicious Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Підкажіть будь ласка якийсь маринад для курки без майонезу.
     
  16. Sandoryk

    Sandoryk Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Часник, сіль, перець, томатна паста, сметана.
     
  17. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    соєвий соус, часник, мед
    апельсиновий сік, коріандр, часник, сіль, мед
    оливкова олія, лимонний сік, перець ,сіль +сушена зелень, або улюблені трави на свій смак.
     
  18. Жменька

    Жменька Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчатка, знаю, що є такий пектин - загущувач для варення. Хтось знає, де таке продається?

    ---------- Додано в 14:37 ---------- Попередній допис був написаний в 14:29 ----------

    Дуже смачний суп-пюре з гарбуза. Можна ще дати в тарілку гарбузове насіння (посипати зверху).
    Я ще тушкувала курятину з гарбузом - теж дуже смачно (правда, не всі люблять солодкуватий присмак в м"ясних стравах).
    Для малечі робила гарбузово-ягідний соус до морозива (також недавно залишки замороженого використала).
    А інколи роблю картопляно-гарбузове пюре на гарнір (туди ж можна дати броколі або шпинат)
     
  19. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    робила вчора я налисники з гарбуза по рецепту з посиденьок
    Мучилась але мені не вдалось, тому додала ще ложку муки і зробила типу оладки
    Малі їли обидвоє. З медом пішло супер
     
  20. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Моя мама раз сказала, що то дуже хлопотно робити листкове тісто і я завжди лиш купувала готове. А там стільки всього непотрібного в складі, що вирішила все ж спробувати сама. Робила листкове недріжджьове і нічого складного немає. На кухні паралельно щось інше готувала - то зовсім ненапрягало кожні 30 хв розкатати і знову згорнути. ЯК на перший раз вийшло дуже добре. Лише затонко розкатала коли пиріжки пекла. І тісто це можна заморозити тому маю намір зробити кілька порцій і закинути в морозилку.
     
Статус теми:
Закрита.