А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. WildWind

    WildWind Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я пересипала ревінь цукром до пирога, то цукор впав на дно, хочу було дуже багато соку. Але згідна що при нагріванні він точно розчиниться, і теж роблю смородину без нагрівання то цукор розходиться.. тоді не знаю в чому прикол пудри..
     
  2. gladiolys

    gladiolys Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата я робила тільки один раз, коли перший раз щось готую то стараюсь притримуватись рецепту, а далі вже можу собі екперементувати.
    Це рецепт французького повара, я вже замітила, що в рецептах в них дуже часто замість цукру йде пудра. В цьому рецепті пудра дійсно для того щоб розійтись швидше. Думаю можна брати цукор.
     
  3. WildWind

    WildWind Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    В перекладених рецептах я теж не раз пудру зустрічала, думаю тут щось є... Диявол в деталях як кажуть). З точки зору дотошності господині цікаво що то дає.. Але от коли в мене закінчився цукор, я пила чай з пудрою, був зовсім інший смак. Так що думаю різниця є.
    В мене тепер проблема, де розмарин взяти, завтра муж піде по магазинах. 2 кг ревеню начищені і по 1 кг на два різні рецепти з цукром/пудрою чекають.
     
  4. Olka Sherolka

    Olka Sherolka розпатлана посиденька

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    в пудру часто додають крохмаль, принаймні деякі виробники, крім того підозрюю що пудра ще більше ніж цукор в кристаликах натягує запахи і вологу, тому й інший смак
     
  5. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    вперше таке чую. для чого? який зв"язок між одним і другим?
     
  6. Olka Sherolka

    Olka Sherolka розпатлана посиденька

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    не знаю, але на Паску купувала пудру двох виробників (не пам'ятаю назв), то на упакуванні в складі одного з них було чітко написано - крохмаль, навіть відсоток скільки його там був, на іншому упакуванні такого не було. Треба було спробувати на смак один і другий, але все пішло на помадку до пасок, тому не скажу чи була різниця в смаку
     
  7. Imbyr

    Imbyr New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я думаю, що крохмаль не злипається , а пудра в камяні брили злежується
    от і легше поєднати

    як наприклад, щоб сіль не відсиріла кладуть рису трошки
     
  8. DesperateHousewife

    DesperateHousewife Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Моя мама пудру робить сама вдома: перемелює на кавомолці звичайний цукор. Виходить чудова пудра без крохмалу.
     
  9. WildWind

    WildWind Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    ну та я також пудру не купую, мелю в блендері))) Тому інший смак чаю треба пояснити якось інакше...
    Завтра я порівняю дві заготовки, з цукром і пудрою))))
    Хоча може то як пересіяна мука... може повітря більше?
     
  10. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Прямо-пропорційний. Завше додають, щоб воно трималось, інакше в приміщенні пудра зліпиться до купи. Адже це не гранули цукру і воно легко розтопиться. Тому до пудри додають крохмаль.
     
  11. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    є таке, то точно. Аж була здивувалася що чай з пудрою зовсім гидкий.
    При наявності кавомолки то питання відпадає. Зміст в пудрі є, бо швидше розчиняється, от теж думаю таке вареннячко зробити і буду цукор молоти.
    А як таке варення на , мм, тактильні відчуття? Ниточками чується?
    Мілко треба різати румбарбар?
    Страшне не люблю отих ниток в компоті( ріжу великими кавалками щоб легше відціджувалося, бо мілкі трудно зцідити)) але в пирогах начинка з ревеню смакує, думаю і у варенні воно буде гарно...
    І якого кольору воно? Лимону я би дала, для збереження гарнішого кольору
     
  12. WildWind

    WildWind Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    В мене червоний сорт ревеню, правда вже вироджується, і є багато чисто зеленого, але багато з червоною серединкою, тому колір випічки і компотів розовенький, як зроблю варення то покажу колір...
    Є рецепти з лимоном. Але мені таке не підійде, хочу щоб дитина могла їсти те варення.
    А щодо ниточок, ті фото, що бачила в неті, то ніяких ниточок нема, правда там фішка в тому, що самі куски ревеню варяться лише до закипання (ниточки не встигають відділитись), а ось сік з цукром довго кип’ятять, потім той ревінь мабуть в банках доходить, а може такий ніжний що і цього досить..
    НУ покажу потім що вийшло, відправляю мужа за розмарином))))
     
  13. innamorata

    innamorata Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, знайшла Лілін перепис французького пирога(кіш), як саме робиться те пісочне тісто? Пропорціі тобто, бо Ліля дала лише складники- маргарин, мука, сіль, яйце, вода.
     
  14. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я роблю так:
    100 г холодного масла або спреду рублю з 1 скл муки на борошняну крихту, добре рукою перетираю
    потім вбиваю 1 яйце і вливаю 1 ст. л. холодної води, трохи солі
    замішую тісто, скатую в кулю і на 1 год в харч плівку і в холодильник.
     
  15. Raven

    Raven Мама малятка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я на сметанці люблю робити, ліпше ліпиться купи і пухкіше.
     
  16. innamorata

    innamorata Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Маю ще одне питання- до багатьох запіканок в заливку йдуть вершки... А можна іх замінити сметаною?
     
  17. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    завжди заливаю сметанкою + яйце, ліньки за вершками ходити, ми їх не любимо)
     
  18. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    якраз прикол пісочного тіста в тому, що то має бути не пухке, а крихке, трішки слоїсте. вода має бути крижана - щоб не топилось масло від тепла рук, а залишалось такими грудочками. і місити не треба, лише зібрати його до купи в кулю чим по швидше.
     
  19. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    А місити, поки збираєш в кулю, треба старатись лишень кінчиками пальців. Бо долоні в нас переважно дуже гарячі, і вони швидше розтоплять масло.

    Саме тому таке тісто радять замішувати в комбайні.
     
  20. Soleil

    Soleil New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

     
Статус теми:
Закрита.