А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    а що в складниках не пре :)? такий собі простий і елементарний набір.
    кекс з рідкою начинкою. їсти зразу з печі. дуже шоколадно.
     
  2. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я якраз про це. Простий кекс :girl_wink: але ж вигляд непростий, тому й смаку хочеться якогось особливого :connie_pull-pigtail
     
  3. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Мені, після кількох експериментів сподобалося його робити на основі отого рідкого жирку, що лишається після смаження курячих шматочків філе. Я їх обов`язково наперед мариную у майонезику і травичках.
    І ось у той жирок з м`ясними соками можна додати майонез, сік лимончика, гірчицю, може ще щось і тим заправити салат. Ну і пармезан "мусі бичь".
     
  4. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    як його правильно приготувати, то не простий. дуже класно поєднується два смаки шоколаду - запеченої скоринки і рідкої начинки.
    я б сказала - то для любителів шоколаду і всього шоколадного.
     
  5. карапуз

    карапуз Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Сьогодні готувала фондан для гостей. Сподобався усім без винятку. Мені він дуже смакує теплим і з морозивом :nyam2:.
    :girl_yes2: власне не для любителів випічки ( хоча і для них також ), а саме шоколаду.
     
  6. Olka Sherolka

    Olka Sherolka розпатлана посиденька

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    а мене цікавить от та серцевина рідка - вона не відчувається як сире рідке тісто? Адже в нього входить яйце, а я маю пересторогу до не оброблених термічно яєць
     
  7. карапуз

    карапуз Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Там усього 2 ложки муки, тісто на смак як розтоплений шоколад.

    Воно ж печеться, хоч і недовго, але при високій температурі.
     
  8. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Якщо маєте пересторогу то зробіть на перепелиних.
     
  9. Ari

    Ari Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, поділіться або тицьніть на рецепт приготування апельсинових цукатів, щоб можна було додати і до сирничка і до пасочки.
     
  10. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Ну фсьо, і я хочу той фондан, от тільки не маю в чому його пекти :sad: дівчатка, ви в чому печете? Наскільки 'формочки' великі? В рецепті від Марусі пише 6-10 хв, різниця велика, і зрозуміло, що залежить від величини посудинок.
     
  11. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    думаю мають бути такі формочки:
    [​IMG]
    облазила маркети, а там якісь вони всі страшні - або чорного або бордового кольору, або немає потрібної кількості, якась невезуха. ходить за мною той фондан, а пекти нема в чому.
     
  12. Olka Sherolka

    Olka Sherolka розпатлана посиденька

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    а можна пекти в звичайному керамічному горнятку? такому що чай п'ють, грам на 250 рідини? Теж хочеться той фондан спробувати спекти, але купувати спеціально формочки жаба дусить
     
  13. Людок

    Людок New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

     
  14. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    це є дуже поширений міф, щодо перепелиних яєць.
    а насправді, вони точно з такою самою ймовірністю, як і курячі, можуть мати сальмонелу.
     
  15. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Подивіться, які ці класні, якби зустріла в магазині, точно купила б :)
    [​IMG]
     
  16. innamorata

    innamorata Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я робила так: на грубій терці потерти топінамбур і моркву. Порізати трохи зеленої цибульки(як нема то я стару тоненько шинкувала) і квашений огірочок невеликими кубиками. Все заправити олією - я люблю соняшникову нерафіновану. Все. Муж дуже хвалив
    а ще люблю той топінамбур сам без нічого хрумати :)
     
  17. карапуз

    карапуз Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я печу в силіконових формочках для мафінів, діаметром 5 см.

    Випікаю 4 хвилини. Щоб визначити потрібний час для вашої форми , мусите експериментувати. Я ставила на 2 хв, подивилась, що замало часу, добавила ще. Так і визначила оптимальний час :girl_yes2:.
     
  18. lawyer

    lawyer Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я печу в схожих на ці формочках для мафінів (без паперу)
    [​IMG]
    змастила олією і присипала какао (як в рецепті Корени), то відставали дуже добре
    пекла 8 хв, того було замало, то допікала ще 2 хв. вийшли суперові: ззовні - кекс, всередині - рідкий шоколад, духовка на 200 градусів
     
    Останнє редагування: 29 Квітень 2013
  19. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Суть того фонданту аби припеклись лишень краї, тому духовка має бути досить гаряча. Більше ніж 10 хвилин не треба, бо тоді втрачається консистенція. Серединка повинна залишатись рідкою, бо в тому то і вся бомба - має ніби вистрілити, тобто витекти гаряча шоколадна серединка.

    Яйця проходять достатню термічну обробку, щоб нагрітись до тої температури при якій всі бактерії гинуть.
     
  20. Ksusha

    Ksusha Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я пекла фондан в звичайних силіконових формочках для мафінів, змащених жиром. Дуже добре все відставало. В рецепті було вказано пекти не більше 7-ми хвилин при температурі 200 градусів. Серединка залишилася рідкою.
     
Статус теми:
Закрита.