А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. tsvetochek

    tsvetochek Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    маю десь до 0,5 кг. філе індика, хочу попробувати запекти в духовці. Може хтось має якийсь рецепт? буду вдячна:girl_claping:
     
  2. Яруська

    Яруська Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Сама грудка індика є трохи суховата, тому краще запікати з овочами в рукаві або рулетом наприклад з шпинатом і сиром, або зробити медальйони в беконі і якийсь ягідний соус подати.
     
  3. tsvetochek

    tsvetochek Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    тому і думаю, як краще зробити, бо хочу щоб і соковити була, і румяна зі шкоринкою :girl_in_dreams: може й справді зроблю в рукаві з якимось овочами, думаю хв. 30-40 достатньо буде, і потім як, розірвати трошки рукав, щоб зверху припеклося? чи як?
     
  4. Яруська

    Яруська Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Так, трошки розрізати і поливати тим соком, що утвориться або трошки оливкової олії з медом полити.
     
  5. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    сухувата не те слово.
    витримайе грудку у підсоленій воді годині 2. тоді нашмаруйте добре і печіть в рукаві. є шанс більший не отримати сухе мясо.
     
  6. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, а хтось робив вдома арахісове масло? Дайте рецептик
     
  7. Sitara

    Sitara Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Тицьніть мені на рецептик файних чебуреків.
     
  8. Olka Sherolka

    Olka Sherolka розпатлана посиденька

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    а хіба не достатньо просто перемолоти смажений арахіс в блендері? Я завжди думала що воно так робиться. Ну і в процесі можна поцукрувати чи посолити, залежно яке арахісове масло хочете отримати
     
  9. Dolche

    Dolche Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я роблю такі:
    2 ст. л. олії
    2 ст.л. цукру (без гірки)
    2 ст.л. оцту
    1.ч.л. спирту (можна не давати)
    мука скільки візьме. Замісити як на вареники, але кип"ятком. Тоді поставити тісто в холодильник на 2 год.
    Вже кілька років не зраджую цьому рецепту чебуреків :girl_in_love:.
     
  10. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    а води скільки?
    к-сть олії цукру і оцту на яку кількість муки?
     
  11. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    то не мій рецепт, але зазвичай йде пропорція 2 стакани муки на стакан води.
    про цукор олію і інше не знаю...
    недавно ще фіяна давала гарний рецепт чебуреків http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=1495696&postcount=1312
     
  12. Ari

    Ari Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Задумала зробити зефір для своєї малечі, та от незнаю, що краще давати желатин чи агар, та і ніколи не працювала з агаром як він себе повидить в роботі , чи має він якісь технічні особливості. Єдине що мені відомо він починає застигати при 40 градусах.
     
  13. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Агар треба закип"ятити , на прямому вогні а не на паровій бані. І ще залежить який ви агар купите, питайтеся інструкцію. В загальному нічого складного- кинули у воду, розмішали, закип"ятили. Вистудили до доброго тепла, змішали зі всім решта, так само як і з желатином.
    Агар дає іншу консистенцію ніж желатин, галяретка з ним ламається як скло, так і називається : надає продукту" скловидний злом", якось так. Желатин дає злом більш тягучий, резиновий. Дуже цікавим є поєднання і того гелестворювача, і іншого. Але треба пробувати, яка консистенція буде більш " смачна" для поїдаючого той зефір)).
     
  14. Kiruskin

    Kiruskin Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я завжди відбивні робила з полядвиці, але недавно вирішила зробити експеримент, і зробила відбивні з шиї, то тепер роблю тільки з шиї, вони виходять значно м"якші. І мені і чоловіку з шиї подобаються більше, ніж з полядвиці.
     
  15. innamorata

    innamorata Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я раніше теж лише з полядвиці робила. Але вони мені завше якісь сухуваті. Тепер роблю з вирізки. Виходять дууууже соковиті.
     
  16. sofka08

    sofka08 kasperjonoks

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, підкажіть рецепт смачних тефтелів .
    Роблю як і на котлетки, але іноді виходять досить тверді (((
     
    Останнє редагування: 7 Квітень 2013
  17. MakarOnka

    MakarOnka хлопчача мама :)

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Роблю тепер по ось цьому рецепту Дани , то виходять дуже смачні, просто тануть в роті:girl_claping:
     
  18. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    А як використати свинний дуже жирний фарш, який вже так з рік пролежав в морозилці? В котлетах навіть з 70% говядини він мені так погано пахнув:girl_impossible: Викинути і забути? Ну дуже він жирний...
     
  19. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    якщо погано пахне - то проблеми з морозилкою. в нас часто вдома фарш, мясо, сало довго в морозилці лежало - ніяких проблем.
    моя мама робить голубці з дуже жирного фаршу.
     
  20. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Точно не з нею. Всі інші продукти пахнуть як їм і властиво. До порівняння сало чи просто інший фарш. Тому більше грішу на якість саме цього сала в фарші...
     
Статус теми:
Закрита.