А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. AilataN

AilataN жива

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Я млинці роблю, чоловік їх називає "салатні млинці". Котлетки робити краще з вареного, по типу зраз, картопля+морква+капуста.
    Млинці: робите салат з капусти ( капуста нашинкована і вим"ята, морква натерта, цибулька нарізана, зелень, сільперець). Туди вбиваєте 2 яйця, вливаєте пару ложок кефіру ( можна майонезу, але я не люблю), всипаєте муки щоб було тісто, не рідке та й не густе, вимішуєте. Можна дати соди- по бажанню. І смажити, викладати як деруни. Найсмачніші вони з молодої капустки, з зимової то капусточку треба гарненько вим"яти.
    Якось дала сиру картоплю туди- вийшло дуже зле, несмачно((.

2. карапуз

карапуз Well-Known Member

Я так і роблю.

3. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

Люди, підкажіть, як карамелізувати банани. Бо я сьогодні пробувала робити це вперше, то щось мені результат не дуже сподобався:girl_blush2:

4. Ari

Ari Well-Known Member

Дівчата, як ви заморожуєте печериці, вони у мене після розморозки чорніють, чи то їх потрібно трошки приварити у воді з оцтом, чи можливо потрібно притримуватись якоїсь технології?

5. AilataN

AilataN жива

Відварити треба.

6. Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Підкажіть салат з сочевиці.Хотіла зробити по інтернетовському рецепту,добре,що не спортила.Залишилась відварена сочевиця.а соус пішов в смітник:2ложки олії соняшникової , 2 ложки олії лляняної ,2 ложки винного оцету ,2 ложки діжонської гірчиці - гадость рідкісна!Так що, сочевиця чекає своєї долі!

7. WEDLADY

WEDLADY Well-Known Member

Господиньки, знову я до вас за порадою. Вчора пробувала пекти сирник "Сльози ангела". Все б нічого, тільки от безе зверху не вийшло- злипллось, що зробила не так? ПС. Білкова маса була густа. Як варіант причини розглядаю саму духовку, бо в нас добре працює піч лише на режимі нижній підігрів+конвекція, то може все через конвекцію?

8. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

"сльози ангела" то ви маєте на увазі білковий крем зверху, він припікається до рум'яного кольору, а при вистиганні на поверхні з'являються крапельки вологи?

я колись робила яблучний пиріг з ефектом "сліз ангела", але я так зрозуміла з рецепту що безе не утвориться, температура не та, для безе, наскільки я знаю, потрібне довге просушування при низькій температурі. А "сльози ангела" - це не безе, а просто трохи припечений білковий крем, не висушений, тому й "сльози" утворюються. Але то на любителя, я зрозуміла що мені таке не смакує - липке, тягуче, ще й потекти може через деякий час.

9. AilataN

AilataN жива

Це мій улюблений пиріг, але через оті сльози я його перстала робити, і білок використовую як варіацію на " цвєтаєвський пиріг". Корж- пісочний ( тільки жовтки), зверху яблука, потім
    в оригінальному рецепті :
    я беру
    200 грам кефір, або сметану, або те й інше
    стакан цукру ( деколи півстакана)
    2 ст.л. муки
    збитий білок двох яєць ( вмішую в кінці)
    І викладаю на яблука. мені так в сто разів більше подобається ніж безе ( яке зовсім не безе виходить), виходять яблучка в муссовій заливці, пухкій і ніжній. Можна з різними фруктами/ягодами робити.

10. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

вчора зацікавилась тим білковим суфле і думаю що ці "Сльози ангела" - то варіант швейцарської або італійської меренги, детальніше про них тут, але ці суфлеподібні меренги - частково або повністю термічно оброблені, стійкіші і не випускатимуть вологу, напевне. Треба буде спробувати.

11. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Дівчата, навчіть мене робити котлети.:ed4d70def841dc74b57

12. kati

kati Well-Known Member

Дайте супер-пупер прикольний рецепт ,куди можна впихнути в"ялені томати( маю їх досить багато, додаю в салати,піцу.. а більше шось незнаю куди ще)

13. карапуз

карапуз Well-Known Member

Спробуйте за оцим рецептом :girl_yes:.

14. WEDLADY

Так-так, саме це я мала на увазі. Моя тітка теж пече яблучний пиріг з таким псевдо-безе, то він вдається зверху як справжня безе, таке хрустке, ммм, а всередині ніжніше(не до кінця пропечене), то цей варіант мені дуже і дуже подобається. Тітка початку ставить той пиріг на високу температуру, а згодом дуже знижує(в газовій плиті залишає невеличкий вогонь, температур точних не знає) і ще так тримає. Разом печеться в неї той пиріг близько 70 хвилин. От і я спробувала знизити температуру і довше потримати той пиріг, але білкова маса просто злиплась, сіла і все, не знаю чому, бо білки були гарно збиті і пишні.

---------- Додано в 19:16 ---------- Попередній допис був написаний в 19:13 ----------

AilataN, і Ви ще так запікаєте пиріг з тим мусом, чи вже на готовий пиріг викладаєте?

15. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

я люблю фокаччу з ними, вона така виходить з ізюминкою :)

16. Kasia

Kasia Well-Known Member

я роблю так як Дана. майже))
    булку замочую в молоці, правда. яйця не збиваю.
    закидаю фарш, булку, яйце, цибулю і часник, спеції в комбайн. там вимішую.
    тоді формую і смажу котлети.
    завше роблю в сухарях.
    і головне - складаю до банячка, на дно хлюпаю водички, і пропарюю на малому вогні.
    котлети стають мякесенькі і точно не сирі.

17. WEDLADY

Дякую Вам, Оля, тепер зрозуміла свою помилку-дала одразу ввесь цукор при збиванні.

18. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Якраз щойно насмажила котлеток!

Я вже переконалася, що велике значення має сам фарш. От чомусь мені найсмачніші котлети виходять з готового фаршу з Родинної ковбаски, а коли беру, напр, шию, то котлети будуть засухі (хоч шия і досить жирна), з фаршу з супермаркету - теж не то.
    Готовий фарш ще раз перемелюю вдома, додаю розмочену булочку (разом з молочком - тоді котлети ще ніжніші), часник, трохи спасерованої цибульки, сіль, перець.
    Смажу теж в сухарях.
    Дуже смачні виходять!

19. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Що можна зробити з мороженоі чорниці?

20. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

маффіни з чорницею.

Статус теми:
Закрита.