А може я неправа?

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Un.Known, 4 Листопад 2009.

1. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Відповідь: А може я неправа?

Я 80. )

Іноді просто нема про що (з ким) говорити.

Цим не хочу сказати, що у форумі брак високого інтелекту - я задовільняюсь бесідою і з носієм сільського розуму. Але аби був.

Одне діло - сперечатись з кимось, хто має думку, інше - опонувати бздурам.

То я чухаю, коли змінюється процентуальне відношення бздур до думок не на користь останніх. ))))

2. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Пригадалася мені історія із мого власного досвіду. На одному із "вагітних" форумів, який давно перестав таким бути, бо просто перешов у формат широкого спілкування на всі теми, але більшість учасників або вже мами, або майбутні мами, або просто плануючі мами дописувала одна дамочка, яка не мала ніякого відношення до жодної з названих категорій дописувачок. І все б нічого, але писала вона такі бздури, які в рамки здорового світосприйняття не вписувалися. Але так як дописи її нікого в принципі не ображали, а будь-які спроби натякнути їй, що вона не права або рекомендації змінити ставлення до ситуаціїї сприймалися нею як особиста образа, або видавався "залізний аргумент": що ви там заміжні розумієте молоду незаміжню дівчину. Відповідно на дописи ніхто не реагував, сперечатися там не було з ким, а переконати тим більше. До пори до часу... Одного прекрасного дня дамочка так достала всіх, що мовчати на її дурість стало неможливим. Весь форум скипів. До чого я веду: замість того щоб задуматися, чому всі одночасно не витримали і почали протестувати (так як її пости зачіпали самолюбство кожної з форумлянок), вона далі співала своєї, в результаті образила всіх так, що її забанили (про що мріяли всі, але не було приводу), а наостанок видала геніальну фразу: "Та про що з вами говорити! У всіх вагітних інтелект мінус30%, і видно, що це розповсюджується і на годуючих мам!". Звичайно, ідіотизм, це хвороба невиліковна, але я веду до того що іноді навіть із дещо нездоровими особами варто посперечатися (чи то опонувати бздурам), щоб знайти спосіб їх позбутися!

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я написала те саме, але іншими словами. :girl_wink::girl_haha:

4. Hruska

Hruska Well-Known Member

Я коли відповідаю, пишу...то не завжди впевнена в своїй правоті, бо ж підтримую вищесказане - ніхто не знає, де межа правильності...
    Я доволі вперта людина і мене важко переконати, але якщо наведені факти - то впевнено можу сказати, що "мене переконали" або ж "я була неправа"....тут, як на мене не відіграє роль - чи ти "новенткий" чи "старенький" учасник форуму, а справа в самій людині...

5. Dolma

Dolma Well-Known Member

Це ж треба! А я все публікую, що пишу... Але дуже сподіваюсь, що нікого не образила. І в житті так - завжди кажу, що думаю.
    Щодо теми: переконати мене в неправоті можна, я навіть це люблю, але для цього потрібні чіткі аргументи і спокій опонента.
    Взагалі я помітила, що створила для себе якийсь культ розумної, швидше навіть мудрої, спокійної, врівноваженої і ввічливої людини - такі діють на мене безвідмовно: я відкриваю очі й вуха, закриваю рот... і внімаю! :D

6. kitka

kitka Well-Known Member

Ви мали на увазі відповідь в голові, чи вже написану і потім стерту? Бо якщо просто подумала, що б відповіла, то у мене теж набереться близько 80-90%:girl_smile:. А я мала на увазі, що напишу, а потім кнопку "опублікувати" не тисну, бо далеко не всі розуміють мої жарти:girl_crazy:.

7. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Десь пів напів.

Я признаюсь - я деколи і лінива просто писати. Чи не лінива... але писати відповідь типу "В мене голубі очі" мені просто... облом.

8. levandivka

levandivka З яйцями...

Г-г-г...
    Нагадую, що доступна опція [​IMG] ЗАКРЕСЛЕНИЙ ШРИФТ. Теж варіант публікації ("не мусово читати/реагувати"). :)

9. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Як то кажуть : не говори, що думаєш, а думай, що говориш :)))

10. Кольорова

Кольорова Well-Known Member

А ще - політика невтручання. Якщо є ду-у-уже гостра дискусія між двома більш-менш авторитетами, то інші переважно не втручаються. А ще існує поняття коліжанської солідарності - на жаль, на завжди об'єктивне ... Ну все, як в житті :)

11. levandivka

levandivka З яйцями...

Навіяло:

12. yasna

yasna Well-Known Member

Я дуже часто встряю у суперечки. З одного боку я страшенна правдолюбка ( час від часу забуваючи, що словами поета
    правда у кожного божа
    на жодну іншу не схожа.
    а з іншого - ідеалістка, і все що не ідеально сприймаю за паталогію.
    Саме дискусії на різних форумах допомогли мені відслідкувати ці мої особливості, а рік в дикреті, брак спілкування дали потребу шукати компромісу із іншими, навички у висловлюванні своїх думок.
    іноді у цих суперечках сам бачиш, що заліз у рамки, і не хочеш з них вибиратися, стаєш гнучкішим, дозволяєш собі поглянути з різних точок зору на явище.
    а іноді стаєш ще більш переконанішим, бо заходиш аргументи та інформацію що підтверджує власну позицію.

З приводу того, щоб написати, що я не права...
    ніколи не робила цього, аж поки не зрозуміла, що хотілося б почути це самій в одній ситуації.
    Буду вчитися тепер :)

13. Hruska

Hruska Well-Known Member

100%, мені це так не подобається.:girl_mad:
    Але це реалії життя, за свого друга і я б "втрутилася" знаючи його неправоту.

14. sonyafortuna

sonyafortuna Sonya Fortuna

Хрен, положенный на мнение окружающих, гарантирует спокойную и счастливую жизнь!