А я не хочу другої дитини!

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Liona, 5 Жовтень 2008.

1. Siania

Siania Love Life

Точно, та й "нормальний матеріальний стан" у всіх різний. Комусь бракує тисячі гривень в місяць, а комусь пару десятків тисяч...
    Звісно, майже всі свідомі батьки стараються забезпечити чудове майбутнє своїм дітям, але це ще не основа хорошого майбутнього дитини.
    Деякі діти вчаться в дорогих вузах, але настільки гнилі, що не хочуть нічого в тому житті, бо мама з татом все вирішать. А є багато розумних дітей з бідних сімей, котрі вибились в люди...
    Я чудово розумію і людей, які хочуть одну дитину, і тих, які хочуть чотирьох. В кожного різний темперамент і світосприйняття.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  2. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

так це ж однозначно. Хіба хтось каже народити дітей, а там вже при церкві копійочку попросимо?
    я написала про свою площу адресно до @Raven і інших, хто міркує над тим, як зручно розміститись з двома дітьми в 35-40 квадратах. Всі, кого це цікавить, звернуться до мене і я розповім їм багато корисного з практики.
    і - абсолютно вірно:
    причому ніхто не мудріший і не дурніший.

я не розумію тих, хто не хоче другої дитини. Але це не заважає мені поважати їхній вибір.

• Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Смішно Смішно x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  3. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

@Siania я з вами погоджуюсь, все не так однобоко і всі різні.
    Теж правда, тільки у різних людей будуть різні бажані умови для реалізації, а хтось просто хоче народити дітей, і на 10-х не зупиняється, ну "пре" їх те діло. І можливості знаходять, щоб втілити те бажання "мати ще дітей". Правда не всі діти там іноді достатньо всім забезпечені, та все відносно. Комусь так підходить, комусь інакше, і нікого не можна засуджувати!
    Ще дуже поважаю сім'ї, що мають можливості усиновлювати дітей, ще й окрім власних, і мають на це матеріальні і духовні сили (влаштовують такі родинні прийомні сімі), але ж і на це потрібні кошти, і не маленькі:girl_smile: Он за кордоном, в США, наприклад так поширене всиновлення, майже нема дитбудинків, бо люди готові дотого, мають такий менталітет, і матеріально можуть все оплатити і організувати.

Останнє редагування: 20 Серпень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Ви таких знаєте особисто? нащо ображаєте людей ні за що ні про що?
    я знаю офлайн сім'ю з 9ма дітьми. Не багаті, не іноземці. всі діти плановані, улюблені, виховані. А ще - у всіх сімей бувають нелегкі матеріально періоди. І це абсолютно не привід тицяти пальцями у "безвідповідальних, раніше треба було думати", а привід зайвий раз звернути увагу на власну сім'ю і подумати, чи все там набагато краще.

• Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Смішно Смішно x 1
  5. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

• Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Kandya

Kandya Well-Known Member

це така тема... ні про що.... ну не хочеш другої дитини -- ну і не роди. Чо мучишся роздумами? Жодна мама із однією дитиною не дізнається, як воно із 2-3. І у той же час я не знаю жодної мами із 2-3-4-5.... дітьми, яка б сказала: "яка я дурна, нашо я родила?"

• Подобається Подобається x 11
    • Зе бест! Зе бест! x 3
    • Не подобається Не подобається x 1
  7. Supernatural

А я в майбутньому не виключаю що ще буду мати дітей:d25:. Діти це прекрасно, і я лиш бажаю дати їм все найкраще і духовно, і по можливості матеріально.

І я поважаю вибір тих то має і 1 дитину, і розумію тих хто має більше дітей, бачте як буває :girl_smile:

Останнє редагування: 19 Серпень 2015
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  8. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

ви таку планку для себе поставили) не дивно, що "не хочете".
    Це не планка ,а моє бажання! Це різні речі ,коли хочу, і можу, а не повинна.
    що вашій дитині треба для повного щастя, отак чесно?
    Щоб батьки виховували її в любові та повазі ,були щасливими.
    А для того, щоб я була щаслива мені потрібні і моря, і гори ,і новісінький одяг ,і хороше харчування.
    Тоді у мене є настрій ,я впевнена хоч у якомусь близькому майбутньому ,коли у нас є заощадження.
    Невже в тому є щось погане?
    Дівчата ,ви не нервуйтеся, тут ніхто нікого не переконує, а просто обгрунтовує свої бажання, думки, вчинки.
    Я взагалі, з великою повагою відношуся, до таких людей як Цьомцьомка, я схиляюсь перед нею, бо сама б так не змогла. А вона виглядає щасливою жінкою та мамою. Поважаю ті сім'ї в яких нема дітей, і ніколи не лізу з питаннями, чому у вас так багато дітей, чи взагалі нема.
    --- дописи об"єднано, 19 Серпень 2015 ---
    якщо батьки дають правильні цінності дитині, і просто виховують її у великій любові, щасливою, соціально успішною, оптимістично налаштованою, відкритою до світу, емоційно зрілою
    А що потрібно, щоб дитина була соціально успішна? оптимістично налаштована?

9. Almariel

Almariel Well-Known Member

Я саме ота зла і знервована мамочка з двома дітьми. Я просто не уявляла, що це буде АЖ настільки важко з двома дітьми особисто для мене, завжди хотіла трьох.

Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 4
  10. Supernatural

До чого це ви? Поважаю і своїх знайомих з дітьми, і чужих, про яких згадувала. Де я когось образила:dntknw:
    Завжди є привід звернути увагу на свою родину і подивитись "чи все там краще", але до чого це теж не зовсім зрозуміла:crazy: І звичайно, я займаюсь своєю сім'єю, і стараюсь щоб все була якнайркаще з моєї точки зору, думаю і ви також:girl_smile:. Тому цього допису і не зрозуміла.
    Звичайно, є багато відомих багатодітних сімей і в нас в кріїні, часто про них репортажі показували по ТБ, є такі що мають декілька своїх і ще всиновлених діток. Людям реально подобається допомагати виховувати дітей гарними людьми. То справжній подвиг. Ось гарні приклади
    Історія щасливої багатодітної мами та просто жінки. Ілона Мурзова http://frankivchany.if.ua/osobustos...atoditnoi-mamy-ta-prosto-zhinky-ilona-murzova
    А ось приклади, є в сусідній темі - люди справжні молодці!
    Сімя Процик, двоє синів своїх, усі решта усиновлені!!![​IMG]
    Ще одна сім'я з України [​IMG]
    І ось приклад з-за кордону, з Англії - які гарні люди, видно що жінка радо займається вихованням діток:
    ЩАСЛИВА МАТИ ШІСТНАДЦЯТИ ДІТЕЙ НЕ ЗБИРАЄТЬСЯ ЗУПИНЯТИСЯ

[​IMG] http://svit24.net/curiosities/58-ku...istnadcjaty-ditej-ne-zbyrajetsja-zupynjatysja
    У Великобританії днями у самої багатодітної жінки в країні Редфорд Сью з'явивлася ще одна дитина, якій дали ім'я Каспер, тепер сім'я складається з 16 дітей!
    Відразу після пологів Сью заявила чоловікові, що не збирається зупинятися і вже думає про те, щоб завести ще одного малюка.
    Основне джерело доходів родини - робота батька в невелике пекарні. Тим не менш, харчуються вони добре, з'їдаючи за один раз 7 кг. картоплі, 16 відбивних, кілька качанів капусти і близько 30 морквин. Крім цього, в день на харчування йде 3 булки хліба, 10 літрів молока і кілька кілограм крупи. У тиждень в середньому на їжу йде близько 250 фунтів стерлінгів.
    Проживає сім'я у великому будинку, який має 9 спалень, холодильник величезних розмірів і не меншою пральною машинкою.
    За словами матері, вона дуже любить своїх дітей, усім приділяє увагу і турботу, і не думає зупинятися, сподіваючись, що незабаром народить ще одного малюка.

Ніяких образ я ніде не бачила, ото ви надумали щось собі:girl_impossible:

Останнє редагування: 19 Серпень 2015
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  11. Kandya

Kandya Well-Known Member

11490_149601_1382080055.jpg
    Іванна Ніконова, мама 10 дітей (8 сама народила, двоє чоловікових)

• Оптимістично Оптимістично x 1
  12. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

А мені завжди було цікаво поговорити про плани на другу вагітність з дівчатами, які вийшли із теми "Як нарешті..."
    Чи маєте Ви страх, що наступного разу Вам доведеться знову пройти те саме, що вперше? Адже ми можемо запланувати собі другу дитинку через певний час, а потім піде ще досить часу аби здійснити той задум... Але на перед ніколи не вгадаєш :girl_smile:Цікаво, можливо наступного разу все буде простіше :girl_smile: Маю ось такі роздуми і поруч з ними страхи, що доведеться знову пройти той шлях...

13. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

А мені завжди було цікаво поговорити про плани на другу вагітність з дівчатами, які вийшли із теми "Як нарешті..."
    Я вийшла з цієї теми ,була там кілька років, писала мало, але читала з самого початку.
    На другий раз мені буде не страшно, я бачу зміни в організмі після пологів, і вони в кращу сторону ( тьфу-тьфу) Ну і розумніша стала ,фільтрую лікарів, і всі їхні дії. Хватає, організм був загнаний по саме "не можу"
    Ще мені дивно з самої себе, що стільки пройдено ,для того, щоб завагітніти ,що я навпаки мала б хотіти на всі 100% ще дітей, а тут сумніви.

14. Linar

Linar невиправна оптимістка

зараз в мене полетять тапки, але у цих розмежуваннях винуваті саме ми і теперішня модель виховання. Для супермам прохання не читати і не коментувати.. Захоплююсь cjomcjomka, Kandya та іншими мамочками, але це НОРМАЛЬНО бути іншими (комусь в кайф мати і 7 дітей, комусь і 1 далось так, що 10 років гикалось))))Все індивідуально, і ми не СССР, де всіх підганялось під одну лінійку.
    Перепрошую, трохи сумбурно вийшло, "мысль прёт,а речь не развита")))

Останнє редагування: 20 Серпень 2015
    • Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  15. Nusja

Nusja Well-Known Member

Такі мами є і з однією дитиною.

16. Supernatural

Так, всіляке в житті буває)

17. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Я вже тут писала, що так, маю. Якось психологічно, чи шо... Ніби розумію, що от, маю ж доказ того, що можу я завагітніти, можу народити, а всерівно так трошки є страх, що якщо знову буде оте чекання довге,то буде важко.. Хоча з іншого боку, не буде коли думати дуже, бо вже є маленький живчик, це тішить.

• Подобається Подобається x 1
  18. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Видно ще не настав Ваш час і не треба себе муштрувати до того.
    Після вагітності і народження маленького я багато чого переоцінила, багато зрозуміла і на багато що змінила свою точку зору. Якщо раніше я вважала, що обов'зковим є відпочинок на морі і одяг з Нексту, то зараз я розумію, що це не є пріоритетом. Так, цього хочеться, але я буду більш щасливою, коли матиму меншу фінансову змогу, але зможу народжу ще дитинку, ніж матиму змогу їздити усюди, купляти усяке і не зможу завагітніти. То сумний досвід...

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  19. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

20. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Психологам теж треба за щось жити).
    На днях думала про ось це "не хочу просто так". Вихідні на природі з купою тварин дають своє.
    Так от- імхо не буває отого в жінок(здорових). Природа(читай фізіологія)- вона робить своє. Тому жінка або хоче через певні потреби, або не хоче через певні причини, або хоче пізніше чи як Бог дасть(наш варіант).
    Ти про дитину.
    А дописувачка про себе.
    Якщо мамі погано живеться на прожитковому рівні, то погано буде всій сім'ї.

--- дописи об"єднано, 20 Серпень 2015 ---
    Круто.
    Ви головне забули). Першочергове.
    Мама має бути щасливою і мати все вищеперелічене.
    І чого я в цю тему залізла?
    Поки перечилата останні сторінки- вже й забула:girl_haha::girl_haha:.

• Зе бест! Зе бест! x 2