А я не хочу другої дитини!

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Liona, 5 Жовтень 2008.

1. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Відповідь: А я не хочу другої дитини!

2. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

3. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Я теж не хочу з декрету виходити. І якщо це все правильно організувати, ГВ, слінги, то з немовлям легко і насолоджуєшся материнством.

4. Megan

Megan Well-Known Member

І я маю двох хлопців, але дівчинки вже не хочу. І всі на мене дивляться як на ненормальну, бо ж мають бути і хлопці і дівчата в хаті. Тепер коли співчутливо говорять, ну нічо, 3-тя буде дівчинка. в мене аж кров закипає. А ще як згадаю як легко появляються "діти-погодки", аж шкіра терпне...
    Всьо, хай будуть пацани, чекаю на невісток.

П.С. Он сьогодні старший попилососив в хаті. Чим не поміч?

5. Shatenka

Shatenka Well-Known Member

А я вже хочу другу дитину, але щось мене зупиняє. Думаю, як то буде з двома, чи дам раду, чи синочок не буде ревнувати. А так, як ми на ГВ, то думаю, як то відлучати, бо ще ніби і зарано, але тандем я не хочу. А ще я на шейпінг тільки записалася, хотілося б трохи походити. І дуже не хочу другого КР, хочу сама народити, а не знаю, чи вийде. Коротче, купа думок і переживань. Хочу завагітніти так, щоб було непланово і несподівано, тоді б вже нікуди не дівся:girl_haha:

6. Lapatulya

Lapatulya Well-Known Member

то чисто як про мене, наважитися страшно було чогось, тому звжди говорила, от як вийшло так, то було би класно:girl_wink:, але наважилися, і все вийшло, і дуже тому рада.

7. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

---------- Додано в 17:53 ---------- Попередній допис був написаний в 17:45 ----------

• Смішно Смішно x 1
  8. Зануда

Зануда Well-Known Member

А старшу дитину де поділи?

А що? Інших занять вночі в неї немає? Наприклад здоровий сон після трудового дня?
    Ну і цікаво, якщо зачує кроки несанкціонованого порушника, то що - лапає за вухо і веде назад? :girl_crazy::lol: Я собі уявила!
    Мої старші дівчата мають різницю в півтора року. Мені від спогадів шкіра не терпне. Якось нормально пережили, ніхто не звихнувся, всі цілі. То все залежить від багатьох обставин, але в основному від налаштування. Як себе налаштуєш, так і маєш. Знаю людей, яким і з однією дитиною важко, в них смертельна хронічна втома, дитина їх виснажує, життя важке, несправедливе і ти.ди.

9. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Звичайно. Кожна сім я має право жити так, як сама вважає за потрібне. І сама визначати кількість діток. І не почуватися " з комплексом" від того, що у ній одна чи четверо діток.

10. Натуля

Натуля Well-Known Member

В мене з жодною дитиною не було недоспаних ночей. З першим малим перші півтора роки - взагалі насолода. А найважчим для мене періодом є 1-2 роки - коли вічно заляпана кухня, запісяна квартира, все спробувати, всюди залізти, а Діма ще й абсолютно все пхає до рота - вдома, на вулиці... Мої нерви того не витримують:girl_cray:
    Дівчата, а що то проблема користуватись наприклад презервативами поки не відновляться кд? І не буде тоді няких раптових і непланових:girl_crazy:

11. Orman

Orman Модератор-бомба

ой ну щаз, презервативи рвуться, а ще частіше неправильно одягаються і того рвуться гггг.

про те, що штучні засоби запобігання не використовують багато пар через релігійні погляди розводити не буду.

12. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Мій чоловік хоче мати ще дитину, а я не знаю. Інколи дивлюсь на грудничків і такі вони солодкі, що собі такого хочеться + згадую який то казковий період вагітність. А бувають моменти, коли мені доця такого жару дає , що я думаю - однієї дитини мені достатньо. Але на даний час в нас то питання закрите і обговоренню не підлягає, бо доця ще дуже мала і я не готова ні морально, ні фізично.

13. Virginia

Virginia Well-Known Member

важко, звичайно, але цілком нормально, реально, можливо і навіть є трохи часу для відпочинку, головне як пише Сюзі, побільше дорослих з якими діти можуть нормально контактувати:)

Мені моя лікарка каже, що презервативи дають лише 60% захисту:nea: (сіпсіба нінада (так каже моє старше дітьо)... та і моя Маруся, теж результат контрацепції.
    Як має бути так і буде, все в Божих руках.

• Подобається Подобається x 1
  14. Nana11

Nana11 аспіранточка

От чесно, малій вже майже 2 і тільки зараз я дивлюся на малих дітей нормально, памятаю як нашій було місяців 10 ми були на ДН і там було немовля місяця 3, в мене тільки при спогляданні тої маленької лялі не то шо не було бажання її потискати, а навпаки, яксь було моторошно і хотілося плакати (ну та здвиг якийсь такий був). Зараз вже ніби нічого, але потискати поагукати бажання в мене і дальше нема.
    Перечитала свій допис
    пройшло з того часу вже більше року а фактично нічого не змінилося, покишо не хочеться.

Після родів як говорила про одну дитину всі усміхалися і казали почекай, скоро забудеться, пройшло 2 роки, не знаю, нічого не забулося.
    Ну і мені пощастило що чоловік теж не хоче, як чує за друге зразу віднєкується. Хоча, якшо Бог пошле то так і буде, але шоб свідомо на таке зараз не піду. Я б взяла готового хлопчика років 4) такі вони файнесенькі!

15. Neverland

Neverland Well-Known Member

Я після пологів навпаки, була впевнена, що буду ще мати хоч 1-2 дитини. Але з часом все змінилось і я зрозуміла, що ні, не хочу. Ну кожному своє - комусь треба багато дітей і їх хочуть, а комусь не треба. І це в мене не через втому, чи страх ще раз пережити перший рік дитини. Просто я розумію, що я того не хочу і мені того не треба. Планувати більше точно не буду. Ще б то зрозумів чоловік... Ех

16. Dolche

Dolche Well-Known Member

пригадалось, як моя одна родичка, ще досить молода жінка (36 р.) маючи двох синів 14 і 16 років каже, "Я родила б ше одну дитину, але тільки якщо дівчинку. Але де гарантія, що буде саме дівчинка?, тому не буду ризикувати, нащо мені стільки хлопів в хаті"... смішно )))

а я казала навпаки, тільки не одну дитину хочу мати (мабуть через те що сама була одиначкою) і на даний момент скажу так, що думка про третю дитину мене лякає, і не вагітністю, пологами, а тим, що мала різниця з двійнятами, оскільки зараз досить складно з ними, а навіть уявити ще тертє маля не готова. Проте не зарікаюся, адже це моя думка на дану хвилину

17. Зануда

Зануда Well-Known Member

Я не засуджую нікого, нікому нічого не накидаю чи закидаю, але ніколи не розуміла у здорових і адекватних, на перший погляд, людей оту категоричність. Що лякає? Що стримує?
    Я часом думаю, що тут вина головна у тому, як люди сприймають батьківство в принципі і своє зокрема. Звідкись виникає отой міф непосильної ноші, яку важко нести і кинути не можна, а насолоджуватись вродє как не комільфо, бо в наш трудний час і т.д. Складна в принципі тема. От коли в людей проблема народити ще одну дитину, тоді ясно, але коли можуть і не хочуть, то не ясно.

18. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

і сюди ще можна додати, що не додам дитині любові...

Нас багато. Нам весело. Нам цікаво. Я вчусь в кожної дитини як бути кращою матір’ю. З кожною дитиною треба використовувати інший психологічний принцип виховання. Одного треба шарпнути, іншого тільки загладжувати. Проте мені психолог звернула увагу на те, що у мене з моїми дітьми дуже сильний зв’язок. Я ДАЛЕКО на досконала мама.

19. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

мені цікаво чи є тут хтось, хто свідомо спланував ( народив ) другу дитину, живучи в орендованій однокімнатній квартирі ( це важливо у запитанні!) та немаючи в найближчому майбутньому ніякого навіть натяку на можливість купівлі власного чи отримання в спадок в дуууже далекому майбутньому? наприклад, в нас з чоловіком бабів-дідів ніхто вже немає, а батьки залишуть своє житло тим дітям з якими проживають разом ( ну і це логічно як на мене))) - ми ж окремо і далеко..
    і ще : особисто в мене залишився до сих пір дууже сильний страх перед пологами через важкі перші - наслідки яких турбують мене до тепер ... - як його побороти?

.

20. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

а третю не хочете? Ми так народили, а про хату почали думати вже після того, як третій виповнилось пів року.

Я розумію. У мене таке було після других, бо були дуже важкі, і наслідки маю по-сьогодні. Як побороти? Не думати про це і віддати в руки Божі. Всі наші страхи треба йому ввірити і він нам допоможе знайти вихід.

Боятись не треба. Ви собі не уявляєте яке це чудове відчуття коли віддаєш страхи які з собою носиш пів життя Богу, і він допомагає, що все якось складалось.