А я не хочу другої дитини!

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Liona, 5 Жовтень 2008.

1. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

Відповідь: А я не хочу другої дитини!

а я не бачу як то всьо можна мати з декількома дітьми...
    і якшо чесно, то не вірю в те шо маючи декілька діток можна гарно виглядати, бути доглянутою, ходити нормально на роботу(я навіть зараз, з одною дитиною ледве на роботу ходжу) і ше й при тому всьому бути нормально забезпеченими фінансово(скільки ж то треба чоловікові заробляти, шоб я і діти були доглянуті,нагодовані та ше й по морях їздили)...ну не хочеться мені того "виживання" , але зате з другою - третьою дитиною...

Наведу також приклади з життя...
    Маю свекруху 45 років...четверо дітей...
    вона страшна, беззуба, спрацьована баба, яка не може виділити на себе ні 5 грн ні 5хв . Вони виживають шоб прогодувати (ну вже тепер 3-ох), одіти і купити ручки/зошити...
    я такого "щастячка" не хочу...

2. Яруська

Яруська Well-Known Member

Можна, коли мати няньку, гувернантку і чоловіка олігарха, а нащо тоді на роботу ходити?:girl_haha:

3. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Поки не хочу другу дитину з егоїстичних міркувань. Я ще не відпочила від першої, і навіть не скоро певно той відпочинок буде. Надіюся,як піде в садок, то хоч висплюсь, приведу себе в порядок. Кудись хочу поїздити з чоловіком... А через пару років - може і захочу. Вірніше, точно захочу.
    І ще одне. Якщо зараз би народила другу дитину, то Левкові би бракувало мами. Він постійно хоче бавитися, потребує постійної уваги...
    А найбільший егоїзм - народити дитину і нею не займатися, а жити тільки для себе.

4. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

А я тобі доведу, що можна...головне бажання і любов до СЕБЕ!!!!!!!!

5. Nadijka

та шоб так особливо, то не турбує...бо я маю свою думку і поки ніхто не може мене перконати в протилежному...
    просто ця гілка для мене є близька, я її уважно читала і дуже мені запам'яталось шо ні Ліля ні Скорпіонша не хотіли дітей минулого року......а зараз активно плануючі мамочки....от мені цікаво, шо заставляє змінити свою думку....

6. Уляночка

біологічний годинник, Надю..

7. Liona

Liona Well-Known Member

Надійко, дуже однобокий приклад ти навела... Моя мама в свої 50 виглядає як дівчинка )) При 2-х дітях і 3-х внуках )) Все залежить від бажання жінки бути привабливою, спадковості, стану здоров'я. От моя свекруха - має купу купезну вільного часу, могла б витрачати його на самовдосконалювання, але їй того не треба. От і виглядає, як ти писала, як баба стара :sad:

8. Женічка

Женічка Well-Known Member

Надя, я ні в якому разі тебе ні вчому не переконую, своє життя кожен будує сам.
    але з попереднім твоїм дописом не погоджуюсь.
    не має значення скільки дітей у жінки, це взагалі ніяк не впливає на її зовнішній вигляд. як людина, зокрема жінка, себе в житті "навчить", так і буде.

приклад: моя свекруха. сама (чоловік вже 20 років по заробітках) виховала двох синів, розповідала,що коли меншого народила,то не мала змоги навіть за хлібом вийти, бо ні на кого дитину було залишити. але її то не зламало.
    я ніколи не бачила її в поганому вигляді. ні непричесаною, завжди підмальовані очка, людина світиться з середини.
    жінку робить красивою її внутрішній світ, а не кількість дітей. можна й з одною дитиною бути мега недоглянутою, беззубою, інертною.

9. Уляночка

я щойно уявила себе через кілька років..беззуба, товста, з обвислим животом, посіченим волоссям..Надь, то точно мій портрет??????

10. Nadijka

ну то я маю ше троха часу:girl_haha:
    просто в мому оточенні нема людей які б тішились тими дітками шо народилися, я тільки бачу як їм тяжко...в першу чергу фінансово...це і свекруха(4дітей) і моя мама(2дітей) і дядько(2дітей) та й взагалі вся родина по чоловіковій лінії...

От родить Улічка і покаже вищий клас...буде моїм прикладом для наслідування...:girl_in_love:

11. Liona

Liona Well-Known Member

Надієчко, ти просто штучно не підживлюй "бажання" другої дитини. Ніц доброго з того не буде :sad:(( По собі знаю... я як рік назад не хотіла другої дитини, так і зараз не хочу...

12. Женічка

100%.
    я до цього літа бачила свою вагітність у снах і просиналась в такиму шоці... у мене вже все розплановане було без другої дитини (найближчі 5 років), а після затримки все в мені перебудувалось,все перепланувалось...
    от зробимо ремонт, переїдемо в окреме житло, і за роботу :girl_in_love:

13. Leila

Leila Well-Known Member

Моя свекруха, теж така як ти написала, тільки в неї один син. Це від жінки залежить і її відношенню до себе. Був би в мене сканер, я б дала фотки своєї бабці, яка при дітях і внуках завжди гарно виглядала.
    Одрі вже десь писала, що як тільки мама починає добре відсипатися і виходити в люди, на роботу, то їй не хочеься повертатися в щоденні клопоти з маленькою дитиною, тим більше вона вже після першої дитини знає як це. Але ж як тоді наші мами, бабці ще швидше виходили на роботу, не було ж закону на 3 роки. Так вони спрацьовані, бо але й більш організовані.
    А ще моя мама загинула, добре що бабця мала ще другу дочку і мене, в неї і так страшна депресія була, а я би нас не було то була ще б більша напевно. І мені шкода що немаю ні сестри, ні брати рідного. Дуже б хотілося, але не набагато молодших чи старших, плюс мінус 2-3 роки.

14. nattsol

nattsol Well-Known Member

Мені здається, що все приходить з часом і просто стає звичкою :) Нас в сім"ї було троє, всі з різницею у віці по 2,5 років, моїй мамі абсолютно ніхто не допомагав, бо батьки були далеко, а тато по службі часто бував у відрядженнях; проте їй завжди робили і роблять компліменти, кажуть, що вона дуже молодо виглядає (до 38 років вона ще й була дуже стрункою, потім через "болячки" набрала вагу). Чесно кажучи, зараз моя мама сама дивується, як вона все встигала: ми були завжди доглянуті, нагодовані; в нас перевіряли виконання домашніх завдань; в хаті були чистота і порядок, на додачу вона встигала перевіряти вдома зошити учнів і готувати плани уроків.

Те що нам завжди було тяжко у фінансовому плані, ми якось пережили. Нас просто виховали із думкою, що не в грошах щастя. З дитинства ми навчилися розставляти пріоритети, оскільки вже з 4-х років розуміли, що краще купити мамі нові зимові чоботи (бо старі були вже нікудишні), аніж нам купу нових іграшок (хоча іграшок ми і так завжди мали вдосталь). Ще ми навчилися ділитися між собою усім, що ми мали, не ображаючись, що комусь раптом дісталося більше.

Гадаю, не все так страшно :girl_curtsey:

15. Nadijka

ви також плануєте народжувати трьох дітей?
    хотіла б з вами поговорити, коли ви перше народите...і посидете вдома 3 роки...без будь-якої допомоги...

16. Женічка

о, нагадала собі.
    мене дуже дивує вміння чоловіка ділитись. купить собі светер,наприклад, прийде до мами вгості (светер так йому подобається, останню копійчину за нього віддав), а брат каже :"який класний светер", і після цих слів Роман дарує светер братові. я так не вмію, я не жадна,але ТАК ділитись всім я не вмію. я звикла,що у моїй сім"ї завжди все було для мене. і то на підсвідомому рівні.
    він ніколи не забуде мене спитати,чи я теж щось хочу,якщо щось їсть,чи в тому плані. я можу забути,піти на кухню і пити чай "в одиночестве". і не тому,що я погана,а тому,що мені навіть на думку не спадає спитати його. "одиначка", як каже моя мама.

17. Уляночка

не робися такою страдальницею....буває і набагато важче...ти ж знаєш...просто ти не хочеш наразі ще однієї дитини і все....то твоє право....але не говори,що тобі аж так було погано...ще й з такою дитиною, як Куся...п.с. то з не Любчик з його рвотами при кашлю і зубах, з його стоматитами і дуже спокійним характером

18. Nadijka

я й не кажу шо мені було погано....просто зараз краще...:girl_in_dreams:
    просто
    nattsol написала шо мама виховувала 3-ох без допомоги, а я їй кажу шо і одне важко без допомоги...треба спочатку попробувати, а потім казати чи все так страшно чи ні...

19. Уляночка

то не обов"язково, Надь, всі мають таку думку, що з дитиною дуже важко..є такі, що народжують рік за роком, бо отримують від того кайф:girl_in_dreams:...ти не належиш до цієї категорії жінок....в мене жодна з коліжанок не належить до того типу жінок...і ні одна не хоче другої дитини:girl_cool:

20. nattsol

nattsol Well-Known Member

чесно кажучи, як мінімум 2-х (все життя мрію мати близнюків):girl_in_dreams:
    погоджуюсь, мені ще рано щось казати :) але я багато в чому орієнтуватимусь саме на приклад моїх батьків: якщо мама з татом змогли поставити нас на ноги, то і ми з чоловіком постараємось для своїх дітей.

Загалом, я це пишу не для того, щоб когось агітувати за двох і більше дітей :) просто хотіла сказати, що в декого не знати звідки сили беруться на все :) якщо ви себе почуваєте щасливою з однією дитиною - отже так має бути. Можливо, потім щось зміниться, можливо ні. Як на мене, головне почуватися щасливою мамою і щоб діти були теж щасливі і росли гарними людьми :)