8 Березня,святкуємо ?

Тема у розділі 'Свята великі та маленькі', створена користувачем kati, 25 Лютий 2009.

?

Святкуєте 8 березня?

1. так

144 голосів
    59,8%
  2. ні

73 голосів
    30,3%
  3. інший варіянт

24 голосів
    10,0%
  1. zaderyshka

zaderyshka Member

Відповідь: 8 Березня,святкуємо ?

...або мати високі підбори, щобу разі потреби копнути ними під задок

щодо становища жінок у нашій країні я тепер сильно сумніваюсь, що вона не є дикою

2. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Про це треба говорити в першу чергу в такий день, а не про цвітуйочки які занесені в червону книгу. Насильство над жінками жахливе, і це не мусульманська країна а ніби досить таки якась демократична.

3. dasha

dasha Well-Known Member

В нас мало хто сприймає 8 березня, бо вважається це пережитком, радянських часів. Ще один мінус, що ціни на квіти в цей день зашкалюють, що не може не засмучувати. Але це свято святкують не тільки в нас. В Польщі, наприклад, в цей день безкоштовний проїзд в транспорті, жінкам також дарують квіти. Я з більшим задоволенням святкую перший день весни, але справа навіть не вцьому. Річ у тім, що від більшості наших чоловіків ніколи не дочекаєшся квіточки, хіба залишається чекати 8 березня, а є що і в цей день відстрілюються шоколодкою чи тортом. Чи то наші буденні проблеми і постійна нехватка грошей так діє. Чи просто менталітет такиий, ніколи не уступити місце в транспорті, не подати руки (а якщо подати, то "коли жінка виходить з мішком картоплі з льоху"), а квітка навіть в законно визначений день надзвичайна проблема.

Щодо 8 березня, то мене жахливо нервує, коли жінки дзвонять і вітають одна одну в цей день. Називається мужчини в нас повимирали, привітаємо одна одну самі.:girl_haha:

4. Galin Max

Galin Max Member

а мені якраз більше подобається з подружками посвяткувати, ніж спостерігати оте жалюгідне "відстрілювання" від чоловіків, які вітають через силу, для годиться...

5. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

Я 8 березня не святкую, і мужу кажу, щоб квіти не купував в цей день, краще наступного дня...ільки от цього року мене зацепило..Їхала я ввечері в "наш женскій дєнь" з пілатесу, зайшла в маршрутку...і там одні мужчінки, ні одної кобіти...я перша зайшла. Так і стояла 1 на всю маршрутку до дому... якось так обідно стало((

6. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

А мені сьогодні тато дзвонить і каже: "Я тобі спеціально вчора не дзвонив, бо знав, що тільки знервую. А сьогодні я тебе вітаю з весною. В твоєму серці"..В нас з ним своєрідне відношення до певних свят. От я йому на 23 лютого дзвоню привітати, що він більше не військовий:girl_wink: Для мене 8 березня - не свято. Можем просто посидіти з рідними, але приурочуємо вихідному дню.

7. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

А для мене 8 березня особливе свято:girl_tender:!!!!!!!! І кожного року в цей день отримую від чоловіка квіти і подарунки. І не тому ,що це жіночий день, а тому, що саме в цей день ми познайомились і цього року в нас дууууууже кругленька дата:girl_in_love:, аж не віриться... Ми щасливі, і цей день для нас завжди буде одним із найголовнішим днем нашого життя!

8. Rona

Rona Мама-йожик

Святкуємо :) щороку ходимо з дівчатами в гори (тілько кобіти, хлопів не берем), от щойно повернулась звідти :) щось в цьому є: тільки жіноча енергетика 2 дні поспіль, тепло, спокійно і затишно :girl_tender: Люблю своїх дівчаток:girl_yes2:

9. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

і я, і я щороку святкувала з своїми подруженціями - так виходило, що муж щороку на 8 березня їздив в італію на виставку, а цього року був вдома, то мені аже незвично було :girl_haha:, але кльово :girl_tender:
    з подругами перенесли на наступний тиждень - муж у відрядженні буде :girl_haha:

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Нормальна практика. Тут на день Валентина квіти втричі більше коштують, ніж звичайно.
    Так точно. У Канаді воно теж є в календарях. Святкують його феміністки, то їхній день. Паради роблять навіть.
    Чоловіки вважають квіти даремним подарунком, тобто не бачать сенсу платити за таке гроші. Мій чоловік вийшов із ситуації таким чином, що, хоч і дарує квіти також, купує мені вазонки. :mocking:
    Правда, 8-ме березня ми ніколи не святкували, а тут якось тим більше не святкуємо. Рух феміністок сильний, видимий, не хочеться з ними ототожнюватися й святкувати день фемінізму, а не жіночності. :girl_haha:

11. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Ну коли так - то сумно.
    Певно мені з моїми знайомими чоловіками пощастило більше.
    Чоловік в мене золотий, допомагає мені у всьому і не тільки в день 8 березня. Просто в моїй сім'ї це дійсно перше свято весни, яке відкриває чергу з Днів народжень моїх близьких і рідних. Тому ми святкуємо. І справа не в подарунках, квітах які в цей день і даруються, але зовсім символічно, а в бажанні чоловіків в цей день присвяти увагу своїм жінкам (забути про роботу, проблеми, якісь неважливі непорозуміння) і повністю присвятити себе коханим жінкам (мій чоловік сам готує нам сніданок,обід, вечерю, балує мене смачненьким і це так мило, бачити його заклопотаного на кухні, попиваючи каву і даючи "цінні" поради). Мій чоловік це робить з задоволенням, з любов’ю, з ніжністю, з турботою - тому про "обязаловку" тут не йде мова.
    А для не любителів прив"язки до дат, маю питання.
    То може ну його Новий рік 1 січня святкувати?)
    Жартую звичайно! Але може якось простіше треба відноситись...
    Ось так наприклад:

Ніколи так святкувала, але почитала вас і як уявила....м.м.м...треба якось і собі "дєвішнік" влаштувати) Молодці, дівчатка!

12. Hermi

Hermi Well-Known Member

знаєте, для мене кожне свято якесь дивне. Що лише 14 лютого треба клястись у вічному коханні, а 8 березня вітати жінок?і так дуже багато!
    А 8 березня для мене офіційне свято весни! Державний вихідний - можна відпочити:)

13. jalla

jalla Прогрес року 2013

Святкувати, чи не святкувати- справа кожного. Але чому така категоричність, типу не вітати, не говорити, не дарувати, не нагадувати... Ну, не те щоб мене це дивує, просто цікаво. Тому що це свято походить з Радянських часів, чи по якійсь іншій причині?
    Особисто я нічого поганого не бачу, що 8-е березня червоним в календарі і іменується, як день жінки. І любила, коли мені на роботі дарували квіточки, хлопці нам "рєчь толкали...")), дома муж вітав, чи колись там ще каваляр за дівоцьких часів. А як не було ні одного, ні другого, ми з дівчатами собі файно "бавились", бо то жіноче свято...:girl_wink: Що поганого? Я люблю цей день. Відчуваю себе якась по особливо жінкою, якщо можна так сказати...:girl_blush2:

14. Liliyah Romanova

Тут перший день весни - 20 березня. Так і в календарях зазначено.
    Взагалі, якщо піти в корінь свята, то дуже дивно, що святкують в цей день протилежні речі до його суті.

15. Hermi

Hermi Well-Known Member

ну а в нас немає офіційного, тож поки що 8 березня:)

16. Liliyah Romanova

А в Україні нема жінок-військових?
    Зрештою, Радянський союз зробив із жінкою те саме, що й рух фемінізму в Америці. Нащо десь далеко ходити? Жінка на радянських плакатах геть нежіночна.
    Зараз? Замість вибороти жінці право бути жінкою, фактично вибороли право стати чоловіком. А рівноправ'я і так нема. :shok:
    Проблема набагато глибша і серйозніша, ніж просто реклама. І аж ніяк не весь світ тим керується, повірте. :)

17. Hermi

Hermi Well-Known Member

є, але мені здається в нас не дозволено іти жінці на війні в перших рядах(я не можу сперечатись, бо не дуже обізнана в тому). Радянський режим, то інша справа, там з людьми не рахувались на війні, з печалю читаю про так зване "пушечне мясо"

знаєте, тут вже хто за що бориться! Порівняно з далекими століття коли жінка навіть не мала права на освіту, то тут зрушилось з місця, але поінерції пішло задалеко. В мене склалось враження, що зараз головне за щось боротись, і незалежно чи воно треба, чи ні! Те що зараз жінка перетворилась на чоловіка 100% з Вами погоджуюсь, печально що так сталось!

просто куди не глянь, всюди вирішують проблеми одностатевих шлюбів! Прикро що такий абсурд настільки розрекламований.

18. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

З превеликим задоволенням би визнала 8 березня, якби його подавалося саме як день фемінізму - тобто, руху з надання жінкам рівних прав з чоловіками і викоренення дискримінації в усіх сферах. І якби такий день був даниною досягненням в тій царині. А в існуючому вигляді, як день Жінки:shok:, не святкую, не святкувала і не збираюся) Тішитися своїй статевій приналежності...:nea: І оті ще вітаннячка, квіточки... сприймаю тільки як правило - а не як виключення заради отієї дати.
    А коли жінка жінку вітає - це, взагалі, перфекто!)))

19. Zyzya

Zyzya New Member

А я святкую!:girl_yes:І всі мої знайомі і друзі святкують,правда,кожний по своєму.
    8 березня
    а День Валентина ,хіба , не дань моді?? В коханні можна освідчуватись кожний день ,хіба ні?

20. xenia

xenia New Member

Не скажу, що святкую,і не хочу заглиблюватися в походження того дня.
    Я знаю , що кожній жінці приємна увага коханого чоловіка, а чи він підніс квіти і вітання 8 березня чи 20-го, чи будь якого числа із дванадцяти місяців немає значення. Головне, щоб це був справжній вияв почуттів, уваги і поваги як до Жінки, і не один раз в рік. Бо не знаю чи є хоч одна жінка, яка б відмовилася від квітів, чоловічої уваги і підтримки.