8 Березня,святкуємо ?

Тема у розділі 'Свята великі та маленькі', створена користувачем kati, 25 Лютий 2009.

?

Святкуєте 8 березня?

1. так

144 голосів
    59,8%
  2. ні

73 голосів
    30,3%
  3. інший варіянт

24 голосів
    10,0%
  1. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Відповідь: 8 Березня,святкуємо ?

Я проти 8 березня лише в тому випадку, коли чоловік тільки в цей день робиться справжнім чоловік, і згадує, що біля нього ніжне створіння- ЖІНКА. А в інших випадках я всіма руками за!!!:girl_yes:
    Що в цьому поганого, що з весною приходить свято жінки і прокинувшись на тебе чекає невелий букет весняних пахучих тюльпанів. Подарунок? Є, нема, як на мене другорядна річ) Є можливісь? То звичайно, чому б не зробити коханій приємно. Немає грошей? букет підсніжників за щастя! Мені чоловік також без причини дарує квіти і це дуже приємно, спонтанно, неочікувано. Але 8 березня-свято Весни, ніжності. І я люблю це свято. І тут мова не йде про грандіозне святкування. Але випити бокал шампансьокого можна))
    Я з дитинства якось навчена на то свято. Тато нам завжди дарував квіти в цей день і дякував, що ми в нього є. Чоловік також десь там потайки мені готує подарунок. І це так зворушливо, так приємно:girl_tender:
    Та й як на мене 8 березня, це ще один день, коли можна сім"єю погуляти серед білого дня, це ще одне невеличке свято серед наших похмурих буднів. І нехай бігають чоловіки в цей день за квітами масово!) Хоча б в цей день побігають))):girl_wink:

2. Kasia

Kasia Well-Known Member

йой. якісь всі занудні.
    та люди, маєте привід ще одного вихідного. чо м би й ні?
    жінки гарні і усміхнені, в багатьох закладах квіточки просто так дають.
    та посміхайтеся, і не думайте, яке і на що це свято.:girl_wink:

3. bora

bora Well-Known Member

Якось зараз навіть не задумуюсь святкувати чи ні... Але ще не бачила жодної людини на роботі чи будь-де, яка б віддала квіти чоловікам з роботи чи вдома і сказала - не тра мені вашого "цетківського" свята.)) Якось не по-жіночому то навіть, нє?
    Я не чекаю в цей день квітів (писала, що не в захваті від зрізаних букетів), не планую грандіозних святкувань, не розсилаю на роботі спам - вітаю з 8 березня.)) Те ж саме і щодо Дня Валентина.
    Але 8 березня знаходжу час написати найближчим жінкам пару теплих слів, подарувати невеличкі сюрпризи, купити вазонок додому.

4. Kasia

Kasia Well-Known Member

підтримую.

5. Gossip

Gossip Member

а я тіко ЗА ... мабуть тому що навколо мене такі чоловіки, котрим довподоби робити сюрпризи не залежно чи єє повід чи його немає... :girl_wink:
    тимпаче маємо ВИХІДНІ!!!! то чому не тішитись... в мене 8 березня- це зовсім не свято Клари Цеткіної :xaxa:. а свято ВЕСНИ, любові, жіночності :yes: все навкруги кричить про ЖИТТЯ!

от сьогодні до нас заїхав директор моєї свекрухи - приніс НАМ тюльпанчики :girl_blum: ... такі класні, свіжі, кольорові!!! так приємна щира увага зі сторони інших... ;):i-m_so_happy:

6. levandivka

levandivka З яйцями...

Сніг обтрусив з них? [​IMG]

Дійсно! От і на 7-є ноября... Прапорці червоні роздають. Класно!

7. Відповідь: 8 Березня,святкуємо ?

В "яблучко", дякую.
    Перед тим, як добратися до цієї теми, навіть не думала, що так багато жінок проти цього свята. Тепер, перш ніж когось привітати, буду запитувати - святкує ця людина, чи ні. А то ще можна когось образити.

А от цікаво тепер спитати тих, хто не святкує. Про це знають ваші співробітники? Тобто, коли усіх колег-жінок вітають і вручають теліпанчики, ви не стаєте з ними в шеренгу? Коли подруги пропонують в цей день зустрітись і якось яскраво "відзначити", ви відмовляєтесь, бо для вас це не свято?

8. terezka

terezka котяка-вишивака

з тим 100% згідна
    в моїй родині святкують і це свято, і свято 23-го лютого (багато військових в родині). І це не є свято "для галочки", в цей день отримуєш особливі подарунки, лише тому, що ти жінка, дівчинка, сестра, співробітниця
    І в інші дні отримую подарунки-несподіванки, але лише у цей день їх отримую тому, що багато років тому я народилась дівчинкою.

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Гиг, уявила собі... Шеренга жінок чекає на тюльпани. :khomyak:

Мені пощастило. Тут того дня ніхто не святкує, тому й не треба нічим паритися. Хіба про феміністок чути, що парадом по місту пройшли. :xaxa: І от вони точно від цвіточків відмовляються. Властиво, навряд чи кому й на думку спаде їм щось дарувати.

Єдине: я би ті квіточки в верхньому лівому кутику форуму лишила на цілий рік.

10. Lady_Opium

Lady_Opium Well-Known Member

отакі листівочки пропонує гендерний інформаційно-аналітичний центр Крона:girl_flag_of_truce:

11. terezka

terezka котяка-вишивака

12. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Зустрітись можна, як і в будь-який інший день, але саме святкувати - ні не буду, бо не бачу ніякого змісту в так званому "святі". Це типу "все побежали, и я побежал" (с), так само як і день закоханих, 23 люте, зрештою і новий рік (як на мене).

13. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Щодо 8-го Березня. Нагадую щераз що це за свято:

Я свому чоловіку кажу що якщо він хоче мене привітати в березні з тим що я жінка, то це свято рухоме і не щоразу припадає на 8-ме число. А якщо він хоче мене привітати з тим що я тепер маю можливість заробляти гроші більш-менш на тому самому рівні що й мій чоловік, тоді він може мене вітати 8-го березня.

Те що більшість тут приписують святу 8-ме березня, це радше єврейське свято Пурім. Це свято було встановлене як вшанування цариці Естер яка була дуже гарна, розумна і побожна. Вона своєю молитвою і постом зуміла врятувати не лише свій народ а й прихилити до себе царя, і розпалила в ньому глибоку і щиру любов. І в цей день кожен єврей повинен подарувати жінці власне такий подарунок який підкреслить її жіночність.
    Чи ж не цього самого ви сподіваємось від своїх чоловіків в день 8-го березня? Ніхто не хоче щоб їй подарували пилесос або пательню в цей день, а радше всі сподіваються що вони отримають хоча б букетик квітів.

А сплутувати до купи день мами і день студента, то трошки некоректно як на мене. Не можна ці дні ставити на один щабель.

14. levandivka

levandivka З яйцями...

15. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

А мої співробітники навіть не знають що то за свято. Теліпанчики ніхто нікому не вручає.

Не пропонують, ....ли. Але як запропонує котра завтра відзначити - не піду ніде з нев!

16. Holly

Holly Moderator

коли працювала, то подарунок отримувала. Це були переважно квіти. Їх залишала на роботі
    Якщо "яскраво" то скорше всього відмовлюсь, не люблю того.

17. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

Я 8 березня як свято з усіма його вихідними не визнаю. Але як день, щоб отримати подарунок від мужа, або зустрітися з подругами..то чому б і ні))

18. manka

manka Member

Якось по-особливому 8 березня не святкую (якщо порівняти, наприклад з релігійними святами) але нічого проти нього не маю. Приємно було отримувати "теліпанчик" від керівника на роботі. В нас жіночий колектив, тільки начальник чоловік, дуже хороший і завжди вмів нас гарно привітати з будь-якої нагоди.

19. La esposa

La esposa Moderator

якщо дійсно хочете запитати, то ось вам моя відповідь :)

про це знають майже всі з мого оточення. За подарунками не гонюся, приймаю знаки уваги без прив"язки до чисел ;) Тому і "відзначати" мене ніхто не тягне :)

це щодо мене.

але ж не засуджую тих, хто святкує — зрештою, якщо жінка відчуває потребу в увазі до себе, то чому ж ні..? особливо, коли в її житті того бракує.

20. levandivka

levandivka З яйцями...

Пойняв..., візьму на озброєння.
    Завтра всіх барахольниць вітатиму теліпанами червоними і жовтими.
    І най дівчата співають завтра:
    http://www.youtube.com/watch?v=g6VLgp0GMsA