"103" Хворіє дитина. Поради.

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем нталька, 19 Липень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Xomka

Xomka Well-Known Member

Відповідь: "103" Хворіє дитина. Поради.

Нталька, в нас малий так собі пальцем в око попав, теж був невеличкий крововилив десь 1мм, через 3 дні пройшов-загоївся. Не зверталась до лікаря бо поміркувавши логічно вирішила що він скаже почекати, не будеш же промивати чи щось закапувати, то ж всередині ока, на наступний день побачила що вже зменшилось і заспокоїлась. Правда в перший день кілька годин малий капризував бо воно його непокоїло, але потім дискомфорт минув.

• Подобається Подобається x 2
  2. Рибка

Рибка Well-Known Member

нталька, я би все-таки радила якщо не йти в поліклініку, то хоч купити мазь для заживлення ранки.
    В самої таке недавно було... око сльозилось, неприємно кололо, пішла до окуліста - так вона ще висварила, чого так пізно. Пошкодження сітківки може привести до погіршення зору. Виписала мені мазь.

Воно може само зверху зажити, а всередині лишитись якийсь рубець..

• Подобається Подобається x 3
  3. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Ми також звертались двічі до тієї лікарки. Перший раз рік тому, в малого була т-ра 39 і не збивалась, а лікарі до яких ми завжди звертались були не в місті. За виклик додому заплатили 200 грн., ще й треба було привезти і відвезти. Як людина вона мені не сподобалась, а от як педіатр - навпаки. Дуже гарно оглянула, обмацала. Малого ще жоден лікар так ретельно не оглядав. Розпитувала і про вагітність, пологи і т.д. Тоді у нас був ентеровірус і призначене лікування допомогло.
    А другий раз, десь в жовтні, малий без температури "провисів" на мені цілу добу з ниттям і сльозами, ніц не їв, і я ту лікарку знов викликала. Ще першого разу вона говорила, що Артем невротик, бо сильно плакав при огляді. А тепер "переконалася" в цьому. Сказала тоді що то він ТАК привертає до себе мою увагу. А як я спитала, чи може зубки, то почула категоричне "Ні". Виписала заспокійливу мікстуру приймати протягом місяця і протиалергічний сироп, про який згадувала cherepashka. А якщо не допоможе, то ще сильніший препарат... І грудне вигодовування після року заперечувала...
    Коротше, без всіх ліків малий обійшовся, а за кілька днів показалися зубки-ікла (трійки), причому всі чотири одночасно (а ікла прорізуються завжди найважче). От вам і невротик. Зареклася я тоді її викликати.

• Подобається Подобається x 7
  4. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

у нас прогрес.ніч була супер,вставала може раз чи два їсти цицю і то я не помню,бо спимо разом,вона лиш підлізла і взяла шо нада їй.
    на вечір вона зїла собі банан і в мами поцупила горбушку з хліба ,десь в годині 7 і все,лише циця потім.
    добре шо нашла причину.тепер взагалі не буду ніц на вечір давати "непровіреного",то була моя помилка...і ж казали скільки раз,краще давати все пробувати зранку і давала так,а тут раз забулася,хтіла пригостити ше свіжими пирогами з чорницями(не гарячими,а свіжими!!!нам принесли) і от як вишло.але свій досвід-то доходить краще ніж розмови

• Подобається Подобається x 5
  5. natka75

natka75 Well-Known Member

А у мене була безсонна нічка, не спав малий , я і чоловік, ввечері малий з"їв трохи(може столову ложку)салату з капусти, рибу і на вечір піднялася температура 38,5-39,5.Весь гарячий, дала свічку анальгіну, протирала його водою з оцтом,а коли випив троих компоту - вирвав тою капустою, настрашився напевно, не давав навіть подивитися в ротик, щоб спровокувати ще рвоту.Потім темп.не спадала, дала Нурофен 5мл, спав по пів год., потмі зривався, просився на руки, лягти на ліжко не хотів, то ми по черзі носили його, зранку викликала лікара.Тепер чекаємо- по обіді має прийти після чергування.Малий зранку виснажений заснув разом з татом, а мама вимушено пішла на роботу, сиджу- працювати не можу......Щось до обіду давати дитині, поки та лікарка прийде, темп. впала до 37,4.Я так боюся, щоб нас в лікарню якусь не запроторили:sad:

• Подобається Подобається x 4
  6. Улянка

Улянка Well-Known Member

Ви тільки не накручуйте себе після моїх слів що це краснуха, але взагалі її є три типи і можна хворіти тричі. В мого брата було дві. Одна в дитинстві, друга в 23 як мала з садочку принесла. Тоді лікар казала що буває їх три

7. Xomka

Xomka Well-Known Member

Натка75, все буде добре! Синулька ваш поправиться дуже швидко і без лікарні, думаю через ложку капусти його туди не відправлять. Ось вам допис Слезінської про допомогу при кишкових інфекціях, і в вашому випадку можна ним скористатись. Це в темі "Здоровя малятка", якраз останні сторінки обговорювались. http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=473502&postcount=983

• Подобається Подобається x 1
  8. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

А у нас все-таки краснуха.То ж треба!І де та зараза до неї чіпляється?А ще зуби ніяк не вилізуть і з суботи нічого не їмо:girl_sad: Все випите молочко рве..Від Настюхи один скелетик залишився...

• Подобається Подобається x 5
  9. kati

kati Well-Known Member

краснуха дуже швидко проходить, абсолютно не страшно:) так шо не хвилюйся, за пару днів доця одужає

10. cherepashka

Дякую,Каti.Найобідніше,що краснуха в нас вже вдруге за пару місяців!Ще й так важко протікає.Як сказала наша лікарка,Настюха хворіє з душею,щоб ніхто не сказав,що не старалась.

11. Златка

Златка Well-Known Member

Ой, я уже не можу на доціні муки дивитись... кашель наш так і не проходить. температури нема, лікар прослухала, каже що хрипи пропали..., але вона так кашляє :girl_cray: відкашляти ж, бідася, не може. так мучиться, і я разом з нею :girl_sad: що ще можна робити - в нашому віці -, аби то швидше пройшло?

12. Анута

Анута Well-Known Member

Златка, кашель то така зараза що швидко не відпускає :sad:
    ми теж ніяк його не позбавимось. Після 3-х тижнів кашлів дала антибіотик. Стало значно краще, але ще буває вночі закашлюється. Запарюю травки - Грудний збір №2 і питво з калини роблю. Більше вже не знаю що робити, бо ще раз антибіотик не хочеться.

13. kati

kati Well-Known Member

в Насті вже вдруге краснуха?:eek:

14. katrinka

katrinka Well-Known Member

ми теж трохи прихворіли. цілий тиждень трималась хрипота, кашлю не було, насмарку теж, то лише горло полокала малому, на вихідних мали весілля, гостей з-за кордону , не мала часу щоб добре зайнятись лікуванням. щоб швидше пройшли симптоми почала давати трайфед, мала ще трішки, думала докуплю, щоб добре пролікувати, а його зараз, виявляється, навіть на аптечних складах немає. в понеділок почав покашлювати, вчора ще більше, думала температура піднялась, бо очка блистять, поміряли 36,8, нормально. але від такого кашлю у нас за 1-2 дні починається бронхіт-пневмонія, тому про всяке подзвонили до лікарки, проконсультувала по телефону, як стане гірше - на прийом. от ми біопароксом лікуємось, полокання ( сода, хлорофілітп), я ще ереспал добавила (таблетки), він теж добре знімає запальні процеси носоглотки. сьогодні вже легше, надіюсь цього разу пройде швидко і без госпіталізації.

15. Златка

Златка Well-Known Member

Ануто, та я бачу, що то скоро не пройде :girl_sad: просто купу всього навіть з народної медицини я не знаю, чи нам можна

16. Анута

Анута Well-Known Member

нажаль не знаю чим зарадити, бо ви дійсно ще маленькі :sad:
    співчуваю, бо мені кожне Кахи як ножем по серцю
    одні рекомендують вигрівати і всякі "палянички", але я цього не практикую. Тим більше з нашим ларингітом таке вигрівання грудної клітки нам одразу приступ спровокує :sad:
    погрійте ножки, а ще прикладають на грудну клітку капустне листя

17. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

то до вас тра всім мамам донечок у гості....то ж природня вакцина.
    до речі,а ви щеплені проти краснухи?

18. cherepashka

Не щеплені.Напевно тому так важко то все у нас проходить.А я вже минулого разу всім хвалилась,що доцька краснухою перехворіла,тепер будемо спати спокійно.Ага,"не тут то было"Краще вже б вітрянкою,мали би вже до двох хворіб імунітет..:girl_in_dreams:
    Всіх бажаючих заразитись чекаємо до п'ятниці,бо в п'ятницю ми вже не заразні:girl_smile:

• Подобається Подобається x 4
  19. kati

kati Well-Known Member

якце
    ???
    ми зараз вітрянку маєм, то від чого буде імунітет?

• Подобається Подобається x 1
  20. Анута

Анута Well-Known Member

від вітрянки :)

Статус теми:
Закрита.