"103" Хворіє дитина. Поради.

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем нталька, 19 Липень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. мамочка

мамочка Well-Known Member

Відповідь: "-03" Хворіє дитина. Поради.

Так в тих хлопчиків блювоти не було, але сильно зригували мокротинням під час приступів кашлю....
    Мене зараз цікавить чи варто своїй дитині щось давати лоя профілактики (Афлубін, Імупрет...)????????

2. Незнайомка

Незнайомка Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

мамочки, як розпізнати простуду в дитини 1 місяць? бо я, здається трохи панікую: кашляв пару раз (може, просто молочко не в то горло пішло, а може і ні), маємо трохи кози (але носик ніби не закладений, бо смокче цицю нормально), температури нема, але дуже капризував вчора в 2 половині дня. дуже похолодало (як завжди, несподівано) на вулиці і в хаті також, тому переживаю, до участкового педіатра додзвонитись не можу...

3. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

якщо маленькому 1 міс-то скорше за все це відкриття носових і т.д канальчиків.В мого коли родився до 3 міс.було щось схоже--я всіх лорів замахала що в мене щось з малим не так--але потим виявилось що вони були праві.в дитинки надто вузькі канальчики и тому не рідко трапляється і покашлювання і важке ніби утруднене дихання--але то тимчасово.Проте якщо ти невпевнена що не могла його десь учора застудити--то краще викличи педіатра і тобі спокійніше буде.,і дитинку зайвий раз оглянуть.все таки медики!!!

• Подобається Подобається x 3
  4. Незнайомка

Zlju4ka, дякую. вчора через те навіть гуляти не виходили і сьогодні також. буду далі намагатись до лікаря додзвонитись.
    хочу порадитись з ним, чи можна робити профілактичні інгаляції (соснове чи евкаліптове ефірне масло на аромолампу)

5. RUZHAJA

RUZHAJA Well-Known Member

Я би не радила викликати педіатра, він вам нічого нового не скаже. Або уявіть що призначе якесь лікування , ви ж не будете такій масі давати ліки!
    Нам колись на лекціі один продвинутий професор казав що дітки які знаходяться повністю на ГВ (без допоювань) не хворіють ( або в дуйже легкій формі, не потребують лікування).В цей період дитинка є повністю захищєна імунітетом мами.
    На початку літа в нас вдома всі перехворіли ГРВІ і я в тому числі. Анжеліці було тоді 3 місяця і іі це майже не зачепило, тільки трішечки сопільок і животик в ці дні більше турбував ( токсини вірусів потрапляли в молоко).
    Так що не панікуйте все само собою минеться! Головне не перегрівайте зараз дитину, це може нашкодити більше ніж переохолодженння. Промивайте носик соляним розчином ( молоком краще не треба).
    П.С.: соплі , доречі , свідчать про те що імунна системе працює.Вони складаються з "вбитих" лейкоцитів, які і є "захисниками" нашого організму.

інгаляціі робити не треба, хіба на одежу (на груді) капнути 1 крапельку евкаліпту. Не вздумайте натирати всякими розігріваючими і інгалюючими мазями!!!! Можете спроволувати аллергію!!!

Останнє редагування: 15 Вересень 2008
    • Подобається Подобається x 9
  6. Незнайомка

намагаюсь зараз знайти оптимум. бо вчора він від холоду так плакав, що я разом з ним:sad::sad:. перестав тільки коли між нами з чоловіком зігрівся. сьогодні чоловік в обід купляє обігрівач, бо купатися якось треба і передягатись також.
    думала, що встигну до холодів хоч трошки загартувати, але не вийшло.

7. Анута

Анута Well-Known Member

ага, та ще й за відсутності гарячої води в крані :sad: я сьогодні сама в ванні роздягатись не хотіла, а за дитину вже мовчу :ninja:

• Подобається Подобається x 1
  8. Ная

Ная Well-Known Member

В мого сонечка далі висока температура,навіть ще вища ніж у попередні дні:sad:. Зубчик вже зверху,але ніяк не проріжеться з-під шкірочки. Я таки подзвонила до лікарки,казала нам здати аналіз крові,по якому вже було б видно шо дитині є.Мені шось не дуже хочеться завтра вести дитя зі зниженим через ті зуби імунітетом в лікарню,чи поліклініку. А де ше можуть оперативно і якісно зробити дитині аналіз крові? Як хто знає,підкажіть,будьласка. Температуру від 38,5 збиваю свічками Ефералган,лікарка ж нарадила сироп Нурофен. Він справді кращий?
    Дуже переживаю,шоб з донечкою було все добре,чотири доби 39 самому важко було б перенести,а вона ше така маленька... Та й якщо температура на зуби,то вже шось задовго...:no:

9. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

А чому не зробите виклик надом? Щоб лаборант прийшов до вас

10. Ная

Ная Well-Known Member

А де надаються такі послуги? В нашій поліклініці,наприклад,я про таке не чула.:no:

11. ЯСЯ

ЯСЯ Well-Known Member

сьогодні були в поліклініці, нам дохтори поставили діагноз "отит" (запалення середнього вушка). завтра лягаємо в лікарню, правда відпросились від класичного стаціонару - там холодно неймовірно. буде татко возити нас в денний стаціонар. нашпігають місячну дитину антибіотиками... біднесенька...:sad:

12. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

В нашій на Виговського є, моя свекруха ходить на виклики,вона лаборант.

13. карапуз

карапуз Well-Known Member

Ми теж збиваємо свічками,вони збивають повільніше,але надовше.
    А Нурофен зараз у лікарів напевне "в моді":),як раніше "Найз" :8:.
    І Мартин наш хворий.Вже третій день температурить,зовсім трішки їсть,а тільки даш зайву ложечку,відразу рве :bad:.Теж думаю,що на зубки :no:.Аби щось не гірше...

14. Гелена

Гелена Well-Known Member

з Комаровського:
    "отит почти всегда вовсе не является самостоятельным заболеванием
    и, опять-таки, почти всегда представляет собой осложнение воспалительных
    заболеваний носоглотки, прежде всего - острых респираторных вирусных инфекций..............
    Как лечат отит? Очень часто используются сосудосуживающие капли в нос (да,
    да, именно в нос) позволяющие уменьшить отек слизистой оболочки евстахиевой трубы -
    препараты эти (нафтизин, галазолин, назол и т.п.), противопоказанные при обычном
    вирусном насморке, становятся просто обязательными при подозрении на возникновение
    отита. Местно (в слуховой проход) вводят растворы антисептиков. Раньше часто
    использовали для этой цели раствор борной кислоты, у нас и сейчас используют, хотя на
    остальной территории земного шара применяют более современные и более активные
    препараты. Иногда, при сильных болях в ухе, применяют капли вызывающие анестезию,
    нередко используют противовоспалительные гормоны. Лекарственных средств для
    закапывания в ухо имеется сейчас превеликое множество - отинум, софрадекс, отипакс,
    гаразон и еще десятки препаратов.
    Особую роль в лечении отита играют антибактериальные препараты
    (антибиотики, сульфаниламиды и т. д.). Их использование имеет ряд особенностей -
    лекарство должно не только действовать на бактерии, вызвавшие отит, но и хорошо проникать в барабанную полость. Чаще всего подходит для этого амоксициллин, весьма
    активен бисептол, но можно назвать еще 3-4 десятка препаратов.
    Перечисленные способы терапии ни в коем случае нельзя рассматривать как
    руководство к действию. Следует помнить, что при правильном и своевременном лечении
    острый средний отит проходит довольно быстро и практически никогда не заканчивается
    снижением слуха. Опоздание с началом лечения, «народная самодеятельность» (начиная от
    прикладывания грелок и заканчивая закапываньем в ухо мочи) чреваты тяжелейшими
    последствиями - в лучшем случае отит становится хроническим, в худшем - возможны
    тяжелейшие осложнения от полной потери слуха до гнойного менингита.
    Не следует очень уж расстраиваться при гноетечении из уха - на месте разрыва
    барабанной перепонки, при правильном лечении, довольно быстро образуется небольшой
    рубчик, который в дальнейшем, почти никогда не приводит к ухудшению слуха.
    Последовательность действий при первых признаках отита или при подозрении на
    отит - незамедлительная консультация врача-отоларинголога. Если это невозможно (до
    врача далеко), можно самостоятельно использовать сосудосуживающие капли в нос,
    например, нафтизин, в ухо оптимально закапать отинум, который, помимо
    противовоспалительного действия, способен также растворять ушную серу. Весьма
    желательно, чтобы ухо было в тепле (сухое тепло - вата, полиэтиленовая пленка, косынка
    или шапочка), но только не надо прикладывать горячие грелки. Эти мероприятия не дадут
    потерять время, необходимое для того, чтобы добраться до врача.

Профилактика отитов сводится к тому, чтобы не дать густой слизи закупорить
    евстахиеву трубу - сделать это не так просто, как может показаться на первый взгляд.
    Важно помнить, что жидкие выделения из носа не опасны; но как не дать слизи загустеть?
    Следует всего-навсего знать факторы, способствующие высыханию слизи:
    1. Дефицит жидкости в организме (следовательно надо побольше пить);
    2. Высокая температура тела (своевременное использование жаропонижающих средств,
    разумеется в соответствии с рекомендациями врача);
    3. Сухой и теплый воздух в помещении (теплая одежда, но температура воздуха не выше
    18-20°С, проветривание, частая влажная уборка, удаление из комнаты накопителей
    пыли).
    Еще один важный путь профилактики - умеренность при сморкании (кому не
    знакома картина - мама, в ее руке платок, под платком детский нос и все это
    сопровождается понуканиями типа: «А ну-ка посильнее»).
    Точный диагноз отита может установить только врач при осмотре барабанной
    перепонки (такой осмотр на медицинском языке называется отоскопия). Отоскопия дает
    возможность определить вид отита, ответить на вопрос какой он - катаральный (есть
    воспалительная жидкость, но гноя еще нет) или гнойный, уточнить, много ли жидкости
    скопилось в барабанной полости. Вся эта информация существенным образом влияет как на
    выбор лекарственных препаратов, так и на продолжительность лечения."

• Подобається Подобається x 4
  15. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Відповідь: "-03" Хворіє дитина. Поради.

Ми теж були на в поліклініці на плановому римісячному огляді, то ортепед звченими фразами відправив нас на узд ключиці у звязку з асиметрією складок:8:, так я туди і поїхала:xaxa:, узд , 100 відсотків платне (залізнодорожгня лікарня), про що звісно мене "забули попередити", як в місяць, коли відправляв невролог на нейросонографію:bad:

16. Горобчик

Горобчик Well-Known Member

Що це всі дітки похворіли :sad:, до речі наша Галинка з Назарчиком в лікарні, підозра на шлункову інфекцію. Виздоровлюйте усі :clapping:, мамусі тримайтеся!

• Подобається Подобається x 6
  17. карапуз

карапуз Well-Known Member

А які були симптоми ?:no:

18. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Моя малеча теж з самого ранку покашлює та пчихає - пробувала дати сироп подорожника:8: - як попало пару крапель то добре, не любить вона нічого крім молока:cowboy:
    А нам то ой як не на руку - вчора робили манту, а прививку БЦЖ будемо робити аж наступного вівторка, а тут купа вірусів по Львову, то миз дому навіть не виходимо:sad:

Дівчата, скажіть, то тільки в мене дитина нормально не какає????
    Живіт твердий коли, то вже плаче і кричить, тужиться-тужиться - і тільки пукає, а какати ніяк:8: Я на ту трубочку газовивідну вже дивитись не можу:bad::bad::bad:

Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2008
  19. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

а наша доця вчора цілий день , від 12 до 10 вечора не спала,лише біля циці хтіла бути і така вередлива було.чому би то? чи то на погоду?

20. Gala

Gala Well-Known Member

Відповідь: Здоров'я діток

Скажіть будь ласка як лікувати скаліоз?У моєї доні скаліотична постава-постійно сутулиться.Порадьте хорошого фахівця.

Статус теми:
Закрита.