"103" Хворіє дитина. Поради.

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем нталька, 19 Липень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. katrinka

katrinka Well-Known Member

Відповідь: "-03" Хворіє дитина. Поради.

кашлі ми вже пережили різні і досвіду, і розчарувань у лікуванні багато.....
    останнім часом добре допомагав сироп гербіон первоцвіт, також стара перевірена суха мікстура від кашлю розведена пертусином (1баночка 100гр здається) + 50 гр води, решта по інструкції
    коли був ще мацьопа спазматичний кашель знімали ефірною олією розмарину, у лампу для ефірних олій накапати або на ватку 5-7капель і біля ліжечка покласти, щоб запах був поруч

• Подобається Подобається x 3
  2. Irusya

Irusya Well-Known Member

Ми, мабуть, рекорди побили з різними сиропами від кашлю за період 4 роки.... Моя думка - це все туфта... здається чим більше їх пили - тим більше хворіли... Від кашлю для нас найкраще - молоко+мед, боржомі, дихати парами запарених соснових бруньок, картопляний відвар+лаврове листя, свіже повітря, ліс, особливо навесні, коли цвіте сосна, ефірна олія пихти, фізичні вправи і масаж.

• Подобається Подобається x 5
  3. Квіточка

Квіточка Well-Known Member

та ми взагалі то не кашляємо просто плакати нам не можна, бо одразу подразнюємо горло, так шо я незнаю чи варто пити сиропи, просто виходить замкнуте коло: плаче починає кашляти, кашляє боїться того і продовжує плакати, і як то зупинити незнаю, ну вдень ше можна підійти до вікна показати кіцюнь, песиків..... а от вночі?
    а от щодо тієї олії, то вона просто має бути біля ліжка, коли дитина спить, чи якось прикладати коли закашлюється?

4. Lebidka

Lebidka Well-Known Member

Нам назначили "Нурофен",
    бо на парацетамолі я категорично нічого не хочу давати.

Дівчата, що ви думаєте?
    Яке ваше ставлення до препарату "Нурофен"?
    Він належить до нестероїдної групи препаратів,
    це краще, ніж парацетамол.
    Але цей препарат теж має цілу купу побічних ефектів.

Бо, коли в нас сьогодні було 40,1* С,
    то часу думати не було - давали що було
    - на парацетамолі "Еферангал"(свічечка)
    зразу у вологе простирадло і в шерстяне одіяло (обгортування) - збили до 38,8*С

Але то не гарант, що t*C знову не підніметься.

5. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

ми давали нурофен малому, приблизно у вашому віці, він і зараз у мене в аптечці є на всяк випадок, але малого чи то від високої температури,чи то від смаку апельсинового чомусь вертало. Коли ми трошки підросли, я вирішила температуру дитині нічим не збивати,лише у випадку, коли він каже що голівка болить, тоді даю нурофен і пиття багато, а як головка не болить то спимо гарячі як п"єц з 40-вкою, а на ранок вона сама спадає. Хоча нурофен у нас швидше як виняток, а як правило ми ще липу і малину запарюємо, тоді дитина добре потіє і температура падає.

• Подобається Подобається x 2
  6. knopinat

knopinat Active Member

У нас температура збивалася тільки десь через 1,5-2 год. після прийняття нурофену. І взагалі тяжко було малій запхнути його. А ось ефералган свічки швидше допомогали...

• Подобається Подобається x 1
  7. dieSonne

У аптеках продається суміш для інгаляцій Інгалар, дуже хороша річ при кашлі, мій малий коли кашляє я завжди беру пласмасову мисочку наливаю олійки (чайна ложка) і заливаю гарячою водою, ставлю чи біля ляжка, чи на столику, коли мультик дивиться, можна й в ароматичну лампу.

• Подобається Подобається x 5
  8. нталька

нталька Well-Known Member

Нурофен використовуємо коли температура 38.5 .Діє вже за 20 хвилин. Збиваю ліками, бо малому дуже погано при вищих температурах.

Дівчата, а в кого був трахеїт? У нас, здається ця гидота. Дуже схоже до кашлюка, але тут кашель на повітрі не проходить, а якщо трохи холодніше, то ще й посилюється. Заснути чи поспати дитині взагалі важко, бо приступи постійні, і від того кашлю і животик, і груди болять. Не знаю навіть що краще тут допоможе.

9. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Ще добре допомагає відкашлювати відвар ромашки з содою. На 150 гр. теплого відвару, на кінчику ч.л. соди, і давати протягом дня пити. Минулого тижня молодшій кашель так (+ дренажний масажик і не збивала температуру) вилікували, хоча лікарка казала про катаральні явища в бронхах і наполягала на антибіотиках.

• Подобається Подобається x 6
  10. Галченя

Галченя Well-Known Member

А ви не пробували Вібуркол свічки. Це комплексний гемеопатичний препарат протизапальної, знеболювальної і т.п. дії.
    Річ в тім, що коли в моєї малої температура трималась декілька днів високою я спершу теж давала нурофер, розуміючи що це досить сильний препарат. Але вчасно згадала про Вібуркол. Там протипоказання відсутні, дозволено застосовання як у дітей раннього віку так і у вагітних.
    Важко щось порадити конкретно вам, але особисто нам він допоміг у збиванні температури

11. Галченя

Галченя Well-Known Member

А від кашлю мені свою доню вже двічі вдавалось вилікувати лише травами. Знайшла рецепти в бібліотечці "Зеленої планети" Н. Земної. Трави купляла в аптеці. А рецепти такі:

1 ч.л. листя мати-й-мачуха залити 1скл. окропу, настояти 1год. процідити. Пити по 2ст.л. 4рази на день. Пише, що лікує навіть запалення, сприяє виділенню мокротиння, заспокоює кашель (особливо нічний)

2-3ч.л. подрібненого листя подорожника залити 2 скл. окропу. Настояти 30хв. Пити по 1/2 скл. 3 рази на день за 20-30 хв. до їжі

Як протизастудний засіб добре діють пагони багна звичайного(багульник болотний):
    1 ч.л. багна звичайного залити 1скл. окропу, настояти 2год., процідити. Пити по чверті скл. 4рази на день.

Ефективні ліки від простуди та грипу можна зробити з кореня оману високого:
    1 ч.л. кореня оману залити 1 скл. води, прокип"ятити на маленькому вогні 30хв. (можна на водяній бані), потім процідити. Пити по 1 ст.л. щогодини впродовж дня.

Сподіваюсь, вашим діткам ці рецепти допоможуть. Моїй допомагали неодноразово.
    А якщо нежіть, то ми теж народними методами стараємось вилікуватись:
    1 ч.л. свіжовижатого соку моркви, 1 ч.л. олії шипшини (продається в аптеці) і буквально 1-2 капельки соку часнику. Ліки ефективні, однак мала моя їх дуже не любить. Можна спробувати без часнику - тоді лагідніше получається.

• Подобається Подобається x 4
  12. Квіточка

Квіточка Well-Known Member

13. dieSonne

Можна мисочку з водою і маслом, а аромалампу небажано. Я от цієї ночі біля свого малого ставила, кип"ятком залила і на кріселко за ліжком поставила.

14. dieSonne

От в нас і був вже кілька разів трахеїт і фарингіт, нас від того якраз ота суміш для інгаляцій рятувала ми дихали тими випарами. А ще я малому при таких "горляних" захворюваннях завжди даю ангін-хель.

15. Lebidka

Lebidka Well-Known Member

Ми взагалі досі користувалися лише гомеопатією, свічки Вібуркол у тому ж числі, але, коли сьог. t*C у нашого малюка (після свічки Вібуркол) піднялася ще вище , ніж попередній раз до 40,2*С, то вже я не вагалася - і дала йому дозу Нурофену...

уффффффффф... нарешті температура 38,3*С, вже легше і спокійніше...

16. карапуз

карапуз Well-Known Member

Закінчуються сопельки у Юстини,починаються у Мартина.Закінчуються у Мартина,починаються у Юстини :8:...
    От, і вчора , звечора ,вирішили Юстинку у садок не вести,бо в неї нежить.
    Вночі,встала,щоб Мартина погодувати,а він їсти не може,носик закладений :sad:.
    Чим можна дитині допомогти на початковій стадії,коли з носа тече прозора водичка ? Бо просто не рухати -то не для нас.Останній раз закінчилось лікарнею :no:.

17. Irusya

Irusya Well-Known Member

Промивайте, промивайте фіз розчином, або Аква маріс або Hummer. Юстинці розчин шприцом в ніс, Мартинчику - спрейом. Зо три рази в день:)

18. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

І ще добре вітамін С подавати, можна аптечний, а краще і шипшину трохи запарювати.

• Подобається Подобається x 2
  19. нталька

нталька Well-Known Member

Я вже писала, що вік кашлю на травах - це грудний збір№ 2. Там подорожник, мати й мачуха і солодка. Допоміжне і недороге.
    А ще вичитала, що при кашлю і закладеному носику допомагає евкаліптовий бальзам Др. Тайса. Ним груди натирають і на ніч відкритий біля ліжка лишають. Але ціна його височенька.
    А ви помітили, більшість, природніх ліків від кашлю солодкі? молоко, редька, морква з медом, цибуля з цукром, цукор перепалений, солодка.... Цікаво чому?

20. Дана

Дана Well-Known Member

От і в Соні сьогоні уночі була висока температура, звечора 38-38,2 я не збивала, дитина заснула, я пішла на кухню прийшла за пів години - а Софійка труситься від холоду, я її закутала, ноги і руки як лід, в неї вже багато разів була температура але щоб так нею трусило то перший раз - от вислів зуб на зуб не попадає - то про Соню вчорашню, температура підскочила до 39,7 і я не могла її збити, дала Нурофен, через пів години температура 39,9, обмила водою з оцтом, температура впада 39,4 і далі тримається, поставила свічку анальдім, температура впала до 38, з такою тем пературою дитина і заснула, а в пятій ранку - знову 39,5:no:. і все поновій. Заснула дитина в сьомій ранку з температурою 38. Виклакала лікарку, дитина вдома спить а я на роботі засинаю:sad:.

• Подобається Подобається x 9
Статус теми:
Закрита.