"103" Хворіє дитина. Поради.

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем нталька, 19 Липень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

Відповідь: "-03" Хворіє дитина. Поради.

Не переживайте так дуже! Нічого змінити ви вже не в силі:confused: Десь вище я вже ділилася як ми кашлюк пережили. Тримайтеся і видужуйте швиденько!:clapping:

• Подобається Подобається x 1
  2. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

В моєї малої теж весною такий був дурдом з тим носом, півтора тижні трималася закладеність, аж потім хтось порадив закапувати ніс содою. Три столові ложки теплої води, в ній розвести на кінчику ножа соди і капати три рази на день (на кожен раз для капання брати наново свіжу порцію води і соди). Бальзам-зірочку нюхати. На ніч - дитячий нафтизин. Також нам допоміг Міліносик. В нас, до речі, алергія на холод. Тільки похолодає на вулиці, вийдемо погуляти зовсім трошки - літом з носа "водичка" тече, а весною-восени-зимою нежить починається. То наша ЛОРиха малій при нежиті виписує ще Еріус у сиропі. Дороге задоволення, але малій допомагає. Можна на ніч гірчичники до стіп прикласти і надіти теплі шкарпетки. Знаю, є такий магазин по вул. Степана Бандери, де продають ефірні олії, ароматні палички для запалювання і т.п. То я там брала спеціальний ефірний бальзам (в ньому є олійки евкаліпту, м"яти перцевої і ще чогось, забула), так і називається "Від нежитю і гаймориту". Ватну паличку змочити ним і легенько змазати в носі і під носом (але дуже глибоко не запихати). Можна просто нюхати. А можна просто нюхати саму олійку евкаліпта. Вона мені вилікувала хронічну закладеність носа і трирічну залежність від крапель.
    Моя мала, до речі, зараз теж шмаркає. Нині маємо перший день шмарклів.

Останнє редагування: 13 Жовтень 2008
    • Подобається Подобається x 4
  3. Gala

Gala Well-Known Member

Ще дуже помагав від кашлю чай з калини(зараз якраз сезон).Сьогодні нарвали на дачі і я видусила на соковижималці і перетерла з цукром 1до1.Потім взяти ложку-дві цього сиропу і кипяточком розбавити,пити такий чайок,можна додати ще меду.Дуже помагає і ніякої хімії тіко вітаміни.А в ніс,коли закладений капала 1-2 каплі каланхоє(такий вазонок).Від нього пчихаєш і все з носа виходить.,добре очищає ніс,а потім можна на ніч каплі протарголу.

4. syavych

syavych Well-Known Member

Від кашлю файний ісландський мох, але ненаю чи можна малим дітям. Попитайте в аптеках.

5. Ольга

Ольга Well-Known Member

Дітям можна, але мох знімає в основному приступи кашлю. Якщо кашель не приступоподібний і сухий, а мокрий то краще дати або грудний збір, або калину, або будь-що відхаркуюче.
    ісландський мох дуже кислий на смак, як алое, але асматичні чи інші приступи кашлю прекрасно знімає без жодних допоміжних засобів.
    Як я памятаю то Ука давала інструкцію по запарюванню моху. Я у критичних ситуаціях просто заливаю кипятком і пю як чай з медом...

• Подобається Подобається x 3
  6. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Ми вчора пару разів гуляли на вулиці, а ввечері малий бухикати почав так, шо мені аж страшно стало. 2 рази протягом вечора дала крапельки Умкалор, на ніч розтерла зігріваючим бальзамом груди та спину, потім на груди дала ще компрес з картоплі. Наранок дитина не кашляла. Взагалі я помітила, що в нашому випадку кашель дуже добре ті картопляні компреси знімають.

• Подобається Подобається x 2
  7. Ольга

Ольга Well-Known Member

який то компрес з картоплі? ми ніколи не робили...

8. julchyk

julchyk Well-Known Member

В аптеці є сироп "Бронхіал" з ісландським мохом для дітей. Але він ефективний, коли вже хоч трішки продуктивний кашель. До того можна приймати сироп "Ереспал" ( порадитись з лікарем).Набряк носа при нежиті- пів таблеточки лоратидину або кларитину на ніч.Добре слиз витягує схема: промили ніс "аква Марісом"- висмаркали ніс- закапали 2% Протарголом.

9. Nata

Nata Well-Known Member

Розтирати одночасно груди і спину не можна в жодному разі. Можна на ніч спину, тоді зранку груди і т.д.

10. Ольга

Ольга Well-Known Member

а як це пояснити? чому ні?

11. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

А нам з вище перечисленого ніц не помогло:confused:

12. tslezinska

Дійсно, чого не можна? Мене так в дитинстві завжди розтирали, ніяких наслідків не було...
    Ольго, компрес з картоплі робиться елементарно: відварюються кілька картоплин у кожурі (але шоб не були з гниллю чи якимись там хворобами), як добре зваряться-розтовкти у рушнику і загорнути так, щоб дитині не пекло сильно до тіла. Покласти той згорток на груди або на спину там, де легені. Дитину добре вкрити, шоб пропотіла. Забрати компрес, коли вистигне. Мені такий компрес також часто в дитинстві робили.

13. julchyk

julchyk Well-Known Member

якщо дитині більше 3років- ще можна "Бронхолітин".а ще "Актіфед Експерторанд" ( не "Трайфед", а саме "Актіфед", але його рідко в аптеці можна знайти)

• Подобається Подобається x 1
  14. Nata

Nata Well-Known Member

Я не виясняла чого, але мені багато лікарів казали, що неможна, так само як неможна ставити компрес (і розтирати) область серця, я сприймала це як аксіому, навіть не питала чого :).

15. tslezinska

На область серця не варто ставити гірчичники або банки, а про розтирання вперше чую. А взагалі у лікарів ЗАВЖДИ треба питати ЧОГО шось треба робити, а шось не треба. бо так і прооперувати можуть мовчки, не сказавши навіщо.
    А якщо вже слідувати такій логіці лікарів, то і в сауну, і в солярій "область серця" заносити не можна було б.

16. Nata

Nata Well-Known Member

Та я не намагаюся Вас переконати. Робити процедури чи ні - Ваша особиста справа. Хочете вірте, хочете ні, хочете - можете в лікарів питати навіщо.
    А операцію мовчки Вам не зроблять, бо муситимете підписати добровільну згоду :).

17. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Може не в цю тему, але пишу тут. У малого ліве око, ну як би то сказати. Нижні вії наполовину прикриті шкірою. Ніби напухло під оком. Коротше на правому оці нижні вії повністю видно, а на лівому наполовину. Я пальцями відкриваю то ніби не турбує малого. Може то від кривошеї так...у когось так було? І щото робити?

18. Koala

Koala New Member

Так, і це правильно. Я завжди намагаюся перш ніж щось зробити порадитись з лікарем. Але і лікаря треба знайти гарного, я наприклад відвідую платні клініки, тай намагаюсь викликати платну швидку допомогу, замість державної. Адже поки не можу довірити здоров'я своєї дитини, нашій горе медицині і альтернативою бачу тільки платні служби.

19. tslezinska

А я лікарів не викликаю і до них не хожу, хіба в разі крайньої потреби. Від патронажної медсестри відмовилась одразу. З дитячими хворобами я можу й сама впоратися, діагноз поставити нескладно (напевно, мені треба було бути медиком). Щодо себе, то хворію дуже рідко. Нещодавно вхопила мене межреберна невралгія, то діагноз я поставила сама, а до лікаря лише пішла по скерування на електрофорез. Не хочу привчати дитину за кожним пчихом бігти до лікарні.

• Подобається Подобається x 6
  20. irushka

irushka Well-Known Member

А в нас отит. Бідаця моя ще вчора казала що її вушко свербить, але на натискання вона не зреагувала, сьогодні зранку ще така бадьора була, ми і в центр розвитку їздили, потім ще на качельках покатались, а вдома мала знов каже, що вушко свербить, і несе мені ватні палички, щоб я почистила. Але почистити не вдалося. бо Катруська розревілась від болю і не могла заспокоїтись дуже довго, я аж запанікувала. Поїхали в Охматдит, виявилось запалення і то серйозне, за крок до гнійного...
    А вдома дитина- наче нічого й не було: бавиться, сміється, мама навіть мені не вірить, що її так боліло, каже що я їй даремно антибіотик даю. Я і сама не знаю, може не так все серйозно як лор сказав, але лікувати на свій розсуд теж не беруся Це до речі в нас вже другий отит, вперше був навесні.

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.