"103" Хворіє дитина. Поради.

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем нталька, 19 Липень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Myroslava82

Myroslava82 Well-Known Member

Відповідь: "103" Хворіє дитина. Поради.

Можливо така тема вже обговорбвалася, але так як часу для читання обмаль, прощу порадити мені шось.
    В моєї Катрусі, якій тільки виповнилося два рочки якісь дивні плямки на шиї: червоні і лущаться, такі дуже схожі на лишай. Спочатку я помазала сініфланою, зійшло, але появилося знову. Потім ми лікували від грибка, а так як змін не було почали мазати Трідозенітом, зійшло, але перестали мазати і все почалося по новому.
    Я дуже прошу порадити мені шось, поняття не маю шо робити. До лікаря я звичайно піду, але тут в тому питанні туго: порадьте якісь способи натуральні будь ласка

2. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

сорі за відвертість і наглість , але зверніться до Odree:) якщо з форуму,то вона має відповідну освіту,але краще таки до лікаря.якщо ваша дитина не алергік і харчове щось ви виключаєте,то краще йти до спеціаліста і вислухати діагноз. ми так завжди робим,лікар нам потрібен для діагнозу,а лікуєм ми вже самі:)

3. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

А гомеопати у вас там є?

4. odree

odree Well-Known Member

Оленко дякую за рекляму :) але ото ті всі дерматологічні проблеми краще бачити оком, а не лікувати за описом. зазвичай простій людині (без мед. освіти) важко правильно описати ураження.

розмір, форма, краї? на який лишай схожі?

від чого саме? можете оголосити діагноз, який вам було поставлено?
    може чимось і вдасться допомогти. хоч краще показатися спеціалісту. а чому у вас трудно з цим?

5. Myroslava82

Історія тут така: були ми вже в педіатрів, які сказали,що то просте подразнення і кожен з ни виписував різні креми. Потім ше в терапевта, який сказав,шо тут нема проблем: лікуйте одним кремом, а не допоможе то іншим і все буде добре. До гомеопата треба чекати приблизно місяць, як і до дерматолога. До них я вже позаписувалася, але в дитини на шиї пляма росте і росте. Поки мазали трідозенітом все сходило, а перестали і все по новому.
    Я звернулася на форум тому, що знаю,що в нас на Україні мами дбають про дітей по іншому ніж у Франції, і напевне можуть порадити якісь природній спосіб лікування.
    А ше тут дуже важко дізнатися нормальний діагноз: якшо прийшла до спеціаліста то значить роби шо тобі кажуть , а ні то твої проблеми, тому не можу точно сказати від якого грибка ми лікувалися, але крем не допоміг взагалі.
    А тепер про плямку: вона в нас появилася коли ми відпочивали на морі. Мала була в воді в морі і в басейні в нарукавниках, а відповідно по шию в воді. От і під бородою в неї з"явилася така червона овальна плямка, яка почала лущитися. Алергію ми виключили, бо від укусу комара пили сироп від алергії. Я помазала Сініфланою і все зійшло. але з"явилося знов. Потім мала то надерла і воно розповзлося на всю шию плямами. Тоді ми мазали Трідозенітом. От тепер як перестали мазати, плямка появляється знов і мене вганяє в жах
    Тому прошу допомоги
    П.С. Я розумію,що тяжко ставити якийсь діагноз, але може в когось було таке і мазали якимсь натурпродуктом
    дуже чекаю на відповіді

6. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

сфотографуйте хоча б ту плямочку і виставіть фото,щоб було видно її.

у нашої доці були плями червоні (атопічний дерматит).зволожувати шкіру потрібнобуло .ми мастили олійним розчином вітаміну А + вітамн Е(змішувала), робили ванночки з крохмалю, Олеся нам радила вівсяні пластівці запарювати і мастити ними шкіру,у відварі купати-теж гарно зволожувало.але то треба знати з чим маєте справу

7. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

та ви дійсно, покажіть яке. По тому опису можна і на лишай, і на атопію, і на алергію подумати.
    пс. а ті креми переважно проблеми не лікують, просто знімають симптоми, заганяють хворобу всередину.

8. Myroslava82

Зараз мала вже спить, тому фото покажу завтра.
    Але я ше тут начиталася всякого і дуже то схоже на висівковий лишай
    І шо то з тим робити?

9. odree

odree Well-Known Member

це перевірити досить просто в домашніх умовах. зробити пробу Бальцера : змазати трохи ту пляму йодом захопивши і неуражений клаптик шкіри. якщо пляма буде поглинати йод - це висівковий лишай.
    ще можна подивитися під лямпою Вуда ( це та лампа, що дає люмінесцентне світіння. якщо в темноті посвітити на шкіру і ті плямки будуть світитися - це висівковий лишай

10. Кольорова

Кольорова Well-Known Member

Одрі, може, Ви знаєте - у малої на язичку якісь плямки з'явилися. Вони такі невеличкі з чітко окресленими краями. І шо то може бути?

11. odree

odree Well-Known Member

може бути стоматит

12. Кольорова

Кольорова Well-Known Member

ВАВ! Такі плямки бували в неї і раніше, але зникали.... А стоматит може бути без тем-ри?
    Глянула в неті на фотки стоматиту, то не таке - фу, слава Богу :) В малої не наривчики, просто плямочки невеликі....

13. Myroslava82

Odree а підкажіть чим його лікувати? а то в неті стільки інформаціїї шо нема чим лікувати

14. odree

odree Well-Known Member

може. стоматит може і сам проходити, без всякого лікування

ви краще спершу переконайтеся що то воно. на шиї спереду чи ззаду?

15. Milka

Milka Moderator

Моя знайома колись мастила малій такі плямки Чемеричною водою (хоч її призначення по інструкції трохи інше) і допомогло. Спочатку була маленька плямка трошки нижче вушка ззаді а потім вона почала розповзатися і зявлялися інші. Досить швидко вилікувала.
    А от своїй бабці я мастила маззю Нітацид, вилікувалось супер, хоч і точного діагнозу не знали бо не були в лікаря.

Ну але то треба справді визначити що то таке щоб не зашкодити отим самолікуванням.

16. odree

odree Well-Known Member

такі?

так, вона справді досить дієва і не тільки при висівковому лишаї. при ньому ще призначають препарати кетоконазолу

17. Myroslava82

Odree
    я не можу бути впевнена на 100 процентів,бо не лікар, але мені здається шо то якраз він.
    А плями на підборідді і спереду на шиї

18. odree

odree Well-Known Member

не дуже характерна локалізація для висівкового лишаю. спробуйте завтра сфотографувати

19. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Дівчата, хто давав своїй малечі рибомуніл або бронхомунал, поділіться результатами! Нам лікарка виписала, бо вже півроку (як пішли в садок) не вилазим з сопель-кашлю. Народні методи підняття імунітету мало допомагають. Аналізи всі в нормі. Лікарка каже, що рибомуніл дає хороші результати щодо підняття імунітету, але я трохи остерігаюсь втручання в імунну систему дитини, тому хочу зібрати побільше інформації.

20. Diana

Diana мрійниця

може географічний язик від проблем з кишківником?

Статус теми:
Закрита.