"103" Хворіє дитина. Поради. (4)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hexe, 10 Листопад 2014.

1. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

У нас до речі, така ж картина. Без антибіотика не обійшлись. Та і не завжди вони зло.

Sent from my SM-T230NU using Tapatalk

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  2. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

У нас таке було десь місяць назад. Температура поза 39, збивалася до 38-38,5 (тоді Влад починав гонити і скакати) і за 5 год знову росла. Так і збивали цілодобово. Соплів - кашлів особливих не було (трошечки), я вже теж панікувала трохи то на 4 день пішли аналізи здавати - вірус. Температура впала на 5 день і ще зо 2 дні десь біля 37 була.
    Здавайте аналіз щоб точно знати - нам тоді сказали що аналіз був практично ідеальний, незважаючи на 4 дні високої температури - організм сам справлявся і в АБ не було потреби.

• Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  3. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

в поліклініці чи краще в приватній лабораторії?

4. Hexe

Hexe Well-Known Member

• Інформативно Інформативно x 2
  5. Retaret

Retaret Well-Known Member

якщо ще тут хтось читає в цій порі, порадьте...
    в малої під вечір різко піднялася темп. В 19:30 було 39,3. Дитячих жарознижуючих немаю, дала їй четвертинку нурофену дорослого, роздавила таблетку з водою. Через годину вже було 38,1, мала повеселішала, гарячка проходила і ми її вклали спати. Але от зараз почула, що вона знов гаряча, темп. знов 39!! Давати ще раз нурофен? чоловік вже погнав в цілодобову аптеку, щоб купити дитячий нурофен.
    Я прикинула, що від попереднього разу пройшло 3 год, то можна повторити?
    Я шось в шоці, бо ще такого підняття темп. ми не мали.

6. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

@Retaret дивіться по дитині. в інструкціях радять перерву у 6годин. якщо чергуєте ліки з різною діючою р-ною(наприклад, парацетамол і ібупрофен)-то 4години перерви.
    трохи змочіть волоссячко дитинці водою, пообтирайте її. можна теплий душ. давайте пити багато, ГВ.
    принаймі я роблю так. ми вже 5й день боремося з температурою.

7. Havronia

Havronia Well-Known Member

@Retaret парацетамол чергуйте з нурофеном, в крайньому випадку анальдим свічки або швидка, якщо не буде зовсім збиватися.

8. lesja.f

lesja.f Well-Known Member

@Retaret я б збила температуру, але уже іншим препаратом, може поставте свічку парацетимолу, або анальдиму.

9. Retaret

то свічки є спеціальні якісь? чи так парацетамолу таблетку поставити?
    мала зараз заснула. Чоловік приніс сироп.
    Шо робити всю ніч? сидіти і міряти темп. щогодини?

10. Havronia

Havronia Well-Known Member

Свічки ефералган у віковому дозуванні або просто свічки парацетамолу

11. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Вам в першу чергу треба заспокоїтися. Діти хворіють і нічого з цим не зробиш. Так, приємного мало, бо то ще така мацьопа.
    Свічки парацетамолу є спеціальні. Можна парацетамол в сиропі. Він є під різними марками (ефералган, панадол).
    Ну і раджу завжди в аптечці мати самі необхідні ліки.
    Дитина заснула з температурою? Поміряєте зараз ще раз. Якщо вище 39, то я збивала. Температура може падати довго. Ну в мого малого завжди падає приблизно через 2 години. Але якщо вже почала знижуватись, то не міряю часто, щоб не дуже тривожити дитину.

12. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

я міряю щогодини в таких випадках. і записую динаміку, багато пиття, переодягати як пропотіє, не панікувати, говоріть їй хороші , підбадьорливі слова...Одужуйте.

13. Matvijko

Matvijko Мамуся в декреті...

Єдине, що додам провітрюйте постійно кімнату і не кутайте дитину, обирайте теплою водичкою, одужання Вам.

Надіслано від мого touch 10.1 3G, використовуючи Tapatalk

14. Hexe

Hexe Well-Known Member

анальдим то вже в крайньому випадку, якщо висока Т і не збивається. принаймі ми малому коли викликали швидку,то вони порадили,бо незахотіли такого маленького колоти - в нас було 39.8.

ляжте з дитиною,періодично міряйте Т. наробіть в термос чаю\компоту і при можливості давайте пити.

15. Retaret

дівчата, дякую всім.
    Мої втішні новини - за останні пів години темп. принаймі не піднялася більше.
    Власне ми мали якось тих же 39, але після чверті табл. нурофену все пішло на спад. А цього разу після спаду знов піднялося. Тому і страшно трохи більше.
    Йду певно ще пів год покручуся, якщо спадати не буде, то певно таки буду давати сироп нурофену, хай навіть і проснеться.
    ой, я шось собі то не уявляю, хоча вона п'є компоти, але тіки з горнятка і вміє пити. Але ж і циця так само помічна, та? чи то важливо води?

• Подобається Подобається x 2
  16. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

@Retaret,

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  17. vjv

vjv Well-Known Member

Я в такому віці давала свічки нурофен у віковій дозі. Такій малій дитині свічку легше вночі поставити, ніж дати випити сироп, іноді навіть вдавалось не розбудити.

18. Hexe

Hexe Well-Known Member

звісно,але тре багато циці:haha:
    воду теж пропонуйте:) шкоди не буде точно:) легкої вам ночі!

19. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

А ви на який день хвороби здаєте, дівчата? Бо я щось не планую ще бігти, температура вже добу. Пару тижнів мали таке ж, але тоді вже приєдналась бактер.процес, змушені були давати антибіотик. А де саме? Куди йти? Приймуть львівських, бо так кривляться в поліклініці, коли кажу що Зал район, чого мол не йдете в свою поліклініку чи на Орлика (були пару разів в спеців)
    Взагалі, дуже баба дратує, давай збивай, загробиш дитину і таке. От впевнена, бо слухала її той раз, збивали, то до антибіотика дійшло. Але я збиваю лише коли не менше 39,3, от думаю, чи то добре.
    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk

Останнє редагування: 23 Березень 2016
  20. Raven

Raven Мама малятка

Аналогічно, але ще дивлюсь по дитині. Мала в мене нормально високу темп. переносить, але цього разу конала від 38,5 і я збивала, бо в неї сильно боліла голва і вона від того мучилась.