"103" Хворіє дитина. Поради. (4)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hexe, 10 Листопад 2014.

1. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Та, власне, вона колись казала, а я забула половинка чи четвертинка. Малому рік. Дуже радіюся, що не знадобиться, але треба знати. Зараз, ніби, без температури, поміряти нівяку не дає. Але в нас з чоловіком 37,5 тому і боюся.

2. Ubuntik

Ubuntik Well-Known Member

Ношпи четвертинку. Принаймі, ми так пили.

• Подобається Подобається x 1
  3. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

@НОРІС, а то вживати сам сироп настояний, ті пагони викидаються, так?

4. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Можете в інструкції глянути на ваш вік.

5. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

так, сам сироп. важливо не насипати багато цукру, бо то таке трохи смолисто-тягуче виходить.
    знаю, що днхто сушить і потім варить чай, але на смак не пробувала - чи будуть діти пити

6. Hexe

Hexe Well-Known Member

вам четвертинку, малій 5р то я половинку даю. ну і ношпа дуже гірка,тому будьте готові до рвотного рефлексу.

• Інформативно Інформативно x 1
  7. zjomka

zjomka Well-Known Member

Діагноз фаринготрахеїт, в бронхах, легенях все чисто. За останню добу малий не кашляє зовсім, то й надалі нічого крім декасану+ фізрожчин і боржомі не інгалюємо.
    Подивитись горло то в нас важко, я й зубки нормально глянути не можу, панікер він трохи в нас :) Але згідна, треба самому у всьому розбиратись, консультуватись, не надіятись на одного лікаря...
    Соплі течуть, але не можу сказати, що сильно, дихає вільно, часом булькає.
    Дякую, дівчата, за відповіді.

8. Zozuljka

Zozuljka Well-Known Member

Дівчата, потребую поради.
    Наш малюк народився з кефалогематомою. Великою, на півголови. Виписали "Траумель". Ми мастили, і вона почала зменшуватись по боках. Тобто, з круглої зробилась довгою. Також робили нейросонограму минулого тижня - все гаразд.
    Але щойно я помітила, що ця кефалогематома затверділа з однієї сторони.
    Що робити? На скільки це небезпечно? Чи стикався хтось?

9. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

Доброго ранку всім! Прийшла питатись після "веселої" нічки. Доня від 3год рве, зараз вже просто рефлекс, бо нема чим. Більше ніяких симптом. Що це?
    Даю пити просту воду, на мус ентерол і за якийсь час вертає. Не маю уявлення що робити, давати,чим відпоювати чи чимось годувати?

Надіслано від мого SM-G361H, використовуючи Tapatalk

10. Turtle

Turtle Member

Може бути рота- вірус. Головне,не допустити обезводнення. Часте пиття, найкраще щось типу Регідрону ( по чайній ложці кожні 10 хв), слідкуйте чи пісяє дитина. Якщо не припиниться рвота,я б викликала швидку. Одужуйте!

11. rununkulos

Я теж так думаю на ротавірус, хіба без діареї, поки-що.

12. Vesnyanka

В нас теж так було. Нас відправили до нейрохірурга. Той подивився, і сказав, що саме пройде. Так і сталося.
    Може проконсультуйтеся, бо ті гематоми і тверднути теж можуть.

13. Багіра

Багіра Well-Known Member

Давайте пити маленькими дозами, по чайній ложці якщо треба
    без діареї може бути і не кишкова, просто типу отравлення, шлунок шось не сприйняв
    Я не лікар, але якщо рвотні рефлекси занадто довго то дають щось протирвотне і аж тоді сорбенти

14. mazepynka

mazepynka Well-Known Member

В нас, коли довго не проходила рвота, лікар назначала ін"єкцію по півампули папаверину + церукалу , ну і пити соса-соlа з водою розведеною.

• Подобається Подобається x 2
    • Не подобається Не подобається x 1
  15. Ubuntik

Ubuntik Well-Known Member

Я б Вам порадила звернутись до хорошого невропатолога ( чи нейрохірурга, як Вам радять). Наша кефалогематома теж добре розсмоктувалась від траумелю, але всерівно частинка затверділа. Зараз маємо підозру, що саме та ділянка затвердіння дає певні неврологічні проблеми.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

В нашого малого було дві кефалогематоми. Зверталися до нейрохірурга. Вони вже починали костеніти. Зробили пункцію тої більшої, меншу лишили. Трохи шкодуємо, що не зробили і меншу тоді ж.
    Якщо кефалогематома почала костеніти, то траумель вам вже не допоможе.

17. invisible

invisible Well-Known Member

У моєї восени був ентеровірус, то спершу 2 дні рвота, а вже на третій день приєднався пронос. Вже на другий день, після ночі частої рвоти, давала Домрид для зменшення рвотних позивів, бо сильно піднявся ацетон. З ліків смекту або ентерол, регідрон чи біогайю для відпоювання. Сувора дієта. Моя майже тиждень на циці одній була.

18. rununkulos

А як визначити чи є ацетон, то якось чути чи треба аналіз?
    Відпоювати мені не вдається, не п'є і все, що тільки не пробувала. Хіба на кока-колу вмовила. Цицю їла востаннє вчора вночі і то вирвала.

19. invisible

invisible Well-Known Member

В аптеці можна купити тести на ацетон. Ну або здати аналіз сечі в лікарні.
    То трохи зле, що не п'є. Мусите якось вмовляти, я навіть і насилу поїла. Шукати варіанти - чай солодкий, узвар, відвар з родзинок. Але потрохи, щоб не викликати повторну рвоту.
    Не зовсім ясно, якщо циці не їсть з учорашньої ночі і не п'є нічого, то виходить цілий день не п'є?

20. Vesnyanka

В аптеці продають спеціальні тести-смужечки. Їх в сечу треба занурювати, як ті що на вагітність. А потім колір звіряється зі шкалою на баночці.
    А пісяє як? В кількох місцях читала про різні терміни. Найменший був- 6 год. Якщо стільки не пісяє, то дуже зневоднена дитина і треба в лікарню. ( я ніч не рахувала).
    Плюс ще з ротика чути такий специфічний ацетоновий запах.
    --- дописи об"єднано, 31 Січень 2016 ---
    Дивіться по дитині- як дійсно зовсім нічого не пила стільки, то варто мабуть таки покапатися.

І ще. В нас останній раз після поносу піднявся ацетон і почала сильно рвати, балу дуже млява. То я її відпоїла глюкозою. В ампулі 40% глюкоза. Давала кожні 3-4 хвилини спочатку по півчайної ложки чергуючи глюкозу і воду. Потім по чайній. Години дві їй стало легше. Але в нас рвота була саме від ацетону.