"103" Хворіє дитина. Поради. (4)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hexe, 10 Листопад 2014.

1. Ubuntik

Ubuntik Well-Known Member

Розкажіть взагалі про ті намащування. Я колись краєм вуха чула, що малим діткам не можна нічого мастити на груди і плечі ( тобто, всі ті лікувальні мазі від застуди). А мама і свекруха постійно наполягають, що то так добре, що вони своїм дітям мастили все дитинство. А я якось проти і ніколи не слухаюсь цього.

2. Hexe

Hexe Well-Known Member

призначити "гріття"має лікар,може бути алергічна реакція різного абсолютно характеру - на шкірі почервоніння(типу опіку),задишки,асматичні приступи,ларингоспазми. потрібно знати куди саме компрес ставити,бо наприклад на область серця - не можна, при Т також не можна,при алергічному кашлі не можна.можна зробити гірше дитині, бо принцип: "Марічка кашляла,їй зробили компрес - допомогло,значить і нам тре бо ми кашляєм" - не діє, бо як мінімум кашлі бувають різні.своїм дітям ніколи не ставила і не буду:)

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Ubuntik

Ubuntik Well-Known Member

Супер. Це те, що я і хотіла дізнатись. Дякую)

4. Hexe

Hexe Well-Known Member

це дуже добре:)бо те,що робили колись наші бабусі-мами не завжди на жаль було правильне\корисне:) колись керосин давали пити,але ж зараз чомусь нікого ним не лікують:)

можете тут почитати ще:
    Отвлекающие процедуры

5. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Ну мені в старшому віці ( останні класи школи) клали ту бульбу. Мені тоді допомогало. Але я вже була велика. Від кашлю дітям купила в Карпатах настоянку на перших пагонах хвої. Так і стояло, бо боялася; а недавно лікар сама обмовилася за такі ліки. ( казала, щоб на весні заготовили, а ми виявилося маємо вже). То я дала. Ніби нічого. Сестра малим сама постійно евкабалом маже- каже, що дууже допомогає. А я колись малій за приписом лікаря ( іншого) намазала дитині груди якимось доктором тайсом чи щось таке. Отримали перший ложний круп. Після того дуже обережно ставлюся до всяких розтирань , а своїм дітям то й взагалі не роблю.

6. DINAMIT

DINAMIT New Member

маю таку проблему вже місяць не проходить кропивниця кололи 10 днів Тавегіл їв кучу таблеток і не проходить може з таким хтось стикався порадьте будьласка що робити чи до кого звернутися буду вдячний за будь яку інформацію

7. Havronia

Havronia Well-Known Member

Шукати алерген, спочатку вдома, з чим контактує дитина, переглянути харчування, можливо аналізи. Залежно якого віку дитина, де саме кропивниця.

8. podolyanochka

podolyanochka Well-Known Member

Втретє за місяць хворіє доня (1,3 р.) на фоні прорізування зубів-ікол.
    Як тільки не пробувала вберегтися...
    З'явився у нас вдома небулайзер нещодавно. Вартує вже пробувати інгаляції? З чим? Зволожуючі з Боржомі?
    Симптом поки один - рідкий нежить.

9. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Якщо зараз немає кашлю, то вам небулайзер не потрібен.
    Така тема є Інгалятор - мій помічник?

• Корисно Корисно x 1
  10. zjomka

zjomka Well-Known Member

Ми також купили небулайзер, бо останній раз випили купу ліків, щоб вийти з хвороби, більше не хочеться так травити.
    Зараз в хаті всі хворі, в малого (1,3) знов насмарк. ..явно вірусняк вдома... брюсь щоб знов то все не впало на бронхи... то робимо інгаляції з боржомі, фізрозчин +декасан.
    Вчора здали кров з пальчика, як пояснила лікар "підбирається вірус", горло червоне + червоні набряклі ясна. Прописала купу всього + інгаляції беродуалом, почитала, що то гормональне.... наразі не даю, спостерігаю. .. і не знаю чи правильно роблю :sad:
    --- дописи об"єднано, 29 Січень 2016 ---
    І ще додам, що в мене тиждень тому страшенно боліло горло, то декасан дуже допоміг, буквально за 2 дні інтенсивних інгаляцій перейшло!

11. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Інгаляції беродуалом при червоному горлі? Його використовують при обструкціях, бронхіальній астмі. Навіть не при всіх кашлях його використовують. Хіба лікар щось таке наслухала (хрипи, свист...) І це не гормон.

Останнє редагування: 29 Січень 2016
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. Vesnyanka

Завжди питайте для чого кожні ліки Вам виписують. І обов'язково максимально випитуйте про огляд лікаря. Горло червоне- не червоне ( горло в здоровому стані самі кілька разів подивіться, тоді будете знати чи червоне і наскільки), чи течуть по задній стінці соплі і які ( білі- кольорові). Питайте що наслухали- нічого, хрипи, свисти, наскільки жорстке дихання і тд. Випитуйте діагноз ( тобто бронхіт, трахеїт і тд). Тоді і будете хоч трошки розуміти чи треба Вам ті чи інші ліки, чи почекати, чи ще до одного лікаря звернутися.
    Пс. Якби лікар сказала , що є обструктивний бронхіт, чує свисти- то тут і гадати не треба чи треба беродуал. А якщо щось невпевнене " пром'явкала", то тоді треба задуматися. Розпитуйте просто!

• Інформативно Інформативно x 4
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  13. Hexe

Hexe Well-Known Member

фантастика! я б змінила лікаря.

декасан і беродуал зовсім різні ліки. декасан мікроби вбиває,беродуал розширює бронхи.

14. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

це добре, коли дитина кашляє, але без температури високої, не знаю, як правильно пояснити - в нас казали бефхає - коли кашель з слизом, що застряг ну або може таким стати, коли воно тільки-тільки опускаєтьс вниз. тільки ми все робимо на цукру і меді, спиртові якось не додумалис робити. минулого року я малому купила ефірну олію білої ялиці, то вона дуже схожу дію має.

15. Burchenyatko

Burchenyatko Well-Known Member

Як можна допомогти дитині якщо нежить? Малому 1,6 роки, вже 5-й день соплі, перші два дні рідкі, лилися, тепер погустішали. Але не кольорові. Підозрюю, що від чоловіка набрався бо і він такий вже тиждень ходить.
    Просто мучае малого то, істи нормально не може, цицю цмокати теж...
    Стараюся кімнати часто провітрювати, "мокре" прибирання, за темп повітря стежимо, соплі витягую такою "грушкою" Canpol, промиваю фіз розчином. На ніч закапую по 1-2 краплі Називіна, щоб хоч трохи спати міг спокійніше. Але то не дуже помічне. Вдень ще трошки мажу маслом прополіса. Температури немае, перші дні трималася 37.2-37.5, зараз нема.
    Чим ще помогти? Як довго ті соплі можуть бути? Чи самі перейдуть?...Теж ікла ріжуться...

16. Vesnyanka

Там власне було на спирту і на цукрі. Дітям взяли на цукрі ( чи то сиропі), і там якась різниця в пагінцях була. І лікар якраз призначила в такому як Ви описали випадку.
    А можете рецептик написати?

17. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

зранечку їдете в хвойний ліс (але краще в гори) , лізете чим по далі від дороги і високовольтних ліній і рвете чистими руками веееликий пакет тих бруньок - на ялинках їх більше, але сосна краще (але за сосною терба їхати в березні-квітні, за ялинкою можна в квітні-травні). чим вони зеленіші і менші (вони такі ще м"якенькі, не колючі) - тим краще. чим швидше везіть додому і в скляних банках пересипайте цукром з розрахунку 2-3 см не дуже втрамбованих, а так щільно покладених, бруньок - 2 см цукру (останній шар цукор).
    якщо є добрий домашній мед, тоді розтопіть його на водяній бані і як тільки буде половина банки бруньок - залийте медом і тоді вже доскладуйте до вершка і знов мед.
    зберігати в холодильнику (пивниці). маса дуже осідає, з кулька бос у нас вийшло може 3 л.
    ті, що зроблені на меду - давати буквально 3 рази в день по десертній ложці. ті, що на цукрі - частіше і можна діткам від 2-3р (але з великою обережністю, бо це хвойне дерево, багато ефірів)

• Корисно Корисно x 1
  18. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Дівчата, проконсультуйте мене, будь ласка, мені колись лікарка казала що як швидко росте температура то треба ношпу дати. А от скільки? Половинку? Четвертинку? І як давати? Розтовкти і на воду? І також папаверин?
    В мене просто паніка. Маю 37,5 в чоловіка та саме. Так боюся за малого. Він в мене тільки сопельки мав. Зовсім не знаю що робити у випадку підняття температури, а він ще й поміряти ніяк не дає.

19. Vesnyanka

Hopic, дуже дякую!

20. raspberry

raspberry Well-Known Member

Якщо висока температура і холодні кінцівки, то рекомендують давати ношпу. Ношпа розширює судини і легше збити високу температуру.
    Вікову дозу спитайте у лікаря. Можна розтовкти і розмішати в чайній ложці води чи молока.
    Або ношпа, або папаверин.