"103" Хворіє дитина. Поради. (4)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hexe, 10 Листопад 2014.

1. Havronia

Havronia Well-Known Member

В нас, якщо дитина в'яла і є обструкція, то дихання дуже часте, дитині не вистачає повітря, тоді треба ліки. Але це буває вкрай рідко.
    Раніше стикалася з тим, що різні лікарі діагностують обструктивний бронхіт, приписують купу ліків, а все проходить саме. З часом я стала сміливіше не давати ліків, і о ... чудо - дитина сама може справитися, хоча лікарі одноголосно прогнозували швидку, лікарню і реаніматолога. Це просто мій досвід, я не закликаю його повторювати, тому що тут важливо взяти на себе відповідальність за дитину.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  2. kristina

kristina Well-Known Member

В нас аналізи в нормі. Хрипи я чую на відстані. Дитина весела і жвава. Температури не було. Антибіотики ще не призначали. Але я щсь боюсь того бередуала в такому віці. Але розумію що дають навіть тут на дп. Будемо сьогоні робити масажі. Дихання отруднене і називіни чи отривіні їй не дуже допомагають. Я ними незахоплююсь. Антигістамінні не писали а напевно треба бо вночі важко спить. Які таким малявкам можна?
    Якщо є контакти хорошого пульмонолога то я буду вдячна
    Кашляли ми три три тижні. Два лікарі слухали і все добре і чисто то на зуби.... і оппа потім соплі і бронхіт за 2 дні.

3. Lace

Lace Active Member

Вже більш дорослим діткам при обструктивних бронхітах при адекватній терапії (обільне пиття, інгаляції з боржомі, фізрозчином , прохолодне вологе повітря в кімнаті, дренажний масаж при відсутності температури, плюс препарат, який зменшує спазм бронхів) антигістамінні препарати не потрібні. Але у вас, дйсно, ще зовсім маленька дитина.... Тому треба з лікарем радитись. Самі хороші антигістамінні, це препарати 3 покоління, менше всього побічних ефектів: Еріус, Едем та ін. В них вже немає побічних кардіотоксичних властивостей, як у препаратів перших двох поколінь. Але є і свої мінуси, їх більше всього підробляють.

• Подобається Подобається x 2
  4. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

В нас в'яла була лише при одній обструкції, але тоді і антибіотик був потрібен. Дитина ніколи не жаліється на тяжке дихання ( точніше жалілася лише при ложних крупах, коли вже до дексаметазону доходило). Просто для себе я вже знаю, коли почався мокрий кашель, а потім різко став сухим- отримали обструкцію. І треба щось сильніше. Ми то останні рази небутамолом лікували. Ну і я чую таке специфічний тихий шум- булькання в неї з ротика ( може смішно, але це так), коли говорить. Більше ніяких свистів- шумів не чути. В інших випадках гріємося сіллю, можу ще пертусин або щось таке дати.

Останнє редагування: 22 Грудень 2015
  5. Hruska

Hruska Well-Known Member

При обструкціях спасаємося вентоліном.
    Але спочастку йдемо на двір..."сидимо" там до покращення, як його нема тоді вентулін.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

В малої немає якихось таких різких приступів при обструктивних бронхітах, тому " двір" нам не допомогає ( з ларингітами навпаки). Вже як затягнуло, то сама мокрим кашляти не почне, і спазми ті не знімуться. Але діти різні, відповідно і лікування неоднакове.
    І до речі, от при ларингоспазмах то свист при плачі і кашлі чути за кілометр. А от коли йде в бронхах- то тре догадатися.

7. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

Дівчата, я за порадою. Малій 1;5 р., маємо соплі 5 день. Спочатку 3 дні такі ріденькі самі текли, а тепер лиш випчихує і я промиваю, то такі густіші білі виходять, трошки жовті часом, але зелених нема. Але я чую, що в неї носик заложений, хрюкає там в носі. Називін лиш на вечір 2 рази давала. Що ще можна дати, закапати? Кашлю як такого нема, лиш зранку, певно за ніч назбиралося. Температури теж нема. П'ємо багато, в хаті 18 градусів.

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

8. zolotusyk

zolotusyk New Member

Дівчата, і я хочу почути вашу думку і пораду. Немаю педіатра якому б довіряла. Доця захворіли: температура 3 дні 38,5, на 4 день вже не було, думаю йде на поправку, на 5 день з'являється шахливий насмарк і відповідно на 6 день кашель . Як ви дієте втаких випадках: надієтесь на імунітет і не втручаєтесь лікарськими засобами, здаєте аналіз крові чи вдаєтесь до народної медицини??? Педіатер призначив в перший день бісептол 2 р/день

9. Багіра

Багіра Well-Known Member

Ну "на зуби" може бути повноцінна болячка, не лиш соплі/кашлі самі по собі... імунітет тимчасово понижений, то може бути любе голубе

Надіслано від мого SM-J700H, використовуючи Tapatalk

• Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

Дівчата, 1,5 річна дитина може "заспати" шию?
    Мала минулий тиждень хворіла. Мала високу Т, була млява, весь час на руках. Після хвороби почала хилити головку в одну сторону. Я чекала коли то само пройде, але як на мене, то на сьогодні стан погіршився.
    Що робити? Йти до лікаря? Ми завтра планували до батьків моїх в іншу область їхати.

11. Hexe

Hexe Well-Known Member

так,я б сходила до невропатолога і лора. не скаржиться на біль?

12. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

Ну коли я пробую повернути голівку чи при годуванні на ту сторону мала плаче. А так то вона ще не говорить

13. Hexe

Hexe Well-Known Member

обов"язково зверніться до лікаря,тим більше що плануєте поїздку.не дмаю,що б аж так можна було залежати. може отит,може лімфовузли.

14. jassystay

jassystay Well-Known Sceptic :p

Три дні висока Т - це класика для вірусів. Дуже добре, що на 4 день немає Т, значить організм вірус переборов.

Нежить лікуємо зволожуванням повітря і провітрюванням, кашель (якщо там немає бронхіту чи чогось серйознішого - хай лікар послухає), так само лікується плюс масивне тепле (не гаряче) пиття.

А взагалі, лікування залежить від діагнозу. Кашель може ж бути і алергенним ( у нас здається на сиропи від кашлю обструкція бронхів була...), і круп, і багато чого.

Краще знайдіть нормального лікаря, але не поспішайте давати всі ліки, що призначають, особливо АБ!

Останнє редагування: 30 Грудень 2015
  15. jassystay

jassystay Well-Known Sceptic :p

Якщо із симптомів тільки соплі і більш нічого, то Ви все добре робите. Називіном не зловживайте, коли вже геть кепсько дихати, не спить через закладений ніс, тоді капніть.

16. Khaleesi

Khaleesi Well-Known Member

Має малий гнійну ангіну і стоматит. Призначили нам список ліків і я з того всього вже холодна(. Дівчата, як ви лікували ті бяки? На разі має червоні припухші ясна. То у всіх випадках ще вилазять язвочки, чи може пронести? Даю йому ністатин, ефізол, пшикаю хепілором. Теж виписали антибіотик Фромілід. Може хто приймав таке... І казав педіатр не можна збивати Т сиропами. Збиваю рапідолом і якщо дуже висока + анальгін. Лікуємось, на жаль, не в своєї лікарки, бо поїхали до батьків... Малий капризний страшно((

17. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

І я за порадою. Дівчата, радьте... Все почалось того місяця. Малий приніс якісь віруску. Все за класикою жанру. Але кашель ось уже тримається цілий місяць з перемінним успіхом. Два тижні кашель сухий, або з дуже малою кількістю мокроти. Вночі не кашляє, спить спокійно. Легені чисті, аналізи в нормі. Лікар каже, що процес йде в трахеї і глотці. Я й сама бачу, що глотка в таких гранулах. Лікування, як такого не назначила і сказала, що кашель може бути і до 3-ох тижнів.
    Знаю, що нам треба до лора. Але попадемо до нього після 10 січня. Що робити до цього часу не маю уявлення.
    Як полегшити той кашель? І чи справді такий кашель може тривати так довго?

18. Hexe

Hexe Well-Known Member

кашлюк в легкій формі? алергічний кашель?
    то не патологія.в мене таке горло постійно,наприклад:)

19. Lace

Lace Active Member

Якщо це сухий кашель, який йде від подразнення глотки, гортані, трахеї, тобто щось подібне на трахеіт, то можно пити тепле молоко з маслом какао (його треба дуже мало давати) або із шматочком звичайного масла, але при умові, що нема алергії на ці продукти! Так само можно з боржомі, попередньо випустив газ.

20. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Так, схоже на це. А ще він часто ніби хоче "прочистити" горло. Так ніби йому там щось заважає.
    Боржомі без газу ми п,ємо. Лікар радив робити парові інгаляції з трав. Питала чи не краще небулайзером, але радив саме парою. Тепле пиття, вологе повітр,я, ісла-мос. Це власне все, що нам виписали. Ніяких муколітиків та відхаркуючих ліків на такий кашель, бо буде кашляти ще сильніше.
    Кашель непродуктивний, хвилями. Може не кашляти 1-2 години, а далі 30-40 хв. кашель знову.
    Теж про це думаю. Бо точно знаю, що в класі була хвора дитина на кашлюк. Але немає нічного кашлю, приступів. Аналізи не типові для кашлюку. Щеплення ми не маємо. Тож не знаю. Але на класичний кашлюк це не схоже. Хіба стерта форма.
    Можливо алергічний. Але не можу визначити на що. Адже у квартирі все без змін. Зодак ми пропили кілька днів, бо переживала щоб не було стенозу.
    А глотка і нього зазвичай гладка, без гранул. Тому на це звернула увагу .