"103" Хворіє дитина. Поради. (4)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hexe, 10 Листопад 2014.

1. Hexe

Hexe Well-Known Member

ой, то капець. постійно з собою мушу торбу з небулайзером і ліками тягати,якщо хоч раз не ночуємо вдома - ніколи не знаєш коли чекати приступа:girl_impossible:

• Подобається Подобається x 1
  2. Avanturistka

Avanturistka Well-Known Member

Дякую дівчата за поради.
    нам теж не допомагає гаряча пара. він так важко дихає, що дійсно, краще холодне свіже повітря.
    Дівчата, а я купила ампули Преднізолону, 30 мг в одній ампулі. Його можна ж колоти? В інструкції пише від 6 років, і 25 мг. Нам його кололи відразу, як ми минулого разу попали в лікарню. Він такий самий по дії як і Дексаметазон? якщо малий дуже боїться уколи, чи можу я дати його орально?
    не хочу в інфекційну(( приступ зняла, але всеодно він зараз "гавкає", хоч дихає легше набагато. і то вчора був здоровий-здоровісінький. все сталося так раптово((
    як довго приступ може повторюватись? добу-дві? як ляже спати, я можу йому дати ношпу + лоратидин.
    Даю ще Флавамед.
    Купила з того всього ще антибіотик Аугументин. Але нащо, не знаю. Я велика противниця антибіотиків. Його не треба давати ж? Для горла щось треба? маю Гевалекс.
    вибачте, що так багато питань. Я така панікьорша. Але стараюсь, перед дитиною того не показую.
    Все, треба купляти нібулайзера. Давно хотіла, але все відтягувала.

3. Hexe

Hexe Well-Known Member

а які симптоми ще?з приступами вас в пульмонологію-алергологію заберуть в разі чого. якщо є спазм бронхів - то можуть капельницю поставити.

шшш, спокійно. антибіотик чим вам поможе зараз? нічим.
    для горла Гівалекс нащо?
    дайте пити якусь боржомі теплу чи щось таке.
    як взагалі приступ виглядає?

4. silvia

silvia Well-Known Member

ми купили минулого тижня, бо вічно з садка кашель приносить... оце вже 4 тижні вдома відсиділи

5. Hochynamore

Hochynamore Важлива кожна мить...

В малого недавно був ларингіт. На посиденьках є окрема темка про ларингіт. Я там щось писала, коли ми хворіли ) А рятувались в основному небулайзером (фіз.розчин+розчин амбробене), ношпа+супрастин. Лікар сказала вколоти разово дексам-зон, але я на свій страх і ризик проігнорувала ті гормони. Багато пили тепленького, провітрювати обов'язково і спокій :) Обійшлось без АБ. А через тиждень (організм то ще ослаблений був після хвороби) хапнув новий вірус, тиждень висока температура, погано збивається, і сьогодні змушена була дати АБ.
    --- дописи об"єднано, 14 Лютий 2015 ---
    Горло вже майже не болить ні в одного ні в другого. Але температура 39 сьомий день. В меншого від мефенамінки і нурофену (я так собі думаю, що від цього) вже інтоксикація організму. Тому крім АБ ще даю сьогодні і атоксил, і активоване вуг., і регідрон. Трохи ожив під вечір.

Останнє редагування: 14 Лютий 2015
  6. Avanturistka

Гівалекс певно не буду давати. Горло ніби в нормі. Подумала, якщо там на дихальних шляхах слиз, то може той Гівалекс якимось чином допоможе.
    Приступ виглядає так: вночі раптово прокидається і починає задихатись. Важко зробити вдих. І хрип. Тільки дихне - і хрип. Такий тупий і металічний. А ще як плаче, то взагалі капці - таке враження, що дихнути взагалі не міг.
    Дала ношпу, антисегмінтні. За годину полегшало. Але зараз спостерігаю просто важке дихання, прошу покашляти - не може. Воно виглядає як "гавкання". Ще й соплі додались. Т не має , загальний стан нормальний - їсть гарно, грається.
    Хочу піти завтра з ним надвір. То ж можна гуляти, правда ?
    а який купили? можете поділитись інфо, який кращий? (якщо не сюди, то в ПП).

7. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Ну я б напевне завтра ще не йшла. Як дуже хочете, то хіба в обід на сонечко, щоб не було сиро, щоб ротиком лишній раз не дихала дитина. На ніч дайте ще но- шпу з лоратадином, якщо важко дихає. По стану дивіться. Давайте пити тепленьке Боржомі без газу.
    Чи є різниця в тих гормонах не знаю. Але нам завжди про дексаметазон давали. Він, до речі, є ще в свічках. Це якщо боїться уколів. Правда, дорогі. Ще десь з рік тому здається в районі 80 грн коштували дві штучки.
    Про небулайзер є окрема тема ціла.
    І хтось вище писав- ще спокій. Більше мала в перший день скаче, переживає, плаче- гірше себе почуває. Ну і Ви спокій зберігайте. Як мама переживає, дитинка бачить, то і сама починає нервуватися і більше гавкати.
    А горлечко подивіться самі. Іноді на другий день в нас воно починає червоніти і боліти.
    Антибіотики поки не потрібні.

Останнє редагування: 14 Лютий 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Hexe

Hexe Well-Known Member

я б на вашому місці ще б посиділа вдома.
    від слизу вам і звичайне полоскання допоможе, але я б може ще з полосканнями почекала.

9. silvia

silvia Well-Known Member

в неті купа інформації, сиділи читали-вибирали, але коли приперло, то просто поїхали у Медтехніку і купили, почитавши перед тим відгуки. Ціна трохи більше 1000 грн. Позичали у подруги простіший такий ( ціна бл. 800 грн.) вона кашель лише інгалятором і витягує.
    [​IMG][​IMG]

10. kraplynka

kraplynka реалістка

Дівчата, у малої (5 років) ГРВІ, дала їй Нурофен о 21. Не допоміг - за годину температура спала до 38,5 з 39,2. Зараз поміряла - знову 39,2. Що робити - який препарат ще дати, чи може якусь свічку?

11. Hexe

Hexe Well-Known Member

свічка не так швидко починає діяти.
    може парацетамол?

Останнє редагування: 15 Лютий 2015
  12. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Дайте щось щось на основі парацетамолу ( просто в таблетках є невеликі дози, або є рапідол - таблетки, що швидко в роті розчиняються, ефералган є в таблетках і свічках) або з анальгіном щось ( свічки анальдим наприклад, на швидкій казали можна частинку анальгіну). Дають ще мефенамінову кислоту кусочок, але я особисто не давала. Як руки- ноги холодні то щось судинорозширююче ( один лікар свічки папаверину радить; але ті що аптечні - то там доросла доза, половинку ніби треба).
    Ну і в кімнаті зробіть прохолодно.

13. Magnoliya

Magnoliya Well-Known Member

якщо мефенамінову то нам(ми одно віку) прописували 1/2 таблетки.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. kraplynka

kraplynka реалістка

Ми вже мали купу ГРВІ, але малій зараз реально погано, пити не хоче - що найгірше. Від обтирань нервується дуже, від чого температура хіба підвищується. Буду давати Рапідол, побачу, що буде далі. Дякую за поради, дівчатка.

15. Avanturistka

нам як не допомагає Нурофен, то я тоді ставлю паралельно свічку Анальдім. і в комплексі Т збивається гарно, навіть дуже висока. і дитина хоч може до ранку спокійно поспати.

16. sherry

sherry Well-Known Member

рапідол, як і свічка ефералгану починає діяти за 40хв, останнього разу до 1,5год.

17. kraplynka

kraplynka реалістка

Та лиш би подіяла... Для нас по реакції ставити свічку = уколу, тому стараюся ті методи хіба на крайняк застосовувати. Раніше, коли я давала рапідол, він діяв досить швидко, зате коли закінчувалася його дія - температура різко піднімалася. До речі даю гропреназин від учора (саме учора з'явилися перші симптоми), і поки ефекту очевидного немає... А дорогий став, шо капець...Але що тепер дешеве

Останнє редагування: 15 Лютий 2015
  18. sherry

sherry Well-Known Member

хочете я вас втішу? 39,2 то не так вже й зле, лиш би не вище. Бо ми мали і вище і набагато. Як нічого не діяло, то садила малу в ванну з теплою водою 37 десь градусів, верещала, а темп падала до 38, лиш би кінцівки не були холодні

19. kraplynka

kraplynka реалістка

Та ми теж вже різне проходили (і попід 40 температура була), але я орієнтуюся по стану малої. Бувало, що вона і з 39 живчиком бавилася, а тут виглядає на сильно змордовану, голова болить, ще й каже, щоб накрити її (хоч кінцівки й теплі, її не трусить), плюс п'є дуже мало. Певно йде сильна інтоксикація від вірусу. Про варіант ванни вже думаю, але перед тим певно все-рівно пів ношпи дала б, хоч ванна й тепла була б. Трохи страшно вночі експериментувати з новими препаратами і процедурами, тому й вирішила почати з простішого. Дасть Бог - допоможе.

20. sherry

sherry Well-Known Member

у нас цього разу так само було, дуже на головку жалілась і засинала зразу як вище 39 було, біля 40 просиналась і теж казала що холодно і накривалась(((