"103" Хворіє дитина. Поради. (4)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hexe, 10 Листопад 2014.

1. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Ну то ми майже "вписалися" - завтра 3 міс :girl_haha:. Наче не росте поки температура то я трошки видихнула, пізніше ще поміряю.

2. Retaret

Retaret Well-Known Member

Дитина після вихідних в баби приїхала хрипуча як іржаві труби!! Ну це точно простудне, бо там багато гуляли і кричали надворі зі сестричкою, отже надихалася зимного повітря .
    Як тільки поклала її спати, то кашляла раз за разом, за дві години взагалі прокинулася , такий сухий і деручий той кашель. Розтерла на ніч груди зігріваючою маззю, дала сироп від кашлю.
    А що ще робити? Інтуїтивно хочеться гріти і змащувати, дати какао-масло до молока? Мед? Я з тим медом останньо гублюся - він подразнює горло чи навпаки все ж лікує? Які би то смоктунці дати, щоб хоч неприємні відчуття в горлі погасити - тож вже щось можна в 3,5 роки?
    І саме головне чи то йти гуляти вдень з таким кашлем? Бо повітря вже холодне, і якраз через нього зрештою і маємо клопіт.

Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk

3. Materynka

Materynka Well-Known Member

Мед дере, в молоко трішки масла і грам соди.

4. raspberry

raspberry Well-Known Member

Я своєму фарингосепт по пів таблетки давала. Він має шоколадний смак.

• Баян Баян x 1
  5. Danuta

Danuta Active Member

#фурункул в дитини на дупі, вже третій за місяць, на тому ж місці з різницею в 2 мм, перший вирізали а охмадиті під з\а, другий обійшовся домашнім лікуванням, зараз в пошуку нормального спеціаліста, щоб пролікував з найменшим стресом для дитини. Порадьте лікаря!

6. javorivchanka

javorivchanka Well-Known Member

В нашого синочка сьогодні ( чи то вже вчора) два рази була температура під 40, більше ніби нічого не турбує, крім втрати апетиту. Перший раз збилося нурофеном на 4 год, другий приходила медсестра вколоти коктейль , на 5 год вистачило, тепер знову 38 (свічки анальдим) З того всього поїхали на Мечнікова, оглянув лікар , наразі ангіна, а там до завтра всяке може вилізти, ще одна з підозр скарлатина. Від госпіталізації відмовилися, важко приймалося це рішення. От тепер мучуся чи правильно зробили...чи можливо при таких підйомах температури справитися самостійно?
    Додам що черговий з інфекційної лікування не виписував, завтра до сімейного.

7. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

@javorivchanka ви загальний аналіз здали? На Мечникова є лабораторія, яка робить аналіз на 1 годину.
    В малого на скарлатину лейкоциті були високі в перший день хвороби.

8. javorivchanka

Нажаль ні, черговий не пропонував, він взагалі 100% був впевнений у призначенні антибіотика, тільки те, що ми не оформлялися, то сказав, що нехай його призначає наш сімейний

9. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

@javorivchanka не знаю, чи правильно роблю, але ми також лікували скарлатину дома.
    Правда лікар був приватний
    В малого психологічне несприйняття лікарні - йому там ставало гірше тоді, коли все мало би бути лиш краще і краще...

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Ми дізнаємося, що то була скарлатина через 10 днів, коли почала облазити шкіра на долонях і стопах. А так просто діагностували ангіну. Бо висипу малий не мав. Хоча горло було дуже червоне, в таких червоних точках, які зливалися в плями. І дуже боліло.

• Корисно Корисно x 1
  11. javorivchanka

От цим і більше керувалася, він вдома не витримує процедур, стресує, а лікарня то ще то

12. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

13. Shapokliak

Shapokliak Well-Known Member

Що ангіну, що скарлатину треба лікувати антибіотиком, як добре підійде, то за добу стає вже чуть легше, а потім і температура не буде аж так підніматися. Але в понеділок вихідний, то дуже задовго без лікування. Комаровський не радить ангіну лікувати з 1 -го дня, але з 2-го то вже бажано. Може, зверніться до сімейної по телефону, хай призначить...
    Бо нелікована ангіна чи скарлатина - то великий ризик ускладнень ревматичного характеру, а воно Вам не треба точно...

14. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Дівчата, поговоріть зі мною про пронос в малої дитини. Отже, вчора іла погано, зранку сир з чорною смородиною, обід - зупка, потім хіба печиво Марія і шматочок яблучка. Ніби лізе зуб. Була вередлива, я її нагодувати і не намагалась дуже. Десь з обіду покакала 2 рази, третій раз перед сном. Не було аж таке рідке, але рідше ніж завжди. Вночі покакала ще двічі (не какає по ночах майже з народження), рідким. Побачила прожилку крові. Має температуру. Вночі не міряла. Зранку поміряла 37 з копійками, високої нема. Ще 2 рази какнула, в першому теж була прожилка, в другому ні. Випила кружку компоту з сушки, дзьобнула соломку одну чи дві. Решта груди нон-стоп. Зараз спить. Не бачу аж такої катастрофи, але та кров мене налякала. Ну то не кров, чоловік взагалі не побачив. Але маю звичку ретельно там все розглядати. Що робити? Іхати в інфекційну ну зовсім не хочеться. Може то якійсь капіляр від того срання тріснув? Чим годувати?

15. Shapokliak

Якщо п'є достатньо, не рве, ПІСЯЄ (значить немає явного обезводження), плюс г.в. - то я би спостерігала. Вроді маєте яблука свої, то відвар яблук (з шкірками, можна просто шкірки, а яблука в пиріг собі) містить і мінеральні солі, і пектин, що сприяє виведенню токсинів. А не хоче пити - то хоч би і самі груди. Головне, щоб пісяла. А з їжі я , якщо нема рвоти, варю рисову кашу на воді, рис беру круглозернистий і добре розварюю, чуть підсолити за смаком. Моя і тепер, в 6 років, як проблеми з животом, каже - звариш мені того рису лікувального...

• Подобається Подобається x 1
  16. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

може смородина?

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  17. javorivchanka

Були вчора у сімейного, сказав, що ангіна чи скарлатина за добу вже б проявилася у класичних ознаках, а так тільки збережений тонзиліт і якщо інтервали між жарознижуючими будуть тільки збільшуватися, то тепле пиття, можна лісобакт, чи інгаліпт. От останній раз парацетамол вчора в 19, потім цілу ніч 35,5-36 і до зараз 36.6, дитина їсть, п'є багато. От тепер вже взагалі не знаю, чи то направду такий вірусчи що за біда(

18. бетменша

бетменша Well-Known Member

певно, то навряд чи ангіна. тоді біль сильний, і температура росте постійно. виздоровлюйте!

19. javorivchanka

20. Shapokliak

Донька мала легку форму скарлатини, але язичок класичний "малиновий" був присутній, тільки я взнала аж пізніше, в лікаря не була, бо температура не довго трималась і горло аж так сильно не турбувало. Потім хіба трохи шкіра лущилась на підошвах і долоньках(пальчиках). Тоді вже точно знали, що була скарлатина, але вже антибіотики було давати недоцільно (пізно пити боржомі).