"103" Хворіє дитина. Поради. (4)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hexe, 10 Листопад 2014.

1. Veresk

Veresk Well-Known Member

В нас тільки менший хворів, старша дитина, я і чоловік не заразилися. Висипка майже зійшла, але всі плямки червоні залишилися й досі.

2. mokhnatska lesia

mokhnatska lesia Well-Known Member

ідентичний діагноз, були в Гайдук Мар"яни, в нас висипка тільки в ротику, таке як стоматит, але багато, виписали нам стоматофіт-а (змащувати ранки), багато пити, кальцій глюконат, і можна полоскати ромашкою або корою дуба, казала за пару днів має пройти висипка.

@олюся_зі_львова, а Вам що виписали?

3. олюся_зі_львова

олюся_зі_львова мамочка чотирьох діток

супрастин, багато пити, розчин синьки (мастити в роті), полокати горло травами, гропринозин. Володі вже все пройшло, тільки сліди залишилися. Синьку до речі, ми не купили, в аптеках біля нас не було, то полокали розчином ангілекс, таблетки вже вчора-нині не давала, загалом 5 днів пив їх, завтра чоловік піде в поліклініку за довідкою в садок з малим.

• Інформативно Інформативно x 1
  4. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Наші дітки в одній групі в садочку. Тож здається вже довідок в садку ніяких не вимагають, ні хіба? Ми не відвідували 3 тижні садок і потім пішли без всяких папірців.

Блін, в неділю і моя мала з тим Коксакі злягла. Видно вірус в групі циркулює.
    40 температура, прояви герпетичної ангіни і болі в животі.
    Скільки днів той висип в роті тримається? Як воно її мучить, неможливо стерпіти.

Останнє редагування: 18 Жовтень 2016
  5. олюся_зі_львова

десь днів через 5 почав зменшуватися висип.
    Власне, мала моя не хворіла, тільки син, швидше за все в садочку десь є, а хто має слабший імунітет, той хапає :sad:

6. Fleshka

В Даринки висип лиш в роті, але мучить страшно. З їдженням катастрофа повна. Пухирці другий день. А температура була лиш пів доби. Зате 40. Зараз вже 36,6.
    То нам ще тиждень мучитись(((

7. олюся_зі_львова

Співчуваю! у мого Володі теж так було, в перші дні майже нічого не міг їсти, тільки пив тепле і горло полокав, потім потрошки суп, рідку їжу, пюре (головне щоб була їжа перетерта і не гаряча-холодна, не кисла, щоб не подразнювала слизову.)

• Подобається Подобається x 1
  8. Fleshka

А живіт? Руки-ноги? В Даринки такі приступи, аж кричить на горшку. Щей годину назад стопи обкидало і зудить то все діло.

9. олюся_зі_львова

живіт не болів, поносу не було (хоча як казала лікарка, в деяких дітей бувають кишкові розлади), від висипу Володю пекла шкіра, вночі він аж плакав, після супрастину зуд і печіння зменшились, спробуйте антигістамінні, половинку супрастину або хоч лоратадин

10. галичанка

галичанка Well-Known Member

Чи є в когось досвід як підняти низький гемоглобін в дитини?

В нас в 1,5 року 103, норма від 110.
    Лікар рекомендує побільше гречки,бурячків,телятини,яблука.
    Я готую, а їсти малючку не смакує( Смакують з переліку лише яблучка і котлетки) Фрукти їсть постійно,любить.М'ясо
    почав їсти лише в рік і 5 міс. а до того стійко відмовлявся.
    Можливо якісь дитячі вітаміни В допомогли б?

11. Ripka

Ripka Well-Known Member

Ківі можете ще попробувати

• Корисно Корисно x 1
  12. Magnoliya

Magnoliya Well-Known Member

а гематоген в аптеці, може дівчата підкажуть наскільки дієвий?), ківі алергічний трохи(навіть не для алергіків)
    вітамін В є в талетках, тільки відносно віку питайте

13. Hexe

Hexe Well-Known Member

гематоген на жаль, вже давно нікому ніц не піднімає

14. model fantazii

model fantazii Well-Known Member

То якийсь капець! Не пройшло 3 тижні, а ми знову хворі! І то в садок ще не ходимо і в принципі великих скупчень дітей не маємо...цього разу жахливий нежить, соплі зразу густі, ніс забитий, вже покашлює. Промиваю, судинозвужуючі теж капаю, бо ніс зовсім не дихає. Трохи дихали парою в ванній+ запарила календулу. Трошки прогріли ножки у воді і зразу під ковдру, пропотіли. Що ще можна зробити? І взагалі то реально якось підняти імунітет, може якось загартовувати? Я вже сил не маю з тими хворобами, ніби і вітаміни їсть, почала капати настойку ехінацеї, стараюсь не кутати і все одно ніякого результату(((

Надіслано від мого SM-J200H, використовуючи Tapatalk

15. iragonzales

iragonzales В декреті

Комаровський просто радить закапувати фізрозчином, не дихає носом судиннозвудуючі, і зволожене повітря. Не знаю чи може дитина висмаркатися тоді витягуєте соплі.
    Но не це головне, в мене сумнів відносно доцільності парити ноги. І я категоричне не раджу зараз ехінацею, взагалі в гострий період хвороб її не можна. Але коли виздоровіє дуже і дуже велике питання чи варто. То гра з імунною системою, яка в своїй природі непередбачувана, Хочете зробити трохи перерву з тими вірусками, елементарні правила гігієни, щоб дитина не заразилася. Довго набирати, в інтернеті все гарно розписано.

16. Isa

Isa Well-Known Member

Значить поставили нам діагноз - гострий обструктивний бронхіт, малому 2,2 роки, дуже хрипить, чути навіть здалеку, кашляє і відкашлюється не часто, температури нема, активний, була перед тим віруска, соплі....
    Так от лікарка наша перестрашена, завжди такі списки пише з ліків, що ну його... цього разу виписала аскорил сироп, алерзин краплі, свічки вібуркол, ношпа на ніч, лісобакт, дихати пульмікортом...
    вчора я так перелякалась, що вже готова була вночі то все їхати купувати і давати малому, тепер от почитала всякого різного, навіть той комаровський, від якого я не в захваті, више, що лікується таке свіжим повітрям і диханням пари...з іншої сторони, боюсь, щоб не переросло, бо я так декілька раз пробувала якось без ліків лікувати, бо були ускраднення, тобото в тому я ще новачок...читаю всі інгаляції роблять чи декасаном, чи беродуалом...а нам виписали ті гормональні...
    по-перше, питання, хто лікувався просто повітрям, інгаляціями фізрозчину, коли почав стан краще ставати?
    хто приймав ліки як от нам виписали, комусь таке ще писали?
    далі, маю дома феністил, давали малому десь 2 міс назад(мали алергічне), тепер от лікарка написала алерзин, щоб не було привикання, що скажете, то доцільно? чи буде привикання, як ми пили 2 міс назад? бо купляти того всього, потім викидати не дуже хочеться
    взагалі зараз зважила, що певно до понеділка будемо більше гуляти, будемо дихати боржомі чи фізрозчином і певно проти алергії пити будемо щось, і подивлюсь на динаміку..
    ага, забула, якщо малий впринципі відкашлюється, чи треба йому щось відхаркуюче давати, як от то аскорил написалиЮ чи думаю, може при тих обструкціях, таке пити обов*язково...

взагалі, може хто порадить толкового лікаря, навіть не знаю, куди в таким податись, щоб ще він послухав, ну і щоб не писав, все на купу, а реально оцінив ситуацію? буду дуже вдячна!

17. Havronia

Havronia Well-Known Member

@Isa вам варто проконсультуватись ще з якимось лікарем, бо ваша справді все на купу виписала. І щось радити, не бачивши дитини, тяжко. Але моєму сину феністил не підійшов, він утруднює відкашлювання.

• Інформативно Інформативно x 1
  18. sherry

sherry Well-Known Member

@Isa ми мали схоже влітку. Гуляти в таку погоду я б вам не радила. Як і пхати гормони, бо потім дуже важко від того відійти. Ми пили антибіотик, бо в лікарні їй навіть гормон давали, а легше не було. Від алергії варто давати, не знаю щ овам порадити, б овсі наші антигістамінні підсушують і утруднюють відходження мокроти. Ми користуємся іноземним препаротом, що і розріджує мокротиння. Но-шпу варто давати на ніч, бо реально нам хіба вона допомагала. Почитайти дозу і розрахуйте щоб може ще 1 раз вночі дати, якщо буде зле дитинці. Пар малій теж допомагав, але деякі лікарі кажуть, що від нього може піти глипше. Ну і після пару на вулицю зовсім ніяк. Навіть інший лікар при такому діагнозі наврядчи вам випише щось інше, у них схема лікування однакова. Хіба толковий гормон на щось інше замінить.

19. Lace

Lace Active Member

Більше того, педіатри завжди виписують антигістамінні при обструктивному бронхіті, а чи потрібні воні? У того ж Комаровського я читала, що не потрібні незалежно від того, чи є алергічний компонент чи ні. А ті ж антигістамінні дуже висушують слизову, а при бронхіті це як раз і не потрібно. Крім того - феністіл, супрастин - це антигістамінні 1 покоління, більше побічних ефектів. Від лісобакту особисто я ніякого ефекту взагалі не побачила... Якщо у Вас є небулайзер, то можно беродуалом або вентоліном подихати, розширить бронхи, бо є спазм. Боржомі в інгаляції теж добре ( хоча була стаття в темі інгаляторів, що її наливати не можна, бо вона не є стерильна). Але ми завжди при бронхіті дихаємо. Аскоріл має той самий бронхорозширюючий компонент в свому складі (сальбутамол) , але ще має і муколітик. У Вас дитина ще маленька, чи потрібно йому ту мокроту збільшувати в об"ємі, щоб відкашляти. Має ж обстукцію, тобто бронхи і так є звужені. Тобто пиття має бути, в кімнаті дитини не жарко і не сухо (оптимальна температура і вологість, щоб слиз не засихав) . А по лікам я Вам також раджу ще одну консультацію у лікаря однозначно...

20. Lace

Lace Active Member

А наші лікарі дійсно чомусь зразу гормони... Тільки кортикостероїди не бажано приймати всього кілька днів і відміняти їх треба поступово.