"103" Хворіє дитина. Поради. (3)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Т@нюшк@, 30 Листопад 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Відповідь: "103" Хворіє дитина. Поради. (3)

не ходили бо
    бо того всього у нас дякувати Богу немає, немає приступів, температури, хрипів, свистів, червоного горла, аналіз в загальному непоганий, ну і слабості в дитини теж немає.
    Гайдук в моєму розумінні це вже важка артилерія, якщо так класифікувати лікарів. У нашому випадку не знаю чи доцільно їхати до нього.
    А щоб за відсутності інших скарг чи симптомів мені прописали синекод, жеби просто дитина перестала кашляти.... не знаю...

2. Анута

Анута Well-Known Member

Я теж думала, що "важка артилерія", а лікування нам призначив таке примітивне, що я здивувалась. Особливо дивлячись на малого - "і ЦЕ допоможе?!"

Але якщо пишете тут, то таки щось турбує.
    Так і плануєте надалі давати різні сиропчики, авось щось подіє? Список, наведений Вами, не такий маленький.
    Я вже заріклась ставити експерименти на власній дитині. Вже пройшла фокуси "давай дамо ще оце, може якраз поможе". Якби не бавилась в самолікування, певно не дойшло б до такого.
    Ми відмовились від щеплень щоб не бавитись в російську рулетку, щоб не робити з дітей експериментальних кроликів і спокійно дозволяли собі бавитись в самолікування (та сама російська рулетка). Більше в мене так не буде.

Не подумайте, що я ідеалізую Гайдука, - ні. Просто в один момент зрозуміла, що самолікуванням та експериментами своїми руками вгроблю власну дитину. А Гайдук - це вже побічне явище, яке мені допомогло це засвоїти.

А синекод - байда. Навіть згадувати про нього не хочу

3. natorella

natorella Well-Known Member

ото також думала в ту сторону
    завтра зробимо аналізи і послухаємо шо скажуть на устияновича, якшо і далі буде бахкати - поїду до гайдука

4. kraplynka

kraplynka реалістка

Синекод є потужним засобом, який можна застосовувати системно, але я не ризикую більше 2-ох разів підряд. Якось дала малій то допомогло. Враження якраз було, що дитина вже "головою" кашляла. Тому не можу сказати, що то фуфа - багатьом допомагає в критичних ситуаціях, коли "рот не закривається". Не допоміг нам хіба тоді, коли дитина кашляла від набряку дихальних шляхів.
    Дівчата - про Гайдука багато чула, але не завжди у всіх такі захопливі відгуки і результати від його лікування. Людський фактор, що зробиш. Він теж не може бути ідеальним лікарем.
    Щодо самолікування - все так, але то дуже класно, якщо на дільниці є хороший адекватний спеціаліст, котрий робить необхідні призначення. А якщо ні - і тобі навиписують "піваптеки", то те самолікування вже ґрунтується на здоровому глузді. Тому при кожному ГРВІ якось не випадає їздити по "світилах". Напевно вже швидше звертаються, коли ситуація нестандартна чи складна. Хоча знаю забезпечених людей, котрі так і роблять - тільки по світилах.

5. Talya

Talya Well-Known Member

не зовсім так. нам він допомогав часто, оскільки в малої були трахеїти. тобто цей препарат діє на кашльові центри і допомагає організму "відпочити" від подразнюючого кашлю. коли кашель стає мокрим, синекод відміняють.
    одного разу потрапили в інфекційну лікарню з підозрою на ларингіт. приїхали спочатку на орлика з приступом кашлю (безперервний кашель в дитини впродовж 10 хв). зробили аналізи, лікар призначив укол дексаметазону, який приступ не зняв, а лише погіршив ситуацію. мала далі кашляла безперевно, дійшло до блювоти. коли зараз це пишу, руки починають знову трястися. нам викликали швидку і відправили в інфекційну. це було в суботу 11 травня (з 9 по 12 багато лікарів було у відпустках, і наш з орлика в тому числі). діагнози один кращий за інший - кір (кашель характерний для кору, запалення (хрипів немає, але може бути воно) і ларингіт). причому бабулька, яка сиділа в приймальному відділенні (може в реєстратурі) стверджувала, що то таки не ларингіт, але лікар казала, що може бути і він. нас поклали в лікарню. призначили антибіотики в крапельниці і літичну суміш, щоб дитина спала. дивним було те, що під час сну мала не кашляла взагалі. ніхто нічого не казав. діагнозу не називали. лікарі були лише черговими в приймальному відділенні. хотіла когось розпитатися, бо в малої знову почалися приступи, але лікаря дочекалися тільки після обіду. нам сказали ,що от в понеділок вийдуть лікарі і вам призначать лікуючого. мене та ситуація не влаштовувала взагалі і я задзвонила до Гайдука. трубки він не піднімав. але десь коло 18 задзвонив сам і запитався чому я телефонувала. розказала, що ми лежимо в його відділенні і хотіли, щоб він взявся нас лікувати з понеділка. Ігор Богданович сказав, що ще не приїхав до Львова з відпустки, доїжджає зараз і зайде до нас ввечері. в 9 годині він був в нас в палаті і на мою відповідь, що дитина кашляє, він відповів, що це добре)) заспокоїв, послухав малу і сказав, що це звичайнісінький трахеїт, який лікується не антибіотиками, а синекодом і інгаляціями небулайзером і робити нам тут нічого. в понеділок зранку ми були вже вдома. доречі, щодо синекоду - нам його призначили в дозі, більшій ніж вказано в інструкції. і на диво, зранку приступів більше не було. антибіотики відмінили, аналізи були в нормі.
    самолікуванням я більше не займаюся. це не реклама лікаря, бо і надалі лікуємося в свого лікаря з орлика (нам територіально так вигідніше), але він і справді гарний психолог і добрий лікар для нас.

6. Анута

Анута Well-Known Member

Нам коли призначили синекод для блокування кашлю, то починались такі приступи, що ховайся.
    В інфекційній з нами була мала післякашлюкова. Кашляла аж до рвоти. Теж пили той синекод і не скажу, що їй було легше після нього.
    Хіба дійсно пити більше дозування ніж в інструкції. Але це робити теж тільки за призначенням лікаря, котрому довіряєш

7. Talya

Talya Well-Known Member

погоджуюся. нам тоді Гайдук сказав, що та доза з інструкції є замалою і збільшив її.

8. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

дівчата, а чиї дітки хворіли на ларингіти-фарингіти-тонзиліти? як то виглядає? бо я вже не знаю, що думати. у нас чітких симптомів немає, вірніше він один - сиплий голос, горло я б не сказала, що аж таке червоне, почервонівше скоріше. а почалося все десь ще перед новим роком з того ж сиплого голосу, потім були соплі, отже я все списала на ГРВІ, яке ми успішно за кілька днів подолали. тоді наша лікарка дивилась і сказала, що горло трішки червоне, тобто там її нічого не насторожувало. так-от застуду ми подолали і думала, що голос має відновитися. потім пішли різдвяні свята і ось ми нарешті вернулись до Львова, а голос і далі такий сиплий, як був. і що то таке? в кого таке було, то розкажіть. і порадьте у ПП толкового ЛОРа.

9. Анута

Анута Well-Known Member

Для початку варто розуміти, що ларингіт-фарингіт-тонзиліт : три різні болячки.
    Ларингіт - одна з ознак сиплий голос
    Тонзиліт - простими словами ангіна
    З фарингітом знайома найменше, але моя мама має таке подразнення горла на цитрусові

---------- Додано в 20:31 ---------- Попередній допис був написаний в 20:30 ----------

Ну і лікуються вони відповідно по різному

10. Gloria Tempus

та ні, я в курсі, що то три різні хвороби, просто якось не дуже з ними знайома. колись в мене щось з того в дитинстві було, але вже не пам'ятаю. просто я намагаюсь зрозуміти, чи реально може бути лиш один симптом і вже, припустим, той же ларингіт. теж подумала, що може це якийсь алергічний прояв (хоча дитина в мене не алергічна, один раз лиш був,як лікар сказала, алергічний риніт, то коли він нанюхався лілій). коли виникла така підозра кілька днів назад, то раз дала третинку супрастину, але то не змінило ситуацію. до слова, цитрусові дитина не їсть, мед теж вже не даю, хіба на свята трохи цукерків їв, ну добрі родичі постаралися (вдома я йому стараюсь давати дуже рідко). ех, йдем завтра в поліклініку здаватись.

11. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Нам Юрочко казав, що прихрипший голос може бути також в дитини, яка багато і голосно розмовляє, кричить, співає...

12. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

То напевне не точно таке, але в мого Романа голос щоразу хрипне після якоїсь забави вдома, коли багато емоцій,кричить, співає, голосно розмовляє довгий час і т.д. Переважно на відновлення йде 2-3 дні. Проте деколи ситуація погірщується і хрипота переходить в кашель.

13. Donata

Donata Active Member

сиплий голос лікується мовчанням (в ідеалі), питтям теплого лужного розчину (Боржомі без газу), смоктульками типу Ісла-Моос, молоком з маслом.
    один раз ніц і не дасть, супрастин 3 рази на добу приймають і хоча б дня 2-3 (якщо є підозра на алергічну складову) і він знімає набряки, але не відновлює голос, зв’язки мають прийти "до тями", тому треба їх берегти, щоб вони пошвидше відновились

14. Pampulichka

Pampulichka Member

А в нас жахіття. З четверга на пятницю мала рвала в пятницю млявість і цілий день спить,аацетон 2+,поїхали в інфекційну прокапались, дійшли до висновку що переїла важкої жирної їжі на свята.
    Зараз нежить ,кашель,і до того всього закисає очко,аналіз крові нашій лікарці не сподобався,виписала антибіотик Флемоксин солютат. В очко капаєм Левоміцетин,від кашлю Лазолван, в носик називін,соплі тягнуться постійно і то такі зеееелені.

15. Котя

Котя Оптимістка :-)

Дівчатка порекомедуйте якусь хорошу мазь, або присипку від заїд, а то нам ніби порекомендували і Етоній, і Пурелан. Але заїда, нажаль гнійна,а малий ще як на зло здирає пальцем, бо йому заважає, і стає ще гірше, і абсолютно нічого не помагає (((

16. Анута

Анута Well-Known Member

знаю, що заїди утворюються від нестачі в організмі вітаміну А і достатньо мастити олією (вітамін А жиророзчинний). Але то на простій стадії, а от щодо гнійної...

17. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Може спробуйте левоміколь, на заїдах не застосовувала, але у випадку, коли заносили інфекцію в рану і почалось нагноєння, виявилась досить ефективною.

18. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Ми мазюкались Сокосерил дентальна паста - за пару днів у Нікуськи пройшли (а були глибокі і постійно кровили)

19. Gloria Tempus

так от халепа, бо дитині рота 100% не закриєш, в нас зараз активно освоюється мовлення. смоктульки ніякі не смокче, бо не вміє ще, раз мало не задавився, тож не можу дати. хіба септифріл давати (в порошок стираю і розводжу водою, тоді випиває). Молочко п'єм з маслом. За Боржомі дякую, спробую.

20. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Були у ЛОРа, у Юлі фарінгіт, хоча горло не болить, але лікар сказал що вона там бачить саме його. Призначили лікування, нічого особливого і надзвичайного.
    До речі кашляє сьогодні дійсно меньше, в порівнянні з попередніми днями можна сказати що взагалі не кашляє.
    Все б добре але маю підозру що підчепила зранку в поліклініці щось, бо пчихає тепер і шмаркає...йопрст :girl_cray:

Статус теми:
Закрита.