"103" Хворіє дитина. Поради. (3)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Т@нюшк@, 30 Листопад 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Женічка

Женічка Well-Known Member

Відповідь: "103" Хворіє дитина. Поради. (3)

Для горла. Мажте обліпиховою оліэю, не болить не пече, не противне. Полощіть календулою, або знову ж таки олія календули на ватну паличку і помазюкати там. Полоскання - рекутан, ротокан. Жодні з перерахованих мною засобів не е противними і болючими, проте дуже діеві.

2. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

Я полощу фурациліном. На смак трошки солоне.
    Перший раз заставила через плач і "не хочу", пригрозила що відвезу в лікарню)
    Малий не мав іншого вибору)))
    Проте, після першого полоскання зрозумів що то не складно і не противно. Тепер полощемо без проблем.
    І таблетки всі їсть гіркі (настільки не хоче пити нурофен в сиропі що згідний на гіркі табли)

3. Maksli

Maksli Well-Known Member

Я би ще порадила полоскати горло мати-мачухою, або ж календулою, хоча календула має трохи гіркуватий присмак, а мати-мачуха - ні!
    Мені, особисто, кращої допомоги при хворому горлі ніж мати-мачухи - нема! А ще якщо і ковтне трохи при полосканні, то не страшно!

4. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

ефективно полоскати елекасолом (збір аптечний, навіть у пакетиках є) або шавлією (шалфей).
    якщо мазати - чим би то не було - треба спершу наліт зняти: виполоскати або стерти. тоді ефективність ліків на саму хвору слизову значно більша.

5. Halina

Halina Well-Known Member

Дівчатка порадьте щось бо я вже не знаю що робити. В малої піднялась вночі (під ранок) температура-38,4. Збила свічкою до 37,3. Більше не збивала. Цілий день температури не було, дитина трохи капризна але ясна не напухші і ніяких більше ознак. За горло не знаю бо не дасть подивитись. Ввечері вчора знову піднялась температура. Нині уже температури не було і я нащупала гостреньке на яснах і зраділа що то зуб. Але рано я раділа, бо зараз нас обсипає і починає спинку-живіт. А то вже вечір і вихідні попереду, що робити? Чи може то бути алергія (їли апельсин але ми вже давно їмо апельсин)?

6. veronka

veronka зла друзя

звітую: Умкалор і Амброксол подіяли і за 4 дні ми фактично позбулися кашлю. Лишилися соплі десь там ген далеко-далеко. Насильно почала промивати Саліном: в одну ніздрю пшикаю, зіншої виливається( сопе мала і хропе...

7. Kerzenlicht

це супер ефект! рідко вдається добитися. молодці!

---------- Додано в 19:14 ---------- Попередній допис був написаний в 19:12 ----------

наскільки знаю, алергія температури не дає. ви десь були - могли інфікуватися чимось вірусним (вітрянкою)?
    я б звернулася до лікаря.

8. Halina

Halina Well-Known Member

Лікар поставила діагноз - алергія. А температура була то типу на зуби.

Дівчатка чи даєте при алергії якісь антигістамінні препарати чи краще щоб само сходило?

9. Fast

Fast Well-Known Member

Дивіться по дитині, якщо їй це дошкуляє, я б дала, якщо дуже сильно - то і посмарувати можна. Що ваш лікар виписала?

10. Halina

Halina Well-Known Member

Дитині як на мене та висипка не дошкуляє, висип на спині і животі. Лікар приписала зодак. А помастити феністиль гелем чи що ще можна зробити?
    І саме важливе як то я маю тепер знати на що та алергія???

11. Talya

Talya Well-Known Member

в нас таке ж було - температура висока - доня марудилася, а коли збивалася - скакала по хаті. через кілька днів з"явивя зуб, а потім висипка по тілу (медсестра казала натиснути на прищик - якщо відпустити і прищик зникає, а потім знову з"являється - це алергічна висипка). лікар сказав, що швидше за все це алергія на нурофен. але ми ним і до того часу і після користуємося і нічого не було. може алергени "назбиралися" і висипало в той момент, коли організм був ослабленим?

12. Halina

Halina Well-Known Member

То і в нас так. Значить таки алергія. Але тільки по спині і животику і більше ніде ні прищика. Я теж збивала температуру нурофеном (свічки) тільки от купила в іншій аптеці ніж завжди.

13. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

дякую всім за поради!!
    полоскали ми горло водою з перекисем водню (на стакан води 1-2 чайні ложки перекисю), наліт зійшов весь, горло ще більше почервоніло. я так розумію це означає що процес пішов???
    а ще Сашко чемно дав помастити горло, навіть не думала що все буде настільки добре. мастимо обліпиховою олією і люголем (тут трішки плюється, але все терпимо)

14. Umm Aisha

Umm Aisha New Member

це не алергія а швидше за все розеола. Дуже специфічна клініка - 3-4 дні температура без будь-яких інших проявів, а потім з'является висипка. Живіт, спинка в основному - ніби "мраморний" малюнок. Всі діти хворіють розеолою. Лікування не потребує. Висипку нічим мастити не треба, вона безслідно зникає максимум за пару днів. Лікарі як не дивно про цей вірус в основному не знають, і коли з'являється висипка кажуть що це аллергія на жарознижувальні)) моя доня перенесла в 10 міс, темпу не збивала, на 4 день обсипало живіт та спинку.
    Погугліть "розеола, внезапная экзантема"

15. Halina

Halina Well-Known Member

Розеола в нас уже була раніше. Вона ж не може бути декілька раз чи може? Тут картина інша - температура 2 дні але тільки ввечері + прорізується зуб. Малюнок прищів не мраморний, а скоріше як пітничка.

16. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

Прошу поради. З 3 січня на 4 в малого заболіло вушко, перед тим був нежить, промивали, але .... Ми дали нурофен (бо отіпаксом не дав закапати), і сухе тепло. Прокинувся на ранок вже вушко не боліло, але соплі були страшні, причому та забивало ніс а то текло з носа. Ми промивали добряче Хьюмером, псикали Ксило-мефа 0,05% і сухе тепло. Вухо боліло лише одну ніч, а пролікували ми все це 5 днів. І вже все було пройшло, як тут на тобі, почало боліти інше вушко, соплі такі ж самі. Ми й надалі промиваємо Хьюмером, сухе тепло а чи можна ще щось із судинозвужуючих? Бо синочка дуже болить вушко, плаче бідненький...

17. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

В Сашки температура ніяк не збивається...Давали нурофен. й парацетамол, на крайняк вже й анальдим - але все малоефективне - збивалось на годинку й далі трималось 39,5, малий в"ялий. очі почервонілі, стогне...Викликали швидку - ті вкололи по суті те саме - анальгін+дімедрол + папаверин. Виписали Гропринозин - вперше про такий чую....Читаю в гуглі - такий широкий спектр дії...

18. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

Щойно повернулися з лікарні, прописали ін"єкції, можливо хтось знає в мому районі (район цирку) медсестру, яка б могла приходити й колоти дитину. Буду вдячна за допомогу.

19. нталька

нталька Well-Known Member

розумію, що ви вже у всьому розібрались з лікарем, але все ж напишу. Ще раніше нам лор казв, що х"юмер створює сильний тиск і може спричинити погіршення ситуації з вухами. Ми з того часу перейшли на аквамаріс-стронг.

20. Kerzenlicht

нам розтлумачили, що Х"юмер треба ще правильно закапати. той носик флакона слід вкладати у ніздрю під кутом у напрямку перенісся, щоб струмінь вдарив власне у перегородку (перенісся), а не в лобну пазуху у жодному разі. одне сильне натискання і все.
    наскільки знаю, коли є отит, слід зразу лікувати обидва вушка. і ще - краще Отіпакса ніц нам не помагало. Теж капати (дитина лежить строго на боці) не прямо в дірку, а по стінці слухового проходу, тоді не так боляче, і відтягнути вушну раковину вбік трохи вище мочки, щоб помалу собі затекло куди треба, бодай хвилину-дві полежати не встаючи, лиш тоді закрити ваткою.

Статус теми:
Закрита.