"103" Хворіє дитина. Поради. (3)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Т@нюшк@, 30 Листопад 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Dolche

Dolche Well-Known Member

Відповідь: "103" Хворіє дитина. Поради. (3)

це було перше запитання моєї мами, вона також запідозрила гепатит(жовтуху). Але, дякувати Богу, нам не довелося навіть йти до лікаря, бо сьогодні часте "какання" припинилося і змінився колір. Чи то якась інфекція була чи яка мара, але добре, що все минулося )))

2. Nana11

Nana11 аспіранточка

Розеола швидше за все, або краснуха в легшій формі. Вам точно ніхто не скаже, то ж все індивідуально, і температура зовсім необовязково має триматися нн-ну кількість днів. В нас було шось схоже минулого року, лікар скзав шо то краснуха, хоча як на мене то була розеола, т-ра була 2 дні, на другий висипало і зразу впала т-ра.

3. allja

allja Well-Known Member

Думаю, що то розеола була. Висипка з"явилась через день після того,як впала Т, і то під вечір, а наступного ранку вже і сліду не було:confused:

4. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

В Данилка з різницею в 1 тиждень була краснуха і вітрянка, і після того імунітет настільки знизився, що після того вже мали і отит, і ангіну, слабкість. Здали аналіз крові і сечі, всі показники в нормі (лікарка сказала, що мусить пройти трішки часу і організ сам по собі зміцниться).
    Почав нещодавно скаржитися, що болить голівка (таке відчуття, що тисне). Були в невропатолога, лікар направив нас на Ехо, виявили злегка піднятий внутрішньочерепний тиск. До лікарки ідемо з результатами через тиждень. Малий активний, веселий, злегка дратівливий (але це в силу його дуже емоційного характеру).
    Я розумію, що лікар напише лікування, але якщо хтось з таким стикався, розкажіть як ви це лікували в дитинки, ( тобто таке як спокій, менше телевізора, багато прогулянок - це я знаю). Можливо трохи каламбурно написано:girl_sad:, але маю надію, що головне про що хотіла розказати і запитати буде зрозумілим.

5. Avanturistka

Avanturistka Well-Known Member

чи є вашої дитини ВЧД - як вони то виявили? моєму малому ВЧД ставили постійно - я стільки перечитала про нього. Наші методи дослідження не можуть його виміряти достовірно. можете ще Комаровського на цю тему послухати.
    особисто в мене теж дитина гіперактивна. нам виписували м*ятно-хвойні ванни ( у аптеці купую солі) . після них дитина трохи краще спить, не така дратівлива.

до речі, у нас щось теж таке дивне було - спочатку висипка прищами - дрібними - і по всіх ногах. черех пару днів - животик та ручки. потім вуха і трохи на щоках
    все це без Т.
    потім, коли почали потроху зникати ті дрібні прищі, я замітила реально лопаючі прищі - лише на ногах - десь по 5-7 шт на кожній.
    висипало лише зранку. я була готова вже до вітрянки..

але все минуло. більше не вилазило. і до речі, де лопнули ті перші прищі - аж ніби шрам залишився
    то може бути, що й у нас так було - краснуха+вітрянка у легкій формі? :girl_crazy:

6. jalla

jalla Прогрес року 2013

Точно таке було у нас два тижні тому.
    І в дуже багатьох діток останнім часом таке бачу зустрічається. Нам, я вже писала, спочатку сказали що то вітрянка, потім ентеровірус, потім вирішили шо то алергія і записали в лікарняному як ГРВІ:girl_crazy:

Але імунітет бачу та болячка похитнула конкретно. За пару днів після повного видужання малий підхопив класичну застуду.

7. jalla

jalla Прогрес року 2013

Капець!!! (шкода що у нас немає того смайла, який головою в стіну б"ється, був би доречний))
    Йшов вже мій Святослав на поправку, температури з неділі не було і тут нині бах- 38,5.:girl_cray: І то так несподівано, бо активний, не млявий, сидить вечеряє, апетит ніби покращився.
    Трошки покашлює, кашель вологий, соплі вже майже полікували...
    Ну, що то таке? Ми щось нове підцепили, чи як?
    Дзвоню до лікарки, не бере трубки.
    Лікуєм кашель Пектолваном на основі плюща (він нам завжди добре помагав), насмарк промиванням хьюмером подужади.

8. natorella

natorella Well-Known Member

а він в садок ходить? чи де ви то могли підчеиити?

9. jalla

jalla Прогрес року 2013

Нєа, я не воджу ніколи в садок хвору, чи навіть з підозрою на хвору дитину.
    Найменше підозріле сопіння носом- і ми дома.

У нас було так. В суботу на ніч температура (горів шаленно), на день в неділю хоч би що, на вечір знову температура і з того часу не піднімалась. В понеділок я жила з думкою що моїй дитні вже ніц не бракує, але визвала лікарку. Та прописала афлубін, ну і більше нічого, бо ж нічого і не було.... В вівторок вилізли соплі і покашлювання, так і лікуємось, станом на нині я писала вище про наш стан, але загалом він покращився. На вулицю ми не ходили, сидимо від суботи дома.
    Єдине в мене горло болить, і темпа трохи, то хіба від мене підцепив, але з горлом у нього всьо гуд, поки що...
    Дивує чого температура знов вскочила, але відчуваю на руку шо ніби вже спадає. Поміряти жук малий не дає, хоч вбийся.

10. Януся

Януся Well-Known Member

Якщо є повторне підняття температури, я б здала аналіз крові з формулою, щоб не пропустити бактеріальне ускладнення.

11. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

12. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

так. по такому показнику:
    Лейкоцитарна формула:

Паличкоядерні нейтрофіли

Сегментоядерні нейтрофіли

Їх процентне співвідношення показує вірусна інфекція чи ні.

13. Януся

Януся Well-Known Member

Мені дуже допомогла розібратися в аналізі крові стаття:
    Може я і перелякана, та ми здаємо кров і сечу практично завжди, як у малої дуже піднімається температура. Медсестра вранці приходить додому, в обід маємо результат. Ну і наш педіатр завжди хоче бачити аналізи при хворобі.

14. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Може, допоможете розібратися: в нас не виділено окремо нейтрофіли, просто є відсотки лімфоцитів, гранулоцитів та МІD. Це аналіз формулою, ще купа інших абревіатур. По цьому не визначити, чим спричинене захворювання?

15. Tanju

Tanju Well-Known Member

Мамусі, хто стикався, чи може стоматит супроводжуватись розладом шлунку. Чи є зв'язок? Чи то окремі хвороби нас атакували?..

16. jalla

jalla Прогрес року 2013

У малого(старшого) на великому пальчику ноги був мозоль. Підозрюю натер новим взуттям. Чоловік схилявся до того, щоб проколоти, бо його мама йому проколювала. Я не дала. Дочекалися що сам тріс. Тепер малого пальчик знову турбує. Вчора побачила, що на тому ж місці, тільки трошки нижче ще мозолики набирють. Я була в шоці. Може то до хірурга сходити? Чи чимось помазати?
    Взуття оте ми сховали, на вулицю зараз ходимо мало, бо хворієм, в хаті бігаєм в шкарпетках. Чи може то не в тім річ? Що робити?

17. Margarett

Margarett Well-Known Member

Як на мене, то від взуття. Лише не зрозуміла до кінця, таки мозоль чи міхур з цукровицею. Певне друге, то від натертого лубу чи носка (де вже там є), бо мозоль це теж від натертостей, але за великий проміжок часу.
    Можна стрептоцидом присипати чи мазь стрептоцидову використати і ширше взуття поки ранка не заживе. І витягне рідину, і підсушить. Кілька днів і слід зникне.

18. jalla

jalla Прогрес року 2013

такий піхурець, який здебільшого від нового взуття з"являється.

19. Margarett

Margarett Well-Known Member

То від натертості взуття або тверде, або у нього анатомічно нога має особливості форми і є місце, котре завжди страждає від нового взуття (поки не розходить). Трохи ширше і більше треба, а міхур зійде, трохи підсушити і він заросте.

20. jalla

jalla Прогрес року 2013

Мені просто дивно чому з"явилися ще два нові, якщо в тому взуття ми вже не ходим.
    І чим би то підсушити, порадьте.

Статус теми:
Закрита.