"103" Хворіє дитина. Поради. (3)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Т@нюшк@, 30 Листопад 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Provizor

Provizor Well-Known Member

Відповідь: "103" Хворіє дитина. Поради. (3)

Церукал вводять під наглядом лікаря і в крайньому випадку. Кілька епізодів рвоти не є показом. Кока-кола не лікує і не зупиняє рвоту, це один з способів напоїти дитину (часто інші розчини діти просто відмовляються пити).

2. Андріана

Андріана Well-Known Member

Ну, я б не писала, якби це дійсно не допомагало, це при тому, що все інше пиття вертається при рвоті, і кока-колу (без бульбашок і розбавлену боржомі) радять багато лікарів.

3. Provizor

кока-кола не зупиняє рвоту, вчасне давання кока-коли не попередить багатократну рвоту, але може запобігти ацетонемічному стану, завдяки великій кількості цукру. Як розчин для регідратації - так, використовують. Але якщо моя дитина п'є регідрон, не бачу причини давати їй кока-колу.

4. raspberry

raspberry Well-Known Member

В мене ще добре настій з родзинок п'є, іноді боржомі. Якось дивно читати, що дають дітям кока-колу. Нею мотори чистять, уявляю, що після неі зі шлунком робиться... Дочка за 4 роки ще жодного разу іі навіть не пробувала...

5. Андріана

Андріана Well-Known Member

Я проти, щоб діти постійно пили кока-колу, мої її ніколи не бачать, окрім ,коли хворіють, бо при рвоті вона помагає. Спершу я теж так ставилася до цього, але коли все, що заливаю в дитину, регідрон, смекту, вугілля, атоксіл, ентеросгель, фонтаном виливалося назад, то вирішла спробувати цей напій, бо далі світило церукал чи крапельниця. І багаторазову рвоту зупиняє. Мої діти не схильні до ацетономічного синдрому.

Останнє редагування: 8 Серпень 2014
  6. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

так дають як ліки ложечками, саме щоб рвоту зупинити
    а це вже добре щоб відновити рідину і запас солей і мінералів

7. Provizor

У дітей підвищений обмін речовин і невеликі запаси глікогену. Але то вже дискусія залізла в дєбрі.
    Який механізм ефекту кока-коли? В іноземних джерелах вже прямо пишуть не застосовувати кока- колу для регідратації. Особисто не вважаю використання напою крамольним, якщо дитину неможливо розпоїти іншими розчинами.

---------- Додано в 14:50 ---------- Попередній допис був написаний в 13:12 ----------

Зацікавила мене та кока-кола, знайшла таке, що протирвотний ефект зумовлює ортофосфорна кислота, яка зменшує нудоту і подразнення шлунку. Існує сироп Еметрол, який містить глюкозу, фруктозу, ортофосфорну кислоту, застосовується навіть при токсикозі вагітних. Та ж кола, але без кофеїну. Дешевше взяти колу:). Дякую за обговорення, зробила для себе висновки.

8. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

а в Україні він є?

9. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

Малому в таборі піднялася температура, два дні він ходив з нею, збиваючи на вечір. Вдома я його просто мусіла викупати і він почав жалітися, що трошки поболює горло і температура на третій день і вечір другого вже була поза 39. Я побачила глибоко в горлі, десь аж в глотці білі нальоти і стали ми полоскати горло що пів години і змазувати люголем. Коли прийшла лікарка нальотів вже не було, лише червоне горло плюс температура 39. Виписала противірусне і сказала як сьогодні не впаде температура, давати антибіотик. Отже, сьогодні четверта доба хвороби, температура 37.5 (зранку не було) і полощемо ще горло. Як би Ви казали тре нам той АБ, бо я не хочу давати, але і боюся якихось ускладнень, бо ангіну мали цього року вже рази три і просто температура могла на день піднятися і внормуватися на наступний без причини. Останні аналізи крові були погані, радили АБ при хорошому самопочутті дитини, але я не давала...зробила ехо, кардіограму і думаю як то давати здоровій дитині аб, а тепер щось не знаю, що маю робити.

10. Provizor

З лором консультувались? Варто зробити посів. Не кожна ангіна є стрептококовою. Сама перенесла 2 гнійні ангіни за цей місяць, лікувалась антибіотиками, але халтурно. Вчора здала ревмопроби, і все далеко не гуд... Тому я за адекватну антибіотикотерапію при ангіні. ЛОР в якого я була, сказав, що лікує ангіну тільки ін'єкційними антибіотиками. Десь читала, що прийняття АБ навіть на 9 день від початку захворювання, запобігає виникненню ревматичних ускладнень. Думаю побічна дія від АБ менше зло. А які антибіотики призначили вам?

11. Meriroma

ревмопроби малому робила, показники добрі
    Тай не впевнена, що то ангіна, бо ввечері побачила щось біле як горошок в глибині горла, а зранку вже не було. Потім думаю, може то не був гній, а щось з їжі пристало чи слина...то був вечір, освітлення погане.

Зіннат в таблетках
    В лора не були, лише педіатр дивилась.
    От які показники ревмопроб, може хто мені розшифрує:
    СРП (-)
    Сіалові к-ти - 0,185од.
    АСЛ-О (+) 400МО - цей показник ніби вище норми, але що він означає? Наш педіатр щось не внятно мені пояснила, але сказала,що добре, що ревмофактор від"ємний).
    Ревмофактор (-)

---------- Додано в 18:12 ---------- Попередній допис був написаний в 18:10 ----------

може і так, але ми вже пропили курс можна сказати "просто так". На початку червня видаляли аденоїди і після того призначили про всяк випадок так як було оперативне втручання.

12. Provizor

Здайте мазок - матимете підтвердження. АСЛ-о свідчить, що була перенесена стрептококова інфекція. З антибіотиків золотий стандарт лікування група пеніцилінів (аугментин, флемоксин)

13. Bulbashka

Bulbashka Active Member

В нас три дні температура тримається на позначці 37,5
    Прийшли наші аналізи. Лейкоцити 10-12 в п/з
    Сліди білка.
    Лікар( не знаючи ще аналізів) сказала, що або зуби або щось зі шлунком.
    Як я розумію на зуби лейкоцити б не показали такий результат?? Чи ні?
    Завтра знову буду перездавати аналізи. Щось мене це зовсім не тішить :sad:

14. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Я не спец але може нирки провірте, здайте сечу обов"язково.

15. Meriroma

Ех, вже сьогодні мала встала з температурою 38, а їй збити температуру практично нереально:sad:

16. Meriroma

була щойно в нас чергова - малому казала антибіотик не потрібен, а от малій прописала Азитросандос або Сомамед на три дні, бо дуже червоне горло і висока температура, але я щось не думаю, що це причина для того щоб аб давати. Почекаю...поки буду Лісобакт давати і цицю і пиття.

17. Halina

Halina Well-Known Member

Щось ми прихворіли (горло+соплі далекі), лікар призначив спрей до горла і всяке інше. Я нічого запшикати практично неможу і от в розпачі взяла колоїдне срібло. Кажуть ніби це як натуральний антибіотик і що ангіну ним швидко лікують і т.д. Скажіть чи хтось ним користувався і чи насправді він такий помічний?

18. mamasha

mamasha New Member

Щось в нас покращенням не пахне... діарея якась ще сильніша сьогодні і далі нічого не їмо і дуже мало п"ємо. Тільки ГМ + трохи настій з родзинок + заливала на мус із шприца глюкозу зі смектою, бо в сечі стабільно тримається ацетон. Не дуже багато, але є.
    Скажіть, то ж не стосується Грудного молока?? Бо всі мені сьогодні говорять, що при кишкових інфекціях і розладах не можна молочного.. Але тоді нам точно світить крапельниця, бо сьогодні вже 4 день, як ми їмо тільки цицю.

19. Provizor

Це не стосується ГВ. Одужуйте!

20. natorella

natorella Well-Known Member

мої оба ентнровіруси виключно на грудях випоїли

Статус теми:
Закрита.