"103" Хворіє дитина. Поради. (3)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Т@нюшк@, 30 Листопад 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. dasha

dasha Well-Known Member

Відповідь: "103" Хворіє дитина. Поради. (3)

Таке також може бути коли щось погане сниться, можливо дитина мала заяскравий, або напружений день. Також тоді може плакати і натягуватись струночкою (щось таке).

2. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Дівчата, хто робив рентген сечового діткам? яка процедура?

3. Pulupjak

Pulupjak Active Member

Цитоскопію? Робили Насті, неприємна процедура.

Надіслано від мого GT-S7272, використовуючи Tapatalk

4. algo

лікар не казав саме цитоскопію. просто казав ренген сечового. а як цитоскопія виглядає?

5. Pulupjak

Pulupjak Active Member

Ставлять дитині сечовий катетр і роблять чотири знимки. Одну в спокої, другу коли вливають рідину через катетр, а потім через пів години роблять знову.
    Стресу я наїлася доброго, про дитину взагалі мовчу, але нам це було дуже показово. А кому рекомендують це робити?(боюся що неправильно написала назву, але зараз не пригадаю)

6. algo

Златі. бо і цистити постійно повторюються, і в той період коли нема нічого може підпісяти, часто пісяє, пісяє в штани. короче я вже в шоці від того всього... не уявляю як вона то перенесе( вже плакати хочеться.

7. Pulupjak

Pulupjak Active Member

Все написано як про нас, ми той рентген зробили ще осінню як бачилися з вами в лікарні. Я хотіла відмовитися, але лікар з моїм чоловіком настоювали що необхідно це зробити, щоб знати причину нашої проблеми. Під час тої процедури лікар побачив що в Насті плівочка дуже зрослася і відповідно всі мікроби, інфекція там затримувалися, тому болі, пісяння і температура. Різанули ту плівку, чого я не сподівалася, доробили рентген, який показав що все сечовому добре. Потім був найтяжчий тиждень коли дитина боялася пісяти, була збуджена... Ми вийшли з ситуації завдяки миски з теплої води, доречі кожного ранку до тепер Настя сидить в теплій водичці. Пів року пила Канефрон і що два тижні здавали аналіз сечі, який завжди був добрий. Але ото спочатку пісьнути в трусики а потім на горшок, до недавна було. Лікар пояснив що зараз вже дитина здорова, але вона дуже перезбуджена і потрібно подавати їй щось з заспокійливого і вже через місяць побачимо результат. Купила вітамінки з магнезією на хейрбі, і вже зараз тттт я бачу результат.
    Лікар пояснював що цей процес не болючий, встановлення катетру- просто дитину лякає сам процес і лікарі. Для хлопчиків це гірше.

8. algo

Мусимо Мабуть зробити, бо на узд ніби не видно проблеми. Але ж чогось то воно є. Як то дожити до того понеділка?

9. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Оля, я б десять раз подумала, бо процедура болюча і має по собі наслідки, часто у вигляді порушення діяльності ШКТ і т.д.
    Піди ще проконсультуйся, є купа лікарів. Нам наприклад по УЗД нирок проблему виявив тільки Козак, а десятки інших нічого не бачили, в т.ч. і не в Україні.
    Треба толкового лікаря який огляне аналізи в динаміці. Може якесь альтернативне лікування? Трави?
    В мене коліжанка наважилась на то обстеження, не тут, так по результатах що знала те і довідалась а наслідки мала біля 3 місяців. Тому я б подумала.

10. Katrine

Katrine Member

дівчата, можливо хтось робив тимпанограму діткам? як воно виглядає?
    сказав нам Юрочко, що треба зробити, бо дуже часто Маркіян цієї зими мав отити, а я щось не в курсі, де то можна зробити, і взагалі що воно таке. в неті інформації взагалі практично нема

11. Pulupjak

Pulupjak Active Member

В мене може трохи дивне питання. Вже десь місяць моя Настя почала дуже потіти- коли спить. Засинає і вже через 10хв все волосся, подушка мокрі ну і всюди дуже потіє. Чи не може бути це якимось сигналом?

12. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

ми робили. але то правильно називається тимпанометрія
    в клініці св параскеви. нічого особливого- в слуховий хід вставляють таку пімпочку як від навушника, і лікар на апараті виставляє якісь хвилі\частоти і дивиться як барабанна перетинка коливається.

13. Katrine

Katrine Member

дуже дякую за інформацію, тепер хоч буду орієнтуватись що це за процедура. я так підозрюю, що тимпанометрія ще напевне щось включає, бо Юрочко власне наголосив і записав зробити тимпанограму , бо було попередньо викривлення барабанної перетинки.
    будем збиратися на днях відвідувати Параскеву. з того всього тішить, що хоч черг там нема :)

14. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

може, здайте розгорнутий аналіз крові з лейкоформулою
    А може банально дитині уві сні гарячо чи вона багато пьє а ніч?

15. Іруня

Іруня Well-Known Member

І нам цистографію робили ( старшій )... Нічого страшного, мушу вам сказати. Так, дитині страшно було. Але вся процедура займає максимум хвилини 3 ( без роздягання-одягання ). Робили два знімка: коли тільки-но ввели рідину і другий - в момент пісяння. Не переживайте, що прийдеться дитину вмовляти попісяти ( то я так переживала ))). Моя кричала, що вже не може тримати!
    В основному цю процедуру роблять для вивлення закидів мочі ( рефлюксу ). У нас його не виявили. З однієї сторони - чудово, а з іншої - причини хронічного пієлонефриту так і не знайшли.

16. Pulupjak

Pulupjak Active Member

Аналіз обов'язково здам. Ну, п'є вона в мене завжди багато, та й в хаті жарко, але так було завжди.

17. Katrin

Katrin Well-Known Member

Потребую поради. Мала мала високу температуру (39,5) 2 дні понеділок, вівторок. Більше жодних ознак не було. Вчора на вечір з’явились висипка на спині,сьогодні вона вже суцільно спина, живіт, шия (вигляд її як пітничка). Лікар ставить багряницю (краснуха). Але питання в тому, що у січні ми ніби мали вже багряницю. Перебіг ідентичний до січневої хвороби, як під копірку. Лікарка каже, що таке може бути. Щось в мене не cкладається то все до купи: або в січні ми не мали багряницю, чи то взагалі не вона і чи взагалі буває повтор за такий короткий період часу? Здати аналіз крові на антитіла зараз чи пізніше? Ваша думка?

18. Margarett

Margarett Well-Known Member

Зараз настільки атипові віруси, що повтор можливий (й не тільки щодо краснухи тут і вітрянка ...). Помацайте лімфатичні вузли за вухами (точніше за мочкою, там найчастіше є гулі/збільшені л.вузли) і взагалі місця (шия, потилиця, плечі ...), де є лімфавузли (збільшені). На краснуху (епідемічні вірусні захворювання) є запалення лімфатичних вузлів, бо вірус накопичується у них.

19. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

а скарлатину не розглядаєте? гляньте на горло

20. Katrin

Katrin Well-Known Member

Наразі не подібне, характерні ознаки скарлатини не бачу. Лімфовузли трошки збільшені. Зараз ще один лікар подивиться, може ще якась версія буде

Статус теми:
Закрита.