"103" Хворіє дитина. Поради. (2)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hruska, 14 Березень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Neverland

Neverland Well-Known Member

Відповідь: "103" Хворіє дитина. Поради. (2)

Дівчата, скажіть щось, бо я щось себе накрутила) Сьогодні малий закатив істерику на тому морозі. Волокла додому на руках 15 хвилин десь. Дома весь в замерзших соплях і сльозах... Я його відігріла. дала теплий компот. Але мене не полишають страхи: а не небезпечно це? то мороз, а він орав, як різаний? Чи не накручувати себе? Бо я якось в горах так активно дихала на морозі, що потім голос не могла місяць вернути((( То тепер тааак переживаю(((

2. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

вже нічого не зміните.
    Може зробити йому інгаляцію на ніч щоб додатково прогріти дихальні шляхи.

Я розкажу за свою дитину.
    Останнім часом зауважила що вона майже щотижня десь у вівторок починає бути захрипша і я роблю ігналяцію після якої за день голос стає нормальним.
    Я ніяк не могла зрозуміти що ж таке, а потім дійшло. Тато приїзжає, і на вихідні, особливо в неділю вони разом бісяться. Дитина верещить як недорізана, при чому то в них ігри такі і так їй подобається. Ті візги і хохот тривають цілий день, горло дитина перенапружує і я так розумію надриває, і прошу - на вівторок маєм захриплість.
    Тепер вже одразу кажу щоб не бісились, але допомагає мало. Цього вівторка знов горло гріли ))).

3. Neverland

Neverland Well-Known Member

Я б рада, але ситуація ускладнена тим, що він ще малий. і змусити його щось вдихнути - нереально. Ми зуби чистимо навіть так: тато тримає, я чищу((( А інгаляцію - то взагалі буде щось) А може чим помазати грудку? То хіба завтра вискочу куплю, бо вже спимо. Є якісь мазі? Бо я не користувалсь і не знаю

4. zeza

zeza New Member

І не треба - сідаєте разом на кухні, бавитеся, ставите каструльку з травами на газ (і воно кипить). Потім правда провітрювати інтенсивно і витирати вікна, але подихали випарами успішно. Ми так робили із грудним збором.

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

я ще спитаюсь поради бо сама не знаю що думати.

Візуально дитина здорова. Насмарку як такого немає, але зранку завжди є що висмаркати, я це повьязую з адеоїдами, з тим що в хаті сухе повітря.
    Кашлю як такого теж не має. Може часом кашлянути а може і не кашляти. Як виходим на вулицю може хвилин через 5 почати кашляти, покашляє хвилин 5 і перестає ( то напевно від зміни температур, таке знаю часом буває). А може і не кашляти на вулиці.
    Лягаєм спати. Якщо перед сном виплачеться, то ніс добре просмаркається, і скорше всього засне і кашлю не буде.
    Якщо не виплачеться, а плачем ми рідко, то промиваючи ніс щось можемо висмаркати, але як правило небагато. Засинає... і тут обовьязково хоч раз да кашляне. При чому якщо дуже втомлена і засинає за пару сек. то може і не кашляти взагалі. Акщо не втомлена і засинає у звичайному режимі то кашляне кілька разів, я її з боку на бік переверну, дам кусочок вершкового масла і на тому все припиняється. При тому цікаво що саме масло припиняє ці покашлювання.

Що думати? Такі покашлювання при засинанні можуть давати аденоїди? Бо часом носом похрапує, а часом ні. Чи це ще залишкові явища нашего аденоїдиту які минуть коли на вулиці потеплішає і будем багато гуляти і перестануть жарити батареї?
    Ці покашлювання якби мали якісь серйозніші підстави, то думаю мала би кашляла незалежно від того чи втомлена і заснула швидко, чи заснула поступово, чи добре висмаркалась чи ні, чи поїла масла чи ні. А тут так якось незрозуміло.

І ніби то лікувати щось немає підстав. І в той же час все ж таки хотілось би щоб кашлю взагалі не було навіть отих 4-5 разів після засинання.

Кашель не грудний а такий ніби як першіння в горлі. І коли затягнути і масла не дати, то після кашлю йде такий ніби позив зригнути слюнку.
    Під час та після сну ніяких відкашлювань немає.

Хочу почути розумні думки з цього приводу.

6. Drimka

Drimka Well-Known Member

Опишу, дівчата, вам нашу ситуацію, може хто з таким стикався, бо я вже не знаю, що думати. Минулого четверга в Остапчика з"явилася дрібна червона висипка, головним чином на животику, трошки на спинці і ножках. Припустили, що це алергія на апельсинку, бо трохи смоктав соку напередодні, хоча в період Миколая їв мандаринки і нічого. На другий день висипка збільшилась і стала така шершава, тобто добре відчутна на дотик, викликали лікаря. Дільнича сказала, що висипка подібна на скарлатину, але оскільки слизова чиста і Т не було, то всетаки алергія. Призначила Феністил і кальцію глюконат. Почали давати, але видимого полегшення не було ще днів два. Патім сама висипка почала пригасати, але під одним колінком почала червоніти більше. Зараз маємо під одним колінком червону пляму, розміром, як печиво марія і під другим вже починається. Дільнича приходила вдруге, каже, що то може бути і дерматит, і грибок. Направила в Сокільники. І це б ще нічого. А тепер я помітила, що три останні дні Остапчик, коли прокидається і пісяє, то весь напружується і плаче, тоді стримується, і далі допісює з плачем. Питаюся його де болить, показує на памперс. Але то тільки по ранках. А вдень нормально пісяє без проблем. Не знаю чи пов"язувати, то одне з другим, чи то різні проблеми. Плануємо їхати у понеділок в Сокільники, нам радили Ярину Зайченко або Андрія Андрійовича, на жаль, прізвища не знаю, якщо хтось знає - підкажіть.

7. taniarz

taniarz Active Member

Мамочки,підкажіть як правильно зробити вибір? Дитинка вночі рвала разів 5,Поїсть цицю -вирве,поїсть -вирве,зранку теж раз вирвала,в обід температура підняллась до 37,2-до вечора 38 набігло.Викликали швидку,радили прокапати в інфекційній,ми відмовились і замінили це на відпоювання рігідроном і чайом. Наскільки це може бути серйозно,чи варто їхати в лікарню,так їх боюсь. А ще виписала антибіотик Цефедокс,я чогось думаю може й без нього видужаєм? Порадьте.хто що знає!

8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

позаминулого року ми мали те саме. Рвота фонтаном перший день, далі протягом тижня понос водою і жодне непереварювання ніякої їжі.
    Температура була в перший день.
    Це була в нас кишкова інфекція.
    Антибіотики на віруси не діють, тому толку з них ніяого і в даному випадку також.
    Коли ми ще не знали напевне наш діагноз, ми приймали ніфуроксазид, але я не знаю чи доцільно було його приймати.
    На 5-й день хвороби поїхали до Гайдука в Інфекційку, порадились. Він підтвердив діагноз. Ця зараза триває тиждень +/- пару днів.
    Що ми робили: регідрон хлебтали стільки скільки хотілось, а хотілось дитині його постійно. Їли цицю, їли кисіль з розвареного рису, пили компот із сухофруктів
    В общєм дієта як при звичайному розладу шлунку.
    Основна задача тут не допустили зневознення. Якщо з цим порядок то організм сам переборює вірус.
    Якщо загреміти в інфекційку то там також окрім прокапати фізрозчин нічого не пропишуть.
    Є просто діти які в такому стані нічого не пьють, тому для них капельниця єдиний порятунок. ми пили самі і з задоволенням, тому викарабкались самі.

9. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А на основі чого антибіотик? Який діагноз? Чим пояснили рвоту? Інфекцією кишковою? Понос є?
    +1 в вашому випадку що б це не було.

10. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ще під час тої сильної рвоти щоб якось її спинити я прийняла рішення вколоти церукал. Але з того приводу є різні думки, то ж вирішувати в кожному конкретному випадку треба.

Загалом в перші дні чи то оруєння чи то кишкова інф-я дії однакові, випоювати і чекати.

11. Женічка

Женічка Well-Known Member

мала я той шлунковий грип у Німеччині. знову ж таки. я вмираю, встати не можу, блюю вже майже тиждень, просто повний ... взяла себе в руки і вигребла до лікаря - рекомендацій нуль. тре перехворіти тою заразою, єдиний лік - кока кола :) і ніяких тобі капельниць, інфекційних лікарень і тому подібного.

дівчатка, про що може свідчити досить помітне підняття апетиту у дитини? на підвищення цукру у крові може бути?

12. Dobra

Dobra Well-Known Member

В мене повний жах...В старшої вітрянка, все ніби було добре, основне було не прогавити гіпотетичні ускладнення, серед яких енцефаліт. Тільки цієї ночі мала мене так налякала - прокинулась і почала себе неадекватно вести, сміятись як навіжена, показувати пальцем. На той момент температури не було. Що то таке?

13. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

вона цей момент сама памьятає? як пояснює?

14. Dobra

Dobra Well-Known Member

Тільки що пояснила що приснився їй тетріс, квадратики і кубики (я вчора купила, бо буде ще довго лежати). Перед сном вночі грала ним. Вона памятає цей сон, істеричний сміх, під час нього вона каже що не спала. Памятає те, як я її намагалась заспокоїти.
    Дитина в загальному емоційна, вразлива.
    Кілька років тому в сні говорила багато, ходила. Перейшло.
    Нє, виглядає то все моторошно, в мене волосся вночі дибки встало.
    Більше скарг не має, крім жахливого висипу і чухання.

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

може то як прояв лунатізму?

16. Dobra

Dobra Well-Known Member

Надіюсь, а то спостерігаю за нею, серед можлих ускладнень є нехороші, така поведінка дуже налякала. Але зараз ніби нормально.

17. taniarz

taniarz Active Member

нам лікар сказав,що отруєння. Понос? напевне,не такий сильний як то буває,з неї не тече як іноді при поносі,але 3-4 рази какає,таким з рідиною. Поїмо рідідроном,циця,чай ромашковий,але заливаємо шприцом,бо сама не хоче пити. Мене ще тут лякає температура,вже другий день до 38.(((

18. Dobra

Dobra Well-Known Member

Народ, як зменшити ото чухання від вітрянки, хочеться хоча б одну ніч поспати, антигістамінні даю, але сидить так ниє, просто тапки.

19. Женічка

Женічка Well-Known Member

я думаю,що зуд нічим не зніметься. А ми боремось з об'їданням дитячим. Рот в дитини не закривається, особливо після 10 вечора.

20. irushka

irushka Well-Known Member

Може скачок росту? Або через холод організм запасається? В нас теж бувають такі періоди, що Катя без канапки не засне, навіть якщо півгодини тому їла бульбу чи ін. ситне. Теж за це переживаю, щоб не виробилась звичка напихатись наніч, але щось ніколи не думала, що в цьому може бути якась глибша причина :confused:

Статус теми:
Закрита.