"103" Хворіє дитина. Поради. (2)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hruska, 14 Березень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Відповідь: "103" Хворіє дитина. Поради. (2)

Коньюктивіт повернувся :girl_cray:
    Такий самий не сильно виражений, але в кутиках очей вже скупчення жовтих виділень, головне перед тим кілька днів вже все було гуд, але на левоміцитині, в понеділок останній раз закапала і от знов....
    Будем пробувати тобрекс... чогось мені так і здавалось що так просто не мине...

2. Олюська

Олюська Well-Known Member

Взагалі-то пневмонія дає високу т-ру і сухий кашель. Пам'ятаю, в сестри як було запалення, то не кашляла, а "гавкала" і кілька днів була т-ра поза 39-39,5. До речі, хрипи не прослуховувались, аж рентген показав. Але ви все-одно знайдіть доброго лікаря, щоб уважно прослухав

3. Donata

Donata Active Member

В нас повернувся нежить :girl_cray:. Носик був трішки закладений, раптом вуха заболіли, а через добу зелень в носі.

4. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

Таку високу температуру ще й нирки люблять давати і ангіна.
    Я завжди стараюсь занести аналіз сечі, якщо в дитини така температура.
    Бо коли лежала в лікарні, коли ми ще були зовсім малесеньки, то дуже багато мам лежало з запаленням нирок в запущеній формі через, нажаль, невчасно поставлений аналіз.
    А от цього разу в нас така висока температура пішла від ангіни, хоч малий зовсім не жалівся на горло, але відкрити ротика, щоб я заглянула не давав. Аж як лікар подивилась, а в нас гнійна ангіна при якій без антиботиків не обійтись - тепер колимось вже четвертий день :sad:

5. Dobra

Dobra Well-Known Member

Дуже правильно. Якщо і тримаю дитину вдома з темп., намагаюсь принаймі аналізи здаи, вже писала тут. Ми температурили тільки півтора доби, і в нас РОЕ були 40:khomyak: Після того випадку і далі майже не даю лікарств дитині, самі боремось, але аналізи здаю. Везу переважно в приватну лаболаторію, за годинку-другу знаю результат. Тут хтось запитувався - пневмонія може бути і без температури, надивилась на різні випадки в лікарні. Хлопчик трохи підкашлював, і все, виявилось - пневмонія. Мама просто ретельна, ренген зробила.

6. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Дівчата, а кашель по ночах може бути не від соплів?
    Бо в малої сопельки такі що висмаркуються, густі....
    А покашлює вона зі спробами відкашляти і вдень також
    А як тільки засинає.... 5 хвилин і кашель який чим далі тим частіше і до рвотних позивів. Але він так приступами. Тобто може так кашляти, а потім сам переходить, і дитина може пів ночі спати спокійно, незалежно від того чи низько лежить чи високо.
    Пьємо мать і мачуху, лікарка прописала ереспал але я щось не бачу еффекту. Ще синекод виписала, але я так розумію від більше блокує кашель аніж розрідхує мокроту і відхаркує її.
    До ліркарки як ще звернусь - випише пів аптеки.
    Що такого ще можна подавати не сильно шкідливого але щоб еффективно?

Пішли б на вулицю наші легені провітрювати, так коньюктивіт в хаті тримає....

7. stira

stira New Member

Такі приступи можуть бути при кашлюку(коклюш).

8. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Спробуйте, нам більше нічого не допомогло. Раніше на самих початках хвороби достатньо було заваркою промити і все проходило, а цього разу просто жах якийсь. Але казала мені лікарка, що більше 2-3 днів капати тобрексом не варто.
    Я за її рекомендаціями спочатку прикладала малій ватні диски з теплою заваркою, щоб промити гній, а далі вже капала тобрекс (треба два рази, зранку і перед сном), в проміжках ще зволожували очі примочками з чаю або ромашки. Перші симптоми з"явилися в неї в неділю ввечері, на ранок очей не могла розліпити, одного взагалі за гноєм видно не було, до п"ятниці якось насилу її витягнули з того, але ще декілька днів око чесалося, то я все-таки на ніч промивала або краплі капала.
    У моєї малої ті ж самі симптоми, тільки вона цього року на коклюш вже перехворіла. Починалося у неї тоді також з коньюктивіту, але кашель прийшов пізніше, спочатку покашлювання, потім приступами, але вже не звичайного кашелю, а такого характерного з придиханням, можете прогуглити відео, ні з чим не сплутаєте. Притому легені були чисті, горло - легко подразнене.
    Зараз також вже третій тиждень з перемінним успіхом кашляє і сопливить. Нам сказали попити курсами респібром, але я щось вагаюся. Ніхто не пробував?

Останнє редагування: 2 Листопад 2011
  9. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Ситуація дивна тим що як такого гною немає, ну і не було. От зараз проснулась, трішки було засохлого на війках, я ваточкою вологою зняла и всі, очка чисті. Якихось залипших очей з купую всього в них немає.
    І я той левиміцитин коли капала, то вже очкі були взагалі нормальнів, а я ще капала для профілактики, и от...
    Ввечері привезуть мені тобрекс, спробуємо його.

10. Женічка

Женічка Well-Known Member

Ніколь, спробуйте той трав"яний збір проти кашлю, з голови вилетіло, аааааа, грудний збір, не зашкодить то точно.
    кашель вприниципі, особливо нічний, можуть і глисти провокувати. а нарахунок конюктивіту, нічого народного не пробували? брат мого чоловіка все дитинство тим відмучився, і казала ж мені свекрушка, чим народним єдиним його врятувала, а я забула (вагітна голова).
    в мене був страшнючий коньюктивіт, але алергічного походження.

11. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

І у нас вже третій день лише кашель, вдень ніби нічого, а вночі і зранку то капець просто! Боюсь щоб не залягло сильніше в легенях! Порадьте, що ви даєте в таких випадках?

12. Donata

Donata Active Member

спробуйте Синупрет (я дітям беру розчин, розвожу на чайок трішки, бо він спиртовий, є ще сироп, але там є якась добавка для смаку, вишня, здається)

13. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

то у вас так коклюш починався?
    Мала пыд час кашлю не придихає, немає враження що їй повітря бракує, чи важко дихати. Спить собі дитина, і тут раптом кашляє, типу як захлинулась чимось і відкшляла, знов спить. Але коли той кашель починається то ті кашлі за певний проміжок часу частішають аж поки не стають дуже частими і тоді малу якщо є чим, то вивертає. Якщо її в той момент посадити, а ще кращє одразу і збудити, то за пару хвилин кашлю немає. Кашляти починає коли засинає, потім якось минає... сисею заїсть, я її на руках потримаю, потім вночі може знов початись.
    А кошли кашляє, то в той момент часом чути як булькає в носі.
    Все ж таки схиляюсь до того що соплі провокують кашель + постійно мала ходить і гнусавить, значить щось там в носі таки є.
    А як ті соплі вилікувати, як їх не видно толком.

14. Ная

Ная Well-Known Member

в нас коклюш був без коньюктивіту) і Софія моя теж часто може вирвати коли закашлюється. Здайте аналізи,шоб переконатися,що то не коклюш(тоді підвищується рівень лейкоцитів)

15. нталька

нталька Well-Known Member

З наших останніх хворінь і консультацій з лікарями - Ереспал не дають на початковому етапі кашлю, а дня через 3, якщо кашель розвивається. При частому сухому кашлі Лінкас (сироп на травах). Нам реально помагав при вірсному трахеїті.
    Ну і з народного - палений цукор (зробити цукерочки або сироп) теж добре допомагає при сухому надривному кашлі.

16. ViTanya

ViTanya Member

А може, покликати лікаря, щоб легені послухав?

17. Tanju

Tanju Well-Known Member

Я думаю однозначно то від соплів, коли засинає той слиз стікає по задній стінці горла і подразнює його , навіть до рвоти. Нам більш-менш помогає в таких випадках промивання носа перед сном, Саліном наприклад.І послухати б малу не завадило, бо в нас минулий раз такі нічні кашлі призвели в решті решт до бронхіту, а спочатку тиждень "лікувались" сиропами слабенькими типу Д-р Тайса.

18. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Слухались минулого тижня, стухались в понеділок - чисто.
    Я перед сном намішала літру сольового розчину, скільки могла попромивала носик малій, як заснула не кашляла, зараз вже починає.
    Основне смущає що воно десь глибоко сидить, бо мала дихає носом вільно, але гнусавить.
    Крім того при такому сопливому кашлі, я так розімую, препарати від кашлю не мають сенсу. Бо що відкашлювати якщо нема там нічого.

19. Tagonga

Tagonga New Member

Так, але нам в таких випадках всеж таки радили щось попити задля профілактики (ми пили Боржомі+молоко), щоб процес не пішов далы. Ну і спали ми весь той час на подушці, щоб голова була вище тулуба.

20. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

наскільки я знаю, то повинна не лише голова бути вище, а і вся грудна клітка бажано. Тобто спати напівсидячи. Ми так і спимо.

Статус теми:
Закрита.