"103" Хворіє дитина. Поради. (2)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hruska, 14 Березень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Tsokotukha

Tsokotukha Well-Known Member

Відповідь: "103" Хворіє дитина. Поради. (2)

Може я якась геть обезбашена мама, але не взважаючи на соплі/кашлі й кілька днів температури вже впродовж останніх чотирьох тижднів, ми гуляємо (часом більше, часом менше залежно від стану малючка) щодня за будь-якої погоди. В парку на свіжому повітрі, вважаю, дитині значно корисніше подихати, аніж в чотирьох стінах. Правда в нас парк починається за 10 м від будинку.
    От лише скупати повноцінно не наважуюсь, оскільки сопливий нонстоп. Обтираю/підмиваю щодня, а від іншого бруду, що на ньому думаю ще ніхто не вмер.

2. AilataN

AilataN жива

В ослабленому стані дитину не тягну на вулицю, хоча провітрюю квартиру активно. Коли була менша , на візку, гуляли влітку навіть з т-рою, коли стала ходити: при т-рі вдома, без неї- на вулицю, в той час тато робить вологе і провітрюємо активно. Зволожувач включений постійно відколи включаємо опалення. А часто і влітку.
    До садочку дитина взагалі рідко хворіла, занадто рідко. Тепер це просто зашкал.
    Дякувати, що хоч соплі течуть ( нормально, перше ріденькі, потім густіші), при перших садкових вірусняках- бактерійняках вуха страждали, гній витікав..., а соплів не було...Не знаю, буде ще у мене пару спроб, потім побачим. Може адаптується, грррррр. А шо робити? Няню зараз не потягну знову...

3. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

то означає, що ліки від кашлю зробили свій ефект і дитина відхаркує, але не спльовує харкотиння (вік, тощо)
    можна при умові, що нема вітру і ходити просто, не стояти і не бігати, бо дитина ще може бути ослаблена, спітніти і вітер обвіє - ну і піде повтор

---------- Додано в 07:29 ---------- Попередній допис був написаний в 07:26 ----------

Софіє так, корисніше, якщо нема хрипів, бо в мене Софія вже 10 днів вдома, вчора няня вийшла на 10 хв і вернулись. Дитина "змучилась" і була ціла мокра, при тому вбрана абсолютно нормально.
    Залежить від стану дитини.

4. Tsokotukha

Tsokotukha Well-Known Member

5. zetta

zetta Well-Known Member

а я ще дивлюсь по погоді, якщо немовля ще можна сховати у візочку чи за пазуху в слінгокуртці... то 1.5 річне вже не сховаєш дуже... воно і ходити хоче і розкривається з тих чохлів візкових.. як вітер холодний а дитина хвора то не гуляєм.

6. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Коли температура, гуляти не ходимо, бо маленька досить втомлена- марудна-спляча-плаксива, а от не хочеться, щоб вона розплакувалась надворі.
    Коли просто соплі-кашель, то трохи носимось надвір, і то дивлюсь по погоді, якщо вітряно, то теж не йду. Ото позавчора хвилин 20 походили під соснами, був вітер і швидко втекли, дитині ніби нічого, а мені вчора гірше знову стало (ми всі хворіємо). Так що добре, що ненавпаки.

7. sofka08

sofka08 kasperjonoks

Певно я теж
    бо також при

гуляємо.
    правда це також
    От коли вітряно дуже сильно,от як сьогодні,а мале сопливе,то стараюсь вийти на двір коли мацьопка спати має.Він тоді засинає у візочку, я його прикрию тим конвертиком з візочка і все.Дитина дихає свіжим повітрям і вітер не "обдуває".

8. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Дівчата, а ангіна - це однозначно АБ?
    в Дмитра ангіна...

9. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

у 95% так
    шо призначили?

10. Donata

Donata Active Member

Для мене - так, якщо це дійсно ангіна, а не просто червоне горло, бо ангіна може давати ускладнення, в мене на нирки дала і то, коли вже 18 мені було, невчасно почали лікувати.
    В доньки була на поч. вересня, гнійна, принесли з садка, 4 доби я думала, що просто вмру від виснаження і цілодобового неспання, і то на фоні антибіотика так тяжко йшло, а потім на поправку так гарно, на очах просто.

11. cjomcjomka

лікарка сказала, що найімовірніше зараження - в садку, з посуду...

дійсно ангіна...

12. Donata

Donata Active Member

Ми приймали АБ (Фромілід в суспензії), люголем мазали горло 2р/д (моя реве, але дається), декатилен і Орасепт, щоб трішки знеболити і санація додаткова і багато пиття.
    Полоскати ми не вміємо, але добре полоскати розчином з пів склянки води теплої+сік з полов. свіжовитиснутого лимона (або лим. кислота).

13. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Якщо в нас червоне горло, а полоскати ще не вміємо, то я просто даю чайну ложечку лимонного соку випити і після того не запивати. Незнаю чи так можна, але нам допомагає. Хлопцям також колись так давала.

14. Donata

Donata Active Member

Лимонний сік дуже гарно стимулює і укріпляє горло, тому і попити дієво. Але при ангіні важливо виполоскати і виплюнути, щоб ще горлечко очистилось.

15. cjomcjomka

ми вміємо і полочемо, але в одному мигдалику є гній :sad:
    Флемоксин пити ми не стали, а одна розумна людина нагадала мені про Біопарокс аерозоль, який ми придбали ще раніше і яким успішно лікувався чоловік. Діюча речовина впорскується прямо в горло, мінімум побічних, максимум результату. Мінус - трохи складне використання як для 4-річки. Але ми спробували - і получилось.
    А ще перед тим дало своє рясне пиття, калини-малини: пропотіли сильно, Т знизилась з 38 до 37.3 і пішов спати мій старший лялік

---------- Додано в 16:29 ---------- Попередній допис був написаний в 16:28 ----------

Думаю, що можна, але Дми від того якось було вирвало і я лінувалась повторювати.

16. Diana

Diana мрійниця

а ми лимон смокчемо, може так і пів лимона висмоктати, ще додатково допомагає, ще ісла смоктали і без а/б також не обійшлося

17. olangel

olangel Well-Known Member

Наївся малий піпісінок і покрився червоними плямками біля ротика. То тепер йому цитрусових не давати? Чи давати в меньшій кількості, бо вже як тиждень день в день лопав по мандаринці і все було добре, а от від апельсинки почервонів.

18. Gossip

Gossip Member

мій малюк теж захворів :girl_sad:
    температуда піднялась аж до 38,8* :girl_cray:

19. Януся

Януся Well-Known Member

Дівчата, хто має, киньте в ПП контакти Юрочка з Охматдиту.

20. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

може то в нього подразнення від соку? мандаринка менша і одразу попадає в ротик, а апельсинка ще поза ротик попадає:)

Статус теми:
Закрита.