"103" Хворіє дитина. Поради. (2)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hruska, 14 Березень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. jalla

jalla Прогрес року 2013

Відповідь: "103" Хворіє дитина. Поради. (2)

Ми ніколи ніяких алергій не мали, але я вже і про це подумую.
    Правда в нас спочатку той кашель супруводжувався соплями, але з соплями ми справились за лічені дні, а от кашель...
    Справа в тому що і я кашляла і зараз покашлюю, але мені якби вже проходить без ніякого лікування і малий кашляє значно менше, але ж кашляє...
    Хто що чув про сироп Флюдитек? Принаймі від нього діло йде хоч трошки на поправку, якщо то від нього звісно, а не само по собі. Просто так затяжно ми ще не хворіли, та ми взагалі практично ніколи не хворіли.
    А мала його вміла розсмоктати? Бо ми смоктати нічого е вміємо, відразу ликає. Чи то треба якось розстирати?
    А в яких пропорціях? Молоко магазинне, чи домашнє, бо малий домашнього щось не сприймає, п"є тільки магазинну Молокію.

2. Donata

Donata Active Member

так, алергія його може спровокувати, а не лише покричали/надихались холодного. Часто у осінньо-весняний період бувають рецидиви, у тих, то хоч раз хворів. Ну і це може бути такою алерг. реакцією організму на вірус - слизові набрякають. В дітей до 3 років зв"язки так розташовані, що їх набряк може повн. перекрити гортань і дитина не може вдихнути (круп), після 3-х, вони опускаються нижче і проблем таких ларингоспазм не викликає.
    Алергія проявлятись може дуже по різному: на одне шкіра реагує, то хоч зразу видно і не так критично, гірше, як десь всередині пообсипає/набрякне - от тоді проблеми з диханням, кашлем і вилазять.
    В доньки на Умкалор відразу обсипає волосяну частину голови ледь помітно, а свербить так, що вона роздерає до крові. На краплю соку з цитрусових - через декілька годин поч. проблеми з диханням, дуже схоже на круп. На інші алергени просто обсипає навколо ротика. Я вже маю страх їй щось нове дати, хоч дещо зараз вже переросла і їсть нормально.
    В сина круп стався після декількох шматочків гематогену, а перед тим щоки були як з морозу, я спершу так і думала, бо гуляли зимою, а то була алергія і ось такий наслідок. Алергія проявилась перший раз і відразу так злосно.

---------- Додано в 13:58 ---------- Попередній допис був написаний в 13:47 ----------

Молоко з боржомі дається часто і потрошку (50-100мл.). Випускаєш газ, грієш до гарячого молоко, вливаєш Боржомі і маєш тепле пиття (не має бути гаряче, а тепленьке). Пропорції 50х50, я молоко давала магазинне, можна і просто підігріте боржомі або молоко з маслом та содою.

3. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я даю ще молоко з маслом і медом. Він за ним "гине".
    Треба ще спробувати оту калапуцьку з Боржомі.)
    Доречі, від ранку малий не кашляє. З ранку, коли встав- заходився...
    Може хіба покашляти коли кричить на всю горлянку, а так ні.
    Надіюсь на покращення.)

4. Iryna

Iryna Well-Known Member

моя мала теж не вміє смоктати, то лікарка казала, що не обов"язково, ковтали...

про пропорції Доната відповіла, а молоко те, яке дитина п"є)))

до речі, моя мала теж не алергічна, але в даному випадку я теж розглянула алергію як варіант і подавала 3 дні діазолін і все минулося...

5. Artemida

Artemida Well-Known Member

Ми чули) І зараз його п"ємо.
    Коли Дмитрику було 4 місяці, цей сиропчик допоміг йому позбутись кашлю. І цього разу вже бачу полегшення.

Вирішили ми Дмитра показати сьогодні лікарю. Діагноз - ларигнотрахеобронхіт .
    Призначили: бісептол, флюдитек, кларитин, Вокару. І ще робити йодну сітку. От сітка мене й смущає. Якесь відчуття, що то вже "вчорашній день". Чи я помиляюсь і то дійсно помічна штука?

6. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

от і я теж своїх двох відвела послухати в поліклініку,бо вже більше тижня не проходить той кашель,то мала ше менш-більш,а от Матвій-гірший варіант,хрипи такі добрі,каже доктор.
    а нам антибіотик аугментин,лазолван,едем,лінекс,суху мікстуру,цілий набір...:girl_impossible:запихати тим всім дитину так не хочеться

7. Artemida

Наша казала, що антибіотик давати поки недоцільно, тому наразі лікуємось цим. В четвер маємо знову на огляд, а там видно буде.

8. Златка

Златка Well-Known Member

От в Златки таке вже добрих 2 тижні :girl_sad: Юстинка кашляє і вночі, і вдень. В обох - безтемпературно, періодично слухаємось - хрипів нема, все чисто. Але такого тривалого кашлю в нас ще не було :girl_impossible:
    До речі, порекомендувала нам наша дільнична електрофорез. Хтось діткам таку процедуру робив? Як результати?

9. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

нам доктор приписав до середи,там прийде послухає,подивиться чи є якісь зміни,...
    Мій Матвій кашляє постійно починаючи з 3 міс.,лише з деякими періодами "некашляння", тут треба напевно імунітет укріпляти чи шо,бо порівнюючи з донечкою,то він якийсь набагато "слабший".

---------- Додано в 18:49 ---------- Попередній допис був написаний в 18:46 ----------

якщо то гріти носа,то ми малій таке робили.На рахунок якогось ефекту,то не знаю,але мали можливість погріти поїздити,тому й робили.

10. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

ми робимо зараз Софії
    я задоволена
    хто ваша дільнична? то з Симоненка?
    нєнавіжууууууууууу
    не давай його
    він дуже б'є по печінці
    я так даю з року, коли кашляє
    нам помагає

11. Artemida

А як не давати, то гірше не стане?

12. Donata

Donata Active Member

якщо в діагнозі є слово ларингіт, то гріти не можна, стане тяжче дихати, а йодна сітка - то для зігрівання. Не роби того. Я собі іноді її роблю, вона прогріває, але то і шкіру можна пообпікати йодом.

13. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Я також не люблю бісептол, як і сульфаніламіди загалом. Якщо ще їх прийняти з аскорбінкою (або чимось ще кислим) - ниркам хана. ІМХО, вже краще АБ.

14. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

мамин масаж то одне, але. Ви не пробували пошукати доброго масажиста для сина у себе по місцю проживання? Власне такого який робить дренажні масажі грудної клітки. Коли Софія була мала, ми її тричі возили на Дністерську до такої масажистки пані Орел, ну то такого ви вдома не зробите. На то вчаться. Після її масажів Софія пару раз вертала то харкотиння і нам це підходило. То було десь у віці 9 міс-півтора року. Після двох років ще раз пробувала таке, то дитина не далася, а масаж не зробиш, як воно дреться і кидається, поки маленьке, то воно просто неспокійне і плаче, то ще можна було собі дати раду, а тепер вже нє. Хіба переросте:)
    Пробуйте класти спати на теплий мішечок з йодованою сіллю. Зараз теж Софії вже такого не роблю, бо вона крутиться уві сні як дзига, але колись нам мало ефект: берете десь півпакета йодованої солі, або й більше (більше 500 г) на пательню і на малесенькому вогні "підсмажуєте" (висушуєте сіль з вологи). Сіль на пательні до тої пори, поки парує. Перестала парувати - відставляєте (то приблизно десь півгодинки, може троха менше триває)
    Треба пошити льоновий або бавовняний мішечок на спинку дитини, так, щоб він займав площу легень, ну тобто приблизно на половину спинки по довжині і на всю ширину. Ми шили з ситцевої дитячої пеленки, складеної вдвічі.
    Сіль висипаєте в мішечок, вона має бути тепла, тобто не гаряча, а просто тепленька. Коли дитина вже міцно заснула підкладаєте їй під спинку, бажано з зовнішньох сторони підкласти циратку (можна мішечок) - довше зберігатиме тепло.
    Я так носила навіть в ерго: мала заснула - чоловік розщіпав рюкзак і вкладав мішечок з сіллю і я так її носила хвилин 40 приблизно. Так спати дитина має ну хоча б півгодинки, а бажано і цілу годину. - Пробуєте рукою чи сіль не вистигла.
    Ми так робили наприклад 10 днів підряд. Тільки перший раз гріли сіль на пательні, надалі підігрівали у мікрохвильовці разом з мішечком. Вона не встигає набрати вологи, якщо у хаті нема сирості - у нас в хаті сухо, аж засухо, тому так, в кого сирувато, то бажано перед кожною процедурою підсушувати сіль.

Ще я б запарювала ісландький мох. Якщо ви переносите мед, то зробити "пойло" запарену "чубату" чайну ложку ісландського моху на 150 мл води, закипятити на малому вогні, через 5 хв відцідити і розігіріти з столовою ложкою меду. Тоді і гіркоти нема і мох і мед зроблять своє. То пойло дуже актуальне в будь-якому віці, навіть дорослому, але воно дуже гірке. Моя Софія після меду має підсипані щічки, тому ми мед не дуже їй даємо і я просто запарений ісландський мох по тохи за день підмішую в узвар.

---------- Додано в 08:16 ---------- Попередній допис був написаний в 08:10 ----------

до речі шо тепер дають бісептол чи той очищеніший бактрим? і одне і друге гадість

не думаю що стане гірше, але я також АБ вважаю менш шкідливими ніж сульфаніламідні препарати. Ми зараз Софії давали АБ. 5 днів. Ми давали цефодокс, але в нас були хрипи навіть внизу, ну і дитина просто давилась від кашлю і тої кількості харкотиння. Вона і обструкцію нам цього разу дала, такшо ми без ношпи три дні не засинали...

---------- Додано в 08:20 ---------- Попередній допис був написаний в 08:16 ----------

розведи її з сиропом кореня солодки, таким нашим радянським в баночці як спирт. Тобто так: 150 г води + баночка пертусіну, або можна 150 гр води + 70 г сиропу кореня солодки (але власне "нашого", а не тих з численними барвниками ведмидиків бо і т.д.)

15. Artemida

Нам спочатку виписали якраз бактрим. Чоловік походив по аптеках, всюди кажуть, що вже таке не продається, бо вже зняли з виробництва. . Тому лікарка сказала замінити бісептолом в сиропі

16. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дівчата, мій малий перестав кашляти. Причому якось так різко.
    Вчора з ранку ще заходився, до вечора ні разу не кашлянув, в ночі теж, зараз втав вже годину і ні разу. Маю смілість припускати, що ми пішли на поправку. Ура! Той Флюдитек певно таки допоміг.
    Але от маю питаннячко. Як ви вважаєте, його можна вже в ванній покупати, бо від коли він кашляв, а то вже майже три тижні я його лиш так легенько мила- основні частини тіла, як то кажуть, але так вже хочеться скупнути свого Святика. Уявляю як йому не комфортно.
    Що скажете на це. Знаю що колись дитину ше 2 тижні після хвороби не купали, але щось мені таке не надто подобається. Та й як він в садочок такий піде.

17. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member

наш лікар дозволяв нам під час кашлю приймати душ в т.ч. мити голову, щодо ванни, то якщо не має Т і дитина вже йде на поправку, то чому б і ні!!!

18. Donata

Donata Active Member

В душі швиденько обмити, не бавитись довго, щоб не розпарювався, повитираєш, шустро одягнеш та й по всьому, не встигне переохолодитись. Я так роблю, якщо температури нема. В мене доня дуже потіє коли температурить, то я не тримаю такою довго, як тільки стає легше, зразу митись, дитина аж оживає. Єдине, що феном волоссячко підсушую, бо довге і довго сохне.

19. jalla

jalla Прогрес року 2013

о, в нас "йожики-йожики" такі пацанячі на голові))), тому фена не треба. Думаю ще нині перечекаю, а завтра помию, після завтра мо в садок поведу, якщо все буде як є.

20. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

ми вже 5 днів приймаємо ліки від кашлю. в першу ніч малий так кашляв, що аж плакав.
    тепер я не чую щоб він кашляв. але коли активно грається то знов чую кашель такий ніби не відкашлюється. як то зрозуміти? чи можна нам надвір вже ходити? температури немає.

Статус теми:
Закрита.