З особистих рецептів

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Оля, 23 Листопад 2006.

  1. Оля

    Оля Well-Known Member

    Дорогі форумляночки!

    Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів.:girl_dance:

    В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут.

    Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів.

    Наперед дуже всім дякую за розуміння!:girl_dance::girl_in_love:

    Смачного!
     
    Останнє редагування модератором: 2 Жовтень 2014
    • Тупо! Тупо! x 1
  2. kozochka

    kozochka Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Тушені кабачки.
    Беру 2 штуки більших або 3 штуки менших кабачків,чищу,нарізаю кружечками,солю,щоб трохи змякли,обвалюю в муці і яйці і жарю з обидвох сторін на олії.Окремо піджарюю цибулю,додаю моркву і тушу на сковорідці.Потім беру чугунну каструлю або гусятницю,складаю туди шарами.Шар жарених кабачків,зверху цибуля з морквою,на верх порізані кружельцями сирі помідори,солю і змащую трохи сметаною,можна сметани недавати (кому як подобається),і так накладаємо наступні шари,хто скільки хоче,у мене виходить 3 шари кабачків.Заливаю трошки водою з розведеною галіною бланкою або іншою.Але небагато,тільки так щоб непригорало і ставлю в духовку тушити.Час незасікаю ніколи,тільки виделкою проколюю чи готове,так із сирого там є тільки помідори.Я коли перекладаю шарами трішки солю,щоб не пересолити,так як кабачки вже посолені жаряться і ще галіна бланка додається.Взагалі перекладати шари можна чим хочете,грибами жареними,навіть варену фасольку можна дати,то вже хто що любить і має під руками.
     
  3. siamo

    siamo New Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Дуже люблю всілякі запіканчи і часто їх готую. Вирішила поділитись кількома смачненькими рецептами.
    Картопляна запіканка(німецький рецепт)
    1кг. звареної картоплі
    1 велика цибулина
    1 яйце
    85 гр.манки
    85гр.муки
    сіль, перець
    250гр. копченого сала
    Дрібно нарізану і посмажену цибулю, яйце, манку, муку додати до вареної картоплі. Все перемішати і додати сіль, перець, майоран. Бляшку змазати смальцем, виложити картоплю і зверху закласти порізаним на скибочки салом. Помістити в розігріту духовку і пекти при температурі 190 градусів десь 40-60 хвилин. Подавати з салатом і яблучним компотом.

    ---------- Додано в 17:14 ---------- Попередній допис був написаний в 17:06 ----------

    Запіканка з баклажанів
    (Все беру на око)
    баклажани
    помідори
    мука, сіль, перець, часник

    Баклажани порізати кубиками і підсмажити. З помідорів зняти шкірку і порізати кубиками. На сковорідці засмажити муку, додати до неї трошки води, сіль, перець, помідори і часник. Форму змастити маслом, викласти баклажани, на них соус і затерти твердим сиром. Випікати в духовці приблизно 30 хв.

    ---------- Додано в 17:33 ---------- Попередній допис був написаний в 17:14 ----------

    Ще один смачний рецепт картопляної запіканки

    Картопля (порізана тонкими кружальцями на комбайні або шитківниці)
    Куряче філе (або якесь інше м'ясо)
    Цибуля
    Часник
    Сметана
    Майонез
    Сіль, перець
    На форму викласти порізане філе, потім смажену кільцями цибулю, потім викласти картоплю. Сметану змішати з майонезом, додати сіль, перець, часник, трохи води і заливаєм цим соусом картоплю. Пекти 40-50хв., вийняти, затерти твердим сиром і допекти ще десь 20хв. (до готовності картоплі)
     
  4. Vendy

    Vendy Active Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Ромашки зі слойоного тіста

    250 гр-листкового тіста бездріжджового, 10 половинок-персика, 10 кілець-ананаса, кунжут ,1-яйце .
    Тісто розморозити, розкатати качалкою, і нарізати на смужки. Ананаси і персики просушити серветкою, кожне колечко ананаса обмотати стрічкою з тіста, змастити збитим жовтком, посипати кунжутом і в серединку покласти половинку персика. Викласти ромашки на бляшку смочену водою і випікати при температурі 180гр. 20хвилин (до рум'яної скоринки).
     
  5. Vendy

    Vendy Active Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Піца нашвидкоруч

    На змащену якимось жиром пательню викласти обсмажені скибки хліба. Яйця збити з сіллю і перцем, залити ними хліб. Зверху розкласти нарізані помідори, ковбасу, перець (що маєте вдома, і що душа бажає, я ще деколи кладу смажену цибулю, моркву), притрусити зеленню, сиром. Готувати під нактитою кришкою на маленькому вогні до повної готовності.
    Кількість продуктів залежить від величини посуди, беру на око
     
  6. медведик

    медведик New Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    я печу піцу за рецептом свекрухи
    тісто:
    пів-склянки пива
    1 пачка маргарину
    2 склянки муки
    хід роботи: маргарин розтопити, коли остине, додати пива, тоді муки, все добре розмішати і поставити в холодильник на 2-3 години. Беру протвінь (у мене 35х43) намазую його маргарином, щоб не пристало тісто і зрерху начиняю начинкою. Начинка на ваше вподобання.
    Я на тісто спершу даю помідори у власному соці(або кетчуп), часничок подріблений (2-3 зубці), приправу "Орегано", печериці (сирі або консервовані), ковбаска варена(копчена) (або мяско курятини чи телятини), багацько помідорів свіжих, нарізаних дольками і в кінці посипаю,тертим твердим сиром (моцарелла теж підходить)Смачного.:)
     
  7. LoveIzabella

    LoveIzabella New Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Піца "По-моєму":
    Заготовку купляєте в Сільпо готову фірми "Лігос";
    Для начинки:
    -грудинку курячу ріжем дрібненькою соломкою, обжарюєм з цибулькою;
    -ковбасу (будь-яку, але ліпше рублену або з сиром) ріжем соломкою і добавляєм до грудинки, коли вона практично готова; - хай легенько тушиться на маленькому вогнику=солимо;
    -відварюєм на круто яйце;
    -російський сир тремо на середній терці+на тій ж терці трем яйце+майонез (досить багато)+"італійські трави";
    Тепер на заготовку шар помідорів тоненькими кружечками нарізаних, потім накладаєм те, що тушилося (курка і ковбаса) - зверху гарненько викладаємо заправку з сиру і яйця, нею гарно обмащуємо так, щоб начинки не було видно.
    Поверх викладаєм якось гарно помідори.
    І у мікрохвильовку на 8 хв на гриль+конвекція на 600 градусів.

    Ситно, зручно, швидко і основне - легко навчити тому чоловіка - мій готує вже 2 неділі підряд;)

    ---------- Додано в 18:22 ---------- Попередній допис був написаний в 18:02 ----------

    Баклажанне мереживо
    Баклажани чистити, різати кубиками і відварити (щоб позбавитися гірчинки);
    Окремо тушим цибульку пів-кільцями, добавляєм баклажани;
    Зубчик часнику роздавлюєм і так добавляєм до баклажанів (так запах і смак насиченіші).Тушим далі.
    Наприкінці посипаєм мукою трошечки (!), на око води теж трошки.
    Решта заливаєм сметаною. І так до готовності на малесенькому вогнику!
    Добавляю ще відварене м"ясо кусочками як маю.
    Виходить прекрасна підлива до макаронів чи бульби!
    Смачного!!!

    ---------- Додано в 18:31 ---------- Попередній допис був написаний в 18:22 ----------

    Картопля тушена
    В казанку (гусятниці) цибулька пів-кільцями, морква на грубій терці =тушим на оливковій олійці (так смачніше) до прозорості.Посипаєм "італійськими травами", солим.
    Засипаєм картоплею, порізаною на кубики.
    Даємо трошки часу, щоб то все пропахлося ароматами.
    Заливаємо те м"ясним бульйоном (як нема - можна водою), накриваєм кришкою і на приблизно 20 хв забуваєм про страву.
    Через той час помішуєм, Наприкінці додаєм очищені і порізані помідори - тушим до готовності. Можна дати ложку сметани - буде насиченіший смак.
    В принципі все. Але можна фантазувати - добавити відварене м"ясо чи варені баклажани...
    От так!
     
  8. Vendy

    Vendy Active Member

    Відповідь: З особистих рецептів



    Кекси
    Продукти (на 12 шт.):

    3 яйця (середніх)
    1 склянка цукру
    1 пакетик ванільного цукру (10 гр.)
    100 гр. вершкового масла (або маргарину) - розтопити і остудити до кімнатної температури)
    0,5 склянки олії (без запаху)
    50 мл. лимонного лікеру (можна замінити свіжовичавленим соком лимона)
    50 мл. молока (кімнатної температури)
    щіпка солі
    1,5 склянки просіяного борошна
    2 ч.л. разрихлювача(або 0,5 ч.л. соди, гашеної лимонним соком)
    подрібнена цедра 1 середнього лимона)

    Приготування:

    Акуратно відокремити жовтки від білків. Миску з білками поставити в холодильник. Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром. Продовжуючи збивати додати обидва види олії, лікер (сік) і молоко. Додати борошно, змішану з розпушувачем і акуратно перемішати (ложкою або міксером на малих обертах). Додати цедру, перемішати. Білки з холодильника збити з дрібкою солі в міцну піну і акуратно в 2-3 прийоми ввести в тісто. Розкласти тісто по формах (якщо не силіконові - змастити маслом) і поставити в заздалегідь розігріту до 180С духовку. Випікати 20-25 хвилин. Остудити й посипати цукровою пудрою. Можна спекти і одним кексом - тоді час випікання збільшуйте.
     
  9. Vendy

    Vendy Active Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    КАРТОПЛЯНІ КРОКЕТИ

    Продукти:
    5-6 картоплин, 2 яйця, 1 ст ложка вершкового масла, панірувальні сухарі, рослинна олія без запаху для фритюру, мука, сіль
    Начинки:
    2 варених яйця, 1 цибулина, сіль
    2 варених яйця, зелена цибуля, сіль
    1 сире яйце, капуста (краще квашена)
    2 варених яйця, 150гр сушених грибів, сіль
    200гр фаршу, 1 цибулина, сіль, перець

    У картопляне пюре, що остигнуло, вмішати 1 сире яйце і растопленоє вершкове масло; добре вимісити. Набрати в столову ложку пюре, умочити однією стороною в муку і покласти цією стороною на долоню.
    Розрівняти в коржик, покласти начинку. З'єднати краї так, щоб вийшла кулька.
    Ще раз обваляти в муці, потім умочити кульки в збите яйце і обсипать панірувальними сухарями.
    Обсмажити в рослиннійолії.

    Начинки:
    Цибулю дрібно порізати і обсмажити. Остудити і змішати з натертими яйцями.

    Зелену цибулю порізати і обсмажити до м'якості. Остудити і змішати з натертими яйцями.

    Капусту потушкувати і перед закінченням вмішати сире яйце.

    Сушені гриби замочити, а потім відварити до готовності. Пропустити через м'ясорубку разом з яйцями.

    Цибулю дрібно порізати і обсмажити. Покласти фарш і смажити до готовності.
     
  10. Vendy

    Vendy Active Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    КОНВЕРТИКИ З СИРОМ

    Тісто
    Борошно - 600 гр, дріжджі - 2 чл, цукор - 100 гр, жовтки - 3 шт,молоко - 180 гр, вершкове масло - 120 гр,сіль - 1 / 2 чл

    Начинка
    Сир - 500 гр, цукор - 0,5 склянки, жовтки - 2 шт, крохмаль - 2 ст л, вершкове масло розтоплене - 20 гр, родзинки - 0,5 склянки
    Жовток для змащення
    Змішати борошно та дріжджі.
    Додати цукор, молоко, жовтки, масло і сіль.
    Накрити рушником і дати підійти 2 години.
    Приготувати начинку: змішати сир і цукор, додати всі інші інгредієнти.
    Розкачати тісто прямокутником 30 * 40 товщина 0,5 см.Нарезать на 12 квадратів.
    Начинку кладемо на квадрат і защипуємо конвертиком.
    Залишаємо на расстойку на 30 хвилин, змащуємо жовтком і печемо 190С - 15 мінут.Остудіть і посипати пудрою.
     
  11. Vendy

    Vendy Active Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Цукерки «Рафаелло»:

    Інгредієнти:
    згущене молоко - 1 банка
    вершкове масло - 200 г
    мигдаль чищений - 1 стакан
    ванільний цукор або ванілін - 1 пакетик
    кокосова стружка - 200 г

    Розімніть вилкою вершкове масло разом зі згущеним молоком і ваніліном до м'якого стану. Потім додамо половину кокосової стружки, гарненько перемішаємо і відправимо в холодильник на кілька годин. Коли маса загусне, сформуємо з неї кульки, помістивши всередину по одній мигдалині (смачніше попередньо обсмажити мигдаль). Частина цукерок обваляем в рештою кокосової стружці, а частина - в товченому мигдалі.
     
  12. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    Відповідь: З особистих рецептів

    Баклажани по-корейськи
    Салат готується за 2 дні до наміченого застілля (це важливо!)
    4 баклажани
    2 болг. перці
    1 морква
    1 цибуля
    3 зубці часника
    чорний перец
    кріп і петрушка
    1-2 ч.л.коріандра
    1-2 ст.л. соку лимона
    олія
    кунжут
    сіль
    1 ч.л. меду
    1-2 ст.л.соєвого соусу

    3-4 баклажани порізати брусочками, перемішати з 1-2 ст.л. солі, поставити в холодильник і забути про них на добу.
    На наступний день віджати баклажани і обсмажити на олії.
    Моркву шинкуємо на терці для корейської моркви, болгарський перець нарізаємо соломкою, цибулю напівкільцями, посипаємо коріандром, перцем(думаю, можна замінити приправою для корейської моркви) , підсмаженим кунжутом.
    Заправка : часник і зелень подрібнити, посолити, щоб пустили сік, додати мед, соєвий соус, лимонний сік і олію.
    Салат настоюється добу (!!!), з'їдається за хвилину. Смачного!
     
  13. Vendy

    Vendy Active Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    В неділю готувала таку страву, дещо з рецепту, дещо придумала, не знаю як її назвати, то нехай буде

    КАРТОПЛЯНА ЗАПІКАНКА

    Продукти(залежно від величини посудини в якій готувати)
    300-400 гр перериць
    2-3 варених яєць, 2 сирих,
    700-800 гр картоплі вареної (я брала на око, щоб дно форми було закрите)
    2 цибулини,
    2 морквини,
    майонез, сметана
    1 ст л муки
    кріп, сіль, перець, сухарі панірувальні, олія (маргарин)

    Цибулю порізати соломкою, моркву натерти, підсмажити, додати нарізані тонкими плястерками печериці, додати кропу, все протушити до готовності.
    форму змастити маргарином, посипати панірувальними сухарями.
    на форму викласти по відварену, порізану брусочками картоплю, посипати кропом, затерти зверху 2-ма відвареними яйцями.
    зверху викласти смежені гриби з цибулеюі морквою
    2 сирих яйця збити, додати 1 ст л муки, майонез (я брала цілий пакет), 300 гр сметани, додати сіль, перець до смаку. Залити цим картоплю і печериці.
    Пекти в духовці при температурі 180 градусів 20-30 хвилин

    ---------- Додано в 14:29 ---------- Попередній допис був написаний в 12:38 ----------

    КОРОП ТУШКОВАНИЙ З ЦИБУЛЕЮ

    Обчищений від луски короп потрошать, добре промивають, відрубують голову, розрізують вздовж хребта на 2 частини, нарізують порціями, солять, посипають меленим чорним перцем, обкачують у борошні і смажать на олії. Цибулю злегка обсмажують на олії. Половину її кладуть у сотейник або каструлю, додають гвоздику, лавровий лист, запашний і чорний перець, оцет і цукор. На ці продукти укладають смажену рибу, зверху посипають рештою смаженої цибулі, заливають бульйоном, приготовленим з голови і плавців коропа, і тушкують до готовності. Короп подають з смаженою на маслі картоплею; поливають соком з цибулею, в якому він тушкувався, і посипають дрібно посіченою зеленню петрушки. На 1 кг коропа — 3 ст. ложки оліі, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 2 ст. ложки оцту, 1 ст. ложку цукру, по 2 горошини чорного і запашного перцю, 3 гвоздики, 600 г ріпчастої цибулі, 1 кг картоплі, 2 ст. ложки вершкового масла (для смаження картоплі), 1 ст. ложку дрібно посіченої зелені петрушки.
     
  14. yanya

    yanya Active Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Салат:
    копчене куряче філе+ананас консерв+ грецький горіх+майонез.
     
  15. lerucha

    lerucha Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Хочу зробити пиріг з консервованим тунцем, підкажіть, будь ласка, оптимальний для цього рецепт тіста
     
  16. bora

    bora Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Ось тут був рецепт рибного пирога. Таке пісочне тісто ІМХО до риби дуже пасує.
     
  17. Vendy

    Vendy Active Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    як я і обіцяла рецепт

    ПЕЧІНКОВІ БИТОЧКИ В СМЕТАНІ
    Продукти:
    0,5 кг волової печінки
    5 яєць
    3-4 ст л. борошна
    5 цибулин
    2 морквини
    0,5 л. сметани
    Сіль, перець, олія
    Приготування:
    Печінку почистити від плівки. Двічі змолотити в м’ясорубці разом з цибулею (3 шт). Додати борошно, сіль, перець, збиті яйця і добре вимішати. Ложкою викладати на пательню і смажити на олії.
    Окремо підсмажити на олії потерту моркву і цибулю (плястерками).
    У банячку викласти шарами: биточки, цибулю, морку, сметану і т.д. Зверху залити рештою сметаниі тушкувати на малому вогні приблизно 15 хвилин.
    P.S. Печінку брати волову, індичу або курячу, але не свинну, бо вона гірчить.
    Сметану краще брати сепараторну – вона жирніша і не звурджується.
     
    Останнє редагування модератором: 12 Листопад 2010
  18. Zvizda

    Zvizda Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Ось мій салатик:

    1. "Усмішка":
    свіжий огірок 2-3 шт.
    картопля 2-3 шт.
    цибуля 1-2 шт.
    сир твердий 200-300г.
    морква 2-3 шт.
    ковбаса варена 300г.
    яйце куряче 6 шт.
    маслини, чорнослив
    часник, зелень
    Приготування:
    Салат викладати шарами.
    1- огірки дрібненькими кубиками
    2- картопля (варена в мундирах) на дрібній тертці
    3- цибуля дрібно порізана
    4- сир на дрібну тертку
    5- морква потерта на дрібну тертку, добавити видушений часник. Все перемішати і викласти на сир.
    6- варена ковбаса нарізана дрібними кубиками
    7- терті на дрібній тертці білки
    8- терті на дрібній тертці жовтки
    [​IMG]

    З розрізаних маслин зробити очі, а з дрібно нарізаного чорносливу (замочити в гарячій воді) рот і волосся, язичок- з моркви.
    P.S: для того щоб салат вийшов круглим, я використовувала ободок від тортівниці.

    Верх мав бути жовтим, але яйця в мене були магазинні, тому верх трохи світлий.
     
  19. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Дівчата, дуже простий, але смачний салатик: варені яйця нарізані кубиками + тертий топінамбур (земляна груша) + зелена цибулька або порей + заправити майонезом.
    Ще подобається мені таке пюре з гарбуза і яблук. Гарбуз нарізати кубиками не маленькими, нарізати обчищені яблука, додати трошки води і тушкувати, доки не буде мякеньким. Потім всю цю масу погружати, щоб вийшла більш-менш однорідна маса. Додати цукор, ванільний цукор і багато (в межах розумного:girl_smile:) кориці. Мені такий легкий десертик дуже подобається, та і корисний. Можна і з морозивом посмакувати...
     
  20. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Гарбузова каша з яблуками
    Беремо частину гарбуза (приблизно таких розмірів як бабки продають, можна і більших розмірів і ще бажано, щоб гарбуз був насиченого оранжевого кольору, але можна і блідіший) натираєм на грубій терці, заливаємо водою і варимо 40хв, потім додаєм нетерті на грубій терці 3-4 яблука, але старатися недавати багато яблук, бо може відчуватися більше смак яблук, ніж гарбуза і варимо ще 30 хв. Потім малими порціями сипем 3 ст.л. манки і ретельно розмішуєм, щоб не було грудочок, додаєм 3-4 ст. л. сметани, ізюм, цукор (зовсім трошки за смаком), ванільний цукор і сік половини лимона і варим ще 5 хв. Смачно і корисно! :)
    Я ще собі, коли вже накладу в тарілку, посипаю солодким какао. Смакота :)
    Вам може здаватися, що каже при варінні каша зарідка, але при додаванні манки, вона моментально загусне.
     
  21. Pearl

    Pearl Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    М"ясо під соусом.

    Брала :
    яловичини - 1 кг
    твердого сиру - 300 г
    молока - 250 г
    вершкового масла - 3 столові ложки
    приправи: гранульований часник, перець чорний мелений, суміш італійських трав, хмелі-сунелі, базилік, сіль
    соняшникову олію - 4 столові ложки

    Яловичину порізала скибками(як на невеличкі відбивні), відбила з двох сторін. В жаровницю на дно влила десь 4 ложки олії(так щоб ледь дно покрила). Далі викладала шарами(в мене їх три вийшло). Один шар це:
    - ряд м"яса + сіль + соус + тертий твердий сир + перець чорний мелений.

    Соус:
    довела до кипіння молоко, додала вершкове масло, додала всі вищеназвані приправи, крім перцю чорного меленого і солі. Декілька хвилин тримала на вогні, ретельно перемішуючи.

    І все це в розігріту духовку десь приблизно на 90 хв., при температурі 180-190 градусів.

    Смачного!