Жіночий алкоголізм

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем тетяна7777, 13 Грудень 2009.

1. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

Маю подругу,яку рахую за сестру,та й вона до сьогоднішнього дня теж так думала,підтримувала її в усьому,вона має дуже складний характер,до одруження і народження дитини бувало і випивали разом по святах і на всяких забавах,але тепер коли в нас діти,з різницею у 2 тиждні то для мене алкоголь десь на якомусь суто космічному рівні,а от у неї стало нормою,недавно вона призналась у тому,що це проблема(мати і батько померли з цієї ж причини).Я раділа з нею коли вона вирішила підшитись і от не пройшло і місяця,як знову почала випивати. Сьогодні я зробила їй зауваження і в культурній формі пояснила,що вона знову робить погано,а у відповідь-алкоголь для неї не проблема,це я і її чоловік зробили з неї алкоголічку(чоловік винить мене,що я їх познайомила і він тепер з нею мучиться),і взагалі що б я не дзвонила ій і не дружила і купу всякої їншої гидоти(зараз вона теж випивша)
    Дівчата,порадьте,як я маю поводитись,як допомогти їй? Я в шоці і так образливо,вийшло як завжди,я стала крайня(((

2. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

Відповідь: Жіночий алкоголізм

чесно, я не знаю як допомогти людині, яка сама не усвідомлює чи не хоче усвідомлювати своєї проблеми...

в такому випадку перше, що приходить в голову - це реклама якогось препарату, який можна давати БЕЗ відома пацієнта....

а загалом... спробуйте з нею поговорити на "тверезо"... нагадати, від чого батьки померли... а може проблема насправді десь глибше, про що Ви не знаєте?

3. Charovnisa

Charovnisa Well-Known Member

Мне кажется проблема может стоять и на психологичном уровне. Может у нее какие-то проблемы, вы не спрашивали? А вообще это очень страшно и неприятно. Не вините себя,думаю вы тут не при чем. Кстати все люди, которые пьют, говорят, что для них это не проблема. К сожалению, кроме как в очередной раз попробовать "достучаться до нее" даже и не знаю что предложить.

4. Yansa

Yansa Комерційний Member

Жіночій алкоголізм, як і чоловічий лікується тільки при бажанні людини! А як людина себе не бачить алкоголіком і вважає це за норму, то тут вже мало що можна зробити.
    Взагалі-то алкоголь - це наслідок прихованого (чи не прихованного) стресу. Якщо зрозуміти, з чого саме це все почалось, можливо є шанс на якесь рішення.
    Головна ваша проблема (як і всіх нас) - це бажання допомогти комусь. Це дуже добре. Але ця справа явно неблагодарна. Справа в тому що люди дуже рідко вміють іти на контакт і правильно розуміти усі добрі наміри. Ми всі думаємо що чимось розумніше інших і саме наша "правда" і є правдою.
    Що саме ви хочете від вашої подруги? Якщо ви хочете їй допомогти то впершу чергу ніколи на неї не ображайтесь, "хвора" людина завжди відштовхуватиме допомогу (особливо зважаючи на факт що подруга не думає що з нею щось не так).
    Не мучте себе докорами сумління, вони ще нікому не допомогли!

5. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Не робіть зауважень, не вказуйте, що вона робить неправильно, не дорікайте - це неправильна тактика.

6. тетяна7777

Психіка там далеко не нормальна,події в сімї дали своє,але вона розумна освічена людила,стоматолог з золитими руками тому я і переживаю бо губить себе. Тепер я більше за її дочку переживаю,чоловік забере її як пити дати і тоді будуть винуваті всі. Я не ображаюсь на неї і тепер розумію,що вона дійсно хвора,а от допомогти не знаю як. Я радила їй закодуватись,то якось на підсвідомому рівні загіпнотизовують,мої 3 знайомих вже 3 рік ні грама-ні вона сказала,що то чехня,а їй треба так,що б вона боялась,товариство анонімних алкоголіків не підходить,бо то позор.а вона відома в медкругах(батьки в свій час були відомі медики,та й дядько не остння людина в медінституті)вшили їй капсулу і от після глотка шампанського їй нічого не було і в рух пішло вино.Ви б чули,що вона їншій коліжанці на мене наговорила я в шоці.Може хтось знає якигось лікарів з 100поцентною гарантією?Ну якісь інші методи?

Не робіть зауважень, не вказуйте, що вона робить неправильно, не дорікайте - це неправильна тактика.
    А як їй тоді говорити.що вона хвора? Вона на невинне зауваження мене послала(((

7. Lerusja

Lerusja Member

А ви не думали про те, щоб звернутися до психіатора?Чому питаю?Тому що знаю.що їхня допомога може бути дуже ефективна.Звичайно.зараз подруга нікуди не піде.бо "в неї немає проблеми з алкоголем"Як не сумно,вона буде готова звернутися до такого спеціаліста тоді,коли зранку буде дуже погано після вчорашнього загулу і її будуть гризти докори сумління.Ось тоді беріть її за руку і ведіть в діспансер на Матюшенка.Лікаря(чуйного і професійного)можу при потребі скинути в ПП.Доречі.деякі лікарі віїзжають додому.:girl_bye:

8. тетяна7777

її кожного ранку такі докори гризуть,але 50гр коньяку приводять в чувство(((( скиньте мені в ПП,може достукаюсь до неї якось!!

9. Charovnisa

Charovnisa Well-Known Member

Тут дело не в тактике, а в том что замечания действуют на нее сейчас "как красная тряпка на быка", и вы автоматически становитесь "врагом". Одно ясно, что если и вы опустите руки, то дальше может быть еще хуже. Может нужен какой-то стресс, чтобы она САМА поняла, что так нельзя. Потому что, пока до самой не дойдет, все бесполезно, но психолог конечно мог бы помочь "дойти", только по доброц воле вряд ли она к нему пойдет((

10. Yansa

Yansa Комерційний Member

якщо гарні спеціалісти і як я бачу радять не на пустому місті є сенс звернутись!
    Гарний психолог - психіатор зможе виявити те що для вас приховано (тобто причинно - наслідковий зв"язок в її випадку, який привів до алкоголю). Є такі спеціалісти, що розум багато кому вправлять (
    це дійсно методом внутрішнього стресу)! А до таблеток ліпше не звертатись - це трата часу, здоров"я, грошей.

11. фасолька

фасолька Well-Known Member

Вам випала нелегка робота, але не залишайте подругу в спокої - ця проблема сама не вирішиться, з часом буде лише гірше. Якщо навіть дитина на руках не стримує її, то ситуація дуже серйозна (на мою думку).
    На рахунок стресу - В мене з чоловіком була колись розмова, якщо побачить мене колись випившу, забере дитину і піде назавжди. Я знаю, що так він і зробить, отже ніколи не розслаблюсь, навіть з якоюсь давньою подругою! Максимум - вмочу губи в вино. Може на неї така тактика подіє?

12. Un.Known

А у Вашого чоловіка якийсь негативний досвід з жіночим алкоголізмом?

13. фасолька

Un.Known, та ні, він в мене "дуже правильний", вважає, що алкоголь велике зло для людства :)
    (і правильно робить, не можна легковажити в важливих моментах)

Останнє редагування: 14 Грудень 2009
  14. тетяна7777

В неї недавно було 2 стреси від яких вона пішла і підшилась,який ще повинен бути стрес я не знаю,я вж боюсь навіть до її чоловіка звертатись і навіть не знаю чи варта!

---------- Додано в 21:59 ---------- Попередній допис був написаний в 21:57 ----------

Я щойно про це теж подумала.але не знаю чи її чоловік згодится,йому стидно за неї.вона і так з свекром не говорить за свою пиятику і тому куди він піде з дитиною? дома його заколупають!
    В неї теж дуже правильний чоловік,терпить її бо любить та й дитина!!

15. Un.Known

Найбільше зло - в наших головах.

16. фасолька

Думаю в будь-якому випадку Ви маєте подрузі повторювати, що переживаєте за неї, турбуєтесь про неї, мусите багато їй пробачити (хоча б заради її дитинки).

17. Iriska

Iriska Well-Known Member

Чим більше Ви їй кажете "так", тим більше вона каже "ні"... Проте... далеко в собі, вона найбільше боїться саме тої проблеми, якої вона не визнає перед собою..., а все починається з себе. Не кидайте її, але не нав*язуйтесь... Чекайте на її розуміння, але не наштовхуйте його.

18. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

хм, щойно загадала такий випадок:
    знайомий, має сина десь 16 років... так одного разу він малому дав скурити чуть не півпачки цигарок - після того малий дивитись на них не може...

як гадаєте, такий метод міг би підійти в даному випадку з Вашою подругою?

19. Oddly

Oddly Well-Known Member

ну, подрузі ж не 16 років. і при тому вона ще й сама медик - прекрасно розуміє і знає про всі негативні наслідки алкоголю, але ж тут не про розуміння йдеться, а про залежність, про хворобу - і тут не виховні методи потрібні, а лікувальні.

щодо цього конкретного випадку - то я думаю, як би коліжанка щиро не бажала допомогти, вона все одно буде ворогом №1. чоловік та інші близькі повинні так само бути небайдужими і не замовчувати, бо їм соромно, а серйозно лікувати, поки не пізно.
    а лізти в чужу сім"ю - дуже невдячна справа.

а в мене ще таке питання - чому в суспільстві про жіночий алкоголізм говорять окремо від чоловічого?

20. Yansa

Yansa Комерційний Member

Напевно тому що жінку чисто ідеологічно легше контролювати ніж чоловіків. Алкоголь - це вікова розвага чоловіків. "А жінка має бути дома з дітьми, а не розважатись."
    Але проблема стосується всіх, тих хто п"є і тих хто спостерігає (діти, подруги, батьки і т.д.).