Застерігаємо дітей від нещасних випадків

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Іруня, 3 Січень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Іруня

Іруня Well-Known Member

Коли наші діти залишаються один на один з собою, статися може все, що завгодно...
    Куми сестра включила електричний чайник і вийшла з кухні в кімнату, залишивши в кухні сина ( рік і 3 місяці ). Малий, недовго думаючи, потягнув за шнур... Обпечене личко, ручка і весь животик.
    Моя коліжанка має три сина : 14, 12 і 1,5 року. От та старші придумали собі забавку, скакати з відкритого татового буса. Обоє повискакували, звичайно, а малий за ними. Результат : перелом ноги зі зміщенням.
    Моїй Насті - 1,10. В хаті- гості. Вона вже вимучена, бо в обід недоспала. Сидимо на кухні, вона в своєму дитячому кріслі. Якось так з нього викрутилася і впала головою до плитки. Розсікла собі брову. Тепер має замітний шрам.
    Мені десь більше року. Моя мама вийшла на роботу. І сиділи вони з бабусею по черзі зі мною. До обіду - бабуся ( мама на роботі в школі ), а дальше - мама. Але бабуся мусіла на годину швидше виходити з хати, тому до приходу мами зі мною завжди сиділа дуже добра бабуся-сусідка. От, моя бабця побігла на роботу, а сусідка мене вклала спати в колиску і пішла до себе в квартиру. Через стіну прислухалася, чи я не проснулася і не плачу. Заходить моя мама в квартиру, а я вишу посинівша вниз головою між двохспальним ліжком і колискою... Але якось я оклигала.
    Мені - 2 роки. Гості з мого дня народження вже порозходилися, а я вирішила "допомогти" мамі : вхопила вилку зі столу і побігла віднести її на кухню. Недобігла:girl_cray:. Результат - вилка в голові і продовження "бенкету" в лікарні.

2. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

Відповідь: Застерігаємо дітей від нещасних випадків

Але як від такого застерегтися?

3. Nata

Nata Well-Known Member

31 грудня. Салати нарізані, чекаємо родичів. Я в кімнаті годую Дарусю, хлопці бавляться собі в дитячій. За три роки вже навчилася нутром відчувати коли творяться збитки :) лишила Дарцю, біжу до хлопців (дуже згуртовано і жваво щось обговорюють), прибігаю: вікно відчинене навстіж (5 поверх!), Дмитро сидить на столі впритул до засніженого підвіконня, Петра поруч немає. На моє запитання де старший чую відповідь: "пішов погуляти". За ті секунди що докликалася Петра пережила справжній жах.
    Завтра піду шукати замок на вікно :)

4. Іруня

Іруня Well-Known Member

Від всього і не встережеш... Добре, що ще так закінчилося, а не вилка і оці, наприклад, бр-р-р.

5. Улянка

Улянка Well-Known Member

Ми з пластиковими вікнами, щоб не купляти ручок з замками, (бо квартира зйомна) довго шукали варіанту, а потім просто зняли клямки. Коли треба відкрити вікно, щоб провітрити, просто вставляю клямку, відчиняю на четверть і забираю. На кухні вікно ставилось недавно, то замовили клямку з замком. Правда, головне ключ в ній не забути.

6. Nata

Nata Well-Known Member

Дітей справді важко вберегти від всіх несподіванок. Я ходжу крок в крок, посиійно прислухаюся і всеодно собі щось прироблять. Петро у 2 роки впав із висоти мого зросту на бетон головою вниз (залишила на хвильку з мамою, наказуючи пильнувати дитину :)), Дмитро у 2 поставив долоню на розпечену плитку (готували з бабусею сніданок). У 2,2 ліз на ліжко двповерхове, зіскочив, підвернув ногу, тиждень не міг нормально ходити... Петрові у 5 тато дозволив переходити самому дорогу (біля хати, машин майже немає), малий ледь не влетів під колеса. Дістали з татом обидвоє, тепер на дорогу без дорослого - ні ногою, зате молодший летить, бо я "взе довосвий"
    І як тут впильнуєш? Чим більше над ними трясуся тим більше збитків зі шкодою для здоров"я :)

7. Улянка

Улянка Well-Known Member

якщо ми про пластикові вікна, то там передня планка повертається і два шурупи викручуються. Ось тут є зображення http://remont-okon.biz/ru/remont-okon/zamena-ruchki-samostoyatelno.html. Пишу бо я, наприклад, не знала як їх зняти

8. Nata

Nata Well-Known Member

9. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Шафки на кухні завязувала шнурками за ручки, бо Ярка раз відкрила і перевернула на себе полицю з баняками.
    В резетках завжди були заглушки, бо навіть як на секунду лишити - йшла їх вивчати з підручними засобами.
    Праску намагалась ставити високо разом зі шнуром, бо полюбляла тягнула її за шнурок.
    Після того, як Ярка мені зробила на кухні "газову камеру" - відкрутила на плиті всі включателі і втекла - купила спеціальні охоронки.
    Для дверей вдома немала нічого, бо в нас більше арок, ніж дверей, а от в тата прищипнула пальці, то мали дві такі спец.штуки на двері.
    Але найбільше боялася вікон, живемо на 9 поверсі, в певний період (роки 2,5) вона хапала стілець вилізала на підвіконник і робила на склі "зірочку". Тому навіть влітку не відкривала балкон, лише не верхню позицію вікна, речі вішала сушити під-час сну.
    На духовці мала таку спец. штуку, яку треба було відхилити, щоб відкрити духовку, готувала все на дальніх камфорках, ручки баняків повертала досередини і два роки нічого не консервувала, з великою кількістю кипятку.
    Ніколи не набирала і не ставила на землю у великі ємкості води.
    А ще бавилися у гру "вище землі" - усі небезпечні предмети перекладала в зону її недосяжності, і по мірі росту перекладались вище:girl_in_dreams:
    Як згадаю, ще напишу.

10. Іруня

Іруня Well-Known Member

Я колись дивилася передачу, що самими небезпечними є москітні сітки, які кріпляться до вікна. Вони витримують навантаження всього 10 кг. Тобто, така дитина, якщо "зробить зірочку" на цій москітній сітці, то запросто може вилетіти з вікна. І лікарі розказували, що літом вони мають по декілька на день таких викликів, коли діти вилітали.

---------- Додано в 16:01 ---------- Попередній допис був написаний в 15:56 ----------

А ще недавно Настя десь роздобула степлер і дала Єві побавитися. А та тоді ще все, що попадало їй в руки, тягнула в рот. Ото би пірсінг собі зробила, якби я вчасно не побачила:girl_in_dreams:.

11. Sonne

Sonne Well-Known Member

Молодша якраз починає повзати, ну і звісно тягнути до рота все підряд, а в старшої з"явилося море іграшок з дрібними детальками, що відповідають її віку. Мамусі з досвідом, як організувати, щоб можна було спокійно в туалет сходити чи кашу зварити, не малюючи собі в уяві страшні картини, як молодша до рота тарілочку з лялькової кухні Білосніжки закладає. Чи це без варіантів?

12. Златка

Златка Well-Known Member

а що то за охоронки?

13. levandivka

levandivka З яйцями...

Я спосіб знаю! :)
    Моя теща часто отримує травми.
    Побігла до маршрутки - перелом. Побігла до телефону - перелом.
    Припиніть "бігати", діти теж навчаться не шарпатися. :)

ЗІ: якщо не бігати - тут і тут знайдемо необхідне.

Статус теми:
Закрита.