З ким залишити дитину в "аварійній ситуації"?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Незнайомка, 13 Травень 2010.

1. Незнайомка

Незнайомка Well-Known Member

може, дана тема недовго буде жити, але питання для мене зараз дуже актуальне. може, хтось щось порадить.
    отже, ситуація наступна: коли прийде час родити другу лялю, синочку буде ледве 2 рочки, відповідно, самого вдома на невизначений час пологів не залишиш (як уявила, який буде шок для дитини: прокинутись вранці в хаті самій - то аж налякалась :sad: ) щось пояснити - також поки маленький. просити допомоги в моїх батьків нема можливості, залишається тільки свекор. тут є кілька варіантів розвитку подій, але всі вони не дуже хороші.
    - просити свекра побути з 38 по 42 тиждень або до пологів в "стані підвищеної готовності", тобто бути готовим виїхати на таксі до нас в момент, коли подзвонять. все би чудово, але вірогідність, що він це зробить оперативно дуже мала (скажемо їхати на таксі - піде на тролейбус і замість півгодити буде добиратись півтори :), не рахуючи часу на збори)
    - запропонувати пожити в нас протягом 38-42 тижнів або до пологів(все би нічого, але це означає, що мені протягом того часу треба за ним прибирати, в два рази більше готувати і бавити, коли не спить, при цьому він буде смикати дитину, "помагати", заявляти малому, що він заважає мамі працювати, а з дідом можна погратись, а мені розказувати що я малого йому не даю, бо ревную, на кожне моє зауваження. тобто останні тижні вагітності для мене перетворяться в трудовий табір в комплекті з постійним нервовим тиском. а потім залишиться ще на пару тижнів після пологів, побавитись з дитиною, поки породіля буде його обслуговувати). тут можливий і інший сценарій, коли свекор приходить ввечері, а вранці йде. це означає, що я в обід буду мати кілька годин перерви і готуватиму не 3-разове харчування, а 2-разове. тут проблема в тому, що свекор не працює, тобто "прийти ввечері" може і в 4-5 годині, а "піти вранці" близько 1-2 дня.
    - домовитись, що в необхідний момент ми підвозимо малого до нього (свекор живе недалеко від джамбула), а потім їдемо самі в пологовий. після пологів чоловік забирає синульку. мінус даного варіанту те, що пологи можуть початись вночі, тобто Мішика треба буде серед ночі підняти, зібрати і кудись везти. дитина на такий хід не дуже добре зреагує.
    отже, прошу поділитись досвідом, в кого дітки з невеликою різницею, як ви вирішили це питання при сімейних пологах.

Останнє редагування: 13 Травень 2010
  2. карапуз

карапуз Well-Known Member

Відповідь: мама з татом на сімейних пологах. хто залишився з дитиною?

У мене перейми почалися вночі . За той час ,що я вдягалась,чоловік привіз свекруху до нас і вона була з Юстьою,котра собі міцно спала.

3. Зануда

Зануда Well-Known Member

Ну, і деякі сусіди були готові надати підтримку у формі догляду. :) ;)

4. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

може я в танку, але що в цьому варіанті не влаштовує? ви завжди все в життя робите тільки тоді, коли дитина "добре" реагує? я не з метою наїзду, але в мене мала має 1,3 роки і вдягається часто-густо з вереском на 5 вулиць перед гулянням, і що? тобто вона ж
    а мені її тоді тримати вдома?

а ще питання? може дитину можна підготувати до моменту пологів, ви ж мабуть з ним говорите про те, що в сімї грядуть зміни - наближається поповнення, що він старший, що в нього появиться менший братик/сестричка. Рік і вісім, то вже не немовля все ж таки:)

ІМХО.

Бажаю успіху)

5. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

Ми теж вночі почали дргуге дитя родити. Моя мама приїхала на таксі - і доця спала, а ми поїхали.
    Якщо свекор сам не може на таксі- то ваш чоловік може за ним на тому таксі заїхати і його привести, а ви за той час збиретесь і на тому ж таксі поїдете родити. А як маєте машину - то можете і на власній то все проїздити.
    За дитя не хвилюйтесь - я теж переживала за цей момент - вони розумніші а ніж нам видається. Ви головне дитині озвучте - розвиток подій. Що ви із татком поїдете родити дитятко, а він деякий час побуде із дідом, а потім приїде татко.

6. Sonne

Sonne Well-Known Member

Відповідь: З ким залишити дитину у "аварійній ситуації"?

Я б в усіх випадках, крім вночі, везла б дитину до свекра. Якщо надії на те, що в свекра знайдеться щось придатне для харчування дитини мало, треба ще продумати, що дати дитині з собою їсти.
    На випадок ночі знайшла б надійного таксиста, якого б сама викликала для свекра. Думаю, якби таксі стояло під дверима, то тут хочеш-не-хочеш доведеться рухатися швидше.
    Сподіваюся моя на час других пологів буде в садочку:)

7. Dobra

Dobra Well-Known Member

Судячи по вашій лінієчці, родити Вам літом, дитину при родах вночі можна загорнути в одіялко, і так занести в машину, сонну, щоб сильно не дьоргати. А на дні родів купіть і сховайте якусь гарну цікаву іграшку, про яку дитина мріє, щоб свекор мав чим забавити та відволікти увагу.
    І будьте обережні - другі роди можуть протікати дуже швидко - у мене від перших схваток до родів пройшло 2 год. 20 хв. (мене не стимулювали), часу на різні маневри може бути мінімум.

8. Незнайомка

Незнайомка Well-Known Member

дякую всім за ідеї, порада від Dobra щодо одіялка геніальна в своїй простоті :) . щодо харчування, то тут вже все продумано і крім кульків в пологовий буде ще 1 несесер для дитини. щодо пояснень - не впевнена, чи зараз щось розуміє про другу дитину, може, влітку буде свідоміший. а так поняття "пішли по справах (в даному випадку буде за братиком/сестричкою), скоро прийдем, побудь поки з дідом" Мішик вже давно сприймає нормально

9. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

Він розуміє більше ніж ви думаєте - і знав про вашу вагітність скоріше ніж ви самі:girl_claping:І малому, як на мене треба казати , що ви підете саме народжувати, бо по справах ви йдете з чоловіком і з чоловіком повертаєтесь, а родити підете вдвох, а повернеться спочатку тільки тато, а потім ви та й ще із малюком.:girl_claping: Різниця велика - а для дитини тим більше.
    Я народжувала - малій було рік і вісім - мама казала, коли Соломія збудилась і прийшла до неї - то була така загадочна, ніби знала якусь таємницю, а коли бабуся пояснювала їй де мама з татком вона їй сказала "Я зняю":girl_cool:.
    До того ми малу ніколи і ні з ким не залишали, ба навіть не тощо не хотіли - суцільні скандали мали- а тоді тишина і спокій були всі три дні -поки мама з сестричкою не прийшли додому. За мамою не питала ніразу - "вона ж зняє":girl_crazy: