Хто в домі голова?

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем консультант, 29 Вересень 2007.

1. консультант

консультант Well-Known Member

Якщо взяти всіх церковних прихожан, то 80% становлять жінки.
    В Біблії сказано, що для жінки головою є чоловік, а для чоловіка- Ісус Христос. Звичайно, так як Христос полюбив Церкву, так чоловік повинен любити дружину. Знаючи ієрархію згідно Біблії, чому жінки постійно мають нестримне бажання керувати чоловіком і бути головою в сім"ї, не дивлячись на те, що чоловік 90% матеріального забезпечення бере на себе? Чому жінки не хочуть розуміти, що якщо чоловікові вистачило розуму заробити гроші, то йому й вистачить розуму їх правильно потратити. Стараючись взяти верх над чоловіком, я вважаю, що цим самим вони порушують Біблію, хоч на словах вони набагато побожніші від чоловіків.

• Подобається Подобається x 2
  2. afterstep

afterstep Well-Known Member

Відповідь: Хто в домі голова?

в реаліях України - зазвичай не "чоловіку вистачило розуму заробити", а чоловікам традиційно більше платять, і є поділ на "чоловічі" та "жіночі" професії.
    І жінки, що пропивають получку - зустрічаються рідше, ніж такі чоловіки. Навіть якщо в тих чоловіків і "вистачило розуму заробити"

• Подобається Подобається x 6
  3. TVgirl

TVgirl Well-Known Member

А ми з чоловіком заробляємо однаково і завжди радимось на що витрачати гроші. На рахунок "вистачило розуму заробити гроші", то це ще питання...

• Подобається Подобається x 3
  4. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

Україні притаманний матріархат..усвідомте це.

5. галичанка

галичанка Well-Known Member

А у Львові в церквах приблизно однакова кількість жінок і чоловіків.

6. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

1.Жінка керує чоловіком рівно настільки наскільки він це дозволяє.
    2. Дуже часто в розмовах, коли чоловіки жалілись на "керування" дружини, на питання "А як все почалось, і чому ти це завів так далеко" відповідають : "Ну перше мене це влаштовувало, я все завжди протринькував, а вона така прижимиста, вдвалось більше відкладати після одруження".
    3. Та й взагалі, нема чого на дзеркало нарікати ....

7. Romko

Romko Black Member

Цитата "Чоловік - голова,а жінка - шия.":cowboy:

8. coolzak

coolzak Well-Known Member

такі чоловіки

• Подобається Подобається x 1
  9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ще одна гілка для чоловіків-невдах. Гасла в руки!

Нормальний та успішний чоловік, чоловік без комплексів, таких питань не піднімає.

От я зараз утримую сім'ю. Ну, така ситуація склалася. Вже зараз реальна оцінка ситуації підказує, що в Україні я теж зароблятиму більше. І ЩО?
    Зате, якщо я гроші заробляю, то можу скинути розрахунок коштів на чоловіка. Відповідно, якщо мені щось треба, то я в основному питаю чоловіка, чи є на це кошти цього місяця, чи наступного.

Взаємовідносини будуються не на домінуванні, а розумінні. А хто шукає способу домінації чи почувається під кабулком, то проблема не в жінці, а в чоловікові. Як чоловік шмата, то що з ним робити, як не мити ним підлогу?

• Подобається Подобається x 4
  10. Patrick

Patrick Well-Known Member

В нас ці відносини склалися якось автоматично , без питань.
    В нас спільні банківські рахунки , кредитні картки.Ми обоє рівноцінні власники нашої нерухомості.
    Великі дорогі покупки обговорюємо , дрібні -ні.
    Гроші додому приношу я.Жінка сидить в дома з малою.( в травні закінчилося матерніті.В Канаді це 1 рік плачений)Робота за нею зберігається до Нового Року.Після повернення до роботи візьмем бейбісітер, або хтось з наших мам приїде.
    Оплата рахунків , кедит карт- це на мені.
    Заправка жінчиної машини , зміна масла ,і перевірка тиску в колесах теж на мені.Моя жінка ніколи не заправляла свою машину, невпевнений що вона це вміє робити.

11. New Shrek

New Shrek Well-Known Member

Вам повезло.... попалась не феміністка

Додано через 1 хвилину
    ...але зі спільною власністю Гм ...пообережніше

12. duncan

duncan Well-Known Member

хто в домі господар: ми чи таргани?...
    правильна відповідь: теща, якщо (не дай Бог) вона разом живе...

13. Оля

Оля Well-Known Member

"Что у кого болит, тот и о том говорит". :)

Додано через 4 хвилини
    В Америці в шлюбі розділяй, не розділяй спільну власність - вона все одно на обох ділиться при розлученні. :) Ділити можна те, що нажите до шлюбу. Чи одержане в спадок.В Канаді, певно, те ж саме.

Додано через 23 хвилини
    От з цього, прошу пана, треба було й починати цю тему. ;) Бо якщо чоловік ТАК буде любити свою дружину, як Христос полюбив церкву, то всіх проблем, які пан упом"янув, не існуватиме. Маю такий життєвий приклад у моїх покійних дідуся і бабусі.

• Подобається Подобається x 2
  14. duncan

duncan Well-Known Member

ви праві, оля, треба її "просити повертатися до себе"....

15. natty

natty Well-Known Member

В Україні власність, набута одним з подружжя до одруження, або отримана у спадок або в дарунок особисто одним з подружжя, після розлучення залишається його власністю. Решта майна ділиться, як правило, навпіл, але можливі варіанти з нерівними частками.

16. Оля

Оля Well-Known Member

Сама себе поправляю і вношу ясність. :) Ділити НЕ можна те, що нажите до шлюбу. Чи одержане в спадок. То я помилилася при написанні. Вибачаюся!

Додано через 3 хвилини
    Тут нерівних часток нема. Тут все - 50/50. Незалежно, хто їх заробив.

17. natty

natty Well-Known Member

За загальним правилом, в нас так само, хіба що в шлюбному договорі або в договорі про поділ майна встановлені нерівні частки, але є ще кілька випадків, у яких суд може встановити нерівні частки: наприклад, якщо один з подружжя не дбав про матеріальне становище сім"ї, пошкоджував, знищував спільне майно, витрачав його всупереч інтересам сім"ї; або якщо з одним з подружжя залишаються неповнолітні або повнолітні непрацездатні діти, а розмір аліментів, які виплачуються іншим, недостатній для забезпечення їх нормального розвитку.
    Думаю, в Америці і в будь-якій іншій країні,теж є такі нюанси, просто хто не стикається, може їх не знати.

18. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Навіщо було на такій одружуватись? яку вибрав.....

19. консультант

консультант Well-Known Member

Шановна Romanova ! Я і є чоловік без комплексів: Не п"ю, не палю, активно займаюсь спортом, маю багато друзів та знайомих, 95% забезпечую свою сім"ю, гроші, які дружина заробляє, мене взагалі не цікавлять, це на її "кишенькові витрати", у нас повний суверенітет і взаєморозуміння, які базуються на взаємній любові. А піднімаю я це питання, тому що кожен день в мене на прийом приходять люди із своїми наболілими питаннями, це власне одне із них. І мені цікаво, що ж думаєте Ви по цьому питанні, шановні форумівчани ? І це не є ще однією гілкою для чоловіків невдах, це скоріше за все гілка для жінок, яким не повезло. Вас на жаль чомусь це дуже зачіпило?
    Якщо чоловік шмата, то для чого виходити за нього заміж ? Напевно
    і був власне розрахунок на шмату але на жаль нічого не вийшло ? Як кажуть в Китаї :" Кожен народ обирає собі такого правителя, якого заслуговує ! "

20. Romko

Romko Black Member

В сім"ї основне -любов, взаємоповага,розуміння,терплячість.І,правильно кажуть: у розводі 50 на 50 винні дві сторони...:cowboy:

• Подобається Подобається x 3