Хто планує в Болгарію на власному авто в липні?

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем neolviv, 12 Квітень 2012.

1. neolviv

neolviv New Member

Планую сім"єю на початку липня махнути в Болгарію, я з жінкою і дітьо 3,5р.
    Але вагаюсь чим їхати, чи автобусом чи машиною.
    На рахунок автобуса, незнаю як малий перенесе отой 30-ти годинний переїзд.
    А нарахунок машини - ше ніразу так далеко не їздив,
    особливо закордон.
    Може, хтось тут теж планує їхати машиною.
    Разом веселіше.

2. MaryF

MaryF Well-Known Member

Відповідь: Хто планує в Болгарію на власному авто в липні?

ми тоже хочемо їхати з 2-ма дітьми (3,5 і 1,5 років)....але, я думаю, шо все таки треба 2 дні туди їхати, а по дорозі знайти якісь "достопрімічательності" подивитись, походити, десь переночувати і тоді знову їхати....іншого варіанту я не бачу...так довго мої діти в машині не висидять...про автобус немає мови...
    Ми ше не визначилися куди саме хочемо їхати, але закордон точно...

3. manka

manka Member

Ми хочемо їхати автомобілем липень-серпень з двома дітьми (5 і 1,8). З"їздите першими поділіться враженнями.
    Коли старшому було 3 роки їздили в Італію автобусом, 30 годин. Малий дуже добре переніс поїздку, вийшли у Львові з автобуса, він казав сідати на другий і їхати ще. Але він любить з маленького їздити будь-яким транспортом. А з малим непосидою в дорозі, боюсь, буде важко.

4. Олька

Олька Well-Known Member

І ми плануємо машиною, але після 15.07, якщо і Ви в такий період, то можна і разом їхати:))

5. neolviv

neolviv New Member

на жаль відпустка з 2 липня, то до 5-7 числа хочу вже туди попасти...

6. Сана

Сана Active Member

А чого то автобусом їхати 30 годин???????? Моя сестра з сімєю їздила минулого літа, то їхали менше доби. А назад, то ще швидше заїхали (десь за 17 год). Правда, залежить ще куди їхати. Вони відпочивали біля Албени.

7. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Я б не радила розтягувати задоволення на 2 дні, реально не все так страшно,
    ми їхали коли Ірі було 2 роки, зупинялись двічі поїсти на 40 хвилин, 1 раз в Румунії в зоопарку на 2 години, рлюс паромна переправа - теж зміна обстановки, то проблем не мали з переїздом, їхали сумарно 22 години.

8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Дівчата, а як стосовно поїздки в болгарію на авто з тонованими вікнами?
    Чоловік каже що треба буде розтоновувати перші вікна, але вигляд у авто вже буде не той... Хтось їздив не розтоновуючи?

9. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Ми їздили не розтоновуючи, просто опустили передні вікна до кінця, в*їжджаючи на територію кордону і ні в кого ніяких зауважень не було. Їхали через Чернівці на румунський кордон.

10. kati

kati Well-Known Member

ми тричі їздили на тонованих машинах. Жодниго разу навіть ніхто не спитався нічого. Мені взагалі укр-рум.кордон виглядає досить халявним.І чоловк і ще одні наші друзі їздили взагалі без болг. віз, а на польських шенгенах, жодних проблем не було

11. Текіла

Текіла Well-Known Member

Минулого літа ми їздили моєю авто на північ Хорватії (1300 км в одну сторону). Моєю, тому що автомат чергувались за кермом - я і чоловік. Насправді їхати було дуже легко по автобанах. Дорога пролетіла непомітно. На кожному кроці з"їзди туалети, вода. Плюс періодично заправки-кафе. Одним словом були дуже задоволені що поїхали машиною.
    Ми зупинялись правда на ніч в Будапешті...тому звісно краще десь зупинитись переночувати, щоб не їхати добу поспіль.

---------- Додано в 20:51 ---------- Попередній допис був написаний в 20:49 ----------

Я цього літа тонувала скло, то спеціально залишала передні не затонованими. На кількох сервісах сказали, що зараз за цим дуже слідкують на кордонах і багато хто до них приїжджає не тонувати скло, а власне знімати тонування з передніх бокових. Хоча можна ризикнути і опустити скло, можливо так проїдете і не натрапите на ДАІ у Європі.

12. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Цей метод обману вже давно на митниці відомий, і тут як карта ляже, на когось не глянуть, а когось змусять або розвертатись або на місці вручну плівку дерти ( знаю конкретні випадки з такою ситуацією в минулі роки)
    Залишати машину з розтонованими передніми - варіант абсолютно неприйнятний.
    Я просто думала що можливо є якісь варіанти заплатити чуть більше платежів на кордоні, коли там купуються ті віньєтки ( ніби так вони називаються) і спокійно їхати тонованими.

13. Oddly

Oddly Well-Known Member

так, особливо, коли на вулиці -20 )) у нас же ж не країна вічного літа, та й правила у всі пори року однакові - вас запросто попросять підняти вікна і показати всю красу )))
    (це з особистого досвіду)

і це дійсно зовсім невесело. правда, востаннє мені таки дали "останнє китайське попередження"

чуть більше заплатити швидше за все доведеться не тільки на кордоні (це якщо вас таки пропустять), а й на території іноз. країни - у вигляді штрафу, наприклад

коротше, правила є правила. краще розтонувати.

14. Aster

Aster Well-Known Member

Автобусом нормально їхати в Болгарію! Ми їхали, коли молодшому було 2,5 роки. 24 години в автобусі висидів чудово. Спав, дививсь у вікно, їв, знову спав. Але ми брали з собою автокрісло. І він їхав там весь час пристебнутий.

15. Provizor

Provizor Well-Known Member

Ми плануємо в Болгарію машиною в серпні. Але як організувати дорогу в часі ще не вирішили. В мене дитина 3.5р. до Ужгорода в тяжко їхала, а що буде витворяти менший (2р) боюсь подумати. Чи то монітор купити і запустити мультики?

16. lawyer

lawyer Member

їздили минулого року тричі в Польщу з дуже сильно тонованими вікнами. жодного разу питань не виникало, хоча більшість машин були з незатемним склом, то ми на фоні дуже виділялись.
    вікна, як правило, опускали, особливо на польській стороні. задні не чіпали.

17. Текіла

Текіла Well-Known Member

:girl_yes:
    Ось саме тому я і написала РИЗИКНУТИ
    Особисто я власне тому вікна передні і не тонувала

Стосовно заплатити більше - не зустрічала такого. Але це ж проблема не лише митниці...зупинять вас у Європі ДАІ (хоча направду їх там рідко можна побачити - з власного досвіду)...теж будете мати штраф

18. nonstop

nonstop New Member

Ми минулого року їздили в Болгарію, вікна тоновані, ніхто нічого не казав. За весь час відпочинку, це було 3 тижні, нас зупинили лише раз, іто ще як ми їхали туди, в Румунії за перевищення швидкості, показали запис, але не оштрафували, просто виписали попередження. До речі, коли даішник попросив чоловіка права, мала в цей час спала на задніх сидіннях, не в автокріслі, чоловік каже йому "Тихіше говоріть, бо дитина спить", то він ще довго вибачався)))) За те, що мала не в кріслі, ані пів слова!

19. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Ну я б не порівнювала дорогу в Хорватію, з дорогою в Болгарію, про яку власне тема. В Хорватію платні автобани, дуууже зручні, в дечому навіть кращі за австрійські, а дорога в Болгарію - це просто дорога... по Румунії через села фіри їздять, і мало де є дві полоси, хіба у містах...
    Знову-таки - Болгарія не Європа (у порівнянні з країнами Євросоюзу), там немає так багато камер,а в Румунії, кудою пролягає більша половина дороги - все майже як у нас - ДАЇвці беруть, зустрічні машини блимають.
    Обїздили пів-Європи з тонованими вікнами - проблеми були лише при перетині кордону з Польщею, угорці навіть не глянули, часто нам просто щастило що не помічали... Зупиняла дорожня поліція в Австрії, Словенії, Чехії, Польщі - перевіряли лише візи, документи, номер кузова авто і жодного разу ніхто не дивився на вікна.

20. Jnka

Jnka Member

Привіт! Їдемо до Болгарії в Несебр власним авто, дата виїзду 16 червня. З ночівлею у Чернівцях! Приєднуйтесь!